Ετικέτες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Χάρρυ Κλύνν: Θλιβερό παπαγαλάκι ο Πρετεντέρης, απελπιστική η Τρέμη


Η πορεία της Ελλάδας, τα χρέη, η καταρρέουσα τηλεόραση, οι Πρετεντέρης, Τρέμη, Στάη, Χούκλη, Καψής και Χατζηνικολάου, αλλά και οι μεγάλες αλήθειες του. Ο σπουδαίος Χάρρυ Κλυνν τα λέει έξω από τα δόντια σε συνέντευξή του στο περιοδικό Super TV και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα.


Ξεκινώ με την Ελλάδα που βρίσκεται πια στο χείλος του γκρεμού. Ελπίζετε σε κάτι;

Είμαι ίσως ένας από τους λίγους Έλληνες που σε ανύποπτο χρόνο είχα πει δημοσίως τη γνώμη μου για την πορεία που θα ακολουθούσε η χώρα. Το 1983, στην μπουάτ «Διαγώνιος» της Πλάκας, τελείωνα την παράστασή μου «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος» λέγοντας τα εξής: «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι τριάντα χρόνια από σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».

Φοβερό το ότι είχατε προβλέψει αυτό που συνέβη ακόμα και χρονολογικά!

Στο Διαδίκτυο υπάρχει μία συνέντευξη μου του 1994 στο «Ενώπιος ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου μιλώ με τρόπο ανατριχιαστικό γι’ αυτά που θα συμβούν και μετά την πτώχευση της Ελλάδας! Ο δύσμοιρος ελληνικός λαός από το 1990 και μέχρι σήμερα έχει πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια 661 δισεκατομμύρια ευρώ και χρωστάμε ακόμα 380 δισεκατομμύρια!!! Το χρέος αυτό, χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, είναι μη διαχειρίσιμο…

Τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στον όλεθρο τους γνωρίζουμε…

Αν όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και την ηθική εξαθλίωση (δηλαδή οι: Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, Σαμαράς και Κουβέλης) δεν οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της έσχατης προδοσίας… Αν δεν στερηθούν εφ’ όρου ζωής των πολιτικών τους δικαιωμάτων όλοι όσοι ψήφισαν τα μνημόνια… Κι αν δεν επέλθει η κάθαρση… Το παιχνίδι της Ελλάδας είναι χαμένο από χέρι! Η Ελλάδα θα κινδυνεύσει να εξαφανιστεί ακόμη και ως έθνος.

Μου έκανε εντύπωση ότι, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίσατε τον κύριο Πρετεντέρη “δημοσιογράφο της πλάκας”…

Ο κύριος Πρετεντέρης είναι, δυστυχώς, ένα θλιβερό παπαγαλάκι. Είναι διαφορετικό να έχει κάποιος τη δική του άποψη και εντελώς διαφορετικό να μεταφέρει απόψεις άλλων, τις οποίες μάλιστα να εμφανίζει ως δικές του με έναν τρόπο πρωτόγονο και άκομψο… Γιατί, συν τοις άλλοις, ο κ. Πρετεντέρης είναι και κάκιστος ηθοποιός!

Θεωρείτε ότι δεν έπρεπε να έχει θέση στα δελτία ειδήσεων;

Εγώ νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να έχουν θέση αυτού του είδους τα δελτία ειδήσεων στην ελληνική τηλεόραση. Και για να είμαι πιο ακριβής, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτού του είδους η τηλεόραση. Η τηλεόραση αυτή και το είδος αυτό καταγράφονται στην ιστορία της χώρας ως όνειδος και κατάντια!

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στην τηλεόραση;

Ο ευτελισμός του ήθους, η αναξιοπρέπεια και η οργιώδης προπαγάνδα καταρχήν. Η έννοια της τέχνης έχει επικίνδυνα διαστρεβλωθεί, ενώ η κομψότητα, το ήθος, το ύφος, η αίσθηση του χιούμορ και του δράματος και η θεατρικότητα απουσιάζουν. Η ελληνική τηλεόραση είναι ένας αχταρμάς πρόκλησης, ηλιθιότητας και βλακείας!

Όλοι πια μιλούν για το τέλος της τηλεόρασης…

Οι ασχολούμενοι περί την τηλεόραση είναι αδαείς και αναξιόπιστοι. Οι παραγωγοί προγραμμάτων είναι εξοργιστικά παρωχημένοι και αμόρφωτοι… Με τέτοιους συντελεστές δεν έχει μέλλον αυτό το Μέσο. Είναι καταδικασμένο από χέρι!

Επί πολλά χρόνια ήσαστε κομμένος από την κρατική τηλεόραση…

Δεν έχω παίξει ποτέ στην κρατική τηλεόραση. Δεν θα ήταν παράδοξο να μην ήμουν κομμένος; Και τώρα σχεδόν αυτή τη συμπεριφορά αντιμετωπίζω, αλλά ουδόλως δεν με ενδιαφέρει. Εξάλλου, δεν ταιριάζω, ούτε μου ταιριάζει αυτού του είδους η παρακμή.

Με πολύ χιούμορ γράψατε στη σελίδα σας στο Facebook “Θαύμα! Θαύμα! Κάποιος παρενέβη στο λογισμικό του εγκεφάλου του Καψή, με αποτέλεσμα να αρχίσει ξανά να λειτουργεί”…

Tο 90% των μεγαλοδημοσιογράφων και κυρίως, αυτών που ασχολούνται με την τηλεόραση, είναι εργαλεία νταβατζήδων και διαπλεκομένων! Δεν με απασχολεί κατά πόσο θα μπορούσαν να αντισταθούν ή όχι. Κρίνω το αποτέλεσμα με τρόπο αυστηρά σατιρικό. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτό το παρακμιακό φαινόμενο…

Σας ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε για τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη ο κύριος Καψής;

Πάρα πολύ! Κρίσεων δικαιούνται όλοι, μόνο, όμως, όταν αυτό που λένε ή κριτικάρουν ξεκινάει και τελειώνει στην αλήθεια… Ο τρόπος του Καψή ήταν άκριτος και απαξιωτικός, χωρίς να πατάει σε αποδείξεις και γεγονότα… Όταν κάποιος ισχυρίζεται κάτι χωρίς να το αποδεικνύει είναι απλώς «κουτουρατζής». Στο «κουτουρού» είπε αυτά που είπε ο Καψής και στο «κουτουρού» πάλι ζήτησε συγνώμη.

Σας αρέσει η Όλγα Τρέμη;

Η Όλγα Τρέμη είναι φίλη μου εδώ και πολλά χρόνια και έχω συνεργαστεί πολλές φορές μαζί της. Η παρουσιάστρια Τρέμη είναι απελπιστική. Κρίμα για την ικανή Όλγα να δέχεται να τη χρησιμοποιούν με έναν τρόπο που δεν της αξίζει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιάννη Πρετεντέρη. Πραγματικά, λυπάμαι…

Η Μαρία Χούκλη, από την άλλη πλευρά, πώς σας φαίνεται;

Δεν θα ασχοληθώ με αυτή την κυρία και νομίζω ότι κανείς δεν ασχολείται. Τα δημοσιογραφικά μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα…

Υπάρχει ένας δημοσιογράφος που θεωρείτε ότι λείπει σήμερα από την τηλεόραση;

Πολλοί δημοσιογράφοι- περισσότεροι απ’ όσους φαντάζεστε- θα μπορούσαν να είναι κόσμημα για την τηλεόραση.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει φτωχύνει η τηλεοπτική μας πραγματικότητα, με την απουσία του Νίκου Χατζηνικολάου…

Ασφαλώς και έχει φτωχύνει! Η δημοσιογραφική αξία του Χατζηνικολάου είναι δεδομένη. Πέραν τούτου, ο Χατζηνικολάου είναι γενναίος- όταν κάνει λάθος, το παραδέχεται και δεν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του… Όποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του είναι συνήθως ξεβράκωτος!

Την Έλλη Στάη την έχετε παρακολουθήσει στη δημόσια τηλεόραση;

Την έχω παρακολουθήσει. Δεν με ικανοποιεί. Η Στάη έπεσε θύμα των λανθασμένων πολιτικών της επιλογών. Ο θανάσιμος εναγκαλισμός της με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ την έβλαψε ανεπανόρθωτα και εξακολουθεί να τη βλάπτει.

Έχετε άποψη, θέση, απέναντι στα πράγματα. Θέλετε να επιστρέψετε στην τηλεόραση;

Όχι, ποτέ! Ως καλεσμένος, ίσως- κι αυτό υπό προϋποθέσεις. Είναι αδύνατον να υπάρχω σ’ αυτή την τηλεόραση. Θα αρρωστήσω. Σε κάποιο ασήμαντο, αλλά έντιμο περιφερειακό κανάλι μπορεί, όχι όμως στα κανάλια που παίρνουν μέρος στο μεγάλο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν το κάνω. Δεν με τιμά. Θα πρέπει να αυτοκτονήσω την επόμενη κιόλας ημέρα!

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: thebest.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου