Ετικέτες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Από την ανεργία στην απασχόληση: #5. Οι 5 αποδοτικότεροι τρόποι να ψάξετε για δουλειά


Αφού είδαμε ποιοι τρόποι είναι οι λιγότερο αποδοτικοί στην ανεύρεση μιας νέας εργασίας, ας εξετάσουμε τους πιο αποδοτικούς. Καλό είναι, αν φτάσατε εδώ χωρίς να έχετε μελετήσει τα προηγούμενη μέρη του αφιερώματός μας, να ξεκινήσετε από την αρχή.


Το να διαβάσετε απλά τους 5 πιο αποδοτικούς τρόπους στο να βρείτε δουλειά, χωρίς να είστε προετοιμασμένοι για το τι δουλειά και πώς θα ψάξετε να την βρείτε, δεν θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα.

Τα τέσσερα κεφάλαια του αφιερώματός του mensguide.gr "Από την ανεργία στην απασχόληση" ως τώρα είναι:

1. Από πού θα ξεκινήσετε
2. Μια αφορμή για να αποφασίσετε τι πραγματικά σάς ευχαριστεί
3. Πώς θα βρείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε
4. Οι 5 πιο λάθος τρόποι να ψάξετε για δουλειά

Οι πέντε πιο αποδοτικοί τρόποι να ψάξετε για δουλειά (σε παρένθεση το κατά προσέγγιση ποσοστό επιτυχίας τους):


Να επισκεφθείτε ό ίδιος το γραφείο της εταιρείας, το εργοστάσιο, τον εργοδότη που έχει βάλει αγγελία, αντί να στείλετε ένα απρόσωπο e-mail (40%)
Ειδικά αν πρόκειται για κάποια μικρή επιχείρηση, όπου ο ίδιος ο ιδιοκτήτης "τρέχει" τα πάντα και θα βρίσκεται εκεί την ώρα που θα την επισκεφθείτε, το ποσοστό επιτυχίας σας μεγαλώνει. Δεν είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να βρείτε δουλειά, γιατί είναι πολύ πιθανόν να έχει ήδη γεμίσει τη θέση και να μην έχει δυνατότητα και για άλλη πρόσληψη. Σε συνδυασμό, όμως, με άλλους τρόπους, βοηθάει και είναι σίγουρα αποδοτικότερος από το να στείλετε ένα απρόσωπο e-mail. Eννοείται ότι για να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να είστε απολύτως προετοιμασμένος. Να ξέρετε ακριβώς τι κάνει η επιχείρηση και σε ποιον τομένα μπορείτε να βοηθήσετε εσείς. Να είστε περιποιημένος, ευχάριστος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Αν κάνετε καλή εντύπωση, ο εργοδότης θα σάς έχει στο νου του. Ακόμη και να μην μπορεί να σάς προσλάβει άμεσα, θα είστε ο πρώτος που θα σκεφθεί στο μέλλον ή αυτός που θα προτείνει σε κάποιον συνάδελφό του αν ακούσει ότι εκείνος ψάχνει για κάποιον με τα προσόντα σας.

Να καταρτίσετε μια λίστα με επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα που σάς ενδιαφέρει στην περιοχή ή την πόλη που ζείτε και να κτυπήσετε την πόρτα τους ρωτώντας αν έχουν ανάκη κάποιον με τα προσόντα σας (50%)
Ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη περίπτωση. Ακόμη και να μην έχει κανένα σκοπό να κάνει πρόσληψη, ο επιχειρηματίας, αν τον εντυπωσιάσετε, θα σάς έχει στο νου του για όταν υπάρξει κάποιο κενό (ή ίσως να μπει και στην διαδικασία να δημιουργήσει μια καινούργια θέση, ειδικά για εσάς).

Να ρωτήσετε όλους τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας και όλες τις διασυνδέσεις σας στο Facebook και το LinkedIn, αν εκεί όπου εργάζονται υπάρχει κάποια κενή θέση (60%)
Ναι, είναι κάπως κουραστικό και όντως μπορεί να φοβάστε ότι γίνεστε ενοχλητικός και δείχνετε απελπισμένος. Αλλά το μόνο που χρειάζεται να ρωτήσετε είναι το εξής: "Μήπως υπάρχει κενή θέση εργασίας εκεί που δουλεύεις;" Το πώς θα το χειρισθείτε στη συνέχεια είναι δικό σας θέμα. Ένα απλό "Έμαθα από τον τάδε ότι υπάρχει κενή θέση και είπα να δοκιμάσω", στον πιθανό εργοδότη σας είναι ειλικρινές και αρκετό.

Να δουλέψετε τις τρεις προηγούμενες μεθόδους όχι μόνο σας, αλλά μέσα σε μικρές ομάδες ανέργων (70%)
Δημιουργώντας μια μικρή ομάδα όπου ο ένας θα ξέρει απολύτως τον άλλον, τις δυνατότητές του, το τι ψάχνει κλπ (και, φυσικά, όπου δεν θα ψάχνουν και οι έξι ή επτά την ίδια δουλειά), μπορεί να μην βρείτε την δουλειά που θέλετε εσείς, αλλά ο άνθρωπος με τον οποίον θα μιλήσετε να έχει μια δουλειά για κάποιον από την ομάδα σας. Και αντίστοιχα κάποιος άλλος από την ομάδα σας, να βρει μια δουλειά για εσάς.

Να ξοδέψετε ακόμη περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία σας, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό σας και δημιουργώντας στην ουσία από μόνοι σας την θέση που θα καταλάβετε (85%)
Προφανώς και αυτή δεν είναι μια μέθοδος για όλους, αλλά μόνο για όσους έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν από τα "έτοιμα". Το θέμα είναι να μπορείτε να δώσετε όλη σας την ενέργεια στην "ανακάλυψη" του εαυτού σας και των "θέλω" σας, και όχι να τεμπελιάζετε. Θα πρέπει να απαντήσετε ειλικρινώς και αναλυτικά στο ερωτηματολόγιο που είδαμε στο 2ο μέρος αυτού του αφιερώματος και στη συνέχεια να συνδυάσετε όλες τις παραπάνω μεθόδους, αλλά εξαιρετικά στοχευμένα, για να πείσετε αυτόν που έχει την ιδανική δουλειά για σας ότι κι εσείς είστε ο ιδανικός άνθρωπος για αυτήν την δουλειά.

Το πώς θα το κατορθώσετε, θα το εξετάσουμε σε άλλο κεφάλαιο του "Από την ανεργία στην απασχόληση"

Διαβάστε επίσης:

Από την ανεργία στην απασχόληση: #1
Από την ανεργία στην απασχόληση: #2
Από την ανεργία στην απασχόληση: #3
Από την ανεργία στην απασχόληση: #4

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!


mensguide.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου