Ετικέτες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Βαρυσήμαντη συνάντηση Ερντογάν με την κουρδική αντιπολίτευση

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί το Σάββατο με την κουρδικής καταγωγής βουλευτίνα της αντιπολίτευσης Λεϊλά Ζάνα, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση TRT Haber, για να συζητήσουν τα προβλήματα των Κούρδων της Τουρκίας.



Η συνάντηση των δύο είναι χωρίς προηγούμενο, δεδομένων των συχνών δημόσιων δηλώσεων της Ζάνα υπέρ της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης -το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)- και τις "παραφυάδες" του, οι οποίες την είχαν οδηγήσει στο δικαστήριο σε πολλές περιπτώσεις.

Το PKK έχει αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωσης και απο την Τουρκία.

Η Ζάνα εξέπληξε πολλούς λέγοντας ότι εμπιστεύεται τον Ερντογάν και ότι πιστεύει ότι είναι αρκετά ισχυρός για να βρει μια λύση για το κουρδικό ζήτημα.

Το 1994 η Ζάνα φυλακίστηκε για 15 χρόνια, αφού είχε καταδικαστεί για "προδοσία" και ως "μέλος" του PKK. Αφέθηκε ελεύθερη το 2004, μετά από μια επανάληψη της δίκης της που ακύρωσε την ετυμηγορία του 1994. Στη συνέχεια δικάστηκε και καταδικάστηκε τρεις φορές για τις δημόσιες παρεμβάσεις της υπέρ του PKK, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κλειστεί ξανά στην φυλακή.

Εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2007 και επανεξελέγη το 2011 ανεξάρτητη βουλευτής από το κατοικούμενο κυρίως από κούρδους Ντιγιάρμπακιρ.


Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!

real.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου