Ετικέτες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πύλη... e-ξαγωγών για Ελληνες επιχειρηματίες

«Παράθυρο» να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό ανοίγει η Eurobank στους Ελληνες επιχειρηματίες με τη διαδικτυακή πύλη Exportgate.

Το Exportgate έχει στόχο να αποτελέσει την πύλη «ομπρέλα» για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, την προβολή των Ελλήνων εξαγωγέων στις διεθνείς αγορές, τη σύναψη και την υλοποίηση συμφωνιών και τη διευκόλυνση συναλλαγών ανάμεσα σε ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και τους δυνητικούς εισαγωγείς σε όλο τον κόσμο.


Το Exportgate κάνει εφικτή την προβολή στο internet μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν web site, μέσω της εύκολης και χωρίς κόστος δυνατότητας δημιουργίας εταιρικής σελίδας και της προβολής των προϊόντων τους μέσω του portal

Και κυρίως βοηθά όλους εκείνους τους επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση σήμερα στις διεθνείς αγορές να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και να κλείσουν πιθανές παραγγελίες. Παράλληλα, τους διευκολύνει να βρουν την κατάλληλη αγορά-στόχο για την εξαγωγή των προϊόντων τους. Και βήμα βήμα τούς συνδράμει να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ στο διαδίκτυο.

Το Exportgate κάνει εφικτή την προβολή στο internet μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν web site, μέσω της εύκολης και χωρίς κόστος δυνατότητας δημιουργίας εταιρικής σελίδας και της προβολής των προϊόντων τους μέσω του portal.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο Business to Business (Β2Β) portal που προσφέρει τη δυνατότητα για διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των «μελών» του και τους δίνει πρόσβαση σε «ζωντανό» περιεχόμενο με διεθνείς ειδήσεις και αναλύσεις σχετικά με τις εξαγωγές. Φιλοδοξεί δηλαδή να καταστεί επιχειρηματικό σημείο συνάντησης.

Συγκεκριμένα το Exportgate.gr:

Παρέχει τη δυνατότητα στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων να προβάλλουν τα προϊόντα τους στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές με έναν αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο. Αυτό γίνεται μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης της εταιρείας και των προϊόντων της. Και παράλληλα τις βοηθά να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο συνεργατών.

Αναβαθμίζει την εξαγωγική τεχνογνωσία των ελληνικών επιχειρήσεων.
Υποστηρίζει το «χτίσιμο» της εικόνας ποιότητας των ελληνικών προϊόντων μέσω της προβολής «Best practices» καινοτόμων ελληνικών κλάδων και επιχειρήσεων.
Προβάλλει ταυτόχρονα τον τουρισμό (με την προβολή επιχειρήσεων του κλάδου και τη δικτύωση αυτών με επιχειρήσεις / πράκτορες του εξωτερικού) και υποστηρίζει έμμεσα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Υποκινεί τη δικτύωση και συνεργασία (Clusters) μεταξύ ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με κοινό στόχο (πχ. κλαδικό, γεωγραφικό) μέσω της δημιουργίας «Forum» και «Communities».

Διευκολύνει τη διαδικασία έρευνας και στόχευσης ξένων αγορών, για ελληνικές επιχειρήσεις μέσω εξειδικευμένων μελετών και στατιστικών στοιχείων από παρόχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Exportgate θα αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Δεκεμβρίου. Αναφέρουμε ότι η διαδικτυακή πύλη δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους τρεις εξαγωγικούς φορείς της Ελλάδας και συγκεκριμένα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Την πρωτοβουλία στηρίζουν ενεργά τα επιμελητήρια Ελλάδας - ΗΠΑ, Βρετανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Κίνας, Ρωσίας, αραβικών χωρών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με άλλα επιμελητήρια καθώς και με το επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας - Αυστραλίας.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα

-Πρωτοποριακή υπηρεσία παροχής τεχνογνωσίας και πληροφόρησης Ask the Experts! Ομάδα εξειδικευμένων τραπεζικών στελεχών της Eurobank και συνεργατών για ειδικά θέματα έχει συγκροτηθεί για να ανταποκρίνεται άμεσα σε αιτήματα πελατών που θέλουν να επεκταθούν σε νέες αγορές για την επιχείρησή τους και χρειάζονται υποστήριξη για τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις, τις προοπτικές, το νομικό και φορολογικό πλαίσιο κ.λπ. Ολες αυτές οι συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρονται χωρίς κόστος στους πελάτες της τράπεζας.

-Προβάλλει τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές, μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης της εταιρείας και των καταλόγων προϊόντων (e-catalogues), της διεξαγωγής ηλεκτρονικών παρουσιάσεων και σεμιναρίων (podcasts/webinars), ηλεκτρονικών εκθέσεων, παρουσίασης success stories κ.λπ.

-Διασυνδέει ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με δυνητικούς αγοραστές στο εξωτερικό, με στόχο να δημιουργήσουν το δικό τους «Δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών» και να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της πρόσβασης των μελών σε ενημερωμένη βάση επιχειρήσεων (directory), την υλοποίηση ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auctions) και ηλεκτρονικών παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων, καθώς και την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω e-transactions, αξιοποιώντας τις δοκιμασμένες και επιτυχημένες υποδομές, καθώς και τα εξειδικευμένα προϊόντα της Eurobank. Ταυτόχρονα η επικοινωνία μεταξύ των μελών του «Δικτύου» υποστηρίζεται από τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μέσω messaging, ανάρτησης εγγράφων, e-mails, της δημιουργίας ηλεκτρονικού φόρουμ για τη δικτύωση των επιχειρήσεων και την ανταλλαγή απόψεων, alerts για θέματα ενδιαφέροντος κ.λπ.

-Εκπαιδεύει ελληνικές επιχειρήσεις και παρέχει τεχνογνωσία σε θέματα εξαγωγών & πρόσβαση σε διεθνείς και τοπικές πηγές πληροφόρησης μέσω «υποστηρικτικών εργαλείων» νομικής και φοροτεχνικής ενημέρωσης εξαγωγών, ειδήσεις, εξειδικευμένες μελέτες κ.λπ.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: ethnos.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου