Ετικέτες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κατηγορούμενος και για παράνομες βιντεοσκοπήσεις ο Καραμπέρης


Μακροσκελή γραπτή δήλωση διένειμε στα ΜΜΕ ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» της μαφίας της Θεσσαλονίκης Μάρκος Καραμπέρης, για να υποστηρίξει ότι «ουδέποτε ανέφερε σε πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος ότι "διαθέτει βίντεο που αν δημοσιοποιήσει θα... εξαφανιστεί η Βουλή"».




Την σχετική εκμυστήρευση του κ. Καραμπέρη, την οποία επιχειρεί τώρα με τη δήλωσή του να διαψεύσει, παρουσίασε το «Βήμα της Κυριακής» της περασμένης εβδομάδας (29/1) και το σχετικό δημοσίευμα αποτέλεσε το έναυσμα για την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονικης.

Ο κ. Καραμπέρης υποστηρίζει συγκεκριμένα στην γραπτή ανακοίνωσή του ότι «ούτε κατείχα ή κατέχω κανένα γραπτό ή ηλεκτρονικό αρχείο που να αφορά οιοδήποτε πρόσωπο, ούτε ποτέ κατέγραψα οιαδήποτε συνομιλία μου με τα ανωτέρω πρόσωπα». Κάνει μάλιστα λόγο για «πολιτική ψιθυριστών, ανωνύμων πηγών και άλλων κουκουλοφόρων, που θέλουν να επιβαρύνουν την θέση μου».

Αποδίδει, δε, την εμπλοκή του στην υπόθεση της μαφίας της Θεσσαλονίκης, σε «πολιτική δίωξη» και υποστηρίζει ότι η υπόθεση αποκαλύφτηκε επειδή ενεπλάκη στην πολιτική ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό του ΛΑΟΣ στην κεντρική Μακεδονία.

Η απάντηση του «Βήματος»

Σε σχέση με όσα επικαλείται ο κ. Καραμπέρης στην ανακοίνωσή του το «Βήμα» απαντά τα εξής:

α) Ο 58χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με μαρτυρίες στενών συνεργατών του, επικαλείτο την κατοχή οπτικού υλικού από συναντήσεις του με πολιτικούς, επιχειρηματίες, κρατικούς παράγοντες, το οποίο είχε στην κατοχή του και μπορούσε να έχει τεράστιες πολιτικές και όχι μόνο επιπτώσεις. Μάλιστα συμπλήρωνε ότι «είχε παραδώσει αυτό το υλικό σε πρόσωπο εμπιστοσύνης και ήταν απολύτως διασφαλισμένο», όπως φέρεται να είπε επί λέξει σε συνεργάτη του. Οι σχετικές συναντήσεις - κατά ένα μεγάλο μέρος - φέρεται να είχαν καταγραφεί στο γραφείο του, στον 5ο όροφο του εμπορικού κέντρου της λεωφόρου Δημοκρατίας 1, όπου είχε τοποθετήσει σειρά καμερών.

β) Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο κ. Καραμπέρης είχε σταθερή τακτική την μαγνητοσκόπηση των συναντήσεων του με άτομα της δημόσιας ζώης ή άλλλους ιδιώτες, προκειμένου στην συνέχεια να χρησιμοποιεί αυτό το υλικό, σύμφωνα με τα συμφέροντα του. Σχετικές πληροφορίες με αυτήν την επιλογή του διαθέτουν και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που διερεύνησαν την υπόθεση.

γ) Ο κ. Καραμπέρης υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν κατείχε σχετικό οπτικό υλικό και ποτέ δεν είχε καταγράψει συνομιλία». Υπενθυμίζεται, όμως, ότι εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ακριβώς επειδή βιντεοσκόπησε συνάντησή του μέσα στο γραφείο του με τον δικηγόρο κ. Μ. Κουκουβίνο σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου! Αυτό ακριβώς το βίντεο αποτέλεσε και για τις διωκτικές αρχές δείγμα γραφής της τακτικής του 58χρονου επιχειρηματία να καταγράφει τις συνομιλίες του.
δ) Σημειώνεται μάλιστα ότι στην εξωτερική πόρτα των γραφείων του κ. Μ. Καραμπέρη, ύστερα από το προαναφερθέν περιστατικό, τοποθετήθηκε πινακίδα στην οποία αναφέρεται: «Προσοχή, εισέρχεσθε σε χώρο που βιντεοσκοπείται».

ε) Νομικοί κύκλοι ανέφεραν επιπροσθέτως στο «Βήμα» ότι «η επιλογή του κ. Καραμπέρη να διαψεύσει - και μάλιστα με χαρακτηριστική καθυστέρηση αρκετών ημερών - τα περί κατοχής οπτικού υλικού, αφορά τον συνολικό νομικό χειρισμό της υπόθεσης του. Καθ' ότι η τυχόν αποδοχή κατοχής αυτού του υλικού ή η απειλή δημοσιοποίησης του (όπως βιάστηκαν να αποκαλύψουν συνεργάτες του) δεν έχει να προσφέρει οτιδήποτε ουσιαστικό στην υπεράσπισή του και στην βελτίωση της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται. Αντιθέτως τυχόν παρουσίαση ενός τέτοιου υλικού μπορεί ίσως να λειτουργήσει αντίστροφα, παρέχοντας την πλήρη επαλήθευση, με ήχο και εικόνα, των παράνομων συναλλαγών και συνεννοήσεων του».
στ) Οσον αφορά το επιχείρημά του περί αποκάλυψης της υπόθεσης γιατί έθεσε υποψηφιότητα ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον ΛΑΟΣ, πρέπει να σημειωθεί ότι η κάθοδός του στις περιφερειακές εκλογές ήταν το 2010 και η σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε πολλούς μήνες αργότερα. «Επιπλέον στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενοι άνω των 50 ατόμων, που ουδεμία σχέση είχαν με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010», παρατηρούν οι ίδιοι κύκλοι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Καραμπέρης στην επιστολή του δεν σχολιάζει ή δεν διαψεύδει άλλα στοιχεία του ρεπορταζ του «Βήματος», επί παραδείγματι για την παράθεση γεύματος σε ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς, για σχέση του με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του σε σχέση με την υποψηφιότητα του κατηγορούμενου στην Ημαθία ανέφερε ότι «ο κ. Καραμπέρης είχε τις συστάσεις μιας σειράς ευυπόληπτων πολιτικών της Θεσσαλονίκης».


tovima.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου