Ετικέτες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Τρεις στους τέσσερις γιατρούς πιστεύουν στα θαύματα


Έρευνα στους γιατρούς της Αμερικής αποκαλύπτει ότι τρεις στους τέσσερις πιστεύουν στα θαύματα. Η δημοσκόπηση έγινε σε 1.100 γιατρούς από τους οποίους βρέθηκε ότι το 74 τοις εκατό πιστεύει ότι έχουν συμβεί στο παρελθόν θαύματα, και το 73 τοις εκατό πιστεύει ότι μπορεί να συμβούν.


Η έρευνα διεξήχθη από το HCD Research και το Ινστιτούτο Louis Finkelstein της Νέας Υόρκης.

"Η εικόνα που αναδύεται είναι ότι οι γιατροί, αν και πιθανώς με πιο υψηλό μορφωτικό επίπεδο από το μέσο όρο των ασθενών τους, δεν είναι αναγκαστικά πιο κοσμικοί ή ριζικά διαφοροποιημένοι σε θρησκευτικά θέματα από το υπόλοιπο κοινό», είπε ο δρ Alan Mittleman, διευθυντής του ινστιτούτου.

Η δημοσκόπηση αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικανοί γιατροί είναι «εκπληκτικά θρησκευόμενοι», με ένα 72 τοις εκατό από αυτούς να πιστεύουν ότι η θρησκεία παρέχει ένα αξιόπιστο και απαραίτητο οδηγό για τη ζωή.

Οι ερωτηθέντες αντιπροσωπεύουν γιατρούς τόσο Χριστιανούς (Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες, Ορθόδοξους και άλλους), όσο και Ιουδαίους (Ορθόδοξους, Συντηρητικούς, Μεταρρυθμιστές και κοσμικούς), Μουσουλμάνους, Ινδουιστές και Βουδιστές.

"Ίσως το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα της έρευνας", σημειώνει η έκθεση, «είναι ότι η πλειοψηφία των γιατρών (55 τοις εκατό) δήλωσε ότι έχουν δει αποτελέσματα θεραπείας σε ασθενείς τους που θα τα χαρακτήριζαν θαυματουργικά (το 45 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν έχει δει). Οι περισσότεροι γιατροί προσεύχονται για τους ασθενείς τους ως ομάδα (51 τοις εκατό). Ακόμα περισσότεροι, το 59 τοις εκατό προσεύχονται για μεμονωμένους ασθενείς. "

Τα δύο τρίτα ενθαρρύνουν τους ασθενείς τους να προσευχηθούν. Από αυτούς τους γιατρούς, το 5 τοις εκατό το έκανε ώστε ο Θεός να απαντήσει στις προσευχές τους, το 32 τοις εκατό για ψυχολογικά οφέλη και το 63 τοις εκατό και για τους δύο λόγους. Το ένα τρίτο δεν ενθαρρύνει τους ασθενείς τους να προσευχηθούν.

Όσον αφορά τις απόψεις τους σχετικά με τα θαύματα που αναφέρονται στην Αγία Γραφή:

Το 37 τοις εκατό πιστεύει ότι οι ιστορίες που αναφέρονται σε θαύματα στην Αγία Γραφή είναι κυριολεκτικά αληθείς, ενώ το 50 τοις εκατό πιστεύει ότι είναι αληθείς μεταφορικά. Δώδεκα τοις εκατό δήλωσε ότι δεν πιστεύει στην περιγραφή της Αγίας Γραφής για τα θαύματα.

Το 9 τοις εκατό πιστεύει ότι η Βίβλος γράφτηκε από τον Θεό, το 58 τοις εκατό πιστεύει ότι η Βίβλος είναι εμπνευσμένη από τον Θεό και το 34 τοις εκατό θεωρεί ότι αποτελεί ανθρώπινη αρχαία λογοτεχνία.

και το 55 τοις εκατό πιστεύει ότι η ιατρική πρακτική θα πρέπει να καθοδηγείται από τη θρησκευτική διδασκαλία (αντίθετη άποψη έχει το 44 τοις εκατό).

Πρόσθετα ευρήματα δείχνουν:

Περισσότεροι από τους μισούς, το 58 τοις εκατό, παρακολουθήσουν θρησκευτικές λειτουργίες, τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Το 46 τοις εκατό πιστεύει ότι η προσευχή είναι πολύ σημαντική στη ζωή τους.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!


redskywarning.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου