Ετικέτες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ Ο πόλεμος κατά της Ελλάδας το 2004 ήταν κατασκευασμένος


Έχει καλύψει πάνω από δέκα Ολυμπιάδες και παραδέχεται σήμερα ότι η Ολυμπιάδα της Αθήνας ήταν μακράν η καλύτερη.



"Το 2004 έζησα το γνήσιο Ολυμπιακό πνεύμα που δεν βρίσκω στο Λονδίνο" είπε ο Άλαν Χάμπαρντ της Independent μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής συγκρίνοντας το τότε με το σήμερα στο Λονδίνο αλλά παράλληλα μίλησε για τη συντονισμένες επιθέσεις των Βρετανικών Μέσων εναντίον της ελληνικής διοργάνωσης.

Με υστερική σχεδόν διάθεση, πριν από οχτώ χρόνια ο βρετανικός Τύπος δημοσίευε καθημερινά διάφορα καταστροφολογικά σενάρια κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές για ανεπάρκεια και για μέτρα "αμφίβολης αποτελεσματικότητας, που οι Ελληνες πληρώνουν πολύ ακριβά".

Το μεγάλο όμως... σόου έδωσε η ρεπόρτερ των "Times", Λόρα Πικ, η οποία εισήλθε -πριν από τους αγώνες, τον Μάιο- μαζί με τον φωτογράφο, Πολ Ρότζερς, χωρίς πάσο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και έγραψε μια απίθανη ιστορία για τα ελλειπή ασφαλιστικά μέτρα του σταδίου.

Η "Mirror" πάλι δημοσίευσε μια πιο περιπετειώδη ιστορία, με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της, που προσελήφθη ως οδηγός ανελκυστήρα στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη συνέχεια κατάφερε να τοποθετήσει τρεις "υποτιθέμενες" βόμβες.

Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία και ιδίως το θέμα της ασφάλειας, που ούτως ή άλλως αποτελεί το πιο δύσκολο στοίχημα για κάθε διοργανώτρια πόλη, δέχτηκε πολλά χτυπήματα και κυρίως από τις ταμπλόιντ, όπως επιβεβαιώνει και ο κ. Χάμπαρντ ο οποίος κατηγορεί τη χώρα του γιατί "έχουμε περισσότερους Βρετανούς στρατιώτες στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων από ό,τι στο Αφγανιστάν".

"Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες κατασκεύαζαν εντυπωσιακές ιστορίες, κυρίως στο θέμα της ασφάλειας και για λόγους κυκλοφορίας", λέει.

"Το συγκρότημα του Μέρντοχ", συνεχίζει, "είχε νομίζω και προσωπικούς λόγους να δημοσιεύει αρνητικές ιστορίες για την Ελλάδα".

Παρόμοια άποψη είχε εκφράσει τότε με σχετικό της άρθρο, η ανταποκρίτρια της "Guardian" στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο βαρόνος του Τύπου είχε κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα με αιχμή τα ολυμπιακά έργα και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη Σμιθ, ο Μέρντοχ είχε προηγούμενα με την Ελλάδα, επειδή Ελληνες δικηγόροι είχαν ασκήσει εναντίον του αγωγές για συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με τη δίκη που είχε γίνει λίγους μήνες πριν από τους Αγώνες στην Καλαμάτα για τους Βρετανούς που είχαν συλληφθεί το 2001 με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ως χαρακτηριστικό της εμπάθειας Μέρντοχ, η Σμιθ επισήμανε ότι "Times" και "Sun", οι ναυαρχίδες του ομίλου του στη Βρετανία, είχαν δημοσιεύσει 45 θέματα για τους Ολυμπιακούς, σχεδόν όλα αρνητικά.

Τελικά, όμως οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και όπως μας λέει ο κύριος Χάμπαρντ "στο τέλος, φυσικά, όλοι οι επικριτές της Αθήνας δεν είχαν τι να πουν, ορισμένοι από αυτούς νομίζω ότι απολογήθηκαν και δημόσια".

Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
radar.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου