Ετικέτες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

VW Golf VII GTI 2014: Ξαναγράφοντας την ιστορία


Με την έβδομη γενιά του Golf να είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στην αγορά της Γερμανίας, η VW αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες, φέρνοντας στο Παρίσι, μαζί με τη συμβατική έκδοση του μικρομεσαίου της μοντέλου και την GTI σε μια κίνηση που δείχνει σαν γερμανική απόβαση σε γαλλικό έδαφος.




Αν και προς το παρόν η VW χαρακτηρίζει το GTI, concept, μια ματιά στις πρώτες εικόνες του αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η τελική του μορφή-έκδοση παραγωγής δεν μπορεί να απέχει πολύ από την έκδοση που η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει στη γαλλική έκθεση. 




Ανεξαρτήτως των «παραδοσιακών» αισθητικών λεπτομερειών που θα κληθούν να διαχωρίσουν το GTI από τις συμβατικές εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου, το «επίκεντρο» της έκδοσης θα αποτελέσει ένας δίλιτρος turbo TFSI κινητήρας με απόδοση 220 ίππων και 350 Nm ροπής. Παράλληλα, με τη δυνατότητα επιλογής ενός performance package που θα παράσχει η VW για το GTI η συνολική ισχύς θα φτάνει τους 230 ίππους. 




Όσον αφορά τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου αναμένεται να κυμανθούν στην τιμή των 6,6 λίτρων/100 χλμ. ενώ σε επίπεδο επιδόσεων το Golf GΤΙ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπόσχεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα τη στιγμή που η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 246 χλμ./ώρα. 




Με την επιλογή του performance package οι αντίστοιχες τιμές διαμορφώνονται σε 6,5 δευτερόλεπτα όσον αφορά το sprint από 0-100 χλμ./ώρα και τα 250 χλμ./ώρα όσον αφορά την τελική ταχύτητα. Παράλληλα, για την περαιτέρω ενίσχυση της οδικής του συμπεριφοράς το Golf GTI διαθέτει σφιχτότερη ανάρτηση η οποία μειώενι κατά 1,5 εκ. την απόσταση του από το έδαφος ενώ αποκτά και κόκκινες δαγκάνες φρένων.




Σε επίπεδο σχεδίασης τo στυλιστικό στίγμα του GTI δίνουν εμβληματικές –πλέον- λεπτομέρειες όπως η κυψελοειδής γρίλια, τονισμένη από τη χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή, το κλασικό μοτίβο στις ζάντες αλουμινίου όσον αφορά το εξωτερικό και στοιχεία όπως οι καρό επενδύσεις των καθισμάτων, οι κόκκινες ραφές, το πεπλατυσμένο στο κάτω τμήμα, τιμόνι, ο στρογγυλός επιλογέας ταχυτήτων και τα «μεταλλικά» πεντάλ . 




Το προφίλ της έκδοσης συμπληρώνουν στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα και οι απολήξεις της εξάτμισης από χρώμιο.





Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
in.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου