Ετικέτες

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πρόσωπο καθαρό με 6 απλές κινήσεις


Μπορεί η έννοια του καθαρισμού να σας φέρνει στο μυαλό την καθαριότητα του σπιτιού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρίβετε το πρόσωπό σας με την ίδια ζέση που τρίβετε το πάτωμα της κουζίνας. Mια τέτοια πρακτική είναι πιθανό να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και να προκαλέσει ξηρότητα και υπερευαισθησία.



Tο καθημερινό πλύσιμο του προσώπου είναι προτιμότερο να γίνεται με τα χέρια παρά με ειδικά βουρτσάκια, σφουγγαράκια ή πανάκια, επειδή μπορεί να το γδάρουν, όπως επίσης και να συγκρατήσουν επιβλαβή βακτηρίδια. Δείτε, λοιπόν, το σωστό τρόπο καθαρισμού σε 6 βήματα:




1. Αρχικά πλένετε τα χέρια σας για να μη μεταφέρετε σκόνη και βακτηρίδια στην επιδερμίδα. Αν τα μάτια σας είναι βαμμένα, αφαιρέστε το μακιγιάζ με το ειδικό καθαριστικό πριν ξεκινήσετε. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη, γι’ αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου εκεί, εκτός κι αν ενδείκνυνται και γι’ αυτή την περιοχή.




2. Βρέχετε καλά το πρόσωπό σας με ζεστό ή χλιαρό νερό. Αποφύγετε το πολύ ζεστό, καθώς αφαιρεί τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας και την υγρασία της, αφήνοντάς την ξηρή και θαμπή.




3. Bάλτε στην παλάμη σας ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού από το καθαριστικό σας και κάντε αφρό. Με τα ακροδάχτυλά σας κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.




4. Ξεκινήστε από το μέτωπο, κατεβείτε προς τη μύτη και στη συνέχεια στα μάγουλα προς τα έξω και κάτω. Μην ξεχνάτε τη γραμμή κοντά στις ρίζες των μαλλιών, τα φρύδια και το λαιμό. Ο χρόνος που πρέπει να δαπανήσετε σ’ αυτό το βήμα δεν πρέπει να είναι λιγότερος από 30’’, αλλά και να μην ξεπερνάει το 1 λεπτό.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Διάλεξε ένα από τα χειροποίητα γούρια της προσφοράς από μόνο 5€ και δώρισέ το σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο

-> Πλήρες πακέτο ομορφιάς (Λούσιμο, Κούρεμα, Χτένισμα, Μανικιούρ με ημιμόνιμο χρώμα και Σχηματισμό Φρυδιών) μόλις με 15€ στους Αμπελόκηπους

-> Μόνο με 15€ για ένα υπέροχο Spa Massage με ποικίλα αιθέρια έλαια, Peeling για καθαρισμό του δέρματος και μάσκα ενυδάτωσης, διάρκειας 60 λεπτών στο Σύνταγμα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

5. Ξεπλύνετε καλά ρίχνοντας κρύο νερό αρκετές φορές. Φροντίστε να μη σας ξεφύγει κανένα δύσκολο σημείο, όπως η γραμμή των μαλλιών και πίσω από τα αυτιά, καθώς τα υπολείμματα μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο ξέβγαλμα απ’ ό,τι στο πλύσιμο. Μόλις πιστέψετε ότι τελειώσατε μ’ αυτό το στάδιο, ρίξτε λίγο νερό ακόμη.




6. Χρησιμοποιήστε μία μαλακή καθαρή πετσέτα για να ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπο και το λαιμό, χωρίς να τρίβετε ή να τραβάτε. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, σκουπίστε μέχρι να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια απλώστε κανονικά την κρέμα σας. Αν όμως έχετε ξηρό δέρμα, σκουπίστε μέχρι να αισθανθείτε λίγο νωπή την επιδερμίδα. Αυτή είναι η σωστή στιγμή για να βάλετε την κρέμα σας, ώστε να σφραγίσετε την υγρασία.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: Fay'sbook.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου