Ετικέτες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Όλη η... Δόξα στον Τοτσέ!


Ο Τοτσέ σκόραρε δυο φορές, αλλά και το ένα που μέτρησε ήταν αρκετό για να δώσει στον Παναθηναϊκό το τρίποντο επί της Δόξας και το +5 από τον Ολυμπιακό! Επέστρεψε ο Λάζαρος.




Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μπορεί να μην είναι Σισέ, αλλά τα τεμάχια τα... στάζει ο Ισπανός.
Επιστροφή Μπιάρσμιρ και «Κλέι»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε φροντίσει να φρεσκάρει την ενδεκάδα κόντρα στον Λεβαδειακό και όπως ήταν λογικό επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Μπιάρσμιρ, Κλέιτον ενώ πέρασε ξανά στην φυσική του θέση τον Κώστα Κατσουράνη.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά στην άμυνα ο Ιωαννίδης αντί του τιμωρημένου Σπυρόπουλου και δεξιά ο Βύντρα. Ο Μπιάρσμιρ μαζί με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, με τους Κατσουράνη και Σιμάο στα αμυντικά χαφ. Κουίνσι αριστερό «φτερό», δεξί ο Ζέκα, με τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ σε 4-4-1-1. Εκτός αποστολής λόγω προβλήματος στο γόνατο έμεινε ο Λέτο, στον πάγκο μετά από έξι μήνες ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Στον... κάλαθο των αχρήστων

Στα παιχνίδια σαν το σημερινό με αντιπάλους όπως η Δόξα Δράμας το... κλειδί είναι ένα γρήγορο γκολ. Ο Παναθηναϊκός το πέτυχε στο 4' με τον Τοτσέ, ο Δημητριάδης το ακύρωσε εσφαλμένα ως οφ-σάιντ και από κει και μετά οι «πράσινοι» δεν βλέπονταν στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο, όπου είναι χαρακτηριστικό πως είχαν δύο τελικές προσπάθειες για γκολ.

Άθλια κυκλοφορία της μπάλας, καμία κίνηση στις πτέρυγες και με τον Κλέιτον να είναι απελπιστικά μόνος εξαιτίας της τραγικής απόδοσης του Κατσουράνη στον άξονα και των Ζέκα, Κουίνσι στα άκρα, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε ούτε καν να πλησιάσει στην εστία των γηπεδούχων. Το έκανε μόλις μία φορά στο 36' αλλά ο Σικαλιάς πρόλαβε τον «Κλέι» και έσωσε την ομάδα του.

Η Δόξα Δράμας έκλεινε τους χώρους πολύ σωστά στο δικό της «μισό», είχε την απαραίτητη ηρεμία στα μετόπισθεν και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα κρατούσε μακριά από την εστία του Σέρεμετ τους ποδοσφαιριστές του Φερέιρα.

Λυτρωτής... Τοτσέ!

Μετά τις απαραίτητες φωνές του Φερέιρα στην ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αποφασισμένος να σταματήσει το παιχνίδι με την... φωτιά. Με κορυφαίο τον Κουίνσι που ανέβασε όλη την ομάδα του, το «τριφύλλι» πίεσε από την αρχή την Δόξα που με τις αλλαγές του Κατσαβάκη(Σοϊλέδη, Βάντερσον) έδειξε ότι θέλει να «χτυπήσει» το παιχνίδι στη κόντρα.

Οι «πράσινοι» τελικά βρήκαν την λύση σχετικά γρήγορα. Στο 58'. Δημιουργός ο Κουίνσι από δεξιά... εκτελεστής ο Τοτσέ που σκόραρε το πέμπτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό! Το μισό γκολ πάντως ανήκει στον Γκανέζο που βγήκε για πρώτη φορά από δεξιά έχοντας αλλάξει πλευρά και έβγαλε μια αριστοτεχνική σέντρα πάρε-βάλε στον Τοτσέ.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης, ο Φερέιρα φρέσκαρε τον άξονα με τον Μαρίνο αντί του Κατσουράνη ενώ έριξε στην μάχη και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που επέστρεψε μετά από έξι μήνες στα γήπεδα, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν! Οι «πράσινοι», έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία κράτησαν εύκολα το μηδέν ενώ θα μπορούσαν με τον Τοτσέ να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από πιο νωρίς αλλά ο Ισπανός φορ θυμήθηκε τον... κακό του εαυτό χάνοντας την ευκαιρία της χρονιάς μετά από εκπληκτική ενέργεια του Κουίνσι.

Ο Παναθηναϊκός έστω και με αυτό το 1-0 και την κακή εμφάνιση, πήρε αυτό που ήθελε, επέστρεψε στο +5 και συνεχίζει... καβαλάρης για την κατάκτηση του τίτλου.

MAN OF THE MATCH: Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να ήταν ωσεί παρών αλλά στην επανάληψη ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο καλύτερος της ομάδας του. Ο Κουίνσι με τις ατομικές του ενέργειες προκάλεσε... πανικό στην άμυνα της Δόξας ενώ από δική του εξαιρετική σέντρα προέρχεται το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε πολύ σημαντικό «διπλό» στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Θοδωρής Τριποτσέρης. Ο κεντρικός αμυντικός της Δόξας που αποτελεί ένα από τα παιδιά της Παιανίας ήταν εκείνος που κρατούσε σχεδόν μόνος του την άμυνα των φιλοξενούμενων στην πίεση του Παναθηναϊκού. Πολλές καθοριστικές επεμβάσεις στην άμυνα του, εξαιρετικό παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Είναι το μεγαλύτερο... αγκάθι στη φετινή Δόξα. Μια πολύ μεγάλη «πληγή» που αποτελεί βαρόμετρο στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα να σώσει την κατηγορία. Ο λόγος για τις λύσεις που δεν έχει η ομάδα του Κατσαβάκη στο δημιουργικό κομμάτι. Ακόμη και όταν είχε την κατοχή της μπάλας προς το τέλος του παιχνιδιού δεν είχε τρόπους να απειλήσει.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός είχε άγχος μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Τοτσέ έδωσε την λύση στο 58' αλλά έχασε απίστευτη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς στο 74', αστοχώντας εντελώς αμαρκάριστος απέναντι στον Σερεμέτ. Από τα γκολ που δεν χάνονται.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δασκαλόπουλου που πρέπει να έκλεισε το 90λεπτο χωρί λάθος. Στον αντίποδα, ο επόπτης Δημητριάδης στο 4' ακυρώνει λανθασμένα το γκολ του Τοτσέ ενώ στο 74' ο επόπτης Γούκος σταματά το Ισπανό επιθετικό με οφ-σάιντ που δεν υπάρχει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μπορεί να έπαιξε με την... φωτιά, μπορεί να μην βλεπόταν σε μεγάλο διάστημα του αγώνα αλλά το «τρίποντο» το πήρε και αυτό είναι που μετράει. Το +5 από τον Ολυμπιακό διατηρήθηκε, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται αρκετά μακριά από τους δεύτερους «ερυθρόλευκους» και έδειξε για ακόμη μία φορά πως ακόμη και στην πολύ καλή του μέρα, έχει τον τρόπο για να νικήσει.


gazzetta.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου