Ετικέτες

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τι μπορείς να πάθεις αν δεν κάνεις σεξ!

Το σεξ δεν χαρίζει μόνο απόλαυση, αλλά είναι και ευεργετικό για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.

Μια υγιής σεξουαλική ζωή θα βελτιώσει κάθε τομέα της ζωής σου, τι μπορείς να πάθεις όμως από την έλλειψη σεξ;


1. Περισσότερες ιώσεις:

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

2. Xειρότερος ύπνος:

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ χαλαρώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και μας προετοιμάζουν για τον ύπνο, σύμφωνα με την ερευνήτρια Σίντι Μέστον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παράλληλα, με την επίτευξη του οργασμού απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται φυσικά από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες, το σώμα και το μυαλό παραμένουν σε ένταση και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

3. Έντονο στρες:

Η απελευθέρωση ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες. Παράλληλα, το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες.




Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μια αποκάλυψη για το θρυλικό σίριαλ «Οι απαράδεκτοι» 23 χρόνια μετά που κανείς δεν ήξερε!

Εσύ το είχες προσέξει;

Μπορεί ο Ηλίας Ψινάκης από πιτσιρικάς σχεδόν να ήταν δίπλα στους πιο διάσημους ανθρώπους της χώρας αλλά εκείνος απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας.


Στο θρυλικό σίριαλ «Οι απαράδεκτοι», λοιπόν ο Ηλίας Ψινάκης... γράφει τους διαλόγους του Βλάσση Μπονάτσου και του συγκατοίκου του Γιάννη Μπέζου.

Σενάριο που βασίστηκε σε σκηνές από την δική του καθημερινότητα με τον Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος τότε είχε χωρίσει με την Αλίκη και φιλοξενούνταν στο σπίτι του Ηλία.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Έπειτα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πρώτου θέματος, θα ακολουθήσει το σίριαλ «Τα μπακούρια», μέχρι που το 1991 σε ένα ταξίδι του στην Κέρκυρα μαζί με τον Δημήτρη Πιερίδη, με τη Rolls Royce με την οποία κυκλοφορούσαν παντού, θα πάνε στην «Εκάτη», το γνωστό μπουζουξίδικο του Λάκη Τζιλιάνο, όπου τραγουδάει ο Ρουβάς.

Η συνέχεια έπειτα είναι γνωστή σε όλους μας.




Πηγή: gossip-tv.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τα 10 κορυφαία αυτοκίνητα καρτούν (Video)


Μια νοσταλγική ματιά στα αυτοκίνητα των κινουμένων σχεδίων με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλά και ορισμένα πιο πρόσφατα που έγραψαν την δική τους ιστορία.




Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Βγάζει λεφτά πουλώντας ένα προϊόν που δεν υπάρχει!

Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να θέλουν να βγάλουν λεφτά από μια ιδέα, έστω και χαζή, μπορεί να θέλουν να ανακαλύψουν κάτι που ήδη υπάρχει, όμως υπάρχει ένας άνθρωπος που βγάζει λεφτά πουλώντας μία ιδέα που απλά δεν υπάρχει.

Ο Jordan Bishop έχει δημιουργήσει ένα μυστικό προϊόν το οποίο λανσάρει στο CrowdTilt και καλεί ανθρώπους να το αγοράσουν χωρίς να το έχουν δει, σαν ένα πείραμα... εμπιστοσύνης


Σύμφωνα με το project του Bishop το μυστικό προϊόν δεν θα βγει στην αγορά πριν τις 23 Ιουλίου αν και όπως αναφέρει ήδη εργάζεται πάνω σ' αυτό εδώ και μήνες.

Ο ίδιος περιγράφει στους αγοραστές του το προϊόν του, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα προϊόν για το οποίο έχουν δουλέψει δύο ειδικοί σχεδιαστές «πάνω στις "περίπλοκες διαδικασίες" που απαιτούνται» για να κατασκευαστεί το μυστικό έως σήμερα προϊόν. Ο Bishop τονίζει ότι έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους κατασκευαστές και προμηθευτές, από το αρχικό στάδιο έως την συσκευασία, ώστε να είναι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά.

"Θα είναι κάτι που θα μπορεί να δοθεί σε κάποιον άλλο", αναφέρει για το προϊόν του. "Θα μπορεί να δοθεί στον οποιοδήποτε, από έναν συνεργάτη, έως ένα σημαντικό για εσάς πρόσωπο", σημειώνει ο Bishop, επισημαίνοντας πως θα κοστίζει 4,50 δολάρια το κάθε... μυστικό προϊόν.

Μάλιστα κάνει ήδη προσφορές, αφού αν κάποιος αγοραστής πειστεί και αγοράσει τρεις μονάδες από το προϊόν που ακόμα δεν υπάρχει, τότε θα πληρώσει για δύο.

ζει, του πήρε μόλις μισή ώρα για να γράψει τα χαρακτηριστικά του μυστικού προϊόντος και να τα δημοσιοποιήσει στο CrowdTilt.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Μάλιστα στις 24 Ιουλίου θα κάνει πάρτι για να λανσάρει στο κοινό το μυστικό προϊόν.

Ο Bishop σε συνέντευξη που έδωσε στον Business Insider αναφέρει πως μόνο οι κοντινοί του φίλοι γνωρίζουν τι είναι αυτό που πουλάει, ενώ τονίζει ότι θα επιστρέψει ακόμη και τα χρήματα των αγοραστών που θα αποφασίσουν ότι δεν τους αρέσει αυτό που αγόρασαν.

Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με τον ίδιο, τις πρώτες ώρες της καμπάνιας περί τα 100 άτομα έδειξαν ενδιαφέρον να αγοράσουν το άγνωστο προϊόν, ενώ έχει ήδη ξεπουλήσει και τα 250 κομμάτια που ήταν ο στόχος του.

Μάλιστα δηλώνει έκπληκτος με την επιτυχία του, αφού όπως τονί




Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Σου αρέσει το φραπεδάκι ;; Διάβασε αυτό !!!

Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι πίνετε φραπέ! Τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει το αγαπημένο ρόφημα

Άκρως καλοκαιρινός και δροσιστικός, ο φραπέ, αποτελεί μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι.


Μια τυχαία εφεύρεση ενός Θεσσαλονικιού πριν από περίπου 60 χρόνια, οδήγησε στη δημιουργία του πιο διάσημου εγχώριου καφέ που φαίνεται μέχρι και σήμερα να κρατάει τα ηνία στις προτιμήσεις των Ελλήνων, με τον espresso και τον γαλλικό να ακολουθούν. Πανεύκολος στην παρασκευή του, αφού απαιτεί μόνο παγωμένο νερό και στιγμιαίο καφέ, αποτελεί τη λύση για ένα υπέροχο ρόφημα.

Ο φραπέ, πέρα από τη δροσιά που μας προσφέρει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αποτελεί ιδανικό τρόπο για να μας κρατήσει σε εγρήγορση τις απαιτητικές μέρες της εβδομάδας, χάρη στα 65-100mg καφεΐνης που περιέχει ανά μερίδα. Η καφεΐνη, δρώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα καταφέρνει να αυξήσει την ετοιμότητά μας, ενώ μειώνει την κούραση που αισθανόμαστε.

Σύμφωνα με οδηγίες έγκυρων οργανισμών υγείας, η κατανάλωση μέχρι και 400mg καφεΐνης (περίπου 4 ποτήρια φραπέ) ημερησίως, φαίνεται να είναι ασφαλής και αποδεκτή για υγιείς ενήλικες. Ας μην ξεχνάμε ότι πίνοντας ένα φραπέ, η ποσότητα της καφεΐνης που προσλαμβάνουμε (65-100mg) είναι μικρότερη από αυτή που περιέχεται σε έναν καφέ φίλτρου (115-175mg).

Πέρα από την αποδεδειγμένη διεγερτική δράση της καφεΐνης, ένας φραπέ προσφέρει και άλλα οφέλη στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, προκαλεί μικρή αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του ατόμου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την δυνατότητα παραγωγής μυϊκού έργου. Η κατανάλωση άλλωστε της καφεΐνης από αθλητές για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων είναι συχνό φαινόμενο.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Σημαντική είναι επίσης η αντιοξειδωτική δράση του καφέ, αφού λόγω των φαινολικών ενώσεων που περιέχει, συνεισφέρει σημαντικά, απομακρύνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες ευθύνονται εν μέρει για την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων, αρτηριοσκλήρυνσης, καρκίνου κ.ά. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο καφές βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τροφίμων-ποτών με πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Σε σχέση με άλλους κρύους καφέδες, ο φραπέ δεν απαιτεί προσθήκη και άλλων συστατικών όπως για παράδειγμα το γάλα ή το αφρόγαλο, που ενδεχομένως να αυξήσουν τις θερμίδες του. Μην ξεχνάμε επιπλέον ότι ο καφές αποτελείται κατά 98,5% νερό και ο φραπέ σερβίρεται παραδοσιακά σε μεγαλύτερα ποτήρια (των 200-240mL) απ’ ό,τι άλλοι καφέδες συνεισφέροντας παραπάνω στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Κάποιες κατηγορίες ατόμων όπως είναι οι ασθενείς ή οι εγκυμονούσες καλό είναι να συμβουλευτούν τον ιατρό ή διαιτολόγο τους για την ποσότητα καφεΐνης που μπορούν να προσλαμβάνουν με ασφάλεια, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουν και επιπλέον ποσότητα καφεΐνης που ενδεχομένως προσλαμβάνουν και από άλλες πηγές (όπως το τσάι, το κακάο, τα αναψυκτικά, η σοκολάτα ή ακόμη και τα ενεργειακά ποτά). Σε αυτές τις περιπτώσεις και για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον καφέ σας, τη λύση έρχεται να δώσει ο στιγμιαίος καφές, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί με φυσικό τρόπο η καφεΐνη.

Ο φραπέ, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας και του ελληνικού καλοκαιριού, αποτελεί μια μοναδική λύση δροσιάς με επιπλέον οφέλη, όπως η εγρήγορση και η ετοιμότητα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας φυσικά.




Πηγή: mednutrition.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Γαμώ την κοινωνία μου

Όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούσαν και γινόταν καμιά δίωρη διακοπή ρεύματος, οι κυβερνήσεις με τα ΜΜΕ ούρλιαζαν για την απανθρωπιά των απεργών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό σύνολο ούρλιαζε για το πεπόνι του που δε θα κρύωνε στο ψυγείο. Τώρα που η κυβέρνηση δολοφονεί «ευάλωτους» προπονώντας μας για την ιδιωτική αντίληψη περί παροχής ρεύματος, η κοινωνία δροσίζεται χαλαρά με το κρύο πεπόνι της.


Όταν οι διαπλεκόμενοι γκαβοδήμαρχοι ανά την επικράτεια χάριζαν τις αμμουδιές του τόπου τους στους κουμπάρους τους για να στήσουν μπιτσόμπαρα με μπίτια πάνω στο κύμα, η κοινωνία με περηφάνια τα γέμιζε συμμετέχοντας στην ατελείωτη πασαρέλα αποτρίχωσης και γράμμωσης. Τώρα που οι παραλίες θα πουληθούν στα μεγαλοσυμφέροντα κάποιοι ελπίζουν ότι αυτή η κοινωνία θα αντιδράσει. Γιατί να αντιδράσει; Και τώρα 10 ευρώ πληρώνει για να πατήσει άμμο και αύριο 10 ευρώ θα πληρώνει. Ευάλωτοι στη μαλακία. Εδώ και καιρό.

Όταν αποκαλύπτεται ότι αυτή «η κοινωνία που στενάζει» ακούμπησε το 2013 σε ΟΠΑΠ, Καζίνο, Κρατικά Λαχεία και ιπποδρομίες 5,49 δισ. ευρώ και άλλα τόσα σε παράνομο τζόγο, γιατί να τη νοιάξει αν δίπλα της κάποιος ψοφάει από την πείνα; Γιατί να τη νοιάξει αν «το φαινόμενο του παράνομου τζόγου θα παταχθεί μέσω των νόμιμων παιχνιδομηχανών που θα εγκαταστήσει εντός του 2014 ο ΟΠΑΠ», τουτέστιν ο ευσυγκίνητος Μελισσανίδης; Αυτή η κοινωνία βάφτισε ελπίδα τον τζόγο και τζογάρει τον κώλο της νυχθημερόν, σιγά μην τη νοιάξει ποιος θα τον κερδίσει.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Αυτή η κοινωνία που δηλώνει ενοχλημένη από τις φωτογραφίες των διαμελισμένων μωρών στην Παλαιστίνη – ενώ ηδονίζεται βλέποντας φωτογραφίες κάποιου τριτοσελέμπριτυ που βρέθηκε νεκρός από τον εραστή του – και ποστάρει στο facebook την αγανάκτησή της επειδή οι νεκροί χαλάνε την ανεμελιά του καλοκαιριού και την αισθητική του γαλάζιου Αιγαίου, από πού κι ως πού να παλέψει για τον ζητιάνο, τον νηστικό, αυτόν που ψάχνει στα σκουπίδια;

Αυτή η κοινωνία που αντί να ονειρεύεται δικαιοσύνη ονειρεύεται να πάρει πίσω τις πινακίδες του τζιπ HUNDAI που παρέδωσε, αυτή η κοινωνία που αντί να παλεύει για ισονομία παλεύει να βρει άκρη στη λαμογιά για να χορτάσει Μύκονο, αυτή η κοινωνία που αντί να παλεύει για να μην υπάρχει δυστυχία δηλώνει ότι αποφάσισε να μη δίνει σημασία σε «δυσάρεστα νέα» και βρήκε την ησυχία της, ας πάει να γαμηθεί. Πατόκορφα!




Πηγή: kartesios.com

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ: ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝΕ Μ@Λ@ΚΕΣ ΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ !!!

ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ...
ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ "ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ...


Η ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΡΕΥΣΤΟ...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

ΠΡΩΤΟΝ: ΖΥΓΙΣΤΕ ΤΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ" ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΤΙΩΝ. ΣΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΙΩΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 375, 585, 750 ΚΤΛ. 375 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΥΣΟ 37,5%. 585 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΕΙΝΑΙ 58,5%

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

ΤΡΙΤΟΝ: ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ- ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ Ή ΜΙΑ ΒΕΡΑ 14 ΚΑΡΑΤΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ 585, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 58,5% ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ, ΤΑ 5,8 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ. ΑΝ ΠΧ ΕΙΝΑΙ 40000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΥΣΟ 24Κ ΕΙΝΑΙ 40 ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 14Κ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 23 ΕΥΡΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ. ΑΡΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ 10ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΟ 230 ΕΥΡΩ...ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ 14 ΚΑΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20ΕΥΡΩ...ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ...

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ Μ@Λ@ΚΕΣ:

9Κ: 12 ΕΥΡΩ / ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ
14Κ: 20 ΜΕ 21 ΕΥΡΩ/ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ
18Κ: 27 ΕΥΡΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΒΑΡΟΣ, ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ... ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΤΗΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ...




Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

13 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ)

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας. Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης;


Οπως εξηγεί ο Ντάνιελ Γκολμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας της μελέτης «Focus: The Hidden Driver of Excellence», μιλώντας στο Huffington Post, υπάρχουν 13 στοιχεία που σηματοδοτούν ότι ορισμένα άτομα έχουν υψηλό EQ

1. Είναι περίεργοι να γνωρίσουν ανθρώπους που δε ξέρουν

Αυτό δείχνει ότι το άτομο έχει έναν ορισμένο βαθμό ενσυναίσθησης, ένα από τα κύρια συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης. Τα Ατομα με Υψηλή Ενσυναίσθηση (HEPS) – εκείνοι που είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, και να ενεργούν με τρόπο που να είναι ευαίσθητη στις ανάγκες αυτές – έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: Είναι πολύ περίεργος για τους ξένους και πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους άλλου

2. Είναι γεννημένοι ηγέτες

Σύμφωνα με τον Γκολμαν, οι εξαιρετικοί ηγέτες συχνά έχουν ένα πράγμα από κοινού. Εκτός από τις παραδοσιακές απαιτήσεις για την επιτυχία, διαθέτουν μοναδικό ταλέντο, ισχυρή ηθική εργασίας και φιλοδοξία, στοιχεία που σηματοδοτούν υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης.

3. Γνωρίζουν τις ικανότητες αλλά και τις αδυναμίες τους

Ενα άτομο με υψηλό EQ, μαθαίνει να εντοπίζει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του και να αναλύει πώς αυτές λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε αυτό το πλαίσιο. Αυτή η συνειδητοποίηση γεννά την ισχυρή αυτοπεποίθηση, που είναι ένας βασικός παράγοντας της συναισθηματικής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Γκολμαν

4. Ξέρουν και επιλέγουν πότε θα προσέξουν κάτι Η ικανότητα να αποφεύγουμε τους περισπασμούς και να επικεντρωνόμαστε στο έργο μας είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη, αναφέρει ο Γκολμαν.

5. Οταν συγχύζονται ξέρουν ακριβώς το λόγο

Ολοι βιώνουν μια σειρά από συναισθηματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και συχνά δεν χρειάζεται καν καταλάβουμε τι προκαλεί ένα κύμα οργής ή θλίψης. Αλλά μια σημαντική πτυχή της αυτογνωσίας και του υψηλού EQ είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε από που πηγάζουν τα συναισθήματα σας προέρχεται από και να ξέρουμε ακριβώς γιατί αισθανόμαστε έτσι.

6. Τα πάνε καλά με τον περισσότερο κόσμο

Το να έχεις ειλικρινείς, εκπληρωμένες και αποτελεσματικές σχέσεις είναι σημάδι υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Γκολμαν

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

7. Τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα να είναι καλοί και ηθικοί

Μια πτυχή της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η «ηθική ταυτότητα», η οποία έχει να κάνει με το βαθμό στον οποίο θέλουμε να δούμε τους εαυτούς μας ως ηθικά και νοιαστικά άτομα. Εάν είστε κάποιος που νοιάζεται για την δημιουργία αυτής της πλευράς του εαυτού σας ανεξάρτητα από το πώς έχετε ενεργήσει κατά στο παρελθόν σε ηθικές καταστάσεις, μπορεί να έχετε ένα υψηλό EQ.

8. Νοιάζονται και βοηθούν τους άλλους

Αν καθυστερείτε τις δραστηριότητες σας προκειμένου να δώσετε προσοχή σε άλλους ή να τους βοηθήσετε και ξεστρατίζετε για να πείτε γεια σε κάποιον ή να βοηθήσετε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο μετρό, έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη σύμφωνα με τον Γκολμαν.

9. Είναι καλοί στο να διαβάζουν εκφράσεις του προσώπου

Η ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς τα συναισθήματα του άλλου απλώς κοιτάζοντας το πρόσωπο του είναι δείγμα υψηλού EQ

10. Είναι καλοί στο να κρίνουν χαρακτήρες

Εαν η διαίσθηση σας για κάποιο άτομο σπάνια πέφτει έξω τότε αυτό είναι δείγμα υψηλού EQ.

11. Εμπιστεύονται το ένστικτο τους

Ενας συναισθηματικά έξυπνος άνθρωπος είναι κάποιος που αισθάνεται άνετα να ακολουθοει τη διαίσθησή του, εξηγεί ο Γκόλμαν. Εάν είστε σε θέση να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας, τότε διαθέτετε υψηλό EQ.

12. Μπορούν και αυτενεργούν συχνά

Είστε πάντα φιλόδοξοι και εργατικοί, ακόμα και όταν δεν ανταμείβεστε για αυτό; Αν έχετε προσωπικό κίνητρο και μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή και την ενέργειά σας για την επιδίωξη των στόχων σας τότε είναι πιθανό να έχετε ένα υψηλό EQ.

13. Ξέρουν πότε να πούνε «όχι»

Η αυτοσυγκράτηση, ένα από τα βασικά συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης και σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και να αποφύγετε ανθυγιεινές συνήθειες. Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι γενικά μπορούν να διαχειριστούν σωστά το άγχος και να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, σύμφωνα με τον Γκολμαν.




Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πανικός σε καφέ – Έβλεπαν τον αγώνα του ΠΑΟ όταν ξαφνικά...

Δεν πίστευαν στα μάτια τους...




Ένα φίδι δύο μέτρων εμφανίστηκε σε καφετέρια των Τρικάλων την ώρα του αγώνα του Παναθηναϊκού και αναστάτωσε τους θαμώνες. Το φίδι με το μεγάλο του μέγεθος τρόμαξε αρχικά τον κόσμο αλλά οι ψυχραιμότεροι ανέλαβαν δράση. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, προκειται για δενδρογαλιά, ένα ακίνδυνο φίδι της ελληνικής επαρχίας. Δείτε την εικόνα...


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...





Πηγή: stroumfaki.com

Διαβάστε περισσότερα...

Η πίσω όψη της Ελεονώρας Μελέτη – Με «καuτό» μπραζίλιαν στη Μύκονο [εικόνα]

Χωρίς το άγχος των επαγγελματικών υποχρεώσεων και με την σιγουριά ότι ο χειμώνας θα της φέρει κάτι καλό, η Ελεονώρα Μελέτη απόλαυσε τις διακοπές της στην Μύκονο.




Η παρουσιάστρια πήγε στο Νησί των Ανέμων μαζί με λίγους και καλούς της φίλους ενώ όλοι μαζί απόλαυσαν τον ήλιο και την θάλασσα. H Ελεονώρα αμέσως μετά πήγε στα Κουφονήσια όπου και εκεί απέφυγε τα φλας και κάθε κοσμικότητα. Όμως δεν τα κατάφερε και πολύ καθώς την απαθανάτισαν με καυτό μπραζίλιαν στην Μύκονο το οποίο αναδεικνύει τα οπίσθια της.


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...





Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εντοπίστηκε εξωγήινος στη Σελήνη! (video)

Μια μυστήρια φιγούρα να… σουλατσάρει στην επιφάνεια της Σελήνης ατενίζοντας το… χάος, εντοπίστηκε από έναν αετομάτη που «σκότωνε» το χρόνο του στο Google Maps.




Το πέπλο μάλιστα του… εξωγήινου απλώνεται ακόμα περισσότερο γύρω από την περίεργη αυτή «σύλληψη», καθώς η φιγούρα φέρεται να έχει ανθρώπινη μορφή, αλλά και… σκιά, ανάβοντας τη θρυαλλίδα για συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ των συνωμοσιολόγων!
«Μοιάζει με σκιά από μία μάζα ή φιγούρα», σχολιάζει ο χρήστης Wowforreeel που ανέβασε το βίντεο στο YouTube…
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τη δουλειά κάνει σήμερα ο Γιώργος Αλκαίος;

Μόνιμος κάτοικος Μήλου είναι πια ο Γιώργος Αλκαίος...

Ο γνωστός καλλιτέχνης εδώ καιμερικά χρόνια ζει χειμώνα-καλοκαίρι στο νησί της Αφροδίτης και εμπνέεται από το απέραντο μπλε των Κυκλάδων. Τέσσερις μήνες μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision, ο δημοφιλής τραγουδιστής, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '90, αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο την πρωτεύουσα, προκειμένου να ηρεμήσει στη Μήλο. Εκείνη την εποχή είχε χάσει και τη λατρεμένη του γιαγιά, με την οποία μεγάλωσε, και έτσι η ανάγκη του να απομονωθεί για λίγο ήταν αρκετά μεγάλη.





Βέβαια, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Όπως διαβάζουμε στο Secret από τα Παραπολιτικά, ο Γιώργος Αλκαίος έφτιαξε το σπίτι του στο οικόπεδο που κληρονόμησε από τη γιαγιά του και σιγά-σιγά ολοκλήρωσε κι ένα πανέμορφο, μίνιμαλ boutique hotel, το οποίο... βάφτισε «Salt», στο χωριό Πολλώνια.

«Ενιωσα πως έπρεπε να αποτραβηχτώ, όταν έβλεπα πως υπήρχε γκρίνια στα μαγαζιά, εξαιτίας της κρίσης», έχει δηλώσει σε πιο παλιά συνέντευξή του ο Γιώργος Αλκαίος, ο οποίος μάλλον ορθώς έπραξε, αφού πλέον τα νυχτοκάματα έχουν μειωθεί αρκετά, μιας και τα νυχτερινά κέντρα δουλεύουν μόνο διήμερα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τριήμερα. ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. Ετσι, εδώ και μερικά χρόνια ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ασχολείται ενεργά με το ξενοδοχείο του, που αποτελείται από σουίτες και πολυτελή δωμάτια που έχουν πάρει το όνομά τους από τις δαντελένιες παραλίες του νησιού.


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Το ευχάριστο είναι πως έχει φροντίσει να προσφέρει ποιότητα, άνεση και πολυτέλεια σε πολύ προσιτές τιμές. Συγκεκριμένα, μια σουίτα με τζακούζι και θέα στη θάλασσα κοστίζει από 100 μέχρι και 200 ευρώ, ανάλογα με τη σεζόν, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και το πρωινό. «Ο Γιώργος στηρίζει ιδιαίτερα το νησί. Πλέον ζει εδώ όλο τον χρόνο και είναι μεγάλη τιμή για εμάς», λέει ο δήμαρχος Μήλου.

Οσον αφορά στην καλλιτεχνική του δράση, ο Γιώργος Αλκαίος δεν σταματάει να δημιουργεί. Μέσα στο σπίτι του έχει φτιάξει ένα σύγχρονο στούντιο, όπου γράφει στίχους και συνθέτει μουσική. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ετοιμάζει έναν δίσκο με όλες του τις επιτυχίες, ενώ συζητάει και για μια μεγάλη περιοδεία σε Αυστραλία και Αμερική. Αν και τον έχει μαγέψει η Μήλος, το σίγουρο είναι πως ο Γιώργος Αλκαίος μας έχει λείψει πολύ, ωστόσο δεν αποκλείεται να επιστρέψει ανανεωμένος.





Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σε παραλία της Αχαϊας: Το χέρι του πήγε σε σημείο που ΔΕΝ έπρεπε και ΔΕΙΤΕ τι έγινε...!

Όλα κυλούσαν ομαλά σε παραλία των Καμινίων, μέχρι τη στιγμή που οι φωνές της γυναίκας ξεσήκωσαν τους πάντες...




Της χρονιάς του έφαγε ένας υπερήλικας ο οποίος δεν κρατήθηκε και έβαλε χέρι σε μια νεαρή η οποία επέλεξε να κάνει το μπάνιο της στην περιοχή των Καμινίων της Πάτρας. Οι λουόμενοι είδαν έκπληκτοι τον άντρα να απλώνει το χέρι του και να πιάνει τα οπίσθια της κοπέλας, η οποία αντέδρασε χαστουκίζοντάς τον ενώ προς βοήθειά της έσπευσαν και δυο ζευγάρια που επίσης έκανα το μπάνιο τους στην παραλία.


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Στην ερώτηση για τι το έκανε ο άντρας απάντησε πως η κοπέλα τον προκάλεσε καθώς πήγε δίπλα του και έκανε ηλιοθεραπεία γυμνή. Τον παππού διέψευσαν - πέρα από τη γυναίκα - και άλλοι λουόμενοι που βρίσκονταν κοντά, με την υπόθεση τελικά να λήγει χωρίς την ανάμειξη της αστυνομίας...





Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΙΤΕ: Πώς είναι η Τζένη Χειλουδάκη σήμερα!

Έφυγε οριστικά από τη Σητεία της Κρήτης!
Ήρθε στην Αθήνα και θέλησε να κάνει μια νέα αρχή. Αφού μίλησε με αρκετό κόσμο...«έκλεισε» συμφωνία με γνωστή ηθοποιό. Τι κάνει;
Δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί της στο Γκάζι!



Φανερά αδυνατισμένη, με εμφανή τα σημάδια του... χρόνου πάνω της και με νέο στυλ στο ντύσιμο η Τζένη Χειλουδάκη βρίσκεται κάθε βράδυ στον πολυχώρο Χυτήριο, της Βάσιας Παναγοπούλου! Ένα πολύ κουλτουρέ μέρος, που μαζεύει πολύ κόσμο του θεάματος και της τέχνης. Ένα μέρος που ίσως δεν περίμενες να δεις την Τζένη!

Εκείνη όμως άφησε πίσω της το προφίλ της μοιραίας γυναίκας και αποφάσισε να γίνει...κουλτουριάρα! Αυτό λέει σε όσους πιάνουν κουβέντα μαζί της. «Θέλω να ασχοληθώ με κάτι ποιοτικό... Να έχει κουλτούρα ρε παιδί μου».


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...





Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΑΜΕ: Ποιο πασίγνωστο ζευγάρι κάνει... τρέλες; (photos)

Είναι και οι δυο πιτσιρίκια! Εχουν δόξα, χρήμα και την αγαπη τους!




Γιατι να μην κάνουν τρελές ; Το ατιθασο αγόρι της μπάντας one direction που κέρδισε σε ταλεντ show της Βρετανίας, ο 21 ετών Liam Payne , κανει διακοπές με την 20χρονη σχεδιαστρια και μοντέλο Sophia Smith! Πανω στο πολυτελέστατο γιοτ στη Γαλλία, μοιράζονται στιγμές πάθους και τρέλας! Δείτε τι τσακωσε ο φακός! Την...πειράζει και της τραβά όλο το μαγιό με αποτέλεσμα να γίνουν αποκαλύψεις! Εκείνη το απολαμβάνει και το παιχνίδι συνεχίζεται ..


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...





Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό – Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα κυριολεκτικά!

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια είναι ένα γεγονός που συντάραξε τον πλανήτη...




Το βίντεο που θα δείτε έρχεται με έναν μοναδικά εντυπωσιακό τρόπο να μας θυμίσει τα γεγονότα εκείνης της ημέρας…


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο: Εικόνα της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα ανοιγοκλείνει τα μάτια

Εικόνα της Παναγίας ανοιγοκλείνει περιστασιακά τα μάτια της (Vid)




Εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αποθησαυρισμένη στον Πανάγιο Τάφο, στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ανοιγοκλείνει περιστασιακά τα μάτια της.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν την μυστηριώδη κίνηση των ζωγραφισμένων οφθαλμών της Παναγίας, ενώ Ελληνορθόδοξη τοπική εκκλησιαστική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός.

Οι πιστοί το εκλαμβάνουν ως σημείο και προσεύχονται για ειρήνη στα χειμαζόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.
Η εικόνα σύμφωνα με διηγήσεις και την παράδοση βρίσκεται στο σημείο όπου η Παναγία αντικρύζοντας Σταυρωμένο το Γιο της έκλαψε.
Ακολουθεί το ερασιτεχνικό βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας:


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή: news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΟΪΔΑ!!! Έκλεψε ρολόι 6.500$ από το αεροδρόμιο...(VIDEO)

Ερασιτέχνης μεν, αποτελεσματικός δε!




Στην Αμερική , σε έναν τυπικό έλεγχο αεροδρομίου κάποιος ξέχασε να φορέσει ξανά το ρολόι του, ένα πανάκρινο ρόλεξ και ένας θρασύτατος νεαρός , κατάφερε να "ξαφρίσει" το πανάκριβο ρολόι αξίας περίπου 6.500 ευρώ (8.000 λίρες)!!! Δείτε το βίντεο

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή: stroumfaki.com

Διαβάστε περισσότερα...

ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ! Δείτε την Έλενα Τσαβαλιά αμακιγιάριστη!

Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε η Έλενα Τσαβαλιά και σοκάρει!



Η Έλενα Τσαβαλιά ποζάρει στο καμαρίνι του άντρα της ζωής της, Μάρκου Σεφερλή και σε μόλις λίγες γραμμές αποτυπώνει τα συναισθήματα της...

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή: stroumfaki.com

Διαβάστε περισσότερα...

Τα 10 πιο γελοία ελληνικά τατουάζ! [photos]

Το τατουάζ είναι τέχνη τα παρακάτω σίγουρα όχι...






Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή: stroumfaki.com

Διαβάστε περισσότερα...

Οι στρατιώτες του μέλλοντος

Επαναστατικές καινοτομίες σε διαφόρους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας υπόσχονται να μετατρέψουν τους στρατιώτες σε όντα βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας: άτρωτους σε διαφόρων ειδών κινδύνους και ταυτόχρονα με εκπληκτικές ικανότητες, ικανούς να χρησιμοποιούν οπλικά συστήματα ακόμη και με τη σκέψη!


Το αίμα-«ασπίδα»
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στον τομέα της προστασίας των στρατιωτών από κινδύνους έρχεται - από πού αλλού; - από την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων των ΗΠΑ (DARPA). Η αμερικανική υπηρεσία χρηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια προστασίας των στρατιωτών από την έκθεση σε βιολογικά όπλα. Η εν λόγω έρευνα στηρίζεται σε μεταγγίσεις αίματος το οποίο αποτελείται από γενετικώς τροποποιημένα κύτταρα που είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να εξουδετερώνουν θανατηφόρες τοξίνες και άλλους επικίνδυνους βιολογικούς παράγοντες. Οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν γενετικώς τροποποιημένα ανθρώπινα ερυθρά αιμοσφαίρια ικανά να παράγουν πρωτεΐνες-αντίδοτα, καθώς και άλλα ισχυρά αντισώματα που θα προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την έκθεση σε βιολογικά όπλα.

Οι «τηλεπαθητικοί» στρατιώτες
Εκθεση της Βασιλικής Εταιρείας της Βρετανίας αναφέρει ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της νευρολογίας και οι διάφορες επαναστατικές μέθοδοι και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών νευρολογικών προβλημάτων μπορούν να βρουν εφαρμογή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου αλλά και στον στρατιωτικό τομέα.

Η έκθεση κάνει λόγο για συστήματα που θα επιτρέπουν σε στρατιώτες να εντοπίζουν γρήγορα και έγκαιρα αυτοσχέδιες βόμβες, ελεύθερους σκοπευτές και άλλους κινδύνους. Αναφέρει επίσης τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους στρατιώτες να ελέγχουν οπλικά συστήματα ή ακόμη και ρομποτικά σκάφη με τη σκέψη.

Οι συντάκτες της έκθεσης (νευροεπιστήμονες, ψυχολόγοι, ειδικοί σε συστήματα ασφαλείας κ.ά.) επικέντρωσαν την προσοχή τους σε δύο μεθόδους. Η μία είναι η διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος (tDCS). Η μέθοδος βασίζεται σε «ηλεκτροσόκ» πολύ χαμηλής ισχύος στον εγκέφαλο. Εχει εφαρμοστεί πειραματικά για την αποκατάσταση ασθενών που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά μαθησιακά και κινητικά προβλήματα. Επίσης έχει δοκιμαστεί για τη θεραπεία ατόμων με ψυχικές νόσους αλλά και για τη βελτίωση των μαθηματικών ικανοτήτων. Στόχος των ερευνητών είναι η ανάπτυξη φορητών συσκευών καθημερινής χρήσης για άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της ζωής τους.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού διαπίστωσαν ότι η μέθοδος tDCS βελτίωσε τις επιδόσεις των εθελοντών σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Το DARWARS Ambush! αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό για την εκπαίδευση των στρατιωτών που προορίζονταν να πολεμήσουν στο Ιράκ. Οι παίκτες καλούνται να εντοπίσουν και να αποφύγουν απειλές όπως ελεύθερους σκοπευτές και αυτοσχέδιες βόμβες στον δρόμο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το παιχνίδι για να μελετήσουν την επίδραση της tDCS. Την ώρα που έπαιζαν το παιχνίδι οι εθελοντές δέχονταν ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο μέσω ενός καλωδίου συνδεδεμένου στον δεξιό κρόταφο.

Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι εθελοντές που είχαν δεχθεί ένα ρεύμα των 2 milliamp (500 φορές ασθενέστερο από το ρεύμα σε μια λάμπα των 100 Watt) παρουσίασαν διπλάσια βελτίωση των επιδόσεων στο παιχνίδι συγκριτικά με όσους δέχθηκαν ηλεκτρικό ρεύμα 20 φορές ασθενέστερο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μέθοδος φαίνεται ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά την προσοχή και τη μνήμη ενός ατόμου, αν και προς το παρόν ο μηχανισμός που κρύβεται πίσω από αυτή τη βελτίωση παραμένει άγνωστος.

Η εγκεφαλική διεπαφή
Η δεύτερη μέθοδος στην οποία γίνεται αναφορά στην έκθεση είναι η διεπαφή εγκεφάλου -υπολογιστή (Brain Computer Interface). Η διεπαφή εγκεφάλου - υπολογιστή αναφέρεται σε μια σειρά τεχνολογίες που ως απώτερο σκοπό έχουν την επίτευξη αλληλεπίδρασης αλλά και επικοινωνίας (αμφίδρομης ή μονόδρομης) μεταξύ του ανθρώπινου νευρικού συστήματος (κεντρικού ή/και περιφερικού) και ενός υπολογιστή.

Με τη μέθοδο αυτή πειραματίζονται ερευνητές που προσπαθούν να αναπτύξουν τεχνολογίες χρήσης ενός υπολογιστή από άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, όπως π.χ. άτομα με προβλήματα όρασης. Η μέθοδος εφαρμόζεται επίσης για την αποτελεσματικότερη χρήση τεχνητών μελών από αναπήρους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να ελέγχει με τη σκέψη οπλικά συστήματα ή ακόμη και ένα ρομποτικό σκάφος.




Πηγή: tovima

Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν σεξ στην παραλία και Έμειναν κάγκελο οι λουόμενοι! (video)

Σαν να ήταν μόνοι τους στην παραλία, έκαναν σεξ, την ώρα που ο κόσμος τριγύρω είτε τους βιντεοσκοπούσε, είτε απομάκρυνε τα παιδιά για να μην βλέπουν... σκηνές ακατάλληλες!


"Φέρονταν σαν να ήταν μόνοι τους κ κανένας άλλος εκεί... Κοιτούσα τον κόσμο γύρω μου και όλοι τους κοιτούσαν, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Ζω εδώ από το 1978, αλλά δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο", δήλωσε μια γιαγιά που είχε πάει για μπάνιο με τα εγγόνια της και τελικά ειδοποίησε την αστυνομία.

Το ζευγάρι συνελήφθη, αλλά δν είναι το... πρώτο, καθώς στη Φλόριντα είναι το σεξ σε δημόσιο χώρο είναι συχνός λόγος σύλληψης!

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...






Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο κεραυνοβόλος έρωτας «γράφεται» στο πρόσωπο

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά δεν είναι παραμύθι, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Σύμφωνα με μελέτη τους, η ματιά που ρίχνουμε στο άτομο το οποίο έχουμε απέναντί μας είναι ικανή να «ξεδιπλώσει» τα πραγματικά μας συναισθήματα.


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν το βλέμμα των εθελοντών επικεντρωνόταν στο πρόσωπο αγνώστων, οι ίδιοι ένιωθαν συναισθήματα αγάπης και έβλεπαν τους απέναντί τους ως πιθανούς συντρόφους. Αντίθετα, η περιπλάνηση του βλέμματος στο σώμα των αγνώστων υποδήλωνε σεξουαλική επιθυμία.

«Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε λίγα γύρω από την επιστήμη του κεραυνοβόλου έρωτα, ή γύρω από τη διαδικασία του πώς ερωτευόμαστε γενικότερα, τα συγκεκριμένα μοτίβα οπτικής επικοινωνίας θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με αυτοματοποιημένες διαδικασίες προσοχής, όπως π.χ. το βλέμμα, και το πώς αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τα συναισθήματα που νιώθουμε για τον απέναντί μας» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ Στέφανι Κατσιόπο.

Εξετάζοντας αναλυτικά την όλη διαδικασία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αυτοματοποιημένη απόφαση περί αγάπης ή σεξουαλικής επιθυμίας, λαμβάνεται μέσα σε μόλις μισό δευτερόλεπτο, δίνοντας διαφορετικό «δρομολόγιο» κάθε φορά στο βλέμμα.
Προηγούμενη μελέτη με επικεφαλής τη δρα Κατσιόπο είχε δείξει ότι αγάπη και πόθος ενεργοποιούν διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.

Το «βλέμμα» της καρδιάς
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ειδικοί πραγματοποίησαν δύο πειράματα με σκοπό να εξετάσουν τις δύο διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις - της αγάπης και του πόθου -, που εμφανίζονται ιδιαίτερα «μπερδεμένες» μεταξύ τους. Στις δοκιμές έλαβαν μέρος φοιτητές (άνδρες και γυναίκες) από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, από τους οποίους ζητήθηκε να δουν μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες αγνώστων.

Στο πρώτο μέρος της μελέτης, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες νέων, ενηλίκων αμφιφυλόφιλων ζευγαριών που κοιτάζονταν μεταξύ τους.

Στο δεύτερο μέρος, τους έδειξαν φωτογραφίες προφίλ εμφανίσιμων ατόμων του αντίθετου φίλου. Καμία από τις φωτογραφίες δεν εμφάνιζε γύμνια ή είχε σεξουαλικά υπονοούμενα.

Και στις δύο δοκιμές, οι εθελοντές βρίσκονταν καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να κοιτάξουν τα διαφορετικά άτομα που εμφανίζονταν στην οθόνη και να δηλώσουν όσο ταχύτερα μπορούσαν, κατά πόσο οι εικονιζόμενοι τους ξυπνούσαν συναισθήματα πόθου ή αγάπης.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Η αγάπη «γράφεται»
Βάσει των ευρημάτων, φάνηκε ότι δεν υπήρχε σημαντική διαφορά ανάμεσα στον χρόνο που χρειάζονταν οι εθελοντές για να προσδιορίσουν την αγάπη ή τον πόθο. Κάτι τέτοιο, κατά τους επιστήμονες, υποδεικνύει ότι ο εγκέφαλος είναι σε θέση να επεξεργάζεται και τις δύο συναισθηματικές καταστάσεις το ίδιο γρήγορα. Ωστόσο, αναλύοντας τα μοτίβα της οπτικής τους επικοινωνίας με τη βοήθεια τεχνολογίας ανίχνευσης του βλέμματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συναισθηματική κατάσταση των συμμετεχόντων καταγραφόταν στα... μάτια τους.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εθελοντές δήλωναν ότι ένιωθαν συναισθήματα αγάπης απέναντι στο άτομο που έβλεπαν κάθε φορά, έτειναν να επικεντρώνονται στο πρόσωπό του. Στις περιπτώσεις του πόθου από την άλλη πλευρά, έτειναν να επικεντρώνουν το βλέμμα τους σε κάποιο σημείο του σώματος του εικονιζόμενου. Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και στους άνδρες και στις γυναίκες.

«Προσδιορίζοντας τα μοτίβα οπτικής επικοινωνίας γύρω από συγκεκριμένα ερεθίσματα που σχετίζονται με συναισθήματα αγάπης, η μελέτη θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός βιοδείκτη που να υποδεικνύει τη διαφοροποίηση των συναισθημάτων ανάμεσα στην αγάπη και στη σεξουαλική επιθυμία» τονίζει ο Τζον Κατσιόπο, διευθυντής του Κέντρου Γνωστικής και Κοινωνικής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Η παρακολούθηση του βλέμματος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο εργαλείο διάγνωσης στον τομέα της ψυχιατρικής ή της θεραπείας και της συμβουλευτικής ζευγαριών» καταλήγει ο ειδικός.

Τα ευρήματα των αμερικανών ερευνητών παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Science».




Πηγή: tovima

Διαβάστε περισσότερα...

10 Site με δωρεάν Ελληνικά ebooks

Θέλετε βιβλία ΔΩΡΕΑΝ;

Εδώ θα βρείτε 10 πηγές που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα αγαπημένα σας βιβλία!



Τα 10 Site με δωρεάν Ελληνικά ebooks είναι:

ebooks4greeks.gr


openbook.gr


free-ebooks.gr


taexeiola.blogspot.gr


24grammata.com

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

schooltime.gr


ellinikibibliothiki.blogspot.gr


occupygr.com


gutenberg.org


scribd.com




Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Σεξ μέσα στη θάλασσα: Πόσο εύκολο είναι;

Ολο το απόγευμα ο ήλιος σας ρόδισε το δέρμα. Δροσίζεστε με ένα απολαυστικό κοκτέηλ. Το απόβραδο η παραλία αδειάζει. Και τότε, μέσα στην ηρεμία και την απόλυτη σιωπή μια ιδέα σας μπαίνει στο μυαλό: κι αν κάναμε σεξ μέσα στη θάλασσα;

Προσοχή!


Οσο εξωτικό και αν είναι, το να έχει κάποιος σεξουαλική επαφή μέσα στο νερό (είτε είναι ωκεανός, πισίνα, λίμνη, ποτάμι ή ακόμη και μπανιέρα) μπορεί να αποτελέσει την χειρότερη ιδέα.

1. Κίνδυνος για μόλυνση από βακτήρια
Το νερό της θάλασσας, της πισίνας, της λίμνης ή του ποταμιού είναι γεμάτα από βακτήρια παντός είδους τα οποία γίνονται ανεκτά στο δέρμα αλλά αλλάζουν συμπεριφορά όταν εισέρχονται στο εσωτερικό του σώματος.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

2. Μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο
Οσο κι αν φαίνεται αφύσικο το νερό ξηραίνει την περιοχή των οργάνων και κάθε κίνηση μπορεί να προκαλέσει ανυπόφορο πόνο και ερεθισμούς. Είναι μάλιστα ευκολότερο να κολλήσει κάποιος σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια αφού αυξάνονται οι κίνδυνοι να καταστραφεί το προφυλακτικό.

3. Πτώσεις και κίνδυνοι
Ο,τι ισχύει για το μπάνιο και το ντους, ισχύει και για τη θάλασσα ή την πισίνα. Οσο εύκολα μπορεί κάποιος να γλιστρίσει και να χτυπήσει άσχημα στο μπάνιο του τόσο επικίνδυνο είναι να κάνει αγκαλίτσες και τρέλες στα βαθιά. Είτε πρόκειται για θάλασσα είτε για πισίνα, κρατείστε τα πόδια στο έδαφος και μην ριψοκινδυνεύετε για να φανείτε άνετοι και ωραίοι.




Πηγή: iefimerida

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν ίντερνετ για πάνω από 150.000 οικογένειες

Η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος που θα στοιχίσει 80 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δωρεάν ίντερνετ σε περισσότερες από 150.000 οικογένειες, έχει ήδη αποφασιστεί.


Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας –μετά από συνάντηση του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με αρμόδιους φορείς- είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων με την αξιοποίηση κονδυλίων.

Οι δικαιούχοι θα είναι ουσιαστικά όσοι λαμβάνουν το κοινωνικό μέρισμα. Βάσει των αποφάσεων θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015,αλλά και να αποκτήσουν τον βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και την εξοικείωση με τους υπολογιστές.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Γι’ αυτό το λόγο προβλέπονται μαθήματα και επιδείξεις στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου, αλλά και εκπαίδευση εξ αποστάσεως όσον αφορά στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδικό κουπόνι για να μπορέσουν να έχουν όλες τις παραπάνω παροχές.




Πηγή: defencenet

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μαρινάκης, η υπόθεση διαφθοράς και τα ΜΜΕ που αρνούνται να την δημοσιεύσουν

Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας και εφοπλιστής με παγκόσμια εμβέλεια, μαζί με στενούς συνεργάτες του “προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας”. Μα ο Τύπος, πολιτικός, οικονομικός, αθλητικός, παριστάνει στη συντριπτική του πλειοψηφία πως η υπόθεση απλώς δεν υπάρχει...


Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας και εφοπλιστής με παγκόσμια εμβέλεια, μαζί με στενούς συνεργάτες του “προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας”. Μα ο Τύπος, πολιτικός, οικονομικός, αθλητικός, παριστάνει στη συντριπτική του πλειοψηφία πως η υπόθεση απλώς δεν υπάρχει...

Δημοσιεύτηκε αρχικά στο ThePressProject Inernational

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ δημοσίευσε μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που επιτρέπει τη χρήση καταγεγραμμένων (με «νόμιμη» υποκλοπή) τηλεφωνικών συνομιλιών στο πλαισιο της προκαταρκτική έρευνα εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων προσώπων που είναι ύποπτοι συμφωνα με τον εισαγγελέα για μια σειράς αδικημάτων που περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την εκβίαση, τη δωροδοκία και παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μαζί με άλλους συλλόγους και παράγοντες του ποδοσφαίρου θα κληθούν από τον ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις στις 20 Αυγούστου. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες κατά των ατόμων που αναφέρονται στην έκθεση του Συμβουλίου.

Η απόφαση του Συμβουλίου περιλαμβάνει περίπου 100 σελίδες απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που καταγράφηκαν το 2012, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ο Μαρινάκης εμφανίζεται να κάνει κατάχρηση της επιρροής του ως επικεφαλής του Ολυμπιακού. Ο Ανδρέας Κορέας, ο αρμόδιος εισαγγελέας της υπόθεσης, αναφέρει: “Από την αξιολόγηση του περιεχομένου των μέχρι σήμερα απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλών, προκύπτουν οι κατώθι ενδείξεις: Ότι ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσέγγιζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από. τούς οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ μετά από την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο δημόσιο.”

Ο εισαγγελέας συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο Μαρινάκης επέλεξε μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, συγκεκριμένους διαιτητές και τους επέβαλε σε σημαντικά παιχνίδια στα play off της Football League κατά τη σεζόν 2011-2012. Ο Μαρινάκης φέρεται επίσης να έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του μεταξύ παραγόντων μικρότερων ομάδων προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Σαρρή στην κεφαλή της ΕΠΟ.

Σε πολλές από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ο Μαρινάκης φέρεται να δίνει άμεσες οδηγίες σε υψηλό αξιωματούχο της ΕΠΟ. Σε μια περίπτωση ο υπάλληλος φέρεται να ζητάει την έγκριση του Μαρινάκη για την επιλογή διαιτητή για αγώνα μικρότερης κατηγορίας, ενώ σε μια άλλη ο Μαρινάκης φαίνεται να δίνει οδηγίες σε παράγοντα για την έκβαση μια προσφυγής.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης καταθέσεις από σειρά προσώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού από ανθρώπους που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Η πιο χαρακτηριστική κατάθεση προέρχεται από τον διαιτητή της FIFA, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι μετά την επιλογή του για έναν αγώνα της Superleague μεταξύ Ξάνθης και Ολυμπιακού στη σεζόν 2011-2012, διάφορα άτομα από την ΕΠΟ τον πληροφόρησαν ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα. Ο Κωνσταντινέας απάντησε ότι θα διαιτητεύσει τον αγώνα δίκαια και ότι ο «καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει». Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και μετά από μερικές εβδομάδες ένας φούρνος που ανήκει στον Κωνσταντινέα υπέστη βανδαλισμούς και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες μετά από τον εμπρησμό του από άγνωστα άτομα.

Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...

Ο Μαρινάκης και ο Τύπος

Τα δικαστικά έγγραφα όμως δίνουν διαφορετική τροπή σε ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια εστία διαμάχης μεταξύ του κ. Μαρινάκη και των επικριτών του: τη σχέση του επιχειρηματία με τον Τύπο. Παρότι στο χώρο του Τύπου και της πολιτικής, αποτελεί κοινό μυστικό πως η πλευρά Μαρινάκη κατέχει ή / και χρηματοδοτεί σειρά μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μαρινάκης ως τώρα αρνείται κάθε σχέση του με αυτά τα μέσα. Όμως οι καταγεγραμμένες συνομιλίες, είτε του ίδιου του κ. Μαρινάκη είτε στενών συνεργατών του διαψεύδουν πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό, όπως θα δούμε παρακάτω. Εξάλλου, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις εκφοβισμού δημοσιογράφων με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του Ολυμπιακού.

Στο παρελθόν η εφημερίδα Αυγή είχε αναφέρει ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ελέγχεται από τον Μαρινάκη και ότι ο εφοπληστής χρησιμοποιούσε την εφημερίδα για να προβάλει ευνοϊκά την κυβέρνηση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» άσκησε αγωγή εναντίον της Αυγής αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρεμπίπτοντως ο δικηγόρος εκ μέρους των Παραπολιτικώ ήταν ο Μάκης Βορίδης, που τότε εκτελούσε χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.

Στα χαρτιά η εφημερίδα, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου ενημέρωσης των «Παραπολιτικών» (ραδιοφωνικός σταθμός, free press, αθλητικό ραδιόφωνο που ονομάζεται Ολυμπιακός FM κα) ανήκουν όλες στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του το 2012 σχετικά με την χρηματοδότηση του ομίλου ο κ. Κουρτάκης είπε πως «τους πόρους και τα χρήματα μας τα δίνουν οι χιλιάδες αναγνώστες» ενώ σχετικά με την άποψή του για τον κύριο Μαρινάκη είχε πει «τον παρακολουθώ όπως και εσείς, ως επιχερηματία».

Το 2014, πριν την έναρξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού ο Κουρτάκης ρωτήθηκε από το e-tetradio αν είναι «ακριβό σπορ» για έναν δημοσιογράφο να γίνεται εκδότης και μετά να αποκτάει έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος απάντησε «Οι υγιείς επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις χωρίς δάνεια, εκείνες που θέλουν να πρωταγωνιστούν έχουν μόνο έναν χρηματοδότη. Τον κόσμο». Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας «Δεν χρειάζεστε έναν επιχειρηματία να σας στηρίζει;» ο Κουρτάκης απάντησε εκ νέου: «Η εποχή που οι επιχειρηματίες επένδυαν στα media, χάνοντας χρήματα, έχουν περάσει. Το δικό μας κριτήριο είναι η εμπιοστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Αυτός είναι η δύναμή μας και το σημείο αναφοράς μας».

Ωστόσο ο ισχυρισμός του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» σχετικά με τις σχέσεις του ομίλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη καταρρίπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές που περιλαμβάνουν συνομιλία του Μαρινάκη με τον Κουρτάκη τον Μάιο του 2012 στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπαικού εμφανίζεται να δίνει σαφείς οδηγίες για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της επόμενης ημέρας. Σε άλλο σημείο ο Μαρινάκης ακούγεται επίσης να δίνει οδηγίες στον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας για τοποθέτηση συγκεκριμένων ειδήσεων και ρεπορτάζ στα «δικά τους μέσα», συμπεριλαμβανομένου και των Παραπολιτικών.

Πέρα όμως τη «χρήση» των «φιλικών» μέσων από τον Μαρινάκη, το υλικό που συνοδεύει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται και σε περιστατικά εκφοβισμού δημοσιογράφων: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ταμπακόπουλος κατέθεσε ότι ο Μαρινάκης τον χαστούκισε δύο φορές σε ένα εστιατόριο ενώ οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Βασιλαράς καταθέτουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζεται πως απολύθηκε από τη δουλειά του κατόπιν εντολής του Μαρινάκη.

Πώς όμως κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης τη δικαστική εμπλοκή ενός από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της χώρας; Τι έγραψαν οι πολιτικές εφημερίδες για τον Μαρινάκη, τον επιχειρηματία που συνόδεψε τον πρωθυπουργό στο Κατάρ, και τον πολιτικό, δημοτικό σύμβουλο Πειραιώς; Τι έγραψαν οι οικονομικές εφημερίδες για τον εφοπλιστή που είναι στο τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης και ηγείται εταιρείας εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο; Τι έγραψαν οι αθλητικές εφημερίδες για τον πρόεδρο ενός εκ των μεγαλυτέρων ΠΑΕ της χώρας;

Ενώ το δικαστικό βούλευμα ήρθε στο φως από έναν από τους κύριους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ΣΚΑΪ, ελάχιστα άλλα ΜΜΕ έχουν κάνει αναφορές σχετικές με την υπόθεση. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι το μόνο μεγάλο ΜΜΕ που έβγαλε την υπόθεση ανήκει στον επίση εφοπλιστή, και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, κ. Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος από συνέταιρος του κ. Μαρινάκη (στον όμιλο ΣΚΑΙ – Καθημερινή) είναι πλέον ορκισμένος του αντίπαλος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλλαφούζος, και μαζί τους οι δύο ομάδες τους αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή τους στα αθλητικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο Μαρινάκης έχει ήδη συμφωνήσει για την απόκτηση του Sentra FM και της εφημερίδας Goal ενώ ο Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του NovaSport FM, που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας, και της εφημερίδας SportDay. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, οι δύο εφοπλιστές και ιδιοκτήτες των δύο μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας, θα κατέχουν ταυτόχρονα και τα μεγαλύτερα αθλητικά ΜΜΕ.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες παραμένουν σιωπηλές για το θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα tovima.gr που ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ενημέρωσης, τον ΔΟΛ. Η εφημερίδα δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον κ. Μαρινάκη δημοσιεύοντας ένα ρεπορτάζ σχετικά με την συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist στην οποία ο επιχειρηματίας μίλησε σχετικά με τη σημασία της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία. Αλλά κατά τα άλλα Το Βήμα κατάφερε να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στην δικαστική εμπλοκή του και στην υπόθεση.

Ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης παραμένουν απλώς σιωπηλά. Ένα άλλο μέρος έχει επιλέξει να αναφερθεί στην υπόθεση (σε περιορισμένη έκταση) χωρίς να αναφέρονται στα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων (συμπεριλαμβανομένου και του Μαρινάκη) αλλά και στα επίμαχα αποσπάσματα της απόφασης του Συμβουλίου.

Τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι δεν προχωράνε στη δημοσίευση της υπόθεσης επειδή αυτή βασίζεται στη διαρροή δικαστικών εγγράφων που είναι μέρος δικαστικής έρευνας η οποία δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε καταδίκες. Αλλά στη χώρα μας η διαρροή δικαστικών εγγράφων που αποτελούν μέρος της έρευνας είναι καθημερινή ρουτίνα για τον Τύπο και σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια τα ΜΜΕ που σήμερα επικαλούνται το απόρρητο της έρευνας ήταν (και είναι καθημερινά) πολύ δραστήρια στη διαρροή ή αναπαραγωγή ανάλογου υλικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάσταση στα αθλητικά πρωτοσέλιδα. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν κυκλοφορούν καθημερινά πάνω από 10 αθλητικές εφημερίδες. Οι περισσότερες είναι «οπαδικές», υποστηρίζοντας ανοιχτά τη μια ή την άλλη ομάδα. Ο τρόπος που οι αθλητικές εφημερίδες κάλυψαν το δικαστικό βούλευμα προκαλεί θλίψη σχετικά με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα. Όλες οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό (τρεις στον αριθμό) επέλεξαν να μην αναφέρουν λέξη για το γεγονός. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι εφημερίδες που αυτοπροσδιορίζονται ως μη οπαδικές και αντικειμενικές, η Sportday και η Goal, επίσης δεν αναφέρουν λέξη για τον κ. Μαρινάκη. (H Sportday αναφέρεται αμήχανα στο θέμα χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα - λινκ).

Παρόλο που είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στις εφημερίδες για το τι επιλέγουν να δημοσιεύουν και τι όχι, η σιωπή τους σε αυτή την υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης του Τύπου στην Ελλάδα.

Αυτή η δημοσίευση έχει παραχθεί με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος Safety Net για την ελευθερία του Τύπου. Το περιεχόμενο της δημοσίευσης είναι αποκλειστικής ευθύνης του Παρατηρητηρίου Βαλκανίων και Καυκάσου και των συνεργατών του και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι απηχεί τις απόψεις τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης. Η σελίδα του project είναι: Safety Net for European Journalists. A Transnational Support Network for Media Freedom in Italy and South-east Europe.




Πηγή: http://www.thepressproject.gr/article/65853

Διαβάστε περισσότερα...