Ετικέτες

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο «Βγενό» στο πέναλτι λόγω… Τσάκα!


Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις τελευταίες κινήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου και για τους πόντους που κέρδισε λόγω των… άγνωστων Σαουδαράβων!




Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη νέα «Βγενοπουλειάδα». Είχε, δεν είχε, κατάφερε πάλι μόνο με μια επιστολή να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, την οποία ξέρει να παίζει στα δάχτυλα. Παρότι η ανακοίνωσή του δεν περιείχε τίποτα ουσιαστικό για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα κληθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου να βρει τρόπο για να κλείσει την τρύπα των 6 (σύμφωνα με την δική μου πληροφόρηση) εκατ. ευρώ που χρωστά τούτη τη στιγμή, αν θέλει να περάσει από το τεστ της αδειοδότησης και να αποφύγει τα βάσανα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση του «Βγενό» ήταν εκ πρώτης όψεως άνευ περιεχομένου για τα σημαντικά, για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Συγχαρητήρια σε παίκτες και Φερέιρα αμέσως μετά την πιο επώδυνη εφετινή αποτυχία στο πρωτάθλημα (καλό για το ηθικό τους, το οποίο φαντάζομαι ότι θα ήταν πιο ενισχυμένο αν έπαιρναν κάνα φράγκο, διότι υπάρχουν ορισμένοι που αν θέλουν κάνουν προσφυγή για να μείνουν ελεύθεροι), οι γνωστές τοποθετήσεις για τη βία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και ένας χρησμός από τους… γνωστούς περί ομόνοιας και άλλων ωραίων στα ενδοπαναθηναϊκά.

Η… διατριβή πάνω στο φαινόμενο «Βγενόπουλος» (πάντα αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, στις επιχειρήσεις του δεν ξέρω τι κάνει ο άνθρωπος) είναι ότι ουδέποτε ενεργεί χωρίς να έχει προγραμματίσει την επόμενη κίνησή του. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, λοιπόν, είχε μόνο ένα στόχο: να υπενθυμίσει σε όλους πως είναι ΠΑΡΩΝ! Σε παίκτες, προπονητικό τιμ, Τζίγκερ, media και κυρίως προς τους οπαδούς και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Να θυμίσει σε όλους πως είναι ΕΔΩ, έχοντας δώσει στον Δημήτρη Γόντικα την επιστολή με τις προτάσεις του, λίγο πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση για την τιμή της μετοχής και τη νέα ΑΜΚ, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και καμπή του πρωταθλήματος για την αγαπημένη ομάδα του.

Ποντάρει και πάλι στο «Βγενόπουλος ή διάλυση». Αν θα του βγει, δεν ξέρω. Ημουν και παραμένω βέβαιος ότι θέλει να πάρει την ΠΑΕ όσο το δυνατόν πιο φτηνά γίνεται. Είμαι επίσης σίγουρος ότι τώρα είναι «από πάνω» διότι χειρίστηκε έξυπνα το θέμα των Σαουδαράβων αφήνοντάς το να ξεφουσκώσει (ίσως να είχε πολύ καλή δική του πληροφόρηση και να ήταν απολύτως σίγουρος για τις κινήσεις του στη σκακιέρα), αντιμετώπισε επίσης πολύ έξυπνα τον Δημήτρη Γόντικα (δεν του συμπεριφέρθηκε ως «άνθρωπο του Βαρδινογιάννη», αλλά θεσμικά, με σεβασμό, ως πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και άνθρωπο που τρέχει για όλα) και ενδεχομένως να βρεθεί σε θέση τετ – α – τετ με άδειο τέρμα αν τελικά οι πριγκίπισσες, ο Ροναλντίνιο, ο Σικαμπάλα, τα 150 εκατ. ευρώ, τα γήπεδα, τα προπονητικά κέντρα και τα funds αποδειχθούν οριστικά και αμετάκλητα όνειρα φθινοπωρινής (για να μην ξεχνάμε πότε εμφανίστηκε ο Τσάκας) νυκτός.

Είμαι επίσης βέβαιος ότι έχει κάνει τις κινήσεις του για συμπαίκτες, έχει τέτοιους στο πλευρό του (όπως είχε πει και στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου πριν από το «μακελειό» με τον Τζίγκερ), αλλά επουδενί θα ήθελε να βγουν τα ονόματά τους στην επιφάνεια, διότι (για πολλούς και διάφορους λόγους) δεν θέλει να τους «κάψει».

Σε κάθε περίπτωση, ο Βγενόπουλος απέκτησε και πάλι πόντους αξιοπιστίας ακόμη και στους φίλους του Παναθηναϊκού που αν τον έβλεπαν μπροστά τους θα του έλεγαν «ρε Αντρέα, το παραμύθι με τον λύκο και τα πρόβατα δεν το είχες ακούσει ποτέ όταν ήσουν πιτσιρικάς, δεν κουράστηκες πια με τα μπες – βγες, κουράζεις, δεν το καταλαβαίνεις;». Και τους απέκτησε όχι επειδή έκανε κάτι φοβερό. Αλλά διότι η ιστορία με τους άγνωστους Σαουδάραβες επενδυτές δείχνει πια να ξεφτίζει.

Και θα είναι αληθινά απίθανο τελικά αν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποχρεωθεί να παραδώσει τα κλειδιά στον μοναδικό που δεν θα ήθελε να τα δώσει. Μέχρι πριν από λίγους μήνες φάνταζε ανέφικτο. Αλλά ο Βγενόπουλος έχει βρεθεί και πάλι στη βούλα του πέναλτι. Αν έχει βρει το «μαρούλι», θα το χάσει μόνο αν εμφανιστεί Αραβας τερματοφύλακας. Μήπως θυμάστε εσείς κανέναν γιατί δυσκολεύομαι;
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου