Ετικέτες

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Tο οικονομικό Κραχ πλησιάζει… 4 πράγματα που συμβαίνουν Σήμερα το επιβεβαιώνουν!

Όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές καταρρέουν, δεν το κάνουν ξαφνικά. Υπάρχει πάντα ένα μοτίβο, τα σημάδια και οι ενδείξεις που μας λένε ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.

Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τετραπλό μοτίβο που συμβαίνει τώρα, που επίσης συνέβη ακριβώς πριν από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Αυτά τα τέσσερα σημεία είναι πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι μια αποπληθωριστική οικονομική κατάρρευση είναι ακριβώς στη γωνία.


Αντί της κρίσης υπερπληθωρισμού για την οποία τόσοι πολλοί έχουν προειδοποιήσει, αυτό που πρόκειται να βιώσουμε είναι μια κατάρρευση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων, μια μαζική πιστωτική κρίση και μια σύντομη περίοδο απολύτως ακρωτηριασμένου αποπληθωρισμού. Η ανταπόκριση από τις εθνικές κυβερνήσεις και τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες σε αυτήν την τρομερή οικονομική κρίση θα προκαλέσει τεράστιο πληθωρισμό στην πορεία, αλλά αυτό έρχεται αργότερα. Αυτό που έρχεται πρώτο, είναι μια κρίση που αρχικά θα μοιάζει πολύ με το 2008, αλλά τελικά θα αποδειχθεί ότι είναι πολύ χειρότερη.

Τα παρακάτω, είναι 4 πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, που δείχνουν ότι επίκειται μια αποπληθωριστική οικονομική κατάρρευση…

# 1 Τα αγαθά καταρρέουν
Στα μέσα του 2008, λίγο πριν τη συντριβή της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ το φθινόπωρο, τα αγαθά άρχισαν να καταρρέουν σκληρά. Λοιπόν, τώρα συμβαίνει ξανά. Στην πραγματικότητα, το Bloomberg Commodity Index μόλις χτύπησε χαμηλό 13 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ήδη χαμηλότερα από ό, τι ήταν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης…


# 2 Το πετρέλαιο καταρρέει
Τη Δευτέρα, η τιμή του πετρελαίου βυθίστηκε πάλι κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι. Αυτό εξέπληξε πολλούς αναλυτές, επειδή πολλοί από αυτούς πίστευαν ότι η τιμή του πετρελαίου θα είχε αρχίσει να ανακάμπτει μέχρι τώρα.
Στις αρχές του 2014, η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου καθόταν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και το μέλλον της βιομηχανίας φαινόταν πολύ φωτεινό. Από εκείνη τη στιγμή, η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Μόνο άλλη μία φορά στην ιστορία, η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε κατά περισσότερο από 50 δολάρια το βαρέλι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν το 2008, λίγο πριν από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε αργότερα εκείνο το έτος. Στο παρακάτω διάγραμμα, μπορείτε να δείτε πόσο παρόμοια ήταν η προηγούμενη συντριβή του πετρελαίου με αυτό που βιώνουμε τώρα…



# 3 Ο χρυσός καταρρέει
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θυμούνται ότι η τιμή του χρυσού είχε μια πολύ σοβαρή κατρακύλα στην πορεία μέχρι την οικονομική κρίση του 2008. Στις αρχές του 2008, η τιμή του χρυσού έφθασε σχεδόν τα 1.000 δολάρια η ουγγιά, αλλά μέχρι τον Οκτώβριο είχε πέσει σχεδόν στα $ 700 η ουγγιά. Φυσικά όταν η χρηματιστηριακή αγορά τελικά κατέρρευσε, έσπρωξε τελικά το χρυσό σε πρωτοφανή ύψη, αλλά αυτό που μας ανησυχεί για το άρθρο αυτό, είναι το τι συμβαίνει πριν φτάσει μια κρίση.

Ακριβώς όπως και το 2008, η τιμή του χρυσού έχει χτυπηθεί σκληρά τους τελευταίους μήνες. Και τη Δευτέρα, η τιμή του χρυσού… γκρεμοτσακίστηκε.
Το παρακάτω προέρχεται από την USA Today…
«Το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει σε χαμηλό πενταετίας, εν μέσω ενός συνδυασμού μείωσης των φόβων των επενδυτών σχετικά με ξένες αντιθέσεις στην Ελλάδα και την Κίνα και την ενίσχυση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, που οδηγεί σε ένα ισχυρότερο δολάριο και την προσεχή αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve. Οι επενδυτές πετούν μετοχές επενδύσεων σχετικές με τον χρυσό καθώς άλλα πτωτικά σημάδια, όπως η μείωση της ζήτησης από την Κίνα και το σπάσιμο των βασικών επιπέδων στήριξης των τιμών, αυξάνονται.

Νωρίτερα σήμερα, η ουγγιά του χρυσού υποχώρησε κάτω από 1100 δολάρια, στα 1.080, το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2010. Ο χρυσός κορυφώθηκε περίπου στα 1.900 δολάρια η ουγγιά πίσω στο 2011».
Για χρόνια, λέω στους ανθρώπους ότι θα δούμε άγριες ταλαντεύσεις των τιμών του χρυσού και του ασημιού. Και για να είμαι ειλικρινής, το πάρτι μόλις ξεκίνησε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

# 4 Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου βρίσκεται σε άνοδο
Πριν από την συντριβή της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς το φθινόπωρο του 2008, το δολάριο έκανε μια πολύ εντυπωσιακή πορεία. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα παρακάτω. Τώρα, το δολάριο βιώνει μια παρόμοια αύξηση. Για ένα διάστημα έμοιαζε ότι το ράλι θα ξεφούσκωνε, αλλά τις τελευταίες ημέρες το δολάριο άρχισε να ανεβαίνει στα ύψη για μια ακόμη φορά. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια καλή είδηση για τους περισσότερους Αμερικανούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα ισχυρό δολάριο είναι πολύ αποπληθωριστικό για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του για διάφορους λόγους. Έτσι ακριβώς όπως και το 2008, αυτό δεν είναι το είδος του διαγράμματος, που θα θέλαμε να δούμε…


Αν μια 2008-στυλ οικονομική κρίση ήταν επικείμενη, αυτά είναι τα πράγματα που θα αναμέναμε να συμβούν. Και βέβαια, αυτά δεν είναι τα μόνα σημάδια που δείχνουν προς μεγάλα προβλήματα στο άμεσο μέλλον μας. Για παράδειγμα, η τελευταία φορά που υπήρξε ένα σημαντικό χρηματιστηριακό κραχ στην Κίνα, ήταν λίγο πριν το μεγάλο κραχ στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2008.

Ως δικηγόρος, έχω εκπαιδευτεί να ακολουθώ τα αποδεικτικά στοιχεία και να φτάνω σε συμπεράσματα που δικαιολογούνται από τα γεγονότα. Και τη δεδομένη στιγμή, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα πράγματα στοιχίζονται για άλλη μια μεγάλη οικονομική κρίση.
Αλλά ακόμα κι αν αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας είναι τόσο παρόμοιο με αυτό που συνέβη το 2008, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το βλέπουν. Και ο λόγος που δεν το βλέπουν είναι επειδή δεν θέλουν να το δουν.

Ακριβώς όπως και με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να πιστεύουν ακριβώς αυτό που θέλουν να πιστεύουν.
Ναι, υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που είναι πραγματικά ειλικρινείς αναζητητές αλήθειας. Αλλά σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι στην κοινωνία μας ανησυχούν πολύ περισσότερο για το πώς να κάνουν τον εαυτό τους ευτυχισμένο, από ό,τι για την επιδίωξη της αλήθειας.
Έτσι, ακόμα κι αν τα σημάδια είναι εμφανή, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να δουν εκ των προτέρων τι έρχεται…

MICHAEL SNYDER, ECONOMIC COLLAPSE


Πηγή: hellasforce.com

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου