Ετικέτες

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Έρευνα αποκαλύπτει:Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος


Μια ικανοποιητική εξήγηση στο γιατί οι άνδρες «κολλάνε» τόσο με το γυναικείο στήθος προσπάθησε να δώσει ο καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Εμορι στην Ατλάντα, δρ Λάρι Γιανγκ, ο οποίος μελετά τη νευρολογική βάση πολύπλοκων κοινωνικών συμπεριφορών.





Ο καθηγητής πιστεύει ότι η ανθρώπινη εξέλιξη ενίσχυσε ένα αρχαίο νευρικό κύκλωμα που αρχικά είχε δημιουργηθεί για να «δένει» τη μητέρα με το μωρό κατά το θηλασμό.
Ακριβώς το ίδιο κύκλωμα είναι αυτό που χρησιμοποιείται για να ενισχυθεί το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι. Συνεπώς, και κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως τα μωρά έτσι και οι άνδρες είναι λογικό να λατρεύουν το γυναικείο στήθος.
Οπως διαπίστωσε ο δρ. Γιανγκ, η νευροχημική ουσία οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» ή «ορμόνη της αγκαλιάς» πλημμυρίζει τον γυναικείο εγκέφαλο, τόσο όταν οι θηλές μιας γυναίκας διεγείρονται από το θηλασμό, όσο και όταν διεγείρονται από τον σύντροφό της.
Στην πρώτη περίπτωση η παραγωγή της ορμόνης βοηθά τη γυναίκα να εστιάσει την προσοχή και την τρυφερότητά της στο μωρό που κρατάει στην αγκαλιά της.
Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, η οξυτοκίνη βοηθεί τη γυναίκα να εστιάσει στον ερωτικό της σύντροφο, ενισχύοντας την επιθυμία της να δεθεί μαζί του.
Οι άνδρες συνεπώς μπορούν να γίνουν πιο επιθυμητοί παίζοντας με το στήθος της συντρόφου τους. Οπως εξηγεί ο καθηγητής η εξέλιξη αυτή είναι που κάνει τους άνδρες να κολλάνε με το γυναικείο στήθος.
«Η προσέλκυση από το γυναικείο στήθος είναι μια διαδικασία οργάνωσης του εγκεφάλου που εμφανίζεται στους ετεροφυλόφιλους άντρες όταν μπαίνουν στην εφηβεία», προσθέτει.
«Είναι μία φυσική συμπεριφορά που αναπτύχθηκε στους άντρες για να αξιοποιούν το κύκλωμα συναισθηματικού δεσίματος που – επίσης εκ φύσεως – διαθέτουν οι γυναίκες».
Οσον αφορά τους λόγους για τους οποίους το «κύκλωμα» αυτό αναπτύχθηκε μόνο στους ανθρώπους και όχι και σε άλλα θηλαστικά, ο δρ Γιανγκ πιστεύει ότι για αυτό φταίει το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε ποσοστό 97% κάνουν μονογαμικές σχέσεις, ενώ τα άλλα θηλαστικά όχι.
Καταλυτικό ρόλο, ωστόσο παίζει και κάτι ακόμη: Το γεγονός ότι στεκόμαστε στα δύο πόδια, όρθιοι, πράγμα που επιτρέπει το σεξ πρόσωπο με πρόσωπο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες ευκαιρίες για διέγερση των θηλών στη διάρκεια του σεξ.
Με άλλα λόγια, «η ίδια η φύση της σεξουαλικότητάς μας διευκολύνει την διέγερση των θηλών», λέει.






Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή:

newsbomb.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου