Ετικέτες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

K. Kαραμανλής: Δείτε πόσο... "κουρασμένος" είναι!


Η περίφημη αυτή φράση έχει μείνει αξέχαστη από τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο Νίκο Χατζηνικολάου και είναι παλι η Real news που έρχεται να επιβεβαιωθεί με τις φωτογραφίες του... "κουρασμένου"Κώστα Καραμανλή στη Μύκονο!



Kαι για να είμαστε δίκαιοι, όταν λέμε κουρασμένος εννοούμε τα άσπρα μαλλιά στο κεφάλι, που προδίδουν την κόπωση και το άγχος από τη διακυβέρνησή του. Γιατί κατά τ' άλλα είναι εμφανώς αδυνατισμένος και του πάει αυτό το σπορ... look!

Λέτε να είναι και... "στυλ επιστροφής" στην κεντρική πολιτική σκηνή κάποια στιγμή;


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real ο Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του βρίσκονται στο "νησί των ανέμων" από την περασμένη Πέμπτη, όπου και κάνουν ολιγοήμερες διακοπές με το ζεύγος Βαληνάκη


Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
markos.tv
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας ζεν πρεμιέ έκανε γυμνισμό με τον…σύντροφο του στη Σκιάθο!


Η Σκιάθος φέτος γέμισε από celebrities! Τους περισσότερους, αν όχι όλους τους απολαύσαμε στη θάλασσα και στις βραδινές τους εξόδους στα μπαράκια του νησιού! Όμως υπήρχε και κάποιος, πολύ γνωστός και πολύ αγαπητός στις γυναίκες που προτίμησε να μην εμφανιστεί δημόσια! Υπήρχε φυσικά λόγος…


Μπορεί να κρυβόταν απο τους παπαράτσι όμως όχι και από τα μάτια του απλού κόσμου. Μάλιστα έδειξε πως δεν τον ενδιέφεραν καθόλου τα αδιάκριτα βλέμματα… Που τον πέτυχαν; Στην παραλία όπου κάνουν γυμνισμό! Φυσικά ήταν ολόγυμνος! Όμως το θέμα δεν είναι εκεί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν γυμνισμό ή έχουν κάνει έστω για μια φορά στη ζωή τους! Ο γοητευτικός ηθοποιός που συμμετείχε και σε talent show κάνοντας τις τηλεθεάτριες να τον ερωτευτούν, είχε μαζί του και τον σύντροφο του! Ακριβώς! Ο ζεν πρεμιέ, ο άντρας που έγινε γνωστός μέσα από σειρά που έκανε τα μηχανάκια της AGB να χτυπήσουν κόκκινο, προτιμάει τους άντρες! Δικαίωμα του βέβαια… Άλλωστε εκεί, στη παραλία των γυμνιστών, έδειχνε να απολαμβάνει τις διακοπές του χωρίς άγχος για το τι θα πουν οι γύρω… Είχε το αγόρι του να του κρατάει το χέρι, να του βάζει αντηλιακό και να το απολαμβάνει…. Κρίμα βέβαια για τις γυναίκες που στο πέρασμά του καρδιοχτυπούν….

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
gossip-tv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξαλλη η Τζούλια με την νέα ταινία-πορνό της


Έξαλλη έγινε η Τζούλια Αλεξανδράτου με την νέα πορνό ταινία που κυκλοφόρησε η «Sirina» με πρωταγωνίστρια την ίδια. Γιατί η Τζούλια εξοργίστηκε με τους υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής;



Η ίδια υποστηρίζει ότι πρόκειται για πλάνα από παλιά γυρίσματα και όχι για νέα ταινία. Μάλιστα αρκετά θυμωμένη έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook: «Λυπάμαι που βγαίνουν διάφοροι επιτήδειοι για ακόμα μια φορά ξαναπλασάροντας παλιά DVD κλπ..βγάζοντας τα τώρα στη φόρα!! Είναι άδικο ! Τι άλλο θα σκεφτούν κάποιοι τελικά να κάνουν, για να πλουτίσουν !! Έλεος ! δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη όλη αυτή η "fake" αγορά κ τα Ίντερνετ !!! Τραγικό!». Η Τζούλια αυτή την περίοδο κάνει τις διακοπές της στην Μύκονο με τον σύντροφό της και όταν το έμαθε δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό της.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
gossip-tv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ Εξωγήινη μορφή ζωής στη Βαλτική;

Το μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε από Γερμανούς λιμενεργάτες. Μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο IFM-Geomar, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο τι ακριβώς είναι.



Το βίντεο – ντοκουμέντο ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα Live Leak προκαλώντας ερωτήματα και αντικρουόμενες απαντήσεις.

Πρόκειται για μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα στα νερά της Βαλτικής ή εξωγήινη μορφή ζωής; Συντάκτης του Deep Sea News αναφέρει πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά εντόσθια ζώων. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Mirror, αυτό το σενάριο δεν εξηγεί τη ρυθμική κίνηση του πλάσματος που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο…



Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ Ο πόλεμος κατά της Ελλάδας το 2004 ήταν κατασκευασμένος


Έχει καλύψει πάνω από δέκα Ολυμπιάδες και παραδέχεται σήμερα ότι η Ολυμπιάδα της Αθήνας ήταν μακράν η καλύτερη.



"Το 2004 έζησα το γνήσιο Ολυμπιακό πνεύμα που δεν βρίσκω στο Λονδίνο" είπε ο Άλαν Χάμπαρντ της Independent μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής συγκρίνοντας το τότε με το σήμερα στο Λονδίνο αλλά παράλληλα μίλησε για τη συντονισμένες επιθέσεις των Βρετανικών Μέσων εναντίον της ελληνικής διοργάνωσης.

Με υστερική σχεδόν διάθεση, πριν από οχτώ χρόνια ο βρετανικός Τύπος δημοσίευε καθημερινά διάφορα καταστροφολογικά σενάρια κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές για ανεπάρκεια και για μέτρα "αμφίβολης αποτελεσματικότητας, που οι Ελληνες πληρώνουν πολύ ακριβά".

Το μεγάλο όμως... σόου έδωσε η ρεπόρτερ των "Times", Λόρα Πικ, η οποία εισήλθε -πριν από τους αγώνες, τον Μάιο- μαζί με τον φωτογράφο, Πολ Ρότζερς, χωρίς πάσο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και έγραψε μια απίθανη ιστορία για τα ελλειπή ασφαλιστικά μέτρα του σταδίου.

Η "Mirror" πάλι δημοσίευσε μια πιο περιπετειώδη ιστορία, με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της, που προσελήφθη ως οδηγός ανελκυστήρα στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη συνέχεια κατάφερε να τοποθετήσει τρεις "υποτιθέμενες" βόμβες.

Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία και ιδίως το θέμα της ασφάλειας, που ούτως ή άλλως αποτελεί το πιο δύσκολο στοίχημα για κάθε διοργανώτρια πόλη, δέχτηκε πολλά χτυπήματα και κυρίως από τις ταμπλόιντ, όπως επιβεβαιώνει και ο κ. Χάμπαρντ ο οποίος κατηγορεί τη χώρα του γιατί "έχουμε περισσότερους Βρετανούς στρατιώτες στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων από ό,τι στο Αφγανιστάν".

"Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες κατασκεύαζαν εντυπωσιακές ιστορίες, κυρίως στο θέμα της ασφάλειας και για λόγους κυκλοφορίας", λέει.

"Το συγκρότημα του Μέρντοχ", συνεχίζει, "είχε νομίζω και προσωπικούς λόγους να δημοσιεύει αρνητικές ιστορίες για την Ελλάδα".

Παρόμοια άποψη είχε εκφράσει τότε με σχετικό της άρθρο, η ανταποκρίτρια της "Guardian" στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο βαρόνος του Τύπου είχε κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα με αιχμή τα ολυμπιακά έργα και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη Σμιθ, ο Μέρντοχ είχε προηγούμενα με την Ελλάδα, επειδή Ελληνες δικηγόροι είχαν ασκήσει εναντίον του αγωγές για συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με τη δίκη που είχε γίνει λίγους μήνες πριν από τους Αγώνες στην Καλαμάτα για τους Βρετανούς που είχαν συλληφθεί το 2001 με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ως χαρακτηριστικό της εμπάθειας Μέρντοχ, η Σμιθ επισήμανε ότι "Times" και "Sun", οι ναυαρχίδες του ομίλου του στη Βρετανία, είχαν δημοσιεύσει 45 θέματα για τους Ολυμπιακούς, σχεδόν όλα αρνητικά.

Τελικά, όμως οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και όπως μας λέει ο κύριος Χάμπαρντ "στο τέλος, φυσικά, όλοι οι επικριτές της Αθήνας δεν είχαν τι να πουν, ορισμένοι από αυτούς νομίζω ότι απολογήθηκαν και δημόσια".

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φαντασιώσεις της Τζούλιας Αλεξανδράτου


Πάταγο έχει προκαλέσει το νέο «καυτό» ριάλιτι της Τζούλιας Αλεξανδράτου, ονόματι «Big Julia».

Πρόκειται για ένα ριάλιτι, που θυμίζει κάτι από Big Brother, που έρχεται να πραγματοποιήσει ακόμα μια φαντασίωση της Ελληνίδας σταρ, δηλαδή να μοιράζεται με τους θαυμαστές της κάθε… πτυχή της προσωπικής της ζωής.



Οι θαυμαστές της έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν καθημερινά, σε όλες τις καλές, κακές και φυσικά… καυτές στιγμές της, ενώ έχουν την ευκαιρία να δουν «κρυφές» πτυχές της, με σκηνές αρκετά τολμηρές.


Μετά το Τζούλια 2 Μαύροι και το ελληνικό αντρικό casting, η Τζούλια κάνει το μεγάλο βήμα στην… καριέρα της. Το Big Julia μεταδίδεται από το διαδίκτυο. Κάθε χώρος του σπιτιού της βιντεοσκοπείται όλο το 24ωρο, μόνιμες κάμερες υπάρχουν στο αυτοκίνητό της, ενώ δυο καμεραμάν την ακολουθούν παντού κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Η ίδια σε δηλώσεις της είχε πει: «Το Big Julia θα ολοκληρωθεί υπό την επίβλεψη πολύ γνωστού σκηνοθέτη και εταιρείας παραγωγής. Δεν έχω καμία δέσμευση με κανένα συμβόλαιο. Η δέσμευσή μου αφορούσε μόνο στα dvd, τα οποία αποτελούν παρελθόν για εμένα».






Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
paraskhnio.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία των 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων!


Όχι, δεν κοστίζει τόσο η ίδια η φωτογραφία, αλλά όσοι είναι στο κάδρο!



Η Paramount γιορτάζει φέτος τα 1100 χρόνια της και επέλεξε να το γιορτάσει με μια ιστορική φωτογραφία.

Μάζεψε 116 σταρ του Χόλιγουντ, οι οποίοι έχουν κερδίσει 124 Όσκαρ και έχουν φέρει έσοδα στην εταιρεία 10 δις. δολάρια!

Μεταξύ των φωτογραφισθέντων οι Μάρτιν Σκορτσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Σον Πεν, Τομ Κρούζ, Τζόρτζ Κλούνει, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ντέμι Μουρ, Σαρλίζ Θερόν, Νάταλι Πόρτμαν.

Υπεύθυνος για την απαθανάτιση ήταν ο φωτογράφος Άρτ Σράιμπερ.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες έβγαλαν έξω εκατομμύρια και δήλωναν μέσα «ψίχουλα»


Στοιχεία σοκ περιλαμβάνει ο κατάλογος με τα εμβάσματα που έχουν φύγει από την Ελλάδα προς το εξωτερικό την περασμένη χρονιά, αποκαλύπτοντας ότι 731 συμπολίτες μας έβγαλαν έξω σχεδόν ένα δισεκατομμύριο, τη στιγμή που δήλωναν στις φορολογικές τους κάτι λιγότερο από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.



Πρόκειται για επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούν το 2010. Στον κατάλογο, που έχει διαβιβαστεί και στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρονται τα εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ τα οποία στάλθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Μεταξύ των 731 ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με «Τα Νέα». Μεμονωμένες είναι, τέλος, οι περιπτώσεις ατόμων με αγγλικό, γερμανικό ή ιταλικό επώνυμο.

Το θράσος ορισμένων ξεπερνάει κάθε όριο, καθώς δήλωσαν μηδενικά εισοδήματα, τη στιγμή που οι καταθέσεις τους έφευγαν για την ασφάλεια του εξωτερικού. Οι περιπτώσεις αυτές είναι 403 και θεωρείται βέβαιο ότι ανάμεσά τους υπάρχουν μέλη ανωνύμων εταιρειών, τα οποία συνηθίζουν να «περνούν» τα εισοδήματά τους στις εταιρείες. Άλλοι έβγαλαν ποσά από 10 έως 52 εκατ. ευρώ και δήλωσαν μικροποσά, όπως 496 ευρώ.

Το υψηλότερο εισόδημα στον κατάλογο έχει δηλώσει ένας άνδρας, με 371.774,72 ευρώ. Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να εξηγήσει τα 30.312.841,31 ευρώ που έβγαλε με έμβασμα. Βραβείο πρωτοτυπίας παίρνει, τέλος, μία κυρία, η οποία δήλωσε εισόδημα 0,01 ευρώ και έβγαλε στο εξωτερικό 201.501 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, «αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι μια σοβαρή έρευνα από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί εάν ανάμεσα στα τεράστια ποσά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν προϊόντα από εγκληματική δραστηριότητα, αν υπάρχει μαύρο χρήμα, αν υπάρχει φοροδιαφυγή».

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορθώνει ανάστημα κατά της Google


Αν και κανείς θα περίμενε ότι μόνο εταιρικοί κολοσσοί θα μπορούσαν να εναντιωθούν στη Google, αυτό δεν ισχύει. Απόδειξη ο Γερμανός φοιτητής Philip Matesanz ο οποίος είναι υπεύθυνος για το site Youtube-mp3.org.



Πρόκειται για ένα site το οποίο μετατρέπει τα βίντεο του YouTube σε mp3 και το οποίο όπως υποστηρίζει η Google παραβιάζει τους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Όπως απαντά ο Philip Matesanz, το Youtube-mp3.org δεν κάνει χρήστη του API του YouTube. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία απολύτως παραβίαση.

Μάλιστα προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του, έχει ήδη συγκεντρώσει 1.200.000 υπογραφές υπέρ του. Πράγμα εύκολο βέβαια καθώς δέχεται περισσότερες από 1.300.000 επισκέψεις ημερησίως. Παρόλα αυτά το αν πράγματι θα καταφέρει να πείσει τη Google να μην του κλείσει το site, είναι εξαιρετικά αμφίβολο.


Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
techit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χειροβομβίδα Στον Επιχειρηματία Που Έκανε Καταγγελία Για Το Υπ. Ανάπτυξης


Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και ένα απειλητικό σημείωμα, βρέθηκαν τη νύχτα στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη …ξενοδοχείου, στην Αργολίδα, Άρη Μάρκου, 61 χρόνων, ο οποίος τον Μάρτιο είχε καταγγείλει κυκλώματα διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης.



Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στην περιοχή Λευκάκια Αργολίδας. Η χειροβομβίδα είχε τοποθετηθεί έξω από το παρμπρίζ και εξερράγη ελεγχόμενα, ύστερα από παρέμβαση των πυροτεχνουργών.


Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες του επιχειρηματία είχαν οδηγήσει πριν λίγους μήνες στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο υπαλλήλων του Τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ προ ημερών ο κ. Μάρκου με επιστολή του απηύθυνε καταγγελία ότι παρά τη σύλληψη των επίορκων υπαλλήλων, ακόμη και σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί το πλήρες ποσό της επιχορήγησης.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
mychannel.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Φως Νέοι Κρυφοί Λογαριασμοί Του Άκη!


Νέα στοιχεία που αφορούν σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου στο… εξωτερικό αναμένεται να δώσει στη συμπληρωματική του απολογία ο εξάδελφος και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.



Νέα συμπληρωματική απολογία θα κληθεί να δώσει ο εξάδελφος και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο κ. Ζήγρας στην νέα του κατάθεση αναμένεται να αποκαλύψει και καινούργια στοιχεία, όσον αφορά άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού, οι οποίοι δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.


Ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει και η απολογία του Αστέριου Οικονομίδη, διευθύνοντος συμβούλου της Arcon Constructions.

Ο κ. Οικονομίδης φέρεται να εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του ακινήτου της Δεινοκράτους στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, καθώς και στις ανακαινίσεις του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της οδού Κόμνα Τράκα στα Πατήσια.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
mychannel.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ειδικοί Λένε «Όχι» Στα Καλοκαιρινά Μαθήματα!


Θυμηθείτε τι λέγατε την τελευταία ημέρα του σχολείου.. που πετάγατε την τσάντα σας και τι επιθυμούσατε περισσότερο το καλοκαίρι… Και αν δεν μπορείτε να το θυμηθείτε από μόνες σας σίγουρα θα σας το θυμίσουν τα παιδιά σας! Και ναι εσείς μπορεί να θεωρείτε το καλοκαίρι μια πολύ καλή ευκαιρία για επαναλήψεις και εκμάθηση καινούργιων πραγμάτων όμως οι ειδικοί λένε «όχι» σε αυτό!



Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε Αμερικανούς εκπαιδευτικούς, οι επαναλήψεις της σχολικής ύλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μόνο …ανεπιθύμητα αποτελέσματα φέρνουν!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή, όπως για εσάς έτσι και για τα παιδιά σας για ξεκούραση, για γέμισμα μπαταριών αλλά και για διασκέδαση, παιχνίδι και χαλάρωση! Αφήστε στην άκρη τα σχολικά βιβλία και κατεβάστε από τα ράφια βιβλία που τα παιδία επιθυμούν και μέσα από αυτά διασκεδάζουν καθώς έτσι θα δουν το διάβασμα ως ευχαρίστηση και όχι ως υποχρέωση! Οι ειδικοί προτείνουν τα σχολικά βιβλία να μείνουν μακριά από τις καλοκαιρινές διακοπές γιατί:

- Θα δημιουργήσει αρνητικό κλίμα μέσα στο ευχάριστο διάλειμμα των καλοκαιρινών διακοπών καθώς τα παιδιά δεν θα νιώθουν ελεύθερα αλλά πιεσμένα και αγχωμένα

- Θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην σχολική χρονιά που είναι προ των πυλών

- Κι αν επιμένετε να γνωρίζετε πως ακόμη και μέσα από ένα παιδικό περιοδικό το παιδί μαθαίνει καθώς εξασκεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του

Πάνω από όλα όμως μην προσπαθήσετε να κάνετε στο παιδί αυτό που εσείς μισούσατε εκείνα τα καλοκαίρια, που οι δικοί σας γονείς σας επέβαλαν. Η εποχή του καλοκαιριού προσφέρει πολύτιμο χρόνο για παιχνίδι μαζί τους, συζήτηση, διάλογο, επίλυση προβληματισμών, πράγματα πολύ πιο σημαντικά από τις γνώσεις που έτσι κι αλλιώς για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του θα λαμβάνουν καθημερινά.
Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
mychannel.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι Ορίζει Ο Νόμος Για Τα Σκυλάκια Στην Παραλία


Τώρα το καλοκαίρι πολλές φορές συναντάμε στην παραλία σκύλους, που φέρνουν μαζί οι ιδιοκτήτες τους.

Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν πολύ κατά πόσον ένας σκύλος μπορεί να μεταδώσει κάποια ασθένεια στα μικρά τους, ενώ κάποιοι άλλοι απλά δεν αντέχουν να…



βλέπουν σκυλάκια να κολυμπούν μαζί τους στην ίδια παραλία.

Ασχετα πάντως με τις ανησυχίες του καθενός θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι ότι για τις παραλίες, όπου υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης είναι το Λιμενικό, αυτό που ισχύει σύμφωνα με την εγκύκλιο 3111.10/193 με ημερομηνία 20-05-1993 αναφέρεται ότι «απαγορεύεται η παρουσία ζώων στη θάλασσα, όπου υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, αλλά η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες ακτές, ακόμη και αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι».

Η ίδια διάταξη αναφέρει ότι η παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο από 50 εώς 150 ευρώ. Με λίγα λόγια,
η νομοθεσία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκύλων να τα φέρουν βόλτα σε μία παραλία που δεν θεωρείται οργανωμένη.

Βέβαια, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι υποχρεωμένος να μαζέψει τις ακαθαρσίες που τυχόν κάνει το κατοικίδιο, να τον κρατά δεμένο ή να τον συνοδεύει ο ίδιος σε κοντινή απόσταση, σεβόμενος τις ανησυχίες των λουομένων. Οι παραπάνω υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη σκύλου περιγράφονται σαφώς στο νόμο 3170/2003, ο οποίος αναφέρεται στις βόλτες των σκύλων σε υπαίθριους χώρους.

Σχετικά με την καθαριότητα της θάλασσας όταν σε αυτήν κολυμπάει σκυλάκι, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι σκύλοι δεν μεταδίδουν ασθένειες, και δεν κάνουν ποτέ την ανάγκη τους μέσα στο νερό. Οπότε ας είμαστε όλοι πιο ήσυχοι και σχετικά με το αν το παιδί σας πρέπει να κολυμπήσει σε μία παραλία που υπάρχει σκυλάκι.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
mychannel.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δαρβίνος vs Καρκίνου


Χάρη στον Δαρβίνο, έχουμε ένα νέο διαγνωστικό τεστ και ελπίδες για θεραπείες



Ο Κάρολος Δαρβίνος υπέφερε από πολλές ασθένειες κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά ο καρκίνος δεν ήταν μία από αυτές. Ο συχνότατα και για μεγάλες χρονικές περιόδους καθηλωμένος στο κρεβάτι φυσιοδίφης θα ήταν σίγουρα ευτυχής αν μπορούσε να πληροφορηθεί ότι κάποιοι άνθρωποι ίσως θεραπευτούν χάρη στις ιδέες του. Ναι, η θεωρία της εξέλιξης δεν εξηγεί μόνο την προέλευση των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής, αλλά και την ανάπτυξη ανθεκτικότητας των καρκινικών όγκων στη χημειοθεραπευτική αγωγή. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη νόσο.
Χωρίς αμφιβολία, η ογκολογία είναι η ιατρική ειδικότητα η οποία ταχύτερα απ' όλες ενσωματώνει στην κλινική πρακτική τις νέες ερευνητικές εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και μόνο, μια σειρά από νέα εξειδικευμένα φάρμακα έχει προστεθεί στη φαρέτρα των ογκολόγων. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα που χορηγούνταν σε όλους τους ασθενείς με έναν τύπο καρκίνου (π.χ. μαστού ή προστάτη ή εντέρου), τα νέα φάρμακα χορηγούνται σε υποκατηγορίες ασθενών. Η επιλογή του κατάλληλου φαρμάκου για τον κάθε ασθενή γίνεται με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά του όγκου. Το κέρδος είναι διπλό: αφενός οι ασθενείς που δεν θα μπορούσαν να ωφεληθούν από κάποιο φάρμακο δεν επιβαρύνονται από τη λήψη του και αφετέρου αυτοί που πραγματικά ωφελούνται λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή αγωγή.

Οι «ατίθασες» πρωτεΐνες
Στην πλειονότητά τους τα νέα αυτά φάρμακα είναι αντισώματα τα οποία στρέφονται εναντίον πρωτεϊνών που κατέχουν ρόλο-«κλειδί» στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Η πρόσδεση των αντισωμάτων στις πρωτεΐνες-στόχους τις απενεργοποιεί και έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των όγκων. Η ικανοποίηση που προκάλεσε σε γιατρούς και ασθενείς η ανακάλυψη τέτοιων φαρμάκων σκιάστηκε από το γεγονός ότι σε ένα ποσοστό των ασθενών οι όγκοι αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα φάρμακα. Με άλλα λόγια, ενώ τα τεστ δείχνουν ότι ο όγκος ενός ασθενούς είναι ευαίσθητος σε κάποιο φάρμακο, και το φάρμακο του χορηγείται με τα αναμενόμενα αρχικώς αποτελέσματα, λίγο αργότερα οι όγκοι ξεφεύγουν από τον έλεγχο του φαρμάκου και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Τους λόγους της ανάπτυξης ανθεκτικότητας στη φαρμακευτική αγωγή των όγκων του παχέος εντέρου θέλησαν να διερευνήσουν αμερικανοί επιστήμονες του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουτζ και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Οπως περιγράφουν στο σχετικό άρθρο τους το οποίο δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Νature» (28 Ιουνίου 2012, τεύχος 486, σελ. 537-540), εργάστηκαν με δείγματα 24 ασθενών οι οποίοι έπειτα από κατάλληλο έλεγχο είχαν επιλεγεί να λάβουν θεραπεία με το αντίσωμα patitunumab.
Το αντίσωμα αυτό στρέφεται εναντίον του αυξητικού παράγοντα EGFR (epidermal growth factor receptor). O εν λόγω παράγοντας προωθεί την αύξηση των καρκινικών όγκων δίνοντας οδηγίες στην πρωτεΐνη ΚRAS, η οποία λειτουργεί σαν μοριακός διακόπτης. Υπό τις εντολές της ανοίγουν ή κλείνουν μεταβολικά μονοπάτια τα οποία είναι απαραίτητα, μεταξύ άλλων, και για την αύξηση των όγκων. Οταν το γονίδιο που κωδικοποιεί για την πρωτεΐνη KRAS είναι μεταλλαγμένο, η πρωτεΐνη που συντίθεται υπό την καθοδήγησή του δεν υπακούει στις εντολές του EGFR. Εν ολίγοις, κάνει του κεφαλιού της!

Ανταρσία κατά του στρατηγού!
Ετσι οι ογκολόγοι χρησιμοποιούν την KRAS για να προβλέψουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας εναντίον του EGFR. Η λογική πίσω από αυτό είναι απλή: αν θεωρήσουμε τον EGFR στρατηγό ο οποίος σχεδιάζει να μας επιτεθεί και δίνει εντολές στον ταξίαρχο KRAS να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών (καρκινικών κυττάρων), είναι λογικό να αμυνθούμε απενεργοποιώντας (με τη χορήγηση του patitunumab στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου) τον στρατηγό. Αν όμως στο στράτευμα έχει υπάρξει ανταρσία και ο (μεταλλαγμένος) ταξίαρχος KRAS κάνει ό,τι θέλει χωρίς να περιμένει οδηγίες από τον στρατηγό, όσο απενεργοποιημένο με φάρμακα και αν διατηρούμε τον στρατηγό, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: οι όγκοι θα συνεχίζουν να αυξάνονται.
Οι 24 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου που επιλέχθηκαν για τη μελέτη φάνηκαν να διαθέτουν έναν υπάκουο ταξίαρχο KRAS. Με άλλα λόγια, τα αρχικά διαγνωστικά τεστ τα οποία χρησιμοποιούνται για την επιλογή αποτελεσματικής θεραπείας είχαν δείξει ότι οι ασθενείς αυτοί θα ανταποκρίνονταν καλά στη θεραπεία με patitunumab, καθώς φαινόταν να διαθέτουν ένα λειτουργικό KRAS γονίδιο. Πράγματι, τα αρχικά αποτελέσματα δικαίωσαν την πρόβλεψη και παρατηρήθηκε η αναμενόμενη συρρίκνωση των όγκων. Πέντε-έξι μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας όμως, εννέα ασθενείς εμφάνισαν ανθεκτικότητα στη θεραπεία και οι όγκοι τους άρχισαν να μεγαλώνουν ξανά. Η διερεύνηση έδειξε ότι το γονίδιο KRAS ήταν μεταλλαγμένο!

Επιβιώνουν οι μεταλλαγμένοι όγκοι
Τι είχε συμβεί λοιπόν; Επρόκειτο για μεταλλάξεις οι οποίες έγιναν στην πορεία της θεραπείας ή για μεταλλάξεις που προϋπήρχαν; Περιττό να πούμε πόσο ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των ασθενών είναι αυτή η ερώτηση! Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα των αμερικανών επιστημόνων (τα οποία επιβεβαίωσε και αντίστοιχη μελέτη ιταλών συναδέλφων τους, «Νature» 28 Ιουνίου 2012, τεύχος 486, σελ. 532-536), οι μεταλλάξεις προϋπήρχαν.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο αρχικός όγκος ήταν ετερογενής, εκτός δηλαδή από τα κύτταρα που έφεραν άθικτο το γονίδιο που κωδικοποιεί τη σύνθεση της πρωτεΐνης KRAS και τα οποία ήταν τα περισσότερα ο όγκος φιλοξενούσε και μια μικρή μειονότητα κυττάρων στα οποία το γονίδιο είχε υποστεί μετάλλαξη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικανών επιστημόνων η σχέση μεταξύ καρκινικών κυττάρων με μεταλλαγμένο το επίμαχο γονίδιο και εκείνων με το άθικτο μπορεί να είναι της τάξεως του ένα προς ένα εκατομμύριο. Αυτό εξηγεί γιατί το αρχικό τεστ δεν μπόρεσε να διαγνώσει την παρουσία τους. Οταν όμως το φάρμακο σκότωσε τα καρκινικά κύτταρα με το κανονικό γονίδιο, άφησε το πεδίο ελεύθερο για να αναπτυχθούν εκείνα με το μεταλλαγμένο, όπως ακριβώς θα είχε προβλέψει και ο Δαρβίνος. Στην ουσία δηλαδή, η χορήγηση του φαρμάκου δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των ανθεκτικών σε αυτό κυττάρων.

Διαγνωστικό τεστ
Τα συμπεράσματα από τα παραπάνω ευρήματα είναι πολύ σημαντικά για τη διαχείριση της νόσου. Τα καλά νέα είναι ότι και οι δύο ερευνητικές ομάδες πέτυχαν να εντοπίσουν την ύπαρξη των λίγων μεταλλαγμένων κυττάρων στο αίμα των ασθενών πολύ προτού αυτοί εμφανίσουν ανθεκτικότητα στο φάρμακο. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν ένα διαγνωστικό τεστ (και μάλιστα ελάχιστα επεμβατικό, αφού απαιτεί μόνο λήψη αίματος και όχι βιοψία) ικανότερο από τα υπάρχοντα να κάνει τον διαχωρισμό των ασθενών που θα ωφεληθούν από τη χορήγηση του patitunumab. Η εισαγωγή στην κλινική πρακτική του τεστ είναι βέβαιο ότι θα βελτιστοποιήσει την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για τον κατάλληλο ασθενή.
Εκτός όμως από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τα ευρήματα των αμερικανών επιστημόνων αναμένεται να έχουν συνολικό αντίκτυπο στην ογκολογία. Η εκτεταμένη ετερογένεια των όγκων σημαίνει ότι μια βιοψία κατά την οποία λαμβάνεται ένας μικρός αριθμός κυττάρων από μία και μοναδική θέση του όγκου δεν μπορεί να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαχείρισή του. Είναι φανερό ότι οι δαρβίνειες δυνάμεις πίσω από το αναπτυξιακό δυναμικό των όγκων θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από την ασθένεια.


Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Koσμικός λόξιγκας πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες


Εντοπίστηκε πάλσαρ που εκπέμπει «ακανόνιστη» ακτινοβολία



Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στη Γερμανία. Εντόπισαν για πρώτη φορά ένα άστρο νετρονίου που έχει μη σταθερό ρυθμό εκπομπής ακτινοβολίας. Η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του συγκεκριμένου τύπου άστρων.

Τα πάλσαρ

Τα άστρα νετρονίου που είναι πιο γνωστά με τον όρο «πάλσαρ» είναι σώματα υψηλής πυκνότητας και σχηματίζονται από άστρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους και καταρρέουν. Ολα τα πάλσαρ εκπέμπουν δέσμες ακτινοβολίας γάμμα από τους πόλους τους και καθώς περιστρέφονται γίνονται ορατά από τη Γη ως περιοδικές, σύντομες λάμψεις ραδιοκυμάτων. Τα πάλσαρ εκπέμπουν την ακτινοβολία με σταθερό ρυθμό. Ορισμένοι μάλιστα τα περιγράφουν ως «κοσμικούς ραδιοφάρους».

Η ανακάλυψη

Ερευνητές του Ινστιτούτου Βαρυτικής Φυσικής Μαξ Πλανκ στο Ανόβερο σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Ινστιτούτου Ραδιοαστρονομίας Μαξ Πλάνκ στη Βόννη εντόπισαν το πάλσαρ J1838-0537 το οποίο έχει ακανόνιστο ρυθμό εκπομπής ακτινοβολίας. H ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal Letters».



Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα λιμάνια της αγωνίας


Έκθεση για την κατάσταση των λιμανιών της Ελλάδας και τα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμισή τους συνέταξε η Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού την οποία και δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.



Σε μια πολυνησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα που στηρίζεται στον νησιωτικό τουρισμό τα κακώς κείμενα δημιουργούν προβλήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Στην ελληνική ακτοπλοΐα το 80% των πλοίων είναι σύγχρονα όχι όμως και τα λιμάνια στα οποία καλούνται να καταπλεύσουν και να αποπλεύσουν.

Ας δούμε αναλυτικά τις παρατηρήσεις για τα 77 λιμάνια.

1.ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Προέκταση κρηπιδώματος τουλάχιστον 50 μ. και διαπλάτυνση στα 50 μ. για την πρυμνοδέτηση ή πλαγιοδέτηση των πλοίων. Εκβάθυνση κατά μήκος του προβλήτα-αίθουσα αναμονής-χώροι υγιεινής -τοποθέτηση προσκρουστήρων.

2. ΑΙΓΙΝΑ

Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Δ-ΝΔ ανέμους. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης-καθαρισμός εισόδου από υπάρχοντες υφάλους ή σήμανση αυτών. Απαιτείται νέα χαρτογράφηση γιατί τα βυθίσματα δεν ανταποκρίνονται σε αρκετά σημεία της λιμενολεκάνης. Λείπουν δέστρες (μπίντες) και οι προσκρουστήρες που υπάρχουν είναι ελαστικά αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει αίθουσα αναμονής επιβατών και w.c. Να ενισχυθεί η φωτοβολία του φανού του προβλήτα (χάνεται στα φώτα της πόλης).

3.ΜΕΘΑΝΑ

Δεν προστατεύεται από Α-ΒΑ ανέμους. Λείπουν χώροι υγιεινής και αίθουσα αναμονής. Ενίσχυση φωτοβολίας. Να τοποθετηθεί μια ακόμη δέστρα στο κεφάλι του προβλήτα. Τοποθέτηση προσκρουστήρων.

4.ΠΟΡΟΣ

Απαιτείται εκβάθυνση του διαύλου. Λείπουν w.c. και αίθουσα αναμονής. Απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αγκυρών ΑΒΕΡΩΦ από το νέο λιμάνι. Συνεχής μπερδέματα των αγκυρών των επιβατηγών πλοίων.

5. ΥΔΡΑ

Προέκταση κρηπιδώματος προς το εξωτερικό φανάρι για εξυπηρέτηση 2 πλοίων συγχρόνως. Λείπουν χώροι υγιεινής και αίθουσα αναμονής επιβατών. Τοποθέτηση προσκρουστήρων.

6. ΣΠΕΤΣΕΣ

Κατασκευή κυματοθραύστη για προστασία από ΒΔ έως ΒΑ ανέμους. Εκβάθυνση κατά μήκος του προβλήτα. Τοποθέτηση προσκρουστήρων-κατασκευή χώρων υγιεινής και αίθουσα αναμονής.

7. ΝΕΑΠΟΛΗ

Απαιτείται άμεση εκβάθυνση λιμενολεκάνης και επέκταση προβλήτα. Δεν υπάρχουν μπαλόνια (προσκρουστήρες) –στέγαστρα επιβατών.

8. ΚΥΘΗΡΑ (ΔΙΑΚΟΦΤΗΣ)

Εκβάθυνση-προσκρουστήρες. Προβληματική η αγκυροβολία λόγω της ποιότητας του βυθού (πετρώδης). Να δημιουργηθεί θέση πρυμνοπλαγιοδέτησης (L)για ασφαλή παραμονή των πλοίων. Κατασκευή χώρων υγιεινής και αίθουσα αναμονής.

9. ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Από τα πλέον δύσκολα/ προβληματικά λιμάνια λόγω μικρού εύρους λιμενολεκάνης και μη προστασίας από ΒΑ ανέμους. Χρειάζεται φωτοσήμανση εισόδου και φωτισμό στον προβλήτα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κατασκευή μεγαλύτερου προβλήτα με καλύτερο προσανατολισμό (καθετότητα προς Β). Να γίνει χαρτογράφηση έξωθεν του λιμένος.

10. ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Απαιτείται εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Ανύψωση των κρηπιδωμάτων τουλάχιστον για 50 c m.

11. ΓΥΘΕΙΟ

Απαιτείται εκβάθυνση. Διαπλάτυνση – επέκταση προβλήτα και να δημιουργηθεί θέση L. Καλύτερος φωτισμός στον προβλήτα. Λείπουν προσκρουστήρες (μπαλόνια) στέγαστρα επιβατών και χώροι υγιεινής.

12. ΚΥΘΝΟΣ

Φωτοσήμανση βραχονησίδας ΜΕΡΙΧΑΣ. Προστασία του νέου προβλήτα από λιμενοβραχίονα (Δ-ΝΔ άνεμοι). Προσκρουστήρες –αίθουσα αναμονής – w.c. Εκβάθυνση εσωτερικού λιμένα.

13. ΣΕΡΙΦΟΣ

Φωτοσήμανση εισόδου – προσκρουστήρες - αίθουσα αναμονής -προέκταση προβλήτα προς Α και διαπλάτυνση προς Ν. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Ν ανέμους.

14. ΣΙΦΝΟΣ

Επέκταση προβλήτα. Δημιουργία ικανού χερσαίου χώρου για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Δ-ΝΔ ανέμους. Προσκρουστήρες – Αίθουσα αναμονής επιβατών – Χώροι υγιεινής.

15. ΜΗΛΟΣ

Επέκταση προβλήτα για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τουλάχιστον 3 πλοίων. Δημιουργία θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης. Τοποθέτηση προσκρουστήρων, εκβάθυνση, βελτίωση σταθμού επιβατών χώρων υγιεινής. Να γίνει καλύτερος ο φωτισμός του προβλήτα.

16. ΚΙΜΩΛΟΣ

Απαραίτητη η φωτοσήμανση βραχονησίδων ΡΕΥΜΑΤΟΝΗΣΙΑ. Επέκταση προβλήτα από Δ προς Α. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Ν-ΝΑ ανέμους. Σκιάδες , w.c., προσκρουστήρες.

17. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Ίσως το πιο επικίνδυνο λιμάνι της χώρας. Απαραίτητη η φωτοσήμανση των βραχονησίδων ΠΟΛΥΟ-ΞΕΡΕΣ-ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ και του Ακ.ΛΑΤΙΝΗ καθιστά επικίνδυνη είσοδο και έξοδο των πλοίων. Επέκταση προβλήτα προς Α. Προσκρουστήρες, σκιάδες, w.c. Εκβάθυνση.

18. ΣΙΚΙΝΟΣ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Επέκταση προβλήτα. Φωτισμός προβλήτα, στέγαστρα επιβατών. Απροστάτευτο στους ΝΔ ανέμους.

19. ΙΟΣ

Επέκταση προβλήτα προς Β. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Κρίνεται αναγκαίο κατά τους θερινούς μήνες να τοποθετηθούν διαχωριστικά και σημαντήρες ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή των λουομένων για την αποφυγή ατυχήματος.

20. ΘΗΡΑΣΙΑ

Επικίνδυνη η προσέγγιση μεγάλων πλοίων λόγω αδυναμίας αγκυροβολίας εξαιτίας του μεγάλου βάθους. Επέκταση προβλήτα προς Β.

21. ΘΗΡΑ ( ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ )

Επειδή ο συγκεκριμένος χώρος (ΑΘΗΝΙΟΣ) είναι αδύνατον να γίνει λιμάνι λόγω του μεγάλου βάθους, είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του λιμανιού σε άλλη περιοχή. Τα έργα που έγιναν στον ΑΘΗΝΙΟ οπωσδήποτε βελτίωσαν την κατάσταση, δεν έλυσαν όμως το βασικό πρόβλημα του λιμανιού που είναι η ασφαλής προσέγγιση και παραμονή των πλοίων. Αυξήθηκε ο χερσαίος χώρος και θεωρητικά οι θέσεις πρυμνοδέτησης, όμως στην πράξη δεν μπορούν ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν περισσότερα από δυο πλοία λόγω του συγκλίνοντα προσανατολισμού των προβλητών. Δημιουργία θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης.

Συχνές απώλειες αγκυρών λόγω μεγάλου βάθους και εντελώς απροστάτευτο ελλείψει λιμενοβραχίονα από ΝΔ-Δ ανέμους.

22. ΑΝΑΦΗ

Η κατασκευή του νέου προβλήτα έχει βελτιώσει την κατάσταση. Εξακολουθεί να είναι απροστάτευτο από τους ΝΔ ανέμους. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες. Λείπουν χώροι υγιεινής και αίθουσα επιβατών.

23. ΝΑΞΟΣ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης εώς την είσοδο της μαρίνας. Αύξηση φωτοβολίας λιμενοβραχίονα. Σήμανση φωτοσήμανση υφάλου ΦΡΟΥΡΟΣ έξωθεν του λιμένος. Αύξηση της εμβέλειας του φανού ΑΜΑΡΙΔΕΣ και τοποθέτηση ανακλαστήρα ραντάρ. Προσκρουστήρες.

24. ΠΑΡΟΣ

Ενίσχυση φωτοβολίας φανού ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ (χάνεται στα φώτα της πόλης). Απαιτείται επανασχεδιασμός στις κλίσεις των ραμπών ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα πλοία. Προσκρουστήρες και δημιουργία περισσότερου χερσαίου χώρου για τη στάθμευση των αυτοκινήτων που πρόκειται να φορτωθούν στα πλοία. Εκβάθυνση πλησίον των θέσεων 6,7,8. Δημιουργία τουλάχιστον μιας θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης για παραμονή πλοίου με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

25. ΣΥΡΟΣ

Σε πολλά σημεία της λιμενολεκάνης το βάθος έχει ελαττωθεί με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι χειρισμοί των πλοίων με μεγάλο βύθισμα. Δεν διατίθεται θέση πρυμνοπλαγιοδέτησης για ασφαλή παραμονή πλοίου όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Κατά πληροφορίες μας έχει γίνει σχεδιασμός για νέο λιμάνι, νέας παγίδας, χωρίς να ζητηθούν οι απόψεις μας Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου.

26. ΚΕΑ

Επέκταση προβλήτα προς Β και προς Ν. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Φωτοσήμανση λιμενοβραχίονα. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες. Επέκταση λιμενοβραχίονα κατά 30 μ.το λιγότερο.

27. ΑΝΔΡΟΣ (ΓΑΥΡΙΟΝ)

Σε όλη τη λιμενολεκάνη απαιτείται εκβάθυνση. Λόγω του περιορισμένου βυθίσματος και του λασπώδους βυθού, δημιουργούνται προβλήματα στις αναρροφήσεις των πλοίων κατά την διάρκεια χειρισμών. Να γίνει φωτοσήμανση του ύφαλου «Βουβή» και της βραχονησίδας «Τουρλίτης». Να ενισχυθεί η φωτοβολία του πράσινου φανού του λιμενοβραχίονα. Να μετατραπεί σε προβλήτα ο βραχώδης λιμενοβραχίονας.

28. ΤΗΝΟΣ

Έχουν γραφεί τόσα πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα από ειδικούς και μη για το συγκεκριμένο λιμάνι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είχαμε προβλέψει από τότε που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το νέο έργο, ότι δηλαδή η υλοποίηση του (κατασκευή προστατευτικού λιμενοβραχίονα-νησίδα) θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Η αποπεράτωση του έργου θα στερήσει από κάποιες κατηγορίες πλοίων την δυνατότητα προσέγγισης αφού η λιμενολεκάνη που δημιουργείται θα είναι παγίδα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.

Κρίνεται επιβεβλημένο να υλοποιηθεί σύντομα το νέο έργο που εκτελείται στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τα πλοία σαν εναλλακτική λύση όταν οι καιρικές συνθήκες βέβαια το επιτρέπουν. Απαραίτητη η εκβάθυνση της εσωτερικής λιμενολεκάνης. Έχει μειωθεί σημαντικά το βάθος λόγω των προσχώσεων.

29. ΜΥΚΟΝΟΣ

α)Παλαιό λιμάνι

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Τοποθέτηση προσκρουστήρων.

β)Νέο Λιμάνι

Δεν προστατεύεται από τους ΝΔ-ΒΔ ανέμους. Χρειάζεται αίθουσα αναμονής επιβατών και καλύτερες σκιάδες. Να φωτοσημανθεί η βραχονησίδα ΚΑΒΟΥΡΑΣ. Να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι προσκρουστήρες.

30. ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ)

Επέκταση προβλήτα προς Α ή προς Δ. Φωτοσήμανση εισόδου. Προσκρουστήρες. Σκιάδες, w.c. Να γίνει αποξήλωση της κεκλιμένης ράμπας.

31. ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)

Διαπλάτυνση προβλήτα –προσκρουστήρες –φωτισμός

32. ΔΟΝΟΥΣΑ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Προέκταση προβλήτα. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από ΝΔ ανέμους.

33. ΡΑΦΗΝΑ

Είναι η πρώτη φορά που δεν θα αναφέρουμε στερεότυπα τα ίδια προβλήματα όμως και τώρα δε μπορούμε να πούμε ότι έγινε λιμάνι παρά τα έργα βελτίωσης που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται, γιατί λείπει το βασικό έργο που είναι η κατασκευή του προστατευτικού λιμενοβραχίονα.

Επιβεβλημένη η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης αλλά και η δημιουργία ολοκληρωμένων θέσεων πρυμνοπλαγιοδέτησης (L).

ΆΜΕΣΑ πρέπει να γίνει η εκβάθυνση των θέσεων 3,4. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες όπου δεν υπάρχουν.

34. ΛΗΜΝΟΣ

Ένα μεγάλο έργο σε κόστος ολοκληρώθηκε με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Η κατασκευή του νέου λιμενοβραχίονα έγινε για να προστατευθεί το λιμάνι από τους Δ ανέμους, δεν πιστεύουμε όμως ότι ο στόχος επετεύχθη. Με την καθιέρωση πλέον σαν επιβατηγό λιμάνι την περιοχή του Αγίου Νικόλαου απαιτείται άμεσα κατασκευή αίθουσας αναμονής, σκιάδων και χώρων υγιεινής. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες.

35. ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Επέκταση προβλήτα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Φωτισμός προβλήτα. Προσκρουστήρες.

36. ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ενίσχυση φωτοβολίας ερυθρού φανού εισόδου. Προσκρουστήρες, σκιάδες επιβατών, φωτισμός προβλήτα ελλειπής. Η κατασκευή του νέου λιμενοβραχίονα έχει ως αποτέλεσμα την δυσχερή είσοδο και έξοδο των πλοίων όταν δέχονται πλευρικό άνεμο. Χρήζει κυκλοφοριακή ρύθμιση χερσαίου χώρου. Αίθουσα επιβατών και χώροι υγιεινής.

37. ΧΙΟΣ

Εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στα 10 μ. Προσκρουστήρες-ενίσχυση φωτοβολίας ερυθρού φανού. Το ΜΠΟΥΡΤΖΙ να φωταγωγηθεί. Δίπλα στις δέστρες σταθμεύουν αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά ζημιές. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τουλάχιστον δύο πλοίων.

38. ΣΑΜΟΣ (ΒΑΘΥ)

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης κυρίως κοντά στον προβλήτα. Ο χερσαίος χώρος είναι περιορισμένος. Προσκρουστήρες. Η διάταξη των δεστρών δεν εξυπηρετεί.

39. ΣΑΜΟΣ (ΜΑΛΑΓΑΡΙ-νέο λιμάνι-έργο 2012)

Χαρτογράφηση λιμένα. Χερσαία υποδομή ανύπαρκτη (σταθμοί επιβατών, χώροι υγιεινής, πρακτορείο).Δημιουργία θέσεως πρυμνοπλαγιοδέτησης γιατί θα υπάρχει πρόβλημα με τις υπάρχουσες πλευρικές καιρικές συνθήκες χρησιμοποιείται και για εμπορικό λιμάνι με όλα τα επακόλουθα.

40. ΣΑΜΟΣ (ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ)

Εκβάθυνση (συνεχείς προσχώσεις). Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Προσκρουστήρες-στέγαστρα επιβατών (υποτυπώδη). Λόγω οριακών βυθισμάτων λιμενολεκάνης, δυσκολία χειρισμών (μειωμένη ικανότητα ελιγμών). Δημιουργία θέσεως L για πρυμνοπλαγιοδέτηση πλοίων νέας τεχνολογίας.

41.ΙΚΑΡΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ)

Προβληματικό από ΒΑ-ΝΑ ανέμους, πλευρικοί, επικίνδυνο. Επέκταση ΒΔ προβλήτα προστασία από τους Α-ΝΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Στέγαστρα επιβατών, χώροι υγιεινής. Ενίσχυση φωτοβολίας φανού εισόδου. Ο χερσαίος χώρος δεν εξυπηρετεί. Εκβάθυνση.

42. ΙΚΑΡΙΑ (ΕΥΔΗΛΟΣ)

Προστασία από τους ΒΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Αύξηση φωτοβολίας πράσινου φανού, προσκρουστήρες. Το υπό κατασκευή νέο λιμάνι δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια και υποδομή.

43. ΦΟΥΡΝΟΙ

Διαπλάτυνση εξωτερικού προβλήτα για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Β-ΒΔ ανέμους, προσκρουστήρες, φωτισμός προβλήτα, στέγαστρα επιβατών, w.c. Εκβάθυνση.

44. AΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Ο προβλήτας που υπάρχει στη θέση «Άγιος Ανδρέας» πρέπει να επιμηκυνθεί, να διαπλατυνθεί και να γίνει εκβάθυνση της λιμενολεκάνης.

45.ΡΟΔΟΣ

Κρίνεται επιβεβλημένο να γίνει εκβάθυνση περιοχής ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ. Υπάρχει προβλήτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εναλλακτική λύση όταν το λιμάνι Ρόδου δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών (Α-ΝΑ άνεμοι)

46.ΚΩΣ

Εκβάθυνση κατά μήκους του προβλήτα και σε απόσταση τουλάχιστον 30-40 μ.

47. ΛΕΡΟΣ

Εκβάθυνση στη μετώπη της προβλήτας. Προσκρουστήρες-στέγαστρα επιβατών. Το λιμάνι γίνεται δυσπρόσιτο με ΝΔ ανέμους. Χαρτογράφηση κόλπου Αγίας Μαρίνας και διαπλάτυνση προβλήτας. Χρησιμοποιείται σαν εναλλακτική λύση με ΝΔ ανέμους. Στον χάρτη λιμένα Λακκίου δεν υπάρχει η σήμανση της νέας μαρίνας καθώς και ο λιμενοβραχίονας αυτής που έχει φτιαχτεί εδώ και δύο χρόνια.

48. ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Εκβάθυνση σε όλη τη λιμενολεκάνη. Προσκρουστήρες-φωτισμός προβλήτας. Η προέκταση του λιμενοβραχίονα παρ’όλες τις επισημάνσεις μας είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει η είσοδος του λιμένος και τα πλοία που εισέρχονται ή εξέρχονται να κινδυνεύουν να πέσουν στα βράχια αφού η ταχύτητα είναι αναγκαστικά περιορισμένη. Ουσιαστικά είναι αλιευτικό καταφύγιο και όχι λιμάνι για πλοία 130-140 μέτρα. Να γίνει η εξωτερική προβλήτα με ανάλογα βυθίσματα για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων και ανάλογη διαμόρφωση του χερσαίου χώρου.

49. ΣΟΥΔΑ (ΧΑΝΙΑ)

Εκβάθυνση-προσκρουστήρες. Η περιοχή του εμπορικού λιμένα χρειάζεται περισσότερο φωτισμό. Δεν υπάρχουν σκιάδες. Δεν υπάρχει τάξη κατά την φορτοεκφόρτωση των οχημάτων ώστε να διευκολύνονται επιβάτες και οδηγοί. Κατασκευή κεκλιμένης ράμπας.

50.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εκβάθυνση των αβαθών περιοχής ΓΚΟΥΛΕ ή να γίνει σήμανση (σημαντήρας). Προσκρουστήρες –αντικατάσταση δέστρας στο κεφάλι της Νο.1 προβλήτας. Να γίνει εκκαθάριση (πυρομαχικά) της εσωτερικής (παλαιάς) εισόδου.

51. ΠΑΤΜΟΣ

Προσκρουστήρες. Διαμόρφωση χερσαίου χώρου όσο είναι δυνατόν για αναμονή Ι.Χ. αυτοκινήτων, επιβατών. Χώροι υγιεινής.

52. ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης λόγω των συνεχών προσχώσεων. Ενίσχυση φωτοβολίας πράσινου φανού (χάνεται στα φώτα της πόλης). Δεν υπάρχουν στέγαστρα και w.c. για τους επιβάτες.

Με Β –ΒΑ ανέμους δημιουργείται μεγάλη αποθαλασσιά (ενίσχυση – επέκταση λιμενοβραχίονα).

53. ΝΙΣΥΡΟΣ

Εκβάθυνση-φωτοσήμανση-φωτισμός προβλήτας. Δεν υπάρχει προστατευτικός λιμενοβραχίονας. Ανατολική προβλήτα επικίνδυνη λόγω υποχώρησης του κρηπιδώματος. Προσκρουστήρες.

54. ΣΥΜΗ

Προσκρουστήρες-στέγαστρα. Μικρή λιμενολεκάνη, δυσκολία χειρισμών για μεγάλα πλοία. Ανάγκη δημιουργίας από την εξωτερική πλευρά νέου προβλήτα στη θέση ρολόϊ.

55. ΤΗΛΟΣ

Εκβάθυνση. Δημιουργία χερσαίου χώρου. Προσκρουστήρες.

56. ΛΕΙΨΟΙ

Εκβάθυνση. Φωτοσήμανση των αβαθών.

57.ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Δημιουργία νέου προβλήτα εξωτερικά της λιμενολεκάνης.

58. ΧΙΟΣ (ΜΕΣΤΑ)

Στέγαστρα και χώροι υγιεινής.

59. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης, προσκρουστήρες, στέγαστρα, w.c.Επικίνδυνο λιμάνι για τις προσεγγίσεις μεγάλων πλοίων. Είναι ταυτόχρονα επιβατικό λιμάνι, εμπορικό λιμάνι, αλιευτικό καταφύγιο και μαρίνα.

60. ΨΑΡΑ

Φωτοσήμανση υφάλου ΤΡΙΦΥΛΛΙ και δεν υπάρχει πράσινος φανός. Προσκρουστήρες, στέγαστρα. Επικίνδυνο λιμάνι λόγω μικρού εύρους λιμενολεκάνης. Δεν προστατεύεται από τους Ν ανέμους.

61. ΒΟΛΟΣ

Στέγαστρα επιβατών, προσκρουστήρες. Να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις πρυμνοδέτησης και πρυμνοπλαγιοδέτησης (L).

62. ΣΚΙΑΘΟΣ

Η επέκταση του προβλήτα προς τη νησίδα Δασκαλειό με δυνατότητα πρυμνοδέτησης είτε βόρεια είτε νότια θα λύσει το πρόβλημα προσέγγισης των πλοίων ασφαλώς με όλους τους καιρούς. Ταυτόχρονα θα γίνει αύξηση του χερσαίου χώρου διευκολύνοντας τα οχήματα που πρόκειται να φορτωθούν στα πλοία.

63. ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Επικίνδυνη είσοδος-έξοδος προσκρουστήρες, στέγαστρα επιβατών. Εκβάθυνση. Πρέπει να δημιουργηθεί προβλήτα στον κόκκινο φανό εισόδου με πλάτος 25 μ. Να μετατραπεί σε προβλήτα ο βραχώδης λιμενοβραχίωνας. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης-προσκρουστήρες-φωτισμός.

64.ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΑΓΝΩΝΤΑΣ)

Να γίνει επισκευή του προβλήτα.

65.ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΓΛΩΣΣΑ)

Εκβάθυνση-προσκρουστήρες-φωτισμός προβλήτας. Να δημιουργηθεί προβλήτα στην εξωτερική πλευρά του βραχώδη λιμενοβραχίονα.

66. ΑΛΟΝΗΣΟΣ

Επικίνδυνη πρυμνοδέτηση στον εξωτερικό προβλήτα λόγω γειτνίασης με τα βράχια του λιμενοβραχίονα. Ανεπαρκής ο φωτισμός. Εκβάθυνση εσωτερικής λιμενολεκάνης.

67.ΠΑΤΡΑ

Το παλαιό λιμάνι της Πάτρας είναι πλέον μικρό απ’όλες τις απόψεις για τον αριθμό και το μέγεθος των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Αδριατικής. Εκβάθυνση της νότιας εισόδου. Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η ολοκλήρωση των έργων του νέου λιμανιού για να αυξηθεί η ασφάλεια και να διευκολυνθούν όλοι με την δημιουργία του επιπλέον χερσαίου χώρου. Να γίνει κατασκευή στεγάστρων. Να δημιουργηθεί πύλη εισόδου μόνο για ΙΧ ώστε να μην περιμένουν στον ήλιο οι επιβάτες τον έλεγχο των φορτηγών.

Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση για λύση του μεγάλου προβλήματος του λιμανιού που είναι οι λαθρομετανάστες.

68. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Απαιτείται η διάνοιξη και εκβάθυνση του διαύλου για ασφαλέστερη διέλευση πλοίων. Κατασκευή στεγάστρων

Και σε αυτό το λιμάνι, κάνουμε έκκληση για την λύση του μεγάλου προβλήματος των λαθρομεταναστών.

69. ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εκβάθυνση, καθαρισμός λιμενολεκάνης κυρίως στους προβλήτες περιοχής ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ.

70. ΚΑΣΟΣ

Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από ΒΑ ανέμους. Στέγαστρα επιβατών – w.c. – προσκρουστήρες.

71. ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Φωτισμός προβλήτα, δημιουργία περισσότερου χερσαίου χώρου, σκιάδες, w.c., προσκρουστήρες. Να τοποθετηθεί μια δέστρα (μπίντα) στην ΑΡ πλευρά του προβλήτα της εξωτερικής θέσης πρυμνοδέτησης.

72. ΔΙΑΦΑΝΙ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Δεν προστατεύεται από ΒΑ έως ΝΑ ανέμους.

73. ΧΑΛΚΗ

Απομάκρυνση πλωτής προβλήτας τουριστικών σκαφών.

74. ΣΗΤΕΙΑ

Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Αποκατάσταση ζημιών προβλήτα, προσκρουστήρες.

75. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης και κυρίως στην είσοδο του λιμένος, προσκρουστήρες.

76.ΛΑΥΡΙΟ

Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου.

77. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Επισκευή στην προέκταση της προβλήτας με τον χερσαίο χώρο

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοιραίο για τους ασθενείς το ένα στα δύο ιατρικά λάθη


Ένα στα δύο ιατρικά σφάλματα αποδεικνύεται μοιραίο για τους Έλληνες ασθενείς!



Μελέτη ειδικών, που επικεντρώνεται για πρώτη φορά στη «μελανή» πραγματικότητα των ιατρικών λαθών στο σύστημα υγείας της χώρας μας, δείχνει ότι περισσότερα από τα μισά ιατρικά λάθη οδηγούν στον θάνατο, με τους υπαίτιους γιατρούς να είναι κυρίως γενικοί χειρουργοί, μαιευτήρες- γυναικολόγοι και παθολόγοι.

Ζητήματα ιατρικών σφαλμάτων απασχολούν όλο και πιο συχνά πλέον τους ίδιους τους ιατρούς, τα νοσοκομεία (τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά), την κοινή γνώμη. Σε αντίθεση με τη συστηματική καταγραφή που γίνεται σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία παρά μόνο εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο ετήσιος αριθμός των θανάτων λόγω ιατρικών λαθών είναι περίπου 6.000.

Ωστόσο, άπλετο «φως» πέφτει σε μερικές δεκάδες εξ αυτών, καθώς οι υποθέσεις θανάτων ή τραυματισμών εις βάρος ασθενών που φτάνουν κάθε χρόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων είναι μόλις μερικές δεκάδες.

Η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο 22ο Συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατροδικαστών που διεξήχθη πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, ανέλυσε 56 περιπτώσεις ιατρικών λαθών κατά το διάστημα 2006- 2010 μέσω των σχετικών δικαστικών φακέλων και αποφάσεων. Επικεφαλής ήταν ο ιατροδικαστής, κ. Γρηγόριος Λέων και συμμετείχαν οι κυρίες Άντζελα Παπέτα και Ουρανία Βοζίκη.

Ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας οι περισσότεροι γιατροί

Η ανάλυση έδειξε ότι στο 56% των περιπτώσεων που έφθασαν στη Δικαιοσύνη η άσκηση της Ιατρικής είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ασθενούς και στις περισσότερες από αυτές ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας! Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η καταδίκη ενός γιατρού από τη Δικαιοσύνη έχει επιπτώσεις στη σταδιοδρομία του μόνο όταν είναι τελεσίδικη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα πειθαρχικά όργανα των Ιατρικών Συλλόγων δεν μπορούν να στερήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς.

Σημαντικό ποσοστό δικαστικών αποφάσεων επί ιατρικών λαθών αφορά σοβαρά περιστατικά σωματικής βλάβης (ποσοστό 37%). Τέλος, αναφέρονται και περιπτώσεις ιατρικού σφάλματος λόγω «λανθασμένης διάγνωσης» καθώς και λόγω «έλλειψη συναίνεσης του ασθενή στην ιατρική πράξη», αλλά με χαμηλότερα ποσοστά (3,5% αντιστοίχως).

«Από το 2005 που ψηφίστηκε Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας έπαψε να ισχύει η πατερναλιστική θεώρηση της ιατρικής. Αυτό σημαίνει ότι ο ιατρός δεν είναι πλέον ο άνθρωπος που αποφασίζει ό,τι θεωρεί ο ίδιος καλό για την υγεία του ασθενούς του. Αντίθετα ο ιατρός ενημερώνει –ή τουλάχιστον έτσι υποχρεούται- πλήρως τον ασθενή του σε όλα τα στάδια της ιατρικής πράξης αλλά και πράττει οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση μόνο κατόπιν της συναίνεσης του ίδιου του ασθενούς» λέει στο protothema.gr ο ιατροδικαστής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γρηγόρης Λέων.

Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» ιατρικές ειδικότητες

Από την έρευνα πάντως των συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων κατά το διάστημα 2006-2010 δικαιώνονταν οι ασθενείς. Οι υπαίτιοι γιατροί, στην πλειοψηφία τους, χειρουργοί, μαιευτήρες - γυναικολόγοι και παθολόγοι, και τα νοσοκομεία καλούνταν να καταβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους ασθενείς ή τους συγγενείς τους σε περίπτωση θανάτων.

Ειδική αναφορά γίνεται στη μελέτη και για την ευθύνη των ειδικευόμενων γιατρών στα ελληνικά νοσοκομεία. Και τούτο διότι, παρότι εκπαιδευόμενοι οι γιατροί και σε πολύ συγκεκριμένο σημείο της δομής του συστήματος δημόσιας υγείας, υποδεικνύονται συχνά ως κατηγορούμενοι από τους ασθενείς –τόσο συχνά όσο και οι τρεις προαναφερθείσες βασικές ειδικότητες.

Ωστόσο, αυτό αποδίδεται στις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ που έχουν στην πράξη αποτέλεσμα οι ειδικευόμενοι να καλύπτουν όλες τις εφημερίες των νοσοκομείων διά ζώσης ενώ οι ειδικευμένοι γιατροί, επιμελητές Α ή Β, να βρίσκονται εκτός κλινικής.

Επίσης, ευθύνη για ιατρικά σφάλματα εντοπίζεται σε αναισθησιολόγους, νευροχειρουργούς, ορθοπεδικούς και καρδιολόγους.

Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι αγωγές

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι από το 2006 ως το 2010 οι δικαστικές υποθέσεις για ιατρικά σφάλματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, γεγονός που θεωρούν ότι θα συνεχιστεί.

«Είναι βέβαιο ότι και στο ζήτημα των ιατρικών λαθών η ελληνική κοινωνία θα προσαρμοστεί στα δυτικά πρότυπα. Συνεπώς οι μηνύσεις και οι αγωγές έναντι ιατρών θα πληθύνουν» εκτιμά ο κ. Λέων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έχει μεγάλη σημασία η εκλογικευμένη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας, έτσι ώστε ο θύτης να χρεώνεται τη συγκεκριμένη πράξη και το θύμα να αποζημιώνεται την πραγματική του ζημία. Ιδιαίτερα σημαντικός σε αυτή τη διαδικασία είναι ο ρόλος του ιατροδικαστή».


Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα – ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες


Ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για μερίδα ιδιωτών σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, εν όψει της συζήτησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα άμεσα μέτωπα που αναμένεται να αντιμετωπιστούν είναι δύο: Πρώτον, η αξιολόγηση των στοιχείων του Τειρεσία, και συγκεκριμένα ο ενδελεχής έλεγχος όσων δανειοληπτών μπήκαν στη μαύρη λίστα τα τελευταία δύο χρόνια της βαθιάς ύφεσης. Στόχος είτε η μερική είτε η ολική διαγραφή των - έως το 2010 - υγιών πελατών.


Το δεύτερο μέτρο, που απαιτεί όμως συζήτηση και συνεννόηση μεταξύ της κυβέρνησης και των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών, προβλέπει την εφαρμογή της εξαγγελίας βάσει της οποίας η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης που έγινε για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων στο ΤΠΔ. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προχωρήσει σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων.

Για το θέμα του Τειρεσία οι αλλαγές ορισμένων κανόνων τέθηκαν χθες και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντησή του με τα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Την ίδια στιγμή, πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τα δύο αυτά ζητήματα αναμένεται να απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες τις επαφές της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης καθώς θα ξεκινήσει ο διάλογος για τον ακριβή καθορισμό των όρων της ανακεφαλαιοποίησης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα ζητηθεί από τις τράπεζες να στηρίξουν τη ρευστότητα ανοίγοντας σιγά-σιγά και σε συνάρτηση με την επιστροφή των καταθέσεων τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις.

Χαλάρωση στον Τειρεσία

Το καυτό ζήτημα του Τειρεσία είναι θέμα επιβίωσης για χιλιάδες φυσικά πρόσωπα αλλά και για επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και μεσαίες. Μπορεί μέχρι τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, όσοι βρίσκονταν στον Τειρεσία, τουλάχιστον στην πλειονότητά τους, να ήταν οι κατ' επάγγελμα κακοπληρωτές, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη νέα δεξαμενή των κόκκινων δανείων, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του Τειρεσία, ότι όσοι είναι στη λίστα δεν είναι τελειωμένοι οικονομικά καθώς σε αυτήν υπάρχουν τα ονόματα όσων δανειοληπτών έχουν να πληρώσουν 3 μήνες μέχρι εκείνους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ.

Στο 30% του εισοδήματος η δόση

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα συνεργαστεί με το τραπεζικό σύστημα της χώρας προκειμένου, στο πλαίσιο της ανακούφισης των πληγέντων από την κρίση, η μηνιαία δόση των τραπεζικών χρεών να μην ξεπερνά το 30% του εισοδήματος. Ουσιαστικά, θα καλέσει τις διοικήσεις των τραπεζών, αφού πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση, να εντείνουν τις ρυθμίσεις των δανείων, με περισσότερο προσεκτικό τρόπο και όχι οριζόντια για όλους. Σε γενικές γραμμές, στόχος είναι η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθέσιμου εισοδήματος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ποσοστό, δεδομένης της βαθύτερης ύφεσης που πλήττει την οικονομία, να μειωθεί, κατόπιν σχετικής διαπραγμάτευσης, στο 25% για ειδικές κατηγορίες, που μέχρι το 2010 είχαν ικανοποιητικά εισοδήματα και σήμερα έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα, αναφέρουν αρμόδιες τραπεζικές πηγές.

Προσθέτουν όμως ότι η συγκεκριμένη πρόταση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι μπορεί να είχαν και να έχουν φανερό εισόδημα που δεν δικαιολογεί ιδιαίτερα υψηλά ποσά δανείων, ωστόσο τα πήραν γιατί σε... σιωπηρή συνεννόηση με την τράπεζα απλώς έδειχναν και τα μαύρα εισοδήματα. Έτσι, σήμερα, μπορεί να έχουν υποστεί δραματική μείωση του φανερού εισοδήματος, αλλά το 'μαύρο' παραμένει ενεργό και στα ίδια επίπεδα ...

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα συσκευή επιτρέπει στους ανθρώπους με αναπηρία να σχεδιάζουν σε υπολογιστή με τα μάτια


Γάλλος ερευνητής σχεδίασε μία συσκευή η οποία επιτρέπει στους ανάπηρους ανθρώπους να γράφουν ή να σχεδιάζουν σε οθόνη υπολογιστή χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.


Με κάμερες που ήταν τοποθετημένες στο κεφάλι τους και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ματιών τους, τα υποκείμενα της μελέτης είχαν την ικανότητα να γράφουν και να σχεδιάζουν σε μία κενή οθόνη υπολογιστή, γεγονός που αποτελεί μία απίστευτα θετική εξέλιξη και καινοτομία για τα άτομα που είναι παγιδευμένα στην έλλειψη κινητικότητας εξαιτίας πάθησης ή ατυχήματος.

«Για τα άτομα που στερούνται τις κινήσεις των άκρων, η νέα αυτή ανακάλυψη προσφέρει ένα γρήγορο, δημιουργικό και προσωπικό μέσο γλωσσικής και συναισθηματικής έκφρασης,» αναφέρει η έκθεση του κ. Jean Lorenceau του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS της Γαλλίας.
Το σύστημα του Lorenceau, αν και ακόμη αποτελεί μόνο ένα πρωτότυπο, αντισταθμίζει απότομες, ή νευρικές, κινήσεις των ματιών για να καταστήσει δυνατή τη σταθεροποίηση ενός ομαλού στυλ γραφής.

Έπειτα από τέσσερις δοκιμές διάρκειας περίπου μισής ώρας, τα υποκείμενα της δοκιμής της νέας συσκευής μπορούσαν να γράψουν στον υπολογιστή με ρυθμό περίπου 25 γραμμάτων το λεπτό.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν κατασκευασθεί παρόμοια συστήματα, αλλά κανένα από αυτά δεν επιτρέπει στα άτομα να εντοπίζουν τα δικά τους γράμματα με τέτοιο επίπεδο ακρίβειας.

Άλλες νέες τεχνολογίες εμφανίζουν το μεγάλο μειονέκτημα ότι απαιτούν την εμφύτευση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο των ανθρώπων με αναπηρία, που αποτελεί μία πολύ δαπανηρή διαδικασία.

Μία τέτοια νέα τεχνολογία προσφέρει μεγάλες ελπίδες για την αποκατάσταση, ως ένα ορισμένο σημείο, του βαθμού ανεξαρτησίας των ανθρώπων που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Πάρκινσον, μυϊκή δυστροφία και κάκωση νωτιαίου μυελού ή ακρωτηριασμό.

Προγενέστερη έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο στην Ε.Ε, υπήρχαν περισσότερα από 16 εκατομμύρια άτομα με αναπηρίες τα οποία θα μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τη χρήση αυτού του συστήματος.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ SKYPE ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Διαψεύδοντας τα ρεπορτάζ της Washington Post και άλλων αμερικανικών μέσων, η υπηρεσία Skype της Microsoft δηλώνει ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε πρόσφατα στα κέντρα δεδομένων της δεν έχουν στόχο να διευκολύνουν τις αρχές στην παρακολούθηση των κλήσεων και των μηνυμάτων των χρηστών.
Με ανάρτηση σε επίσημο εταιρικό ιστολόγιο, το Skype χαρακτηρίζει «ψευδή» τον ισχυρισμό ότι «προχώρησε σε αλλαγές της αρχιτεκτονικής του με εντολή της Μicrosoft, προκειμένου να προσφέρει στις διωκτικές αρχές μεγαλύτερη πρόσβαση στις επικοινωνίες των χρηστών του».


Η υπηρεσία ωστόσο δεν διαψεύδει ότι προσφέρει δεδομένα στην αστυνομία όταν αυτό απαιτείται από το νόμο. «Όταν ένας φορέας επιβολής του νόμου ακολουθεί την κατάλληλη διαδικασία, αποκρινόμαστε όταν αυτό απαιτείται από το νόμο και είναι τεχνικά εφικτό».

Με την τελευταία της ανακοίνωση η υπηρεσία της Μicrosoft επιχειρεί να καθησυχάσει τις φήμες και τα ρεπορτάζ σχετικά με τη συνεργασία της με την αστυνομία.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν η Microsoft κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία «νόμιμης υποκλοπής», η οποία «έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει σιωπηλά την επικοινωνία μεταξύ τουλάχιστον δύο οντοτήτων». Η αίτηση αναφερόταν συγκεκριμένα «στο Skype και υπηρεσίες σαν το Skype», παρόλο που κατατέθηκε 17 μήνες πριν η Microsoft αγοράσει τελικά το Skype για 8,5 δισ. δολάρια.

Η υπόθεση απασχόλησε αυτή την εβδομάδα την Washington Post, η οποία έγραψε ότι, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, το Skype «επέκτεινε τη συνεργασία του με τις διωκτικές αρχές ώστε να καταστήσει τα online chat και άλλα δεδομένα των χρηστών διαθέσιμα στην αστυνομία».

Η διεύθυνση της εταιρείας δεν αρνείται ότι συνεργάζεται με τις αρχές όταν αυτό της ζητηθεί βάσει του νόμου, διαβεβαιώνει όμως ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε στην υποδομή της δεν ανοίγουν νέα κερκόπορτα για υποκλοπές από την κυβέρνηση.

Το λογισμικό Skype βασιζόταν παλαιότερα σε υπολογιστές των ίδιων των χρηστών προκειμένου να εντοπίζουν οι συνδρομητές του ο ένας τον άλλο και να συνδέονται για κλήση. Τώρα, όμως, οι κλήσεις δρομολογούνται μέσω κέντρων δεδομένων, ή «υπερκόμβους», τους οποίους νοικιάζει η Skype στο υπολογιστικό νέφος της Amazon και της Microsoft.

H εταιρεία διαβεβαιώνει πάντως ότι οι κλήσεις φωνής και βίντεο δεν καταγράφονται από τα κέντρα δεδομένα της εταιρείας, αφού τα δεδομένα ανταλλάσσονται απευθείας μεταξύ των χρηστών. Εξαίρεση είναι η περίπτωση τηλεδιασκέψεων με περισσότερα από δύο πρόσωπα, οπότε η κλήση πρέπει να περνά από τους διακομιστές τους για τεχνικό λόγο.

Όσον αφορά τα μηνύματα κειμένου, η ανάρτηση αναφέρει ότι ορισμένα από αυτά αποθηκεύονται στα κέντρα δεδομένων για να παραδοθούν αργότερα σε όλες τις συσκευές του παραλήπτη. Σύμφωνα με την πολιτική ασφάλειας και ιδιωτικότητας του Skype, τα στιγμιαία μηνύματα (ΙΜ) αποθηκεύονται για χρονικό διάστημα 30 ημερών κατά το μέγιστο, εκτός αν επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο να γίνει διαφορετικά».

Όταν οι αρχές «ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες και μας ζητηθεί πρόσβαση σε μηνύματα που βρίσκονται προσωρινά σε διακομιστές μας, θα το κάνουμε» αναφέρει η νέα ανάρτηση, τονίζοντας όμως ότι αυτό συμβαίνει «μόνο αν απαιτείται από το νόμο και είναι τεχνικά εφικτό».

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
prezatv.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πώς κάνει τόσο θόρυβο ένα τζιτζίκι;


Στις διακοπές μου εκπλήσσομαι από το απίστευτο βουητό των τζιτζικιών. Πώς μπορεί ένα τόσο μικρό έντομο να κάνει τόση φασαρία; Οι ήχοι προέρχονται από τα αρσενικά τζιτζίκια, και ο σκοπός τους είναι να πληροφορηθούν τα θηλυκά ότι υπάρχει ένα ελκυστικό αρσενικό εκεί κοντά.


Σχετικές μετρήσεις δείχνουν πωςο ήχος που παράγουν τα τζιτζίκια σε πλήρη δραστηριότητα μπορεί να ξεπεράσει τα 90 ντεσιμπέλ, γεγονός που τα κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τα πιο θορυβώδη έντομα που γνωρίζουμε. Το τραγούδι ενός τζίτζικα της νότιας Ευρώπης μπορεί να ακουστεί από απόσταση 800 μέτρων.

Τα αρσενικά ορισμένων ειδών της Αυστραλίας μπορούν να παράγουν ήχο έντασης έως και 120 ντεσιμπέλ. Η αλήθεια είναι πως ακόμη και το ίδιο το τζιτζίκι δυσκολεύεται να ανεχθεί το εκκωφαντικό του βουητό, αλλά ευτυχώς μπορεί να απομονώνει το ακουστικό του νεύρο, ώστε να
μην ξεκουφαίνεται το ίδιο από τον ήχο.Το τζιτζίκι παράγει τον οξύ και δονητικό ήχο του με τη βοήθεια κάποιων ειδικών μυών στο πίσω μέρος του σώματός του.

Εκεί υπάρχουν δύο όργανα που μοιάζουν με τύμπανα, και όταν οι τεντωμένοι μύες χτυπούν πάνω τους παράγουν έναν ισχυρό ηχητικό παλμό. Μια μεμβράνη που βρίσκεται στα πτερύγια ενισχύει τον ήχο και μετατρέπει σχεδόν ολόκληρο το σώμα του εντόμου σε ενισχυτή.Κάθε είδος έχει το δικό του ήχο, αλλά τόσο η συχνότητα όσο και η έντασή του εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την ώρα της ημέρας.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
grizosgatos.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρα Παπανδρέου-Ρουμελιώτη για τη δήλωση ότι “το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει”


Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην μονίμου εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ύστερα από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους κυριακάτικους Τάιμς της Νέας Υόρκης, με τις οποίες υποστήριζε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι “το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει”. Στις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη αναφέρθηκαν σήμερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ύστερα από μια περίοδο «υπομονής και αυτοσυγκράτησης», ενώ έκαναν και λόγο για «ποταμό μνήμης που ρέει με κάθε τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη».


Στον πρώην μόνιμο εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ καταλογίζεται εμμέσως ότι όσα είπε, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός, σύμφωνα με το “Εθνος”. Του καταλόγισαν επίσης ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Επίσης θεωρούν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Επίσης ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
zoomnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνόπουλο νίκησε σε διεθνή διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, Μάριος Χατζηδήμου, είναι ο νικητής του φετινού διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, λόγω της Ολυμπιάδας, ήταν "Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες".


Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", ο μαθητής της Δευτέρας Γυμνασίου έγραψε στον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ.

"Στεκόσουν εκεί στεφανωμένος..."

"Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι, θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σε έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σε ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό", έγραψε στην αρχή της έκθεσής του ο 14χρονος.
"Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε, συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι να βλέπεις τη ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...".

Ο Μάριος περιγράφει, πώς με τη φαντασία του ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία, "στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες του 776 π.Χ.".

Στη συνέχεια, περιγράφει τον διάλογο που είχε με το ίνδαλμά του, το οποίο η φαντασία του ήθελε εκεί.

"Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος και σε ρώτησα τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά. 'Άκου μικρέ μου, αγωνίζομαι σημαίνει νικώ, να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας είναι ήδη μία μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα από το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και τη φιλαυτία σου. Και κάτι ακόμα. Νικώ σημαίνει αγαπώ. Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπο να αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθειά και τον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό που μου χαρίζει τη δυνατότητα να αγωνίζομαι και να νικώ".

"Ε ναι λοιπόν, για εμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά ούτε πρωταθλητισμό ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, 'ευ αγωνίζεσαι', φιλία, ειρήνη και σε αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες", κατέληγε η έκθεσή του.

"Μάγεψε" την κριτική επιτροπή
Η αναφορά του Μάριου στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του πνεύματος που πρέπει να έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο μαθητής "μάγεψε" την κριτική επιτροπή, που τον έστεψε "Χρυσό Ολυμπιονίκη".
Η διεθνής επιτροπή επεσήμανε μάλιστα τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου: "Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες".

Μιλώντας στην "Δημοκρατία", ο 14χρονος "Ολυμπιονίκης" είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για την πρωτιά. "Αρχικά δεν το πίστευα", είπε, ενώ παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρει πολύ, να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάποιο άθλημα.

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να στηρίζουν τη γνώση και τη δημιουργική προσπάθεια των νέων και να μεταφέρουν το μήνυμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
News247.gr
Διαβάστε περισσότερα...