Ετικέτες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΟΡΔΟ Καθυστερεί τα γηρατειά και έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό



Αν και σε πολλούς δεν αρέσει, το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.



Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα έως και σήμερα και από τη μαγειρική και την ιατρική έως τις... μαγγανείες και τα ξεματιάσματα!




Είναι πολυετές, ποώδες, ιθαγενές φυτό και η καταγωγή του είναι από την Ασία, ενώ από τα αρχαία χρόνια και το Μεσαίωνα το σκόρδο θεωρούνταν ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.




Επίσης το είχαν ως φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος. Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις σχετικά με το σκόρδο.




Έτσι μία πλεξούδα από σκόρδα σε ένα σπίτι ή χωράφι διώχνει το μάτιασμα. Άμα κάποιος θαυμάζει κάτι για να μη το ματιάζει συνηθίζεται η έκφραση "σκόρδα στα μάτια σου" έτσι αποτρέπεται το μάτιασμα.




Στην έγκυο γυναίκα και στο νεογέννητο βρέφος τοποθετείται ένα σκόρδο για να φύγει το κακό μάτι. Την ημέρα της πρωτομαγιάς τρώνε σκόρδο για προληπτική εξουδετέρωση του κακού.




Ακόμα και πλαστικά σκόρδα τοποθετούνται σε αυτοκίνητα για γούρι.




Στην ιατρική το σκόρδο έχει και σήμερα χρήση, επειδή έχει αντιβιοτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες.




Είναι καλό κατά των σπασμών του εντέρου και χρησιμοποιείται κατά της αρτηριοσκλήρυνσης.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Παρακολούθησε όχι 1, ούτε 2, αλλά 37 διαφορετικά σεμινάρια με σημαντική έκπτωση, με την αγορά κουπονιού 37€

-> Μάθε να φτιάχνεις ιστοσελίδες(joomla) και e-shop(VirtueMart), μέσα από έναν κύκλο μαθημάτων, μόλις με 99€

-> Πακέτο για 4ήμερα ταξίδι στο Παρίσι, με πληρωμένα τα εισιτήρια μετ' επιστροφής και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μόνο από 325€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Έχει υποτασικές ιδιότητες και είναι καλό για άτομα που έχουν υψηλή πίεση.




Κάποιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να καθυστερήσει τα γηρατειά.




Το σκόρδο αποτελεί βασικό στοιχείο στη μαγειρική πολλών χωρών και έχει έντονη οσμή και χαρακτηριστική καυστική γεύση που οφείλεται σε αιθέρια έλαια πλούσια σε θειούχες ενώσεις όπως η αλλιίνη, η αλλισίνη και το αχοένιο.




Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο.




Χρησιμοποιείται σε ψητά, βραστά, σε σάλτσες, σε σαλάτες, σε τουρσιά ενώ τρώγεται και ωμό.




Στην κατανάλωση του πρέπει να υπάρχει μέτρο γιατί η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πτώση της πίεσης και είναι απαγορευτικό σε υποτασικά άτομα.



Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: radar.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου