Ετικέτες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέες απαιτήσεις από τους εταίρους - θέλουν πρώτα να ψηφιστούν τα μέτρα


«Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή της Ελλάδας να πείσουν τους Ευρωπαίους εταίρους για την ισχυρή δέσμευσή τους σχετικά με την υλοποίηση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».



Με τη δήλωση αυτή, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας Ολι Ρεν έδωσε τον τόνο στις εξελίξεις μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών αλλά και το περίγραμμα των όσων αναμένεται να εξελιχθούν στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που καλούνται να εγκρίνουν το όλο πακέτο της νέας χρηματοδότησης της χώρας μας.

O κύριος Ρεν πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας που ελήφθη «στις καθυστερήσεις», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και προέβλεψε πως αυτή θα αποτελέσει το αντικείμενο λεπτομερούς εξέτασης από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαμήνυε πως«δεν θα είναι καταστροφικό εάν απόψε δεν υπάρξει μια τελική απόφαση για την Ελλάδα», προσθέτοντας και αυτός στο όλο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί από νωρίς σήμερα πως στην αποψινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα υπάρξει μια τελική ανακοίνωση, μια «λύση» στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης χρέους με την έγκριση και τη «βούλα» των Ευρωπαίων.

Η – στο και πέντε – συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα δεν δείχνει να «πείθει» τους Ευρωπαίους, το κλίμα που καταγράφεται στις Βρυξέλλες είναι τουλάχιστον ψυχρό για την Ελλάδα και πάντως απέχει πολύ από το προβλεπόμενο «πανηγυρικό» κλίμα που θεωρητικά θα έπρεπε να υπάρχει μετά την υπερπήδηση και του τελευταίου (;) προσκόμματος για τη νέα δανειακή σύμβαση – στήριξη της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωνε ότι η Ελλάδα έχει καταλήξει σε μία «ισχυρή, αξιόπιστη συμφωνία» με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται ακόμα η υπογραφή των υπουργών.

protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου