Ετικέτες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Και πρωταθλητές και επιστήμονες!



Το gazzetta.gr “φωτίζει” την πρωτοποριακή, στα χρονικά της ελληνικής εκπαίδευσης, πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένου αθλητικού προγράμματος. Η φιλοσοφία, οι στόχοι, τα αθλήματα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτοφανές αυτό εκπαιδευτικό εγχείρημα.



Μετά την συνεργασία με τη Γιουβέντους (2009) και την αποκλειστική διαχείριση των ακαδημιών της εκτός Ιταλίας, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα πρωτοπορούν και πάλι! Αυτή τη φορά, πιστά στην αρχή της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών και στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρούν στον μαθητικό αθλητισμό, εγκαινιάζουν ένα καινοτόμο πρόγραμμα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στα εκπαιδευτικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας μας.

Το πρώτο εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα

Το πρώτο εξειδικευμένο αθλητικό πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πρόκειται να λειτουργήσει από τη νέα σχολική σεζόν (Σεπτέμβριος 2014), υπό την αιγίδα του κορυφαίου εκπαιδευτικού οργανισμού της Παλλήνης, έχει ως στόχο να παράσχει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές και αθλητικές υπηρεσίες σε παιδιά από 12-18 ετών, που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους και στους δυο αυτούς τομείς. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα, επικρατούσε το κοινωνικό στερεότυπο που ήθελε ένα παιδί να μην μπορεί να σπουδάσει και παράλληλα να αναπτύξει το αποδεδειγμένο ταλέντο του στο αγαπημένο του άθλημα... Ο ταλαντούχος νεαρός αθλητής, δηλαδή, που ήθελε να κυνηγήσει το όνειρο υψηλών προδιαγραφών πανεπιστημιακών σπουδών και μίας μελλοντικής καριέρας, δεν μπορούσε να συνδυάσει αυτό τον στόχο, με τα αθλητικά του ταλέντα, παίρνοντας παράλληλα τις απαραίτητες βάσεις, που θα του εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να σπουδάσει σε ένα καταξιωμένο πανεπιστήμιο και να διευρύνει τον επαγγελματικό του προσανατολισμό.


«Και Πανεπιστημιακές σπουδές και αθλητισμός!»

«Δυστυχώς, το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ασχολείται μόνο με τον μέσο όρο των μαθητών και δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα ταλαντούχους μαθητές, που ξεχωρίζουν, υποχρεώνοντας τους να ακολουθήσουν προγράμματα που δεν σχεδιάστηκαν για τις δικές τους ανάγκες. Αυτό που δημιουργήσαμε, με την συνεργασία του Αθλητικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων μας, είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που να δίνει την δυνατότητα σε μαθητές με υψηλές ακαδημαϊκές και αθλητικές ικανότητες να κυνηγήσουν το όνειρό τους, χωρίς παράλληλα να απολέσουν τα εχέγγυα που απαιτούνται για εισαγωγή σε διακεκριμένα πανεπιστήμια. Αυτό η πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, θα χτιστεί γύρω από το πλήρες πρόγραμμα του International Baccalaureate (ΙΒ)ΜΥΡ (12-16 ετών), DP (16-18) και θα προσφερθεί σε μαθητές που συνδυάζουν, άριστο ακαδημαϊκό επίπεδο και υψηλές αθλητικές επιδόσεις. Οι μαθητές αυτές θα μπορούν να προπονούνται καθημερινά, όσο απαιτείται, με βάση την ηλικία τους, το σπορ που ακολουθούν και τους στόχους που βάζουν, χωρίς να χάνουν ούτε μία ώρα μαθήματος. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους ταλαντούχους νέους την ευκαιρία να παραμείνουν άριστοι και στις δύο κατευθύνσεις και να συνδυάσουν τον πρωταθλητισμό με απαιτητικές ακαδημαϊκές επιλογές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!», υπογραμμίζει ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.



συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Android Smartphone Lenovo dual sim, με οθόνη 4'', διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, FM, WiFi, κάμερα 2 MP & πολλά ακόμα μόνο 89€ μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Τα αθλήματα, τα ηλικιακά groups και οι υποτροφίες

Με αυτό τον τρόπο, ο ταλαντούχος αθλητής θα συνδυάζει την εκπαίδευσή του, ακολουθώντας πλήρες πρόγραμμα καθημερινών προπονήσεων στις εγκαταστάσεις του σχολείου υπό την επίβλεψη κορυφαίων προπονητών στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον στίβο, το τένις, την ξιφασκία και την υδατοσφαίριση (πόλο). Οι προπονήσεις θα διεξάγονται χωρισμένες σε ηλικιακά groups, τα δε παιδιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα επιλεγούν μέσα από διαδικασία αξιολόγησης των ακαδημαϊκών και αθλητικών τους επιδόσεων. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τον καταξιωμένο εκπαιδευτικό οργανισμό της Παλλήνης, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, θα προσφέρουν περιορισμένο αριθμό υποτροφιών για το συγκεκριμένο σχολείο, απευθυνόμενο σε παιδιά που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και προέρχονται από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες.



«Δικαίωμα στον αθλητισμό, ανεξάρτητα από τον πρωταθλητισμό!»

«Επιπλέον, δίπλα στα παιδιά, πέρα από τους άρτια καταρτισμένους προπονητές και υψηλού επιπέδου καθηγητές, θα βρίσκονται ειδικευμένοι συνεργάτες που θα παρέχουν συμβουλευτική καθοδήγηση γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επιλογή Πανεπιστημίων. Άλλωστε, όλα αυτά τα παιδιά με τις ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν αθλητές, χωρίς απαραίτητα να κάνουν επαγγελματική καριέρα στον αθλητισμό!», υπερθεμάτισε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής της πρωτοποριακής αυτής προσπάθειας που “εγκαινιάζουν” τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: gazzetta.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου