Ετικέτες

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το παθητικό κάπνισμα ενοχοποιείται για την ανάπτυξη ... άνοιας


Ερευνητές κατάφεραν να δείξουν ότι η έκθεση στον καπνό (το λεγόμενο κοινώς και ως ‘παθητικό κάπνισμα’) αυξάνει όχι μόνο τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιαγγειακών και αναπνευστικών παθήσεων αλλά και τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών νευρολογικών διαταραχών, όπως το σύνδρομο άνοιας.



Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Αnhui στην Κίνα και του Κολλεγίου King στο Λονδίνο. Οι επιστήμονες μελέτησαν και αξιολόγησαν 6.000 συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 60 ετών, που διαβιούν σε πέντε επαρχίες της Κίνας. Προσπάθησαν να βρούν εάν η έκθεση τους στο παθητικό κάπνισμα ‘δημιουργούσε τις συνθήκες’ για την ανάπτυξη συνδρόμων άνοιας. Η χρονική αναφορά της μελέτης ήταν μεταξύ των ετών 2001 και 2003 και μεταξύ των ετών 2007 και 2008.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Διάλεξε ένα από τα χειροποίητα γούρια της προσφοράς από μόνο 5€ και δώρισέ το σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο

-> Πλήρες πακέτο ομορφιάς (Λούσιμο, Κούρεμα, Χτένισμα, Μανικιούρ με ημιμόνιμο χρώμα και Σχηματισμό Φρυδιών) μόλις με 15€ στους Αμπελόκηπους

-> Μόνο με 15€ για ένα υπέροχο Spa Massage με ποικίλα αιθέρια έλαια, Peeling για καθαρισμό του δέρματος και μάσκα ενυδάτωσης, διάρκειας 60 λεπτών στο Σύνταγμα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι περίπου το 10 τοις εκατό των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφάνισε σύνδρομα σοβαρών διαταραχών της νοητικής τους λειτουργίας. Η εμφάνιση συνδρόμων άνοιας σε αυτό το ποσοστό των συμμετεχόντων σχετιζόταν σε σημαντικό βαθμό με το επίπεδο καθώς και την διάρκεια έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με το τελικό συμπέρασμα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.

“Η αποφυγή της έκθεσης στον περιβαλλοντικό καπνό (ETS) ενδέχεται να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών συνδρόμων άνοιας’’, δήλωσε ο κύριος ερευνητής Δρ. Ruoling Chen ενώ τόνισε ότι το παθητικό κάπνισμα θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη συνδρόμων άνοιας .

“Ο επαυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης σοβαρών συνδρόμων άνοιας σε όσους εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων”, πρόσθεσε ο Δρ. Chen.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε συμπερασματικά και τα εξής: Η Κίνα θεωρείται πλέον ως η χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση προϊόντων καπνού παγκοσμίως (350 εκατομμύρια καπνιστές). Η εύκολη κριτική σε αυτό το στατιστικό στοιχείο είναι προφανής – όμως η Κίνα έχει να αντιμετωπίσει πλέον και τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με άνοια, και μάλιστα με ολοένα και αυξανόμενους δείκτες νέων περιστατικών καθώς συντελείται η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού της χώρας..

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: pentapostagma.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου