Ετικέτες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα σύλληψη τραπεζίτη για κόλπο με δομημένα


Ο πρώην τραπεζίτης της Credit Suisse, Καρίμ Σερατζελντίν, που κατηγορείται στις ΗΠΑ ότι «φούσκωσε» κατά 540 εκατ. δολάρια την αξία σύνθετων επενδυτικών προϊόντων που βασίζονταν στην αγορά στεγαστικών δανείων, συνελήφθη στο Λονδίνο.




Ο Σερατζελντίν κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για απάτη με σκοπό την εξασφάλιση υψηλότερου μπόνους από την ελβετική τράπεζα. Καθώς είναι αμερικανός πολίτης, πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί.




Ο ίδιος εμφανιζόμενος την Πέμπτη σε λονδρέζικο δικαστήριο δήλωσε ότι θα αγωνιστεί δικαστικά για να αποτρέψει την έκδοσή του.




Στις ΗΠΑ δύο πρώην υφιστάμενοι του Σεραλτζεντίν, ο Ντέιβιντ Χιγκς και ο Σαλμάν Σιντικί, έχουν κριθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ένοχοι για την ίδια υπόθεση και έχουν καταδικαστεί για ηλεκτρονική απάτη και για παραποίηση βιβλίων και στοιχείων.




Οι Χιγκς και Σιντικί υποστήριξαν ότι ενεργούσαν για να καλύψουν τις ζημιές που είχαν συσσωρευθεί από τις ενέργειες του Σαραλτζεντίν.




Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι έχει απολύσει και τους τρεις από το 2008.




Το Μάρτιο του 2008 η Credit Suisse είχε ανακοινώσει διαγραφές αξιών ύψους 2,6 δισ. δολαρίων εξ αιτίας εσφαλμένων αποτιμήσεων χρηματοοικονομικών προϊόντων.




Εκ των απωλειών αυτών τα 540 εκατ. δολάρια αποδίδονται στη δράση του Σεραλτζεντίν και των δύο συνεργατών του.




Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
tovima.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου