Ετικέτες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορεί να αφαιρεθεί από τον Ομπάμα το βραβείο Νόμπελ; Αναρωτιούνται οι Ρώσοι…

Μια νέα εποχή «ψυχρού πολέμου» θα λέγαμε ότι διανύουν οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων στο ζήτημα της Συρίας, αλλά και το ζήτημα Σνόουντεν.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας η Φωνή της Ρωσίας, με τίτλο: Μπορεί να αφαιρεθεί από τον Ομπάμα το βραβείο Νόμπελ;



Πιο συγκεκριμένα:
Το 2009 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη «για τη διακεκριμένη συνεισφορά του στη διεθνή διπλωματία και τη διεθνή συνεργασία». Σε σχέση με τα γεγονότα στη Συρία πολλοί θεωρούν πλέον ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον Ομπάμα ο τίτλος του βραβευθέντος με το βραβείο Νόμπελ. Η Αννίκα Ποντίκις, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος Νόμπελ στη Στοκχόλμη μίλησε στη «Φωνή της Ρωσίας» για το αν μπορεί να συμβεί αυτό.

ΦΡ: Το 2009 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνη «για τη διακεκριμένη συνεισφορά του στη διεθνή διπλωματία και τη διεθνή συνεργασία». Σήμερα, σε σχέση με τα γεγονότα στη Συρία, πολλοί θεωρούν ότι θα πρέπει να του αφαιρεθεί το βραβείο. Είναι δυνατό κάτι τέτοιο;

Αννίκα Ποντίκις: Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ιδρύματος Νόμπελ, είναι αδύνατη η αφαίρεση του βραβείου. Στον κανονισμό γράφει ότι η απόφαση για την απονομή του βραβείου Νόμπελ δεν μπορεί να ακυρωθεί.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

ΦΡ:Δεν υπάρχει προηγούμενο;

ΑΠ:Όχι. Ποτέ. Είναι αδύνατον.

Φ.Ρ:Ας περάσουμε στο ίδιο το βραβείο. Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γράφουν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής για τα βραβεία Νόμπελ για την Ειρήνη, Τοπμπόρν Γιαγκλάντ είπε ότι ο Ομπάμπα θα πρέπει να σκεφτεί μόνος του να επιστρέψει το βραβείο Νόμπελ. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Α.Π.Δεν έχω κάποια πληροφορία γι’ αυτό. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να μάθει γι’ αυτό, θα πρέπει να απευθυνθεί στη νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, η οποία απονέμει τα βραβεία Νόμπελ για την Ειρήνη.

Φ.Ρ: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή συζητήσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Νόμπελ σχετικά με την απόφαση του 2009 για την απονομή του στον Ομπάμα, συζητούν αν ήταν λανθασμένη η επιλογή της γενικώς;

Α.Π.Εγώ εκπροσωπώ το Ίδρυμα Νόμπελ, το οποίο απλά χορηγεί το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει τα βραβεία. Εμείς διαθέτουμε και χορηγούμε τα χρήματα και προσπαθούμε να μην ανακατευόμαστε σε οτιδήποτε άλλο. Εμάς μας ενδιαφέρει η απονομή να μην εξαρτάται από εμάς. Δε συζητάμε τις αποφάσεις της Επιτροπής Νόμπελ και δε γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτά μέχρι τη στιγμή που ανακοινώνονται. Δική μας δουλειά είναι να εκπληρώνουμε τη βούληση του διαθέτη των χρημάτων, δηλαδή του Άλφρεντ Νόμπελ. Αν θέλετε να μάθετε πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στη Επιτροπή Νόμπελ, τότε απευθυνθείτε κατευθείαν σε αυτή.

Φ.Ρ: Υπάρχει κάποιος που τιμήθηκε κατά το παρελθόν και θέλησε να επιστρέψει το βραβείο του; Μπόρεσε να το κάνει;

Α.Π. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου άνθρωποι στους οποίους είχε απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ, αρνήθηκαν να το παραλάβουν. Αυτό είναι, όντως, δυνατόν.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: Greek Finance Forum

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου