Ετικέτες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς


Τρίτη και φαρμακερή φαίνεται ότι ήταν η σύλληψη για τον γνωστό επιχειρηματία την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής ΦΠΑ ο Λάκης Γαβαλάς κρίθηκε προφυλακιστέος.



Η οικονομική αστυνομία είχε συλλάβει για τρίτη φορά τον επιχειρηματία την περασμένη Παρασκευή για χρέη ύψους 150.000 ευρώ από την μη απόδοση ΦΠΑ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν διευκρινίσει ότι η σύλληψη ήταν ανεξάρτητη από τα προηγούμενα χρέη γι' αυτό και έγινε παρά το γεγονός ότι μόλις λίγο πριν είχε δικαστεί για την προηγούμενη υπόθεση.

Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο και πρώτη φορά που βρισκόταν αντιμέτωπος με κακούργημα.

Η κατηγορία που κόστισε στον γνωστό επιχειρηματία την προσωπική του ελευθερία, αφορά ποσό περίπου 145.000 ευρώ επί συνόλου περίπου 500.000 ευρώ που χρωστά στα δημόσια ταμεία από μη απόδοση ΦΠΑ για το έτος 2011. Το χρέος αφορά εταιρία η οποία δεν έχει υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως η «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ». Ο 60χρονος φέρεται να προσπάθησε σήμερα να ρυθμίσει το χρέος, πλην όμως δεν πέτυχε κάτι αφού η υπόθεση βρισκόταν ήδη ενώπιον ανακριτή και θα έπρεπε να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό εφάπαξ.

Στις 26 Ιανουαρίου ο Λάκης Γαβαλάς είχε συλληφθεί για δεύτερη φορά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 7,5 δισ. ευρώ.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2011 ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί και πάλι, αυτή τη φορά από το ΣΔΟΕ, για χρέη ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν όμως άλλη εταιρεία.


real.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου