Ετικέτες

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Εκτροφή σαλιγκαριών μέσω συμβολαίου με εταιρία



Ένα σίγουρο εισόδημα για 15 χρόνια μπορεί να δώσει η εκτροφή σαλιγκαριών στην Ελλάδα μέσω συμβολαίου. Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει έκταση το λιγότερο 12 στρέμματα με συνεχή παροχή νερού, ενώ η εταιρεία θα έχει από εκεί και πέρα όλη την ευθύνη για τις εργασίες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και τη προετοιμασία του κάθε εκτροφείου.



Η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει την ιδέα του συμβολαίου είναι η O.S.B.D. Group L.T.D., η οποία ασχολείται με το τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ ειδικότερα με την εκτροφή σαλιγκαριών
ασχολείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σήμερα πλέον στο πρόγραμμά της υπάρχουν συνολικά 950 εκτροφεία σαλιγκαριών από τα οποία 380 εκτροφεία σαλιγκαριών στη Κύπρο και 570 εκτροφεία στην Ελλάδα. Η O.S.B.D. Group L.T.D. δεσμεύεται επίσης μέσω του συμβολαίου για τον εφοδιασμό των εκτροφείων με τα αναγκαία φυτά και τον απαιτούμενο αριθμό σαλιγκαριών, το τεχνικό σχεδιασμό και την ανάλυση εδάφους, την αγορά της συνολικής ετήσιας παραγωγής για τουλάχιστον 15 χρόνια, τον έλεγχο και την επιμέλεια της διαδικασίας εκτροφής και φροντίδας των σαλιγκαριών σε ετήσια βάση, την απορρόφηση της παραγωγής μέσω συμφωνητικού αποκλειστικής συνεργασίας, την ετήσια συγκομιδή των σαλιγκαριών, καθώς και τη κατασκευή των εκτροφείων.

Η έκταση των 12 στρεμμάτων με συνεχή παροχή νερού, που τουλάχιστον αυτή απαιτείται, είναι ικανή να καλλιεργήσει 15 εκτροφεία με έκταση 700 τετραγωνικών μέτρα το κάθε εκτροφείο. Οι υποχρεώσεις του υποψήφιου εκτροφέα είναι η ασφάλεια των εκτροφείων, η καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου και το ξεβοτάνισμα της παρείσακτης βλάστησης, με στόχο τη προστασία από τις μολύνσεις, καθώς και το πότισμα σε καθημερινή βάση όπου θα ακολουθείται το πλάνο που θα δοθεί από την εταιρεία.

Τα έξοδα μιας τέτοιου είδους επένδυσης στην οποία συνυπάρχει και ο φάκελος για την υποβολή αίτησης στον αναπτυξιακό νόμο κυμαίνεται στα 48.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα είναι ρευστά για τα πρώτα 5 έτη, αναλόγως με το αν τα εκτροφεία θα συμπεριληφθούν ή όχι στον αναπτυξιακό νόμο.

Πάντως, το ελάχιστο σίγουρο εισόδημα κάθε χρόνο δε πέφτει κάτω από τα 30.000 ευρώ για την έκταση 12 στρεμμάτων και 15 εκτροφείων για τα πρώτα 5 χρόνια και από το 6ο μέχρι και το 15ο χρόνο τα έσοδα φτάνουν περίπου τα 110.000 ευρώ το χρόνο. Εφόσον τα εκτροφεία συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο τότε τα έσοδα για τα 5 χρόνια μπορούν να ξεπεράσουν και τα 85.000 ευρώ. Ο τεχνικός σχεδιασμός είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκτροφή σαλιγκαριών. Η O.S.B.D. Group L.T.D. κάνει εξονυχιστικό έλεγχο για τη κατεύθυνση του ανέμου, ή τη στασιμότητα του νερού στο έδαφος που πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα στην εκτροφή. Η ανάλυση του εδάφους είναι βασικός παράγοντας στις επενδύσεις καθώς το κάθε έδαφος μπορεί να είναι διαφορετικό.

Το πρώτο στάδιο της εκτροφής έχει να κάνει με τη κατάλληλη διαμόρφωση του κτήματος ώστε η τοποθέτηση των φυτών που θα ακολουθήσει να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Πρώτη ενέργεια είναι αυτή του φρεζαρίσματος του χωραφιού και της τοποθέτησης δυναμωτικών εδάφους, όπως το ασβέστιο διότι το ασβέστιο παρέχει τόσο τις αναγκαίες ουσίες στο έδαφος κάνοντάς το πολύ ποιοτικό, όσο και τα αναγκαία ιχνοστοιχεία στο σαλιγκάρι, έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα σκληρό και υγιές κέλυφος. Μετέπειτα τοποθετούνται τα φυτά όπως η λαχανίδα και το μαρούλι, τα οποία και θα είναι ουσιαστικά η τροφή των σαλιγκαριών για όσο χρειάζεται μέχρι να ολοκληρώσουν τη βιολογική τους ανάπτυξη. Ακόμη γίνονται εργαστηριακές αναλύσεις εδάφους και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού από τον υπεύθυνο γεωπόνο με στόχο να γίνει σωστά η επιλογή του καταλληλότερου φυτού ώστε να υπάρξει και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το δεύτερο στάδιο έχει να κάνει με το 2ο και 3ο μήνα εργασιών στο κτήμα. Όταν το ύψος των φυτών που τοποθετήθηκαν στο προηγούμενο στάδιο φτάσει περίπου στα 35 εκατοστά, το οποίο ύψος εξαρτάται από την εποχή και τον καιρό στο 1ο μήνα, τότε τοποθετείται το νεαρό σαλιγκάρι για να παχύνει. Καθώς το νεαρό σαλιγκάρι, δηλαδή ο γόνος, πρέπει να δημιουργήσει ένα δυνατό και σκληρό κέλυφος, πρέπει να πασπαλιστεί ασβέστιο σε σκόνη, σε σχήμα πολύ μικρής μπάλας σε όλη την έκταση των εκτροφείων. Όταν πλέον τα φυτά ολοκληρώνουν την ανάπτυξή τους τότε μπαίνει ειδικό δίχτυ στο πάνω μέρος του κάθε εκτροφείου σαν τείχος προστασίας προστατεύοντας τα σαλιγκάρια. Πάντως η O.S.B.D. Group Ltd κάνει 3 φορές το χρόνο εξετάσεις με σκοπό τη καταπολέμηση ασθενειών στα σαλιγκάρια και επίσης για την εξασφάλιση αποκλειστικά προϊόντων υψηλής ποιότητας.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Παρακολούθησε όχι 1, ούτε 2, αλλά 37 διαφορετικά σεμινάρια με σημαντική έκπτωση, με την αγορά κουπονιού 37€

-> Μάθε να φτιάχνεις ιστοσελίδες(joomla) και e-shop(VirtueMart), μέσα από έναν κύκλο μαθημάτων, μόλις με 99€

-> Πακέτο για 4ήμερα ταξίδι στο Παρίσι, με πληρωμένα τα εισιτήρια μετ' επιστροφής και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μόνο από 325€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Το τρίτο στάδιο είναι το στάδιο στο το οποίο πρακτικά λαμβάνει χώρα η διαδικασία της πάχυνσης των σαλιγκαριών. Αυτό το στάδιο κρατάει περίπου 9 μήνες και είναι αυτό κατά το οποίο γίνεται τακτικά μηνιαίος έλεγχος από την εταιρία, σχετικά με την αύξηση του μεγέθους του κάθε σαλιγκαριού και την σκληρότητα του κελύφους τους. Ακόμη μέσα στους 9 μήνες, και έχοντας ως παράδειγμα τη διαδικασία των προηγούμενων σταδίων, λαμβάνει χώρα τακτικός και αυστηρός έλεγχος από τον υπεύθυνο γεωπόνο ώστε να επιλυθούν πιθανά προβλήματα στα φυτά των εκτροφείων. Σε περίπτωση που κάποιο από τα εκτροφεία διαπιστωθεί ότι επιβάλλεται να αντικατασταθεί, τότε τοποθετείται σπόρος ώστε να καλυφθεί το κενό. Μερικές άλλες υποχρεώσεις του γεωπόνου είναι ο έλεγχος του ποσοστού υγρασίας των φυτών όλων των εκτροφείων, αλλά και ο έλεγχος του εδάφους.

Τέλος το τέταρτο στάδιο είναι το στάδιο της συγκομιδής των σαλιγκαριών που είχαν τοποθετηθεί για να παχύνουν περίπου 9 μήνες πριν. Μόλις συλλεχθούν, το βάρος της πλειοψηφίας των σαλιγκαριών κυμαίνεται περίπου στα 11 με 13 γραμμάρια, ενώ η διάμετρος του κελύφους τους κυμαίνεται περίπου στα 19 με 21 χιλιοστά. Η εργασίες για τη συγκομιδή κρατάνε περίπου 15 μέρες, ενώ για τη συγκομιδή των σαλιγκαριών γίνεται χρήση σε πρώτο στάδιο ειδικών σεντονιών επί των οποίων κολλούν τα σαλιγκάρια μαζί με ειδικούς δίσκους με τροφή που τα προσελκύουν. Βέβαια οι ειδικοί δίσκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή των σαλιγκαριών και ως ξεχωριστή διαδικασία. Όταν πλέον συλλεχθεί η πλειοψηφία του συνολικού πληθυσμού των σαλιγκαριών, τα τελευταία σαλιγκάρια συλλέγονται ξεριζώνοντας το φυτό και καθαρίζοντας τα φύλλα του από αυτά τα τελευταία σαλιγκάρια.

Για να μην αναπαραχθούν σαλιγκάρια κατά το διάστημα πριν από τη συγκομιδή που έχει ως συνέπεια την απόκρυψή τους εντός του εδάφους, τοποθετείται στο έδαφος βιολογικό υγρό που τα εμποδίζει να αναπαραχθούν.
Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι η εταιρία O.S.B.D. Group L.T.D. έχει μία αρκετά δελεαστική προσφορά όπου βέβαια οι μεγάλες δυσκολίες είναι τα αρχικά έξοδα αλλά και το ότι τα πρώτα 5 χρόνια τα έσοδα είναι περιορισμένα. Μετά τα 5 χρόνια πάντως τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα και τα έσοδα αυξάνονται οπότε εξαρτάται ο κάθε υποψήφιος εκτροφέας σαλιγκαριών πώς θα διαχειριστεί την όλη διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της εταιρίας http://www.organicsnailfarms.com/ και από εκεί μπορούν να πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της εταιρίας.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: ecotimes.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου