Ετικέτες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Το ήξερες; Το 60% των καταναλωτών «κλέβει» τη ΔΕΗ! Μάθε το πως...

Εκρηκτική" αύξηση σημείωσαν οι κλεψιές των Ελλήνων καταναλωτών ρεύματος, καθώς οι ρευματοκλοπές σε σχέση με το 2012 υπερδιπλασιάστηκαν.




Σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρώτο 8μηνο του 2013 βεβαιώθηκαν πανελλαδικά περίπου 8.400 περιπτώσεις ρευματοκλοπής, από περίπου 4.300 που ήταν το 2012. Μάλιστα, το 60% αυτών των περιπτώσεων αφορά παραβιάσεις μετρητών, κυρίως από οικιακούς καταναλωτές. Δηλαδή, έχουν υπάρξει περιστατικά που έχουν αλλάξει τις ενδείξεις με κατσαβίδι ή άλλα μέσα. Το υπόλοιπο 40% αφορά εκείνους που κλέβουν ρεύμα με άλλο τρόπο, όπως με καλώδιο ή άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ενδεικτικό της ζημιάς που μπορεί να υποστεί η ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η μισθοδοσία του προσωπικού όλης της χώρας, δηλαδή ένα ποσό των 720.000 ευρώ τον μήνα, από τις χαμένες κιλοβατώρες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εκτός από τις ρευματοκλοπές, ένα άλλο στοιχείο, ενδεικτικό των κινήσεων των καταναλωτών, είναι ο αριθμός των διακοπών ρεύματος με πρωτοβουλία των ίδιων των ιδιοκτητών. Ο αριθμός αυτός, λοιπόν, είναι περίπου στις 1,3 εκατ. ιδιοκτησίες σε όλη τη χώρα και αφορά στοιχεία που προέκυψαν από το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τους κενούς και μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους, ώστε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να τα χρησιμοποιήσει για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Οι παροχές που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν το 2013 είναι κυρίως διαμερίσματα ή καταστήματα που παραμένουν ανοίκιαστα και εξοχικές κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες επέλεξαν τη διακοπή, καθώς δεν πληρώνουν έτσι δημοτικά τέλη και άλλα πάγια που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Πηγή: newmoney.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου