Ετικέτες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ένας Έλληνας chef στον Λευκό Οίκο



«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει μέλλον». Με αυτά τα λόγια ο Χρήστος Μπισιώτης, Έλληνας chef σε εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, μόλις 26 ετών, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στη zougla.gr, πρόσφατα επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο και εισήλθε στα άδυτα της... κουζίνας του.



Ο chef Χρ. Μπισιώτης παρουσιάζει τη δημιουργία του
Ποιος chef δεν θα ήθελε άραγε να ρίξει έστω και μια μικρή ματιά σε αυτή την κουζίνα και ας μην το είχε όνειρο ζωής, όπως o Χρήστος!

Ο 26χρονος chef, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από 12 ετών μαγείρευε παρέα με τη γιαγιά του τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές. Έναν χρόνο μετά άρχισε να βγάζει το χαρτζιλίκι του σε φούρνο, που ήταν και η οικογενειακή τους επιχείρηση.

Τα χρόνια περνούσαν και συνέχιζε να δουλεύει σε εστιατόρια στην Αθήνα, πλένοντας πιάτα και παρατηρώντας κρυφά τους chef να δημιουργούν στην κουζίνα τους. Κοντά τους έμαθε, «γεύτηκε» και «μυρίστηκε» τι σημαίνει… όνειρο!

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Παρακολούθησε όχι 1, ούτε 2, αλλά 37 διαφορετικά σεμινάρια με σημαντική έκπτωση, με την αγορά κουπονιού 37€

-> Μάθε να φτιάχνεις ιστοσελίδες(joomla) και e-shop(VirtueMart), μέσα από έναν κύκλο μαθημάτων, μόλις με 99€

-> Πακέτο για 4ήμερα ταξίδι στο Παρίσι, με πληρωμένα τα εισιτήρια μετ' επιστροφής και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μόνο από 325€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Ο Χρήστος Μπισιώτης στην κουζίνα του «Eataly NYC»
Τελειόφοιτος επαγγελματικής σχολής μαγειρικής, πήρε την απόφαση να ψάξει αλλού την τύχη του.

Ο τόνος της φωνής του αλλάζει, όταν θυμάται και περιγράφει την πρώτη μέρα μακριά από το σπίτι του, σε ένα τόσο ξένο και επιβλητικό μέρος, όπως η Νέα Υόρκη.

«Στις 25 Δεκεμβρίου, πριν από έξι χρόνια, το 2007, έφυγα με 700 δολάρια στην τσέπη για Νέα Υόρκη. Το πρώτο μου βράδυ (χαμογελά) κοιμήθηκα σε ένα παγκάκι στην Αστόρια» λέει και συμπληρώνει συγκινημένος: «Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω πίσω, αλλά πάντοτε είχα στο μυαλό μου να βρεθώ στον Λευκό Οίκο».

Αρχικά βρήκε δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια και το ένα έφερε το άλλo. Έπειτα από 15 χρόνια ασταμάτητης εργασίας, έφθασε να κρατά στα χέρια του το «εισιτήριο», το οποίο θα του επέτρεπε να μπει στην κουζίνα του Λευκού Οίκου.

«Θα συμμετέχω σε όλα τα event του Λευκού Οίκου»

Ο Χρήστος Μπισιώτης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, ασκεί ασταμάτητα 24ώρες την ημέρα την ιδιότητα του chef, αυτήν τη στιγμή είναι ο chef de cuisine στο «Eataly NYC» και επιβλέπει 8 εστιατόρια και πάνω από 370 άτομα προσωπικό στις κουζίνες.

Σε ένα από τα πολλά event στα οποία συμμετείχε, οι δικές του δημιουργίες ξεχώρισαν.

Ήταν, τελικά, θέμα χρόνου… να συναντήσει τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Bill Clinton, να μαγειρέψει για αυτόν πιάτα της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας και με τη σειρά του να του ζητήσει μία επίσκεψη στην κουζίνα του Λευκού Οίκου.

Πώς το έκανε; Παρακολουθήστε πώς περιγράφει την ιστορία του στη

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές! Πηγή: zougla.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου