Ετικέτες

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εισαγγελέας: Έλεγχοι τώρα σε off-shore



Στην περίπτωση των εμβασμάτων φαίνεται να δημιουργείται ενόχληση στο υπουργείο Οικονομικών και για το θέμα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων, αφού οι έφοροι δεν προλαβαίνουν να εκτελέσουν όλες τις εντολές που δέχονται.



Να ελέγξουν μεγάλες υποθέσεις εμβασμάτων στο εξωτερικό αλλά και επιλεγμένες off-shore που δεν προλαβαίνει να ελέγξει το ΣΔΟΕ, ανέθεσε στους διευθυντές των μεγάλων ΔΟΥ που κάλεσε στο γραφείο του τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Παναγιώτης Αθανασίου.

Ωστόσο οι έφοροι που «φορτώθηκαν» τις υποθέσεις αυτές προβληματίζονται έντονα μήπως έτσι «μπλοκάρουν» συνολικά οι φορολογικοί έλεγχοι, επειδή ούτε οι ΔΟΥ (όπως και το ΣΔΟΕ) έχουν ικανό αριθμό ελεγκτών για να φέρουν σε πέρας το έργο που τους ανέθεσε ο εισαγγελέας, παράλληλα με τους στόχους που έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν απέναντι στη Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κάλεσε τους εφόρους, ως έχει δικαίωμα από το νόμο, για να τους αναθέσει μεγάλες υποθέσεις που χειρίζεται, αλλά που το «αποδεκατισμένο» από προσωπικό ΣΔΟΕ αδυνατεί να ολοκληρώσει. Το βασικό κριτήριο για την επιλογή των ΔΟΥ ήταν ποιοι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις ανήκουν στην χωροταξικά στην αρμοδιότητά τους (πχ Εκάλη, Κηφισιά, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη κλπ).

Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το protothema.gr ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τις ΔΟΥ να συνδράμουν στις έρευνες που χειρίζεται ο εισαγγελέας. Η πρόσκληση όμως στο γραφείο του εισαγγελέως «παρέκαμπτε» ουσιαστικά τον φυσικό προϊστάμενο των ΔΟΥ, δηλαδή τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κύριο Χάρη Θεοχάρη, που το τελευταίο διάστημα μετακινεί συνεχώς όλο και περισσότερους έμπειρους ελεγκτές από άλλες ΔΟΥ προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, με σκοπό να ενταθούν οι έλεγχοι για τις λίστες (Λαγκάρντ, εμβασμάτων κλπ).



συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Android Smartphone Lenovo dual sim, με οθόνη 4'', διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, FM, WiFi, κάμερα 2 MP & πολλά ακόμα μόνο 89€ μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Στην περίπτωση μάλιστα των εμβασμάτων, φαίνεται να δημιουργείται ενόχληση στο υπουργείο Οικονομικών και για το θέμα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων, αφού οι έφοροι δεν προλαβαίνουν να εκτελέσουν όλες τις εντολές που δέχονται, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος στοιχειώδης προγραμματισμός και συνεννόηση μεταξύ εκείνων που τις δίνουν.

Από την άλλη όμως, και οι εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος έχουν λόγους να δυσανασχετούν επειδή έχουν μείνει χωρίς έμψυχο δυναμικό για να φέρουν σε πέρας τις έρευνες που πρέπει να διατάξουν και που συνήθως αφορούν μεγάλη φοροδιαφυγή και αξιοποίηση εμπιστευτικών στοιχείων (καταγγελίες κλπ) που έχουν στη διάθεσή τους οι κ.κ. Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης.



Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: protothema.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου