Κυριακή 18 Μαρτίου 2012
Τα πορτοκάλια μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Ένα πορτοκάλι την ημέρα… το εγκεφαλικό το κάνει πέρα, σύμφωνα με νεότερη έρευνα. Οι ερευνητές εστίασαν σε ουσίες που ονομάζονται φλαβανόνες και περιέχονται σε εσπεριδοειδή και οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία των αγγείων ή μειώνουν τη φλεγμονή, που έχει συνδεθεί με το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τα φλαβονοειδή βρίσκονται επίσης στο κόκκινο κρασί και τη σκούρα σοκολάτα. Γυναίκες που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβανόνες είχαν 19% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν τις λιγότερες.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 95% τω φλαβανονών που καταναλώθηκαν προέρχονταν από εσπεριδοειδή, κυρίως πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ. Όσες κατανάλωναν τα περισσότερα εσπεριδοειδή είχαν 10% λιγότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με όσες δεν κατανάλωναν καθόλου.
Στο found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις προσφορές
όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ από κάτω θα τις έχετε μπροστά σας!
www.tsantiri.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου