Ετικέτες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Economist:"Ελλάδα-Ρωσία: Μια ορθόδοξη φιλία"


Οι Ρώσοι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα. Οι επενδυτές ίσως ακολουθήσουν
Οι σχέσεις Σαμαρά-Μόσχας. Ο Π. Καμμένος, που διεκδικεί τη θέση του Εφραιμ ως του καλύτερου φίλου της Ρωσίας στην Ελλάδα.


«Οι Ρώσοι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα. Οι επενδυτές ίσως ακολουθήσουν», γράφει ο Economist σε σημερινό άρθρο με τίτλο... «Ελλάδα και Ρωσία: Μια ορθόδοξη φιλία».

Αναφερόμενος στο 1 εκατ. Ρώσων τουριστών που αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος, αλλά και στην πιθανή επίσκεψη του Vladimir Putin στο Άγιο Όρος, ο Economist παρατηρεί: «Εκεί όπου οδηγούν οι τουρίστες και οι πολιτικοί, ενδέχεται να ακολουθήσει το χρήμα». Το άρθρο κάνει αναφορά στο ενδιαφέρον της Gazprom για τη ΔΕΠΑ και στα σενάρια για χρήση του Πειραιά σαν βάση για το ρωσικό ναυτικό.

«Και όμως, ο Αντώνης Σαμαράς, ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν δείχνει να δελεάζεται ιδιαίτερα από το ένα ή το άλλο deal», αναφέρει ο Economist. «Ο κ. Σαμαράς έκανε ένα προεκλογικό ταξίδι στη Μόσχα, όμως, ο ενθουσιασμός δεν φάνηκε σε καμία από τις δύο πλευρές. Οι σύμβουλοί του λένε ότι το αφεντικό τους, που έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ, θα προτιμούσε να βελτιώσει τους δεσμούς του με την Αμερική και να πουλήσει την εταιρεία αερίου σε επενδυτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όμως, με δεδομένο ότι έως και 9 κόμματα ενδέχεται να μπουν στη Βουλή, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για την ενίσχυση της ρωσικής επιρροής, αναφέρουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος.

«Ο Πάνος Καμμένος, πρώην βουλευτής της ΝΔ, που αντιτίθεται στη λιτότητα και θαυμάζει τον κ. Putin, λέει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να στραφεί στη Ρωσία εάν, όπως αναμένεται, χρειαστεί και άλλο πακέτο διάσωσης». Και το δημοσίευμα καταλήγει: «(Ο Π. Καμμένος) ελπίζει να αντικαταστήσει τον ηγούμενο Εφραίμ στη θέση του καλύτερου φίλου της Ρωσίας στην Ελλάδα».

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!


greece-salonika.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου