Ετικέτες

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Δείτε τι σύνταξη παίρνουν οι “φτωχές συντρόφισσες” Παπαρήγα και Κανέλλη!

Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους, γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα.


Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει 29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Ταμείο των δημοσιογράφων αλλά η τρελή σύνταξη της Αλέκας από το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 26.000 ευρώ!! Σύνταξη ΙΚΑ 26.000 ευρώ! Το διανοείστε; Από το νηπιαγωγείο της κόλλαγε ένσημα το ΚΚΕ;

Φυσικά η Αλέκα Παπαρήγα εισπράττει και 15.000 χιλιαρικάκια σύνταξη από το Ταμείο των δημοσιογράφων γιατί το ΚΚΕ προφανώς την είχε δηλώσει και της πλήρωνε ασφάλεια σαν δημοσιογράφο…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το Αλεκάκι (ή το ΚΚΕ δεν έχει σημασία) καθαρίζει την τρελή σύνταξη των 42.305 ευρώ!!

Είπατε τίποτα για τους οικοδόμους που πάνε και πλακώνονται με τα ΜΑΤ και όταν άλλοι φουκαράδες (ο λαουντζίκος) παίρνει 400 Ευρώ!!!



Πηγή: noznewz.com

Διαβάστε περισσότερα...

Ο γίγαντας Σταμάτης Σπανουδάκης ξεφτίλησε τη Ρεπούση στο κατάμεστο Ηρώδειο!

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ο έλληνας μουσικοσυνθέτης ενθουσίασε το κοινό, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα «κακώς κείμενα». Ιδιαίτερα καυστικός ήταν, προλογίζοντας δύο τραγούδια αφιερωμένα στη Σμύρνη, το «Για την Σμύρνη» και το «Μαύρος Καβαλάρης».


Για το πρώτο είπε: «Θέλω να το αφιερώσω στην κ. Ρεπούση, και να την ευχαριστήσω. Διότι με τις σαχλαμάρες που λέει, μας ένωσε ακόμη περισσότερο». Ενώ, προλογίζοντας το «Μαύρος Καβαλάρης», είπε ότι το τραγούδι έχει γραφτεί για τον Νικόλαο Πλαστήρα, και άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας «Αν θυμάμαι καλά, ο Πλαστήρας δεν είχε τίποτα…κουμπαριές με τούρκους, ήταν εκεί και αντιστάθηκε», προκαλώντας έκπληξη, μιας και είναι γνωστή η φιλία με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στα…”χάπενινγκ” της συναυλίας ήταν και η αφιέρωση του Σταμάτη Σπανουδάκη του τραγουδιού “Καλημέρα τι κάνεις”, σε ένα ζευγάρι από τους θεατές, το οποίο ο άντρας έκανε εκείνη τη στιγμή πρόταση γάμου στην κοπέλα!

Στη συναυλία, μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, εμφανίστηκαν οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσσο), Πάνος Κατσικιώτης (κρουστά) και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και ο Σπύρος Λάμπρου με την Παιδική και τη Μικτή Χορωδία του.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία». Η «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. Στα 50 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος εκατοντάδες κορίτσια, που θα είχαν καταλήξει λόγω των κακών οικογενειακών συνθηκών τους στο δρόμο και την κάθε είδους εκμετάλλευση, μεγάλωσαν με ασφάλεια στην Εστία.

Σταμάτης Σπανουδάκης – Θα ρθεις σαν αστραπή (Βίντεο αρχείου)



Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Φυσικά απωθητικά κουνουπιών: μύθος ή αλήθεια;

Τη περίοδο του καλοκαιριού τα κουνούπια κάνουν την εμφάνιση τους και τσιμπούν, προκαλώντας ενοχλητική φαγούρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι φορείς ασθενειών, όπως ελονοσία, ή ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με δημοφιλείς απόψεις υπάρχουν τρόφιμα και φυτικά συστατικά, που απωθούν ή τραβούν τον μικροσκοπικό "εχθρό".

Τι ισχύει πραγματικά;


Σύμπλεγμα βιταμινών Β
Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β (Β1, Β3 Β12 κλπ) έχει προταθεί ως μέθοδος απώθησης των κουνουπιών. Έρευνες που έχουν διεξαγχθεί δεν έχουν αποδείξει αυτόν τον ισχυρισμό.

Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια ορισμένων φυτών , όπως λεβάντας, σιτροννέλας, ευκαλύπτου, σανδαλόξυλου κλπ φαίνεται να έχουν όντως κάποια προστατευτική δράση. Μάλιστα, πολλά τυποποιημένα σκευάσματα περιέχουν αιθέρια έλαια στα συστατικά τους. Ωστόσο προσοχή, το έλαιο πρέπει να βρίσκεται σε περιεκτικότητα τουλάχιστον 20% για να είναι δραστικό. Χαμηλότερες συγκεντρώσεις μπορούν να δώσουν μόνο το άρωμα τους στο προϊόν.

Σκόρδο
Η αλισίνη (allicin), η ουσία που δίνει στο σκόρδο τη χαρακτηριστική οσμή και έχει αντιβακτηριδιακή δράση φαίνεται να απωθεί τα κουνούπια, ενώ μία έρευνα έδειξε ότι προφυλλάσει άμεσα από την ελονοσία. Μειονέκτημα, οι μεγάλες ποσότητες που απαιτούνται για να παραχθεί το ποθητό αποτέλεσμα, οι οποίες μπορεί να απωθήσουν και οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον.

Μπύρα
Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010, οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει μπύρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να τσιμπηθούν από κουνούπι.

Μπανάνες
Άλλοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μπανάνας απωθεί τα κουνούπια ενώ άλλοι ότι τα ελκύει. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ισχύει.

Οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ για αποτελεσματική προφύλαξη από τα κουνούπια



Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές οι 5 εταιρείες πλουτίζουν κάθε φορά που ένας διάσημος μπουγελώνεται

Τα μπουγελώματα για καλό σκοπό έχουν γίνει η νέα μόδα, με διάσημους ανά την υφήλιο να αναρτούν στο ίντερνετ τα βίντεο όπου λούζονται με έναν κουβά παγωμένο νερό. Στόχος της καμπάνιας, η επιτυχία της οποίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της νόσου ALS (της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ή αλλιώς νόσου του Lou Gehrig).


Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια για το ALS τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς μόνο την Τρίτη που μας πέρασε, δωρήθηκαν 8,6 εκατ. δολάρια.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αυτή τη στιγμή, μια σειρά από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικές κλινικές και πανεπιστήμια αναζητούν μία θεραπεία για το ALS. Οι μεγάλες δωρεές μπορεί να βοηθήσουν να βρεθεί.

Τον Αύγουστο, το ALS Association άρχισε να χρησιμοποιεί τις δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί, δίνοντας 21 πακέτα χρηματοδότησης σε επιστήμονες, το ύψος των οποίων ανερχόταν σε 3,5 εκατ. δολάρια.

Αλλά και πέραν της απευθείας χρηματοδότησης όσων δουλεύουν πάνω στη συγκεκριμένη νόσο, η αυξημένη δημοσιότητα που παίρνει το ALS ενθαρρύνει τις μεγάλες φαρμακευτικές να αναζητήσουν τη θεραπεία.

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς:

Biogen: Η εταιρεία εντείνει τις έρευνές της για το ALS, αφότου ένα πειραματικό φάρμακο απέτυχε σε τελικό στάδιο των δοκιμών του, στις αρχές του 2013. Τώρα, επιχειρεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία της προηγούμενης έρευνας για να κάνει μία νέα προσπάθεια.

Avanir Pharmaceuticals: Αυτή η φαρμακευτική ανακοίνωσε φέτος θετικά αποτελέσματα στις έρευνες γύρω από το φάρμακο Nuedexta, το οποίο έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη νευρολογική κατάσταση PBA, που χαρακτηρίζεται από ξαφνικά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα κλάματος και γέλιου, που αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σύμπτωμα του ALS. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 69% από τις αρχές του έτους.

Isis Pharmaceuticals: Πραγματοποιεί έρευνες για το ALS από το 2010 και πέρυσι ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά της να “απενεργοποιήσει” το μεταλλαγμένο γονίδιο που προκαλεί τη νόσο. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 20% τον τελευταίο μήνα.

Sanofi: Έχει το μοναδικό φάρμακο αντιμετώπισης του ALS που έχει εγκριθεί από την αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων. Το Rilutek, που έχει αποδειχθεί ότι επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής όσων πάσχουν από τη νόσο, πουλήθηκε στην ελβετική Covis Pharma το 2013. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 4% αυτό το μήνα.

Bristol-Meyers Squibb: Τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τις διαφοροποιήσεις του ανοσοποιητικού, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κάτι για τη θεραπεία του ALS. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 2% τον τελευταίο μήνα. (ακούς)


Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Τα έντεκα ακραία καιρικά ρεκόρ που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Γη!

Οτιδήποτε ακραίο και υπερβολικό, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να το μάθουμε.

Ακολουθούν τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί στον πλανήτη…


Η χαμηλότερη θερμοκρασία
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί είναι -89,2 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε στις 21 Ιουλίου 1983, στο Βοστόκ της Ανταρκτικής.
Η απουσία της ηλιακής ακτινοβολίας, ο καθαρός ουρανός, η κατακόρυφη ανάμιξη, η ήρεμος αέρας για μεγάλο χρονικό διάστημα και το μεγάλο υψόμετρο (3.420 μέτρα), είχαν ως αποτέλεσμα τον τόσο ψυχρό καιρό.

Η υψηλότερη θερμοκρασία
Με τον υψηλότερο μέσο όρο να φτάνει τους 46,7 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο, το καλοκαίρι στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, είναι πολύ... hot!
Αλλά συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1913, η περιοχή μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς εκεί σημειώθηκε η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στον πλανήτη (56,7 βαθμοί Κελσίου) κατά τα τελευταία χρόνια, με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Η πιο έντονη βροχόπτωση σε ένα λεπτό
Αυτό το ρεκόρ ανήκει στο Unionville του Maryland των Η.Π.Α., όπου στις 4 Ιουλίου 1956, 31,2 mm βροχής, έπεσαν μέσα σε ένα λεπτό.
Για να έχετε μια ιδέα του τι σημαίνει αυτό, στο υποτροπικό Χονγκ Κονγκ, το πιο ακραίο σήμα για καταιγίδα, εκδίδεται όταν η βροχόπτωση υπερβαίνει τα 70 χιλιοστά σε μια ώρα.

Η πιο έντονη βροχόπτωση σε 24 ώρες
Η μεγαλύτερη βροχόπτωση σε μια μέρα, συνέβη με το πέρασμα του κυκλώνα Denise στο Foc-Foc, της Ρεϋνιόν, ένα νησί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Από τις 7 έως τις 8 Ιανουαρίου του 1966, 1.825 μέτρα βροχής, έπεσαν μέσα σε 24 ώρες.

Η πιο έντονη χαλαζόπτωση
Η πιο έντονη χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια μιας θύελλας από χαλάζι στο Gopalganj του Μπαγκλαντές, στις 14 Απριλίου του 1986. Η καταιγίδα σκότωσε 92 άτομα και περιλάμβανε χαλάζι που ζύγιζε 1,02 κιλά.

Η μεγαλύτερη περίοδος ξηρασίας
Η μεγαλύτερη ξηρή περίοδος στην ιστορία, σημειώθηκε σε διάρκεια χρόνων. Ούτε μια στάλα βροχής δεν έπεσε στην Αρίκα της Χιλής, για περισσότερα από 14 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1903, έως τον Ιανουάριο του 1918 -συνολικά 173 μήνες.

Ο υψηλότερος πίδακας κρύου νερού
Το Geysir Andernach, βρίσκεται στο Andernach της Γερμανίας και εκτοξεύει συνήθως νερό μέχρι τα 30-60 μέτρα ψηλά. Η υψηλότερη εκτίναξη έφτασε τα 61,5 μέτρα και καταγράφηκε στις 19 Σεπτεμβρίου το 2002.
Οι πίδακες κρύου νερού είναι διαφορετικοί από τους φυσικούς θερμοπίδακες ζεστού νερού. Το κρύο υπόγειο νερό εκτοξεύεται από μια γεώτρηση. Ο πίδακας Andernach έχει πάνω από 350 μέτρα βάθος.

Ο πιο παγωμένος δρόμος
Ο αυτοκινητόδρομος Kolyma Highway (M56) στη Ρωσία, είναι ο πιο παγωμένος δρόμος στη Γη -η θερμοκρασία εκεί, έχει φτάσει και τους -67.7 βαθμούς Κελσίου.
Ένα τμήμα των 2.031 χιλιομέτρων του αυτοκινητοδρόμου, ονομάζεται «Δρόμος με τα κόκκαλα» και ονομάστηκε έτσι στη μνήμη των κρατουμένων στο στρατόπεδο εργασίας Sewostlag, που πέθαναν κατά την κατασκευή του δρόμου και θάφτηκαν κάτω από αυτόν.

Η μεγαλύτερη μη-πολική περιοχή πάγου
Δεν χρειάζεται να ζει κάποιος στις πολικές περιοχές για να εγκλωβιστεί στη μέση ενός τεράστιου όγκου από πάγο.
Η μεγαλύτερη περιοχή πάγου, εκτός από του Πόλους, είναι το Yukon στον Καναδά, που βρίσκεται στο 21.980 τετραγωνικών Εθνικό Πάρκο και Καταφύγιο Kluane.

Η μεγαλύτερη έρημος
… όχι, δεν είναι η Σαχάρα! Ως έρημος ορίζεται μια περιοχή όπου δεν εκδηλώνονται ή εκδηλώνονται ελάχιστες βροχοπτώσεις. Η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο είναι η Ανταρκτική, η οποία έχει έκταση 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και δέχεται μόλις 50 χιλιοστά βροχοπτώσεων ετησίως.
Η 9,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων Σαχάρα, σύμφωνα με τοGuinness World Records, είναι η μεγαλύτερη θερμή έρημος.
Η κατοικημένη περιοχή με τη χαμηλότερη θερμοκρασία

Το πιο κρύο, μόνιμα κατοικημένο μέρος, είναι το χωριό της Σιβηρίας Oymyakon. Η θερμοκρασία έπεσε στους -68 βαθμούς Κελσίου, το 1933 -η πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εκτός Ανταρκτικής.


Πηγή: trelatremeno

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιά είναι τα 5 φυσικά τονωτικά για τον εγκέφαλο και το σώμα μας

Οι ψυχοδραστικές ουσίες επιδρούν στον εγκέφαλο με τρόπο σαρωτικό, διεγείροντας τους νευροδιαβιβαστές και επιφέροντας πολλές φορές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Ο λόγος όμως που τα ναρκωτικά έχουν αυτήν την επίδραση είναι επειδή ο ίδιος ο εγκέφαλός μας είναι «προγραμματισμένος» να αισθάνεται την απόλαυση στο μέγιστο βαθμό. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για ναρκωτικά για λόγους που χρειάζεται να αναλυθούν σ’αυτό το άρθρο.


Μπορούμε, ωστόσο, να προκαλέσουμε τόνωση των νευροδιαβιβαστών μας, και να πετύχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Δείτε με ποιούς τρόπους μπορούμε να δώσουμε στο μυαλό και στο σώμα μας, μια γερή δόση απόλαυσης:

1. Γυμναστική
Η επίδραση της γυμναστικής οφείλεται σε δύο χημικές ουσίες: τη βήτα ενδορφίνη και το ανανδαμίδιο. Το πρώτο είναι ένα ενδογενές οπιοειδές που συνδέεται με την καταστολή του πόνου και τη χαλάρωση, ενώ το δεύτερο είναι ένα ενδοκανναβινοειδές που καταπολεμά τον πόνο και χαρίζει ένα αίσθημα ευφορίας. Όσο πιο έντονη είναι η γυμναστική, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των ουσιών απελευθερώνονται στο σώμα.

2. Καυτερά φαγητά
Λίγο ταμπάσκο δεν είναι αρκετό για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως το πολύ καυτερό φαγητό έχει αποδειχθεί πως επιφέρει μια ισοπεδωτική γαλήνη όταν η επίδρασή του αρχίζει να εξασθενεί. Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Είναι το βασικό συστατικό της καυτερής πιπεριάς και κάνει το σώμα να απελευθερώνει βήτα ενδορφίνη και αδρεναλίνη. Παράλληλα, έχει αναλγητική δράση, πιθανώς επειδή ενεργοποιεί το κεντρικό οπιοειδές σύστημα. Λίγοι βέβαια είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν ένα τόσο πικάντικο γεύμα μόνο και μόνο για να απολαύσουν το ευχάριστο αίσθημα που το ακολουθεί.

3. Έρωτας
Μελέτες δείχνουν ότι ο έρωτας επιδρά σε 12 τουλάχιστον διαφορετικές περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου, χάρη σε χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η αδρεναλίνη, η βαζοπρεσσίνη, η σεροτονίνη και η οξυτοκίνη. Οι ενδορφίνες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο μεθυστικό συναίσθημα, μια μίξη χαράς και γαλήνης, ενθουσιασμού και σύγχυσης.

4. Σεξ
Κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται δεκάδες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, όπως η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη. Οι παλμοί της καρδιάς και η πίεση ανεβαίνουν, προκειμένου να φτάσει περισσότερο αίμα στα «επίμαχα σημεία». Κατά τον οργασμό, απελευθερώνονται στο αίμα προλακτίνη και φαινυλαιθαναμίνη, ενώ ενεργοποιούνται τα κέντρα της απόλαυσης στον εγκέφαλο.

5. Γέλιο
Οι μυϊκές συσπάσεις την ώρα που γελάμε οδηγούν στην παραγωγή της βήτα ενδορφίνης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, το γέλιο είναι μεταδοτικό και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε όσο κι αν προσπαθούμε.


Πηγή: invitromagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα...

65 τόνοι -άκρως επικίνδυνου και τοξικού- υδραργύρου εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Ποσότητες υδράργυρου, μιας άκρως τοξικής ουσίας που διακινούσε η γερμανική εταιρεία DELA GmbH Recycling Solutions, εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε εγκαταστάσεις αποθηκευτικής εταιρείας.


Η αποθηκευτική εταιρεία βρίσκεται στην περιοχή...του Ασπροπύργου. Πρόκειται για 65 τόνους υδραργύρου, από τους τους τουλάχιστον 1.000 συνολικά που διακινήθηκαν σε χώρες της ΕΕ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντολή του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία για διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών υπάρχουν, προς πάσα κατεύθυνση

Σημαντικά συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια εντοπισμού των ποσοτήτων υδράργυρου οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ενώ συνεργάστηκε με το υπουργείο και ο ιδιοκτήτης της αποθηκευτικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή της, η γερμανική εταιρεία δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή ότι συνολικά 1.000 και πλέον τόνοι της επικίνδυνης ουσίας εξήχθησαν παρανόμως σε χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες, περιοριζόμενη απλώς να παραδεχθεί ότι απαγορεύεται η εξαγωγή υδράργυρου σε χώρες της ΕΕ, και ότι οι ποσότητες απορρίπτονται με ασφάλεια σε γερμανικά ορυχεία αλατιού.

Η ανακοίνωση της DELA:
«Από τον Μάρτιο του 2011, η εξαγωγή μεταλλικού υδραργύρου και ενώσεων υδραργύρου από ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται από το νόμο. Επιπλέον, ο μεταλλικός υδράργυρος από ορισμένες πηγές, για παράδειγμα από την παραγωγή χλωρίου γενικά κατηγοριοποιούνται ως απόβλητα και πρέπει να απορριφθούν. Ο τρόπος διάθεσης πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.

»Η DELA λειτουργεί μια πατενταρισμένη διαδικασία σταθεροποίησης του μεταλλικού υδραργύρου από το 2010 Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει ότι ο μεταλλικός υδράργυρος είναι ακινητοποιημένος και μεταμορφώνεται σε μια περιβαλλοντικά ουδέτερη ουσία. Το σταθεροποιημένο τελικό προϊόν το οποίο είναι σουλφίδιο υδραργύρου μπορεί στη συνέχεια να απορριφθεί με ασφάλεια στα γερμανικά ορυχεία αλατιού.»



Πηγή: greece-salonika.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Τα ψέματα του "Πούτιν" για την Ελλάδα...

Διαβάζοντας κάποιος την ειδησεογραφία στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, εύκολα μπορεί να συνάγει το συμπέρασμα πως η Ελλάδα υπάρχει σαν ανεξάρτητο έθνος χάρη στη Ρωσία.


Πως περίπου η χώρα ελευθερώθηκε χάρη στην αγάπη και τις προσπάθειες της τσαρίνας Μεγάλης Αικατερίνης και πως σήμερα στηρίζεται αποκλειστικά από τις σημαντικές εξαγωγές στην Ρωσία αλλά και τα έσοδα από τις αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, οι οποίοι εμφανίζονται να αποτελούν το βασικό μοχλό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, η οποία ως γνωστό αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση τα πρωτοσέλιδα ο μέσος «λαθραναγνώστης» των περιπτέρων και «όμηρος» των τηλεοπτικών παραθύρων συμπεραίνει εύκολα πάνω-κάτω πως από τα 20 δις των ελληνικών εξαγωγών τα μισά περίπου (αν όχι το 90% κατευθύνονται στη Ρωσία) και από τα 20 εκατ. τουριστών πολλά εκατομμύρια, αν όχι οι μισοί και πλέον, έρχονται από τη Ρωσία και με το εμπάργκο όλα αυτά θα χαθούν, οπότε η οικονομία μας θα καταρρεύσει.

Πολλοί μάλιστα δεν διστάζουν να οικτίρουν και προτρέπουν την κυβέρνηση για χάρη των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας να εγκαταλείψει την Ε.Ε., το ευρώ το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ και να προσχωρήσει στη ρωσική κοινοπολιτεία προκειμένου να κρατηθεί όρθια η ελληνική οικονομία.

Αν κοιτάξει κάποιος τα στοιχεία θα διαπιστώσει πως η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ο συρμός διαλαλεί.

Το 2013 οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία ήταν περί τα 406 εκατ. και οι εισαγωγές από τη Ρωσία περί τα 6,6 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία αντιπροσώπευαν το 1,49% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών και οι εισαγωγές το 14,7% του συνόλου των εισαγωγών.

Με το εμπάργκο αν κάποια από τις δυο πλευρές υπόκειται συντριπτικό οικονομικό «κάταγμα» αυτός είναι η Ρωσία.

Πάντα με ένα οικονομικό εμπάργκο υπάρχουν απώλειες και για τις δυο πλευρές. Η εικόνα όμως δεν είναι όπως την παρουσιάζει ο συρμός της ρωσικής προπαγάνδας που κυριαρχεί στη χώρα μας. Ένα εμπάργκο όμως προς μια χώρα που συμπεριφέρεται ως «πειρατής» προς τους γείτονες της και ως «νονός» ολιγαρχικών συμφερόντων προς τους πολίτες της, μπορεί να γλιτώσει όλες τις πλευρές αργότερα από χειρότερα δεινά, όπως απέδειξε κατά το παρελθόν η ανεκτικότητα προς ανάλογες συμπεριφορές (π.χ. προς τον Χίτλερ).

Από τα 20 δις περίπου των ελληνικών εξαγωγών το 2012 τα 10,2 δις πηγαίνουν στις αγορές τις Ε.Ε. που πρωτοστατεί μαζί με τις ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία, με βασικούς εταίρους την Ιταλία με 1,7 δις. ευρώ, τη Γερμανία με 1,7 επίσης δις ευρώ, τη Βρετανία με 1 δις ευρώ, το Βέλγιο με 1 δις ευρώ.

Το 2012 στην Ρωσία έγιναν εξαγωγές 321 εκατ. ευρώ λιγότερες από τη μικρή Αλβανία όπου έφτασαν τα 394 εκατ. ευρώ. Στις μακρινές ΗΠΑ οι εξαγωγές έφτασαν τα 650 εκατ. ευρώ.

Αν μια χώρα με βάση το εμπορικό ισοζύγιο αποφάσιζε να διαχωρίσει τη θέση της από την Ε.Ε. για χάρη των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία θα ήταν σαν να αυτοκτονούσε, πολιτικά και οικονομικά.

Από 17 εκατ. τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το χρόνο που πέρασε, οι Ρώσοι δεν ξεπέρασαν τα 1 εκατ., έναντι 2,1 εκατ. Γερμανών και 1,9 εκατ. Βρετανών και εν συνεχεία Γάλλων, Ιταλών κλπ.

Αν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει στρατόπεδο θα είναι σαν να θυσιάζει πολλά από τα 16 περίπου εκατ. επισκεπτών για τους λιγότερους του 1 εκατ. Ρώσους, οι οποίοι όντως είναι καλοί πελάτες και ξοδεύουν το 9,4% των συνολικών ελληνικών εσόδων από τον τουρισμό. Πάλι όμως οι αριθμοί δεν συνηγορούν της προπαγάνδας του φιλορωσικού «κόμματος» που βρίσκει ενθουσιώδη ώτα μεταξύ παραδοσιακών αριστερών αλλά και των χουντοναζιστών της Χ.Α.

Γνώμονας της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας πρέπει να είναι το συμφέρον της κοινωνίας της και όχι οι ιδεοληψίες ή τα συμφέροντα μικροομάδων που προσπαθούν να τα επιβάλλουν...



Πηγή: capital

Διαβάστε περισσότερα...

Μπαταρία - τατουάζ φορτίζει με τον ... ιδρώτα!

Ένα τατουάζ ικανό να παράγει πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια από ιδρώτα παρουσίασαν αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.


Η πολλά υποσχόμενη βιο-μπαταρία θα μπορούσε μελλοντικά να φορτίζει «έξυπνα» κινητά και ρολόγια ή συσκευές παρακολούθησης των καρδιακών παλμών και άλλων ζωτικών δεικτών των ασθενών.

Η ιδέα ενός «ενεργειακού ανθρώπου» δεν είναι καινούργια. Υπάρχουσες τεχνολογίες βασίζονται στην πιεζοηλεκτρική παραγωγή ενέργειας, στην εκμετάλλευση δηλαδή της φυσικής κίνησης του σώματος, ενώ άλλες χρησιμοποιούν εμφυτεύσιμες μικροκυψέλες βιοκαυσίμων για την παραγωγή ενέργειας π.χ. από τη ροή του αίματος.

«Πρόκειται για την πρώτη συσκευή που εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα» εξηγεί η δρΓουενζάο Ζιά. «Για την ώρα η παραγόμενη ενέργεια είναι λίγη και αγγίζει μόλις λίγα μικροβάτ. Εργαζόμαστε όμως πυρετωδώς ώστε να την αυξήσουμε σε σημείο που να είναι αρκετή για την φόρτιση μικρών ηλεκτρονικών συσκευών».

Οι λεπτομέρειες γύρω από την ενδιαφέρουσα νέα βιο-μπαταρία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Angewandte Chemie».

Γεμάτη μπαταρία και κορμί λαμπάδα

Στόχος των αμερικανών επιστημόνων ήταν αρχικά η δημιουργία μιας φορετής συσκευής μέτρησης των επιπέδων του γαλακτικού οξέος, το οποίο παράγεται από τους μυς και διαχέεται στο αίμα και στον ιδρώτα του ασκούμενου.

Ως γνωστόν, κατά την προπόνησή τους, οι αθλητές παρακολουθούν τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στον οργανισμό τους ώστε να αξιολογούν τα επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο πραγματοποιείται συνήθως μέσω της δειγματοληψίας αίματος.

Έχοντας αυτό υπόψη, οι ερευνητές αποφάσισαν να εκτυπώσουν έναν αισθητήρα ανίχνευσης γαλακτικού οξέος επάνω σε χαρτί προσωρινού τατουάζ.

«Εχω κάνει κι εγώ το συγκεκριμένο τατουάζ και για την ακρίβεια δεν το αισθάνεσαι καν. Είναι πραγματικά σαν τατουάζ» λέει η δρ Ζιά.

«Το τατουάζ που ανιχνεύει το γαλακτικό οξύ δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασκούνται επιθυμούν να γνωρίζουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της προπόνησής τους.

Μπορούμε να μετρήσουμε τους παλμούς της καρδιάς μας, ωστόσο αν συνδυάσουμε τη συγκεκριμένη μέτρηση με τα χημικά στοιχεία του οργανισμού μας, μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από την φυσική μας κατάσταση» προσθέτει η ειδικός.

Φορτίστε ιδρώνοντας…

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μετέτρεψαν τον αισθητήρα γαλακτικού οξέος σε μια «ιδρωμένη» βιο-μπαταρία. Συγκεκριμένα, προσέθεσαν ένα ένζυμο το οποίο αφαιρεί τα ηλεκτρόνια από το γαλακτικό οξύ δημιουργώντας έτσι ένα αδύναμο ηλεκτρικό ρεύμα.

Δοκιμές έδειξαν ότι οι εθελοντές που είχαν το high-tech τατουάζ την ώρα που έκαναν ποδήλατο, ήταν σε θέση να παράγουν μέχρι και 70 μικροβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος. Μάλιστα, τα άτομα που ήταν λιγότερο σε «φόρμα» φάνηκε να παράγουν περισσότερη ενέργεια.

«Πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη ακριβώς επειδή τα άτομα που δεν γυμνάζονταν συχνά, κουράζονταν πιο εύκολα με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο γαλακτικό οξύ» εξηγεί η δρ Ζιά. «Αντίθετα, ένα γυμνασμένο άτομο θα πρέπει να ασκηθεί πολύ πιο σκληρά προκειμένου να “γεμίσει” τη μπαταρία».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι βιο-μπαταρίες, συνοδεύονται από αρκετά προνόμια. Ανάμεσα σε αυτά είναι το γεγονός ότι γεμίζουν πολύ ταχύτερα από μια συμβατική επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ενώ δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έκρηξης ή της διαρροής τοξικών χημικών ουσιών.

«Και φυσικά βασίζονται σε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας: εμάς» καταλήγει η δρ Ζιά.


Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Κατήγγειλε το γιο της επειδή έβλεπε… πορνό

Μητέρα από την Νότια Καρολίνα κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει τον γιο της, επειδή έβλεπε ακατάλληλες ταινίες.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σπάρτανμπεργκ, αστυνομικοί ξεκίνησαν να πάνε σε κατοικία μετά την κλήση αναστατωμένης μητέρας στην Άμεση Δράση, το 911 για τους Αμερικανούς.


«Η μητέρα δήλωσε ότι όταν μπήκε στο σπίτι της της, ο 15χρονος γιος της βρισκόταν στο δωμάτιό του. Τότε η κόρη της άνοιξε την τηλεόραση και ξαφνικά στην οθόνη εμφανίστηκε πoρvό», αναφέρεται στην κατάθεση της μητέρας.

Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως έκλεισε την τηλεόραση και έδιωξε την δίχρονη κόρη της από το δωμάτιο πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία για τον γιο της. Όταν ο βοηθός σερίφη έφτασε στο σπίτι, η μητέρα είπε ότι τον τελευταίο καιρό είχε πολλά προβλήματα με την συμπεριφορά του γιου της.

«Η μητέρα ζήτησε να καταγραφεί καταγγελία για την συμπεριφορά του γιου της, γιατί εξέθεσε την δίχρονη αδελφή του» αναφέρεται στην κατάθεση.

Ευτυχώς το γραφείο του σερίφη δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, καθώς δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για κάτι τέτοιο στην Νότια Καρολίνα.




Πηγή: romaktiko.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

10 πράγματα που δεν ήξερες για τη βιομηχανία του πορνό [vid]

Το πορνό ήταν πάντα πολύ ελκυστικό αφού προσφέρει στο κοινό πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να δει.

Η βιομηχανία του πορνό ανθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τους παραγωγούς τέτοιων ταινιών να βγάζουν εκατομμύρια χρήματα.


Σε αυτή τη λίστα θα δείτε δέκα γεγονότα για τη βιομηχανία πορνό. Ξέρετε ποια είναι εκπληκτικά, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά στην ερωτική βιομηχανία;

Ας γνωρίζουν στα σχόλια....

10. O μέσος μισθός για έναν άντρα πορνοστάρ που κάνει πορνό είναι 500 έως 600 δολάρια εών για gay πορνό δίνεται τριπλάσιο ποσό.

9. Η λέξη που ψάχνουν περισσότερο όλοι και που αφορά το πορνό στην Αμερική είναι MILF. Η δεύτερη έρχεται η λέξη «έφηβος»

8. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η κορυφαία χώρα παραγωγής πορνογραφικού υλικού σε dvds και web ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη είναι η Γερμανίαν Η καθεμία να παράγει πάνω από 400 ταινίες πορνό σε dvd κάθε εβδομάδα.

7. Μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες πορνό στον κόσμο λαμβάνει 4,4 δισεκατομμύρια προβολές σελίδων το μήνα κατά έχει 350 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, 3 φορές μεγαλύτερες επισκέψεις σελίδας από το CNN ή το ESPN.

6. Κάθε 39 λεπτά μια νέα ταινία πορνό έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

5. Η βιομηχανία του σεξ είναι η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα βιομηχανία στον κόσμο. "Περιλαμβάνει την πορνεία του δρόμου, κλαμπ στριπτίζ, της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση, τηλεφωνικό σεξ, πορνογραφία παιδιών και ενηλίκων και περισσότερα ...

4. 10% των ενηλίκων παραδέχονται ότι έχουν έναν εθισμό στην πορνογραφία.

3. Τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται μόνο σε ποσοστό 10,9% σε κορυφαίες σκηνές.

2. Το Pornhub λαμβάνει πάνω από 1.680.000 επισκέψεις ανά ώρα.

1. Κάθε δευτερόλεπτο δαπανούνται 3,075.64 δολάρια για την πορνογραφία. 28.258 άνθρωποι διαβάζουν πορνογραφία και 372 άνθρωποι πληκτρολογούν όρους αναζήτησης ενηλίκων.


Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Οπαδός σκότωσε ποδοσφαιριστή με πέτρα! (video)

Σοκ στην Αλγερία με παίκτη να χάνει την ζωή του έπειτα από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι από οπαδό

Δυστυχώς είδαμε να συμβαίνει και αυτό στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον Άλμπερτ Εμποσέ να χάνει την ζωή του έπειτα από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι από οπαδό της ομάδας του.


Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην Kabylie, ομάδα της Αλγερίας, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να μην μπορούν να τον βοηθήσουν και τον Καμερουνέζο να υποκύπτει στα τραύματα του και να χάνει την ζωή του.
Η κυβέρνηση της Αλγερίας ανακοίνωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό του ενόχου, όμως πλέον είναι αργά, αφού χάθηκε άδικα μία ζωή.





Πηγή: newsbomb

Διαβάστε περισσότερα...

Η δίαιτα της Ρούλας Κορομηλά

Έχασε 10 κιλά σε ένα μήνα

Η Ρούλα Κορομηλά έτρωγε για πρωινό: Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φράουλες, Δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα ή Βραστό αβγό. …
Η παρουσιάστρια δεν παρέλειπε ποτέ το πρωινό ενώ έκοψε εντελώς από την....


καθημερινή της διατροφή τροφές που λατρεύει, αλλά είναι απαγορευτικές σε μια δίαιτα, όπως σάλτσες, γλυκά και αλκοόλ.

Μετά το πρωινό και πριν το μεσημεριανό η Ρούλα Κορομηλά έτρωγε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Για μεσημεριανό είχε να επιλέξει ένα από τα παρακάτω: Κοτόπουλο ψητό με ρύζι, ένα κομμάτι πεπόνι και σαλάτα ντομάτα ή Συκώτι ψητό με πατάτες και ένα ποτήρι άπαχο γάλα ή Ψάρι ψητό, σαλάτα λάχανο ή σολομό με ψητά λαχανικά.

Απαραίτητο για την επιτυχία της δίαιτας της Ρούλα Κορομηλά ήταν το πολύ νερό που έπινε κατά τη διάρκεια της ημέρας, 2 με 3 λίτρα, ενώ έτρωγε αργά και μασούσε καλά την τροφή της για να έχει το αίσθημα της πληρότητας.

Κάθε απόγευμα έτρωγε ένα γιαούρτι και μια φέτα καρπούζι ή λίγο πεπόνι με τυρί κι έπινε ένα ποτήρι χυμό φρούτων.

Το βράδυ η παρουσιάστρια έτρωγε το αργότερο δύο ώρες πριν κοιμηθεί και το βραδινό της περιελάμβανε: Ψάρι με πατάτες και σαλάτα καρότο με τσάι ή Θαλασσινά, σαλάτα μαρούλι, πιπεριές και μια φέτα πεπόνι.

Όσοι γνωρίζουν την Ρούλα Κορομηλά από κοντά ξέρουν ότι είναι τελειομανής και ό,τι βάζει στόχο το πετυχαίνει.

Η δίαιτα της Ρούλας Κορομηλά είναι σχεδιασμένη από διαιτολόγο και δούλεψε εντυπωσιακά στην περίπτωση της παρουσιάστριας, για την οποία η απώλεια βάρους δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση.


Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Μερομήνια: Σεπτέμβριος 2014 - Ιούλιος 2015

Τι καιρός λοιπόν προβλέπεται για το φθινόπωρο του 2014 και το χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τα μερομήνια:


Σεπτέμβρης 2014
Ο Σεπτέμβρης φαίνεται πως θα κυλήσει δυναμικά αφού από τις αρχές του κιόλας γύρο στις 5 με 8 θα έχουμε κακοκαιρίες με βροχές οι οποίες αρχικά θα εστιάσουν στα δυτικά τμήματα αλλά και αισθητή ψύχρα.
Στις 13 με 19 θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις , βόρειους ανέμους και ψυχρές μέρες.
Σιγά σιγά από τις 20 του μήνα και μετά οι κακοκαιρίες θα περιοριστούν στα δυτικά και θα σταματήσουν.
Γύρο στις 25 και έπειτα θα έχουμε βελτιωμένο καιρό πλέον με μόνη ίσως εξαίρεση τη ψύχρα και την υγρασία που θα επικρατεί αυτές τις μέρες μέχρι και τέλος.

Οκτώβριος 2014
Ο μήνας Οκτώβριος αρχικά τις πρώτες μέρες φαίνεται να ξεκινάει γενικά ήπιος.
Γύρο όμως στις 13 με 15 του μήνα αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Στις 17 με 20 του μήνα αναμένεται κακοκαιρία με αρκετά έντονες βροχοπτώσεις στα νότια και τα δυτικά κυρίως τμήματα.
Γρήγορα όμως μετά τις 20 περίπου του μήνα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών με τις βροχές να περιορίζονται όλο και πιο πολύ στα δυτικότερα τμήματα και σταδιακά να σταματούν.
Το υπόλοιπο του μήνα μέχρι και το τέλος του θα κυλήσει ήρεμο χωρίς βροχές αλλά με ψύχρα.

Νοέμβριος 2014
Ο μήνας Νοέμβριος φαίνεται να ξεκινάει καλός στις αρχές του μήνα με ηλιόλουστες ημέρες καθώς και με θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Από τις 14 και μετά όμως αναμένεται κάποια πτώση της θερμοκρασίας μαζί με βροχές οι οποίες δεν θα είναι έντονες.
Γύρο στις 18 τώρα αναμένουμε κάποιες κακοκαιρίες με αρκετές βροχές και καταιγίδες ερχόμενες από τα νότια , μαζί με νοτιάδες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Μέχρι σχεδόν το τέλος του μήνα Νοεμβρίου κάπου στις 25 θα έχουμε κάποιες κακοκαιρίες ερχόμενες πάλι από τα νότια με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Δεκέμβριος 2014
Ο μήνας Δεκέμβρης φαίνεται να ξεκινάει αρχικά μέχρι και τις 10 του μήνα με καλές καιρικές συνθήκες , χωρίς βέβαια αυτές τις ημέρες να λείπει και το κρύο.
Από τα μέσα τώρα του μήνα γύρο στις 15 αναμένουμε κάποιες κακοκαιρίες, που θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά και μετέπειτα τα υπόλοιπα τμήματα με ισχυρές βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά της Αττικής.
Έτσι θα πορευθεί ο καιρός μέχρι και τις 20 περίπου του μήνα.
Στις 21 με 22 θα έχουμε μέρες με βελτιωμένο καιρό δηλαδή λίγες νεφώσεις κατά περιόδους και ήλιο.
Από τις 24 περίπου μέχρι και το τέλος του μήνα θα επικρατήσει γενικά νεφελώδεις καιρός με κρύο και ψιλοβρόχι.

Ιανουάριος 2015
Ο Ιανουάριος του 2015 φαίνεται ότι θα ξεκινήσει αρχικά σε νορμάλ πλαίσια αλλά ύστερα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Γύρο στις 5 με 7 του μήνα κάποιες βροχοπτώσεις που δεν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα.
12 με 13 περίπου του μήνα φαίνεται ότι θα είναι γενικά καλές μέρες καιρικά αλλά δεν θα κρατήσουν για πολύ.
Από 16 με 19 (+,- , 1 η 2 μέρες ) φαίνεται ότι ο Ιανουάριος θα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις αφού αναμένουμε έκτακτα καιρικά φαινόμενα με πολύ κρύο αλλά και χιόνια μέχρι και τα πεδινά.
16 με 19 λοιπόν αναμένουμε μεταβολή του καιρικού σκηνικού από τα δυτικά πρώτα με, κρύο, βροχές και καταιγίδες που πιθανών να δημιουργήσουν προβλήματα.
Στις 20 με 23 του μήνα αναμένουμε χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.
Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα.
25 με 28 περίπου του μήνα θα έχουμε παγωνιές αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες συνέχιση χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά όπου και θα έχουν έντονο χαρακτήρα κατά περιόδους.
Αρκετό κρύο και κάποια διαστήματα χιονοπτώσεων θα έχουμε και στην Αθήνα αυτές τις ημέρες.
Μετά τις 28 με 29 του μήνα μέχρι τέλος ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης αλλά με αρκετό κρύο.

Φεβρουάριος 2015
Με άστατο καιρό μπαίνει και ο μήνας Φεβρουάριος από τις αρχές του κιόλας, με αρκετό κρύο χιόνια στα ορεινά αλλά και στα πεδινά της Αττικής.
Γύρο στις 5 με 8 του μήνα αναμένεται να κορυφωθεί η κακοκαιρία που αναμένουμε στις αρχές.
Ύστερα από τις 10 με 13 του μήνα και έπειτα σιγά, σιγά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση με τα χιόνια να εξασθενούν και να ανεβαίνουν υψόμετρο στα βόρεια ορεινά τμήματα.
Μετά θα συνεχιστούν κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις στην Αττική.
Γενικά από τις 15 έως και τις 20 περίπου του μήνα ο καιρός θα κυλήσει με αρκετές βροχές, ψυχρές μέρες και κάποια χιόνια στα ορεινά.
Δεν θα λείψουν βέβαια και τα πολύ μικρά διαστήματα βελτίωσης ιδιαίτερα προς τις 18 με 19 του μήνα.
Μετά τις 20 και για το υπόλοιπο του μήνα αναμένουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και εμφανή βελτίωση του καιρού με καλές σχετικά ημέρες.

Μάρτιος 2015
Ο Μάρτιος θα ξεκινήσει αρχικά με βροχοπτώσεις που θα εστιάζουν κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού ενώ στα υπόλοιπα θα έχουμε και διαστήματα βελτιωμένου καιρού.
Γύρο στις 15 του μήνα αναμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις δυτικές και βόρειες περιοχές της Αττικής, μετέπειτα περίπου στις 19 του μηνός αναμένεται τα φαινόμενα να επεκταθούν και στα κεντρικά και νότια τμήματα δίνοντας έντονες βροχοπτώσεις η και καταιγίδες.
Τώρα μετά τις 20 του μήνα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με τις βροχές να εξασθενούν και να σταματάνε μέχρι και το τέλος του μήνα Μάρτη.

Απρίλιος 2015
Ο Απρίλης θα ξεκινήσει γενικά με καλές καιρικές συνθήκες ήλιος και πιθανότατα διαστήματα με συννεφιά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι και τις 13 περίπου του μήνα.
Ύστερα από τις 15 και έπειτα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αυτό το διάστημα ενώ από τις 20 και μετά αναμένεται περιορισμός των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια και σταδιακή εξασθένηση τους.
Στις 24 περίπου μέχρι και το τέλος του μήνα ο καιρός θα κυλήσει καλός με ηλιόλουστες και ζεστές μέρες

Μάιος 2015
Ο μήνας Μάιος θα ξεκινήσει καλός με ηλιόλουστες ημέρες μέχρι και τις 15 περίπου του μήνα.
Από τις 16 με 17 κάποιες αστάθειες θα δώσουν σύντομες μπόρες κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, τοπικά τα φαινόμενα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα.
Από τις 25 και έπειτα ο καιρός θα κυλήσει καλός χωρίς κάποιο ιδιαίτερο μετεωρολογικό ενδιαφέρον.

Ιούνιος 2015
Ο μήνας Ιούνιος θα κυλήσει πολύ ζεστός με ημέρες που θα έχει καύσωνα ιδιαίτερα το διάστημα από τις 16 με 18 του μήνα και μετά μέχρι και το τέλος του, φαίνεται ότι θα έχει αρκετές ζεστές ημέρες.
Στα μέσα του μήνα βέβαια θα έχουμε κάποια μελτέμια που θα κάνουν πιο υποφερτή τη θερμοκρασία στα ανατολικά τμήματα του νομού αλλά όχι στα δυτικά και νότια.
Κάποιες καταιγίδες θα έχουμε λόγο αστάθειας το διάστημα 16 με 18 του μήνα στα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Ιούλιος 2015
Πολύ ζεστός θα κυλήσει και ο μήνας Ιούλιος , ιδιαίτερα στα μέσα του μήνα θα μας κάνει και καύσωνες .
Κάποιες καταιγίδες η μπόρες λόγο αστάθειας ίσως σημειωθούν στα γύρο ορεινά το διάστημα 17 με 20 του μήνα.
Στα τέλη του όμως αναμένεται να δροσίσει λίγο.
merominia.blogspot.gr



Πηγή: i-diadromi.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πλησιάζει η ώρα που θα πληρώνουμε και για το YouTube -Τι θα περιλαμβάνει η συνδρομητική υπηρεσία

Υπηρεσίες αντί πληρωμής θα προσφέρει, όπως όλα δείχνουν μέσα στους επόμενους μήνες το YouTube.

Το Bussiness Insider δημοσιεύει screenshots που διέρρευσαν και η οποία πιθανότατα θα ονομάεται «YouTube Music Key».


Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου ιστοτόπου, όσοι γίνουν συνδρομητές αυτής της premium έκδοσης του You Tube θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αποκλειστικά βίντεο, πλάνα συναυλιών και αποκλειστικά remixes φυσικά χωρίς την παρουσία διαφημίσεων.

Οσοι γίνουν συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση και και σε άλλες μουσικές υπηρεσίες της Google, όπως το Google Play Music All Access.
Οσο για το αντίτιμο, θεωρείται ότι η συνδρομή θα κυμαίνεται στα 10 δολάρια το μήνα

Πληροφορίες ήθελαν την premium, επί συνδρομή, νέα υπηρεσία του YouTube να κυκλοφορεί μέχρι τέλους του περασμένου έτους, ωστόσο, αν και έχει περάσει πάνω από ένα εξάμηνο, ούτε καν εχει ανακοινωθεί επισήμως η άφιξη του YouTube Music Key.


Πηγή: Techit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι δικαιούνται επίδομα 400 ευρώ το μήνα

Άμεση εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο σε 13 περιοχές και σε όλη την Ελλάδα από τον νέο χρόνο

Ποια είναι τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος


Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, αλλά και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το μέτρο θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.

Στην απόφαση καθορίζονται τα ποσά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τα οποία χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση».

Ποια είναι τα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

- Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία 2 χρόνια
- Όσοι δεν έχουν άλλο εισόδημα θα παίρνουν το σύνολο του ποσού, που ξεκινά από 200€ το μήνα για μεμονωμένα άτομα και κλιμακώνεται ανάλογα με τα παιδιά.
- Προβλέπεται ενίσχυση και για τα ενήλικα παιδιά της οικογένειας (πχ. ζευγάρι με ενήλικο και ανήλικο παιδί θα παίρνει 450€ το μήνα)

Μεταξύ άλλων προβλέπεται, η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ενταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου και η ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου.


Πηγή: piraeuspress.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιά είναι τα οκτώ μεγάλα έργα που παραδίδονται τους επόμενους μήνες

Οκτώ έργα βρίσκονται στην τελική τους φάση και θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος. «Οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα και μέσα από τη δημιουργία υποδομών, αφήνει πίσω της την κρίση και κοιτάζει μπροστά», ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:


1) Το εναπομείναν κομμάτι της εθνικής οδού στο «πέταλο» του Μαλιακού. Πρόκειται για τα τμήματα Νέας Κοίτης Σπερχειού-Κόμβου Ροδίτσας (παράκαμψη Λαμίας), μήκους 4,1 χλμ., και Στυλίδας-Ραχών, μήκους 19,2 χλμ.

2) Ο οδικός άξονας Φλώρινας-Νίκης, μήκους 14,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για έργο αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού Α.Ε., το οποίο ολοκληρώνει τη σύνδεση του κόμβου Κοζάνης στην Εγνατία με τον μεθοριακό σταθμό Νίκης, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Το έργο είχε προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.

3) Η δεύτερη φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας. Περιλαμβάνει δύο νέα τερματικά κτίρια (το ένα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων) και νέες υποδομές, που θα αυξήσουν τις εμπορικές δυνατότητες του λιμένα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 66,2 εκατ. ευρώ.

4) Η γέφυρα της Τσακώνας, μήκους 390 μέτρων, με την οποία ολοκληρώνεται το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας του άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας.

5) Το τμήμα Γορίτσα-Αγριά (3 χλμ.), με το οποίο παρακάμπτεται ο Βόλος στη διαδρομή προς τα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου.

6) Το τμήμα Αγίου Νικολάου-Καλού Χωριού, του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Πρόκειται για τμήμα 10 χλμ. και προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, με το οποίο παρακάμπτεται (και συνεπώς ανακουφίζεται) η παραλιακή τουριστική περιοχή.

7) Το νέο κτίριο του αεροδρομίου Σητείας, 9.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ.

8) Ο κόμβος Βελεστίνου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.



Πηγή: greece-salonika.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Oι 10 πιο ισχυρές ΜΑΦΙΕΣ σε όλο τον κόσμο!

Οι Μαφιόζοι οργανώνονται σε μυστικές ομάδες που συμμετέχουν σε οργανωμένα εγκλήματα που κατανέμονται σε πολλές χώρες.

Συνήθως η Μαφία αναφέρεται με το όνομα της χώρας που προέρχονταν και η πλειοψηφία των μελών που είναι αυτής της εθνικότητας.


Συνήθως,φιλοδοξούν να έχουν το μονοπώλιο των παράνομων δραστηριοτήτων όπως τα ναρκωτικά,διακίνηση πυροβόλων όπλων, κλπ. Οι ομάδες της μαφίας που θα δείτε αναφέρονται σε αύξουσα σειρά σύμφωνα με την επιρροή τους στον κόσμο.

10. JAMAICAN-BRITISH YARDIES

9. THE ALBANIAN MAFIA
Η Αλβανική Μαφία αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες βασίζονται στην Αλβανία. Είναι ενεργοί στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες,όπως η Ελλάδα. Λέγεται ότι η αλβανική μαφία εξαπλωθεί σε διεθνές επίπεδο απτη δεκαετία του 1980. Το οργανωμένο έγκλημα κυριάρχησε στην Αλβανία δεξιά από τον 15ο αιώνα.

8. THE SERBIAN MAFIA

7. ISRAELI MAFIA

6. MEXICAN MAFIA
Είναι η πιο ισχυρή συμμορία φυλακισμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες δολοφονίες.

5. JAPANESE YAKUZA
Έχει ιδρυθεί από τον 17ο αιώνα.Έχει 110.000 μέλη τα οποία κατάγονται από 2500 οικογένειες.

4. CHINESE TRIADS
Ξεκίνησαν από τον 18ο αιώνα και τότε λέγονταν Tian Di Hui

3. COLOMBIAN DRUG CARTELS
Διακίνηση ναρκωτικών και πολλές απαγωγές.

2. SICILIAN AND AMERICAN COSA NOSTRA

1. RUSSIAN MAFIA
Η Ρωσική Μαφία προέρχεται από τη Σοβιετική Ένωση και τώρα έχει επιρροή σε όλο τον κόσμο. Έχει 100.000 έως 500.000 μέλη τα οποία εμπλέκονται σε οργανωμένα εγκλήματα σε χώρες όπως το Ισραήλ, την Ουγγαρία, την Ισπανία, τον Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ρωσία, κλπ.



Πηγή: e-frapedia.com

Διαβάστε περισσότερα...

Το τσίμπημα δεν ήταν από κουνούπι! Προσοχή: Σκληρές εικόνες!

Νόμιζε ότι το τσίμπημα που ένιωσε προερχόταν από ένα αθώο κουνούπι αλλά έκανε μεγάλο λάθος!




Δύσκολα θα ξαναπάει για διακοπές στο Κανκούν του Μεξικό ένας Βρετανός ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από το τσίμπημα μίας δηλητηριώδους αράχνης. Ο 32χρονος είχε πάει στη συγκεκριμένη πόλη με τη σύντροφο του προκειμένου να παρακολουθήσουν το γάμο ενός φίλου. Ήταν ξαπλωμένος όταν ένιωσε ένα τσίμπημα και κούνησε το πόδι του.

Όταν έσκυψε από το κρεβάτι είδε μία αράχνη. Στην αρχή πίστεψε ότι επρόκειτο για ένα κουνούπι αλλά όταν είδε το πόδι του να πρήζεται και να γίνεται διπλάσιο, άρχισε να ανησυχεί. «Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ καν να διακρίνω την επιγονατίδα μου. Πρήστηκε λες και το είχα φουσκώσει με αντλία ενώ το πύον έτρεχε συνέχεια.» δήλωσε ο νεαρός άντρας. «Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου επιτρέψουν να φύγω.

Έπρεπε να παραμείνω τουλάχιστον μία μέρα ακόμα για να μπορέσω να πετάξω με το αεροπλάνο.» Όταν επέστρεψαν τελικά στη χώρα τους, ξαναπήγε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πάρει επιπλέον αντιβιοτικά αφού το δηλητήριο του έτρωγε τη σάρκα! Ένα μήνα μετά το περιστατικό το πόδι του εξακολουθεί να έχει πάνω τρεις τρύπες και τεράστιες ουλές. Δείτε τις εικόνες








Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η Σάσα Μπάστα... πλατσουρίζει στη Ρόδο (pics)

Στη Ρόδο για διακοπές βρίσκεται η Σάσα Μπάστα, που μάζεψε τα βλέματα με το μικροσκοπικό της μπικίνι.





Άναψε φωτιές...






Πηγή: newsbeast.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Το σπίτι του μέλλοντος (video)

Η ομάδα του MIT παρουσίασε ένα μοντέλο σπιτιού που τα κάνει όλα




Ένα σπίτι που υπακούει στις χειρονομίες, ακούει τη φωνή σου και εξοικονομεί χώρο. Αυτό ονειρεύτηκε και παρουσίασε η ομάδα του Media Lab του πανεπιστημίου ΜΙΤ. Ένα αστικό διαμέρισμα πλήρως εναρμονισμένο με τα σύγχρονα μέσα, που μπορεί γίνει μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερο σε χωρητικότητα.

Δείτε πώς η κρεβατοκάμαρα γίνεται γραφείο, σαλόνι και μπαρ. Το σπίτι του μέλλοντος; Εμπνευσμένο από την ερευνητική ομάδα Changing Places του Kent Larson.








Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Γυμνός στην πλατεία Αγίας Ειρήνης [video]

Ο διαβόητος αστικός γυμνιστής της Θεσσαλονίκης, μάς εξηγεί γιατί ένοιωσε (πρώτη φορά) ανασφάλεια.




"Ίδια ιστορία, ίδια διαδικασία, ίδιοι φίλοι, διαφορετικό μέρος. Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από τις πρώτες γυμνές βόλτες, και το θέμα έχει κατά ένα μεγάλο μέρος δείξει ότι είχε να δείξει. Αλλά, ο αστικός γυμνισμός δεν είναι για πολλούς (ειδικά στο εξωτερικό) μια μεμονωμένη περίπτωση όπως πχ οι γυμνές διαμαρτυρίες στην Αθήνα, αλλά ένας τρόπος ζωής, όταν οι κλιματικές συνθήκες βεβαία τον ευνοούν. Το συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν δεν έγινε για να δείξει κάτι παραπάνω, πέραν της ιδέας ότι κάποιες φορές το γυμνό δεν είναι γδυμένο, αλλά μια σωματική κατάσταση, όπως και να μεταφράζεται αυτή.

Διαφορά ανάμεσα στις αντιδράσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας; Όχι τόσο στο περιεχόμενο αλλά στην ένταση και εξωτερίκευση αυτού, όπως επίσης και διαφορά στον βαθμό ανασφάλειας που δίνει ένας χώρος που δεν τον έχεις οικειοποιηθεί, από έναν χώρο που τον έχεις συνηθίσει και σε έχουν συνηθίσει σε αυτόν. Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια δείχνει μια ανοχή σε ζητήματα διαφορετικότητας, κάτι που κάνει και τον κόσμο να είναι πιο ήπιος στην όποια έκφραση αντίθετης άποψης." Johh Mask









Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ στους θαυμαστές της: Tραγική εμφάνιση της Παπαρίζου... [video]

Θαυμαστές που την είχαν στηρίξει φανατικά σε ότι έκανε αλλά ειδικά την τελευταία χρονιά έχουν ξενερώσει για τα καλά...
Ο τελευταίος δίσκος της «Τι ώρα θα βγούμε» δεν κατάφερε ούτε χρυσός να γίνει. Κι όπως όλα δείχνουν; Πολύ δύσκολα θα δούμε και πάλι πλατίνα από την Έλενα .





Βλέπετε το κομμάτι της εικόνας και της επικοινωνίας με το κοινό, κάτι που ακριβοπληρώνει η τραγουδίστρια χρόνια τώρα… πάει κατα διαόλου.

Στη Σουηδία το κομμάτι της Survivor μπορεί να αγαπήθηκε αλλά έγινε χρυσό… με το ζόρι. Όσο για την συμπεριφορά του fan club της; Οι πληροφορίες που φτάνουν στο blog μας κάνουν λόγο για διαταγές απο κακότροπους συνεργάτες της για το τι και πώς πρέπει να κινηθούν. Να κινηθούν ποιοί; Παιδάκια σκάρτα 18- 19 ετών που έχουν τρέλα με τα social media και το κάνουν απο αγάπη και μόνο σοτν καλλιτέχνη.

Δεν αμοίβονται δεν δουλεύουν για κάποιον. Αυτός είναι και ο λόγος που βασικά στελέχη του club έχουν αποχωρήσει. Και μάλιστα αυτοί που φεύγουν αναρωτιούνται; Που είναι η Έλενα; Που είναι η Παπαρίζου;

Απο την άλλη όλοι αναφέρονται στην τόσο καλή φωνή της; Μάλιστα οι εναπομείναντες στο fan club συγκρίνουν την Έλενα με άλλες τραγουδίστριες, όπως την Adele και την Chiara. Η διαφορά είναι πώς οι δυο αυτές κυρίες δεν είναι απλά φωνές είναι φωνάρες.

Για δείτε το video που βρήκαμε και χρονικά τποθετείται πριν απο μια εβδομάδα στο Γκέτεμποργκ. Δείτε τον κορσέ που διπλώνει πάνω απο το παντελόνι, αλλά κυρίως τα φάλτσα της τόσο στην αρχή αλλά και στο σημείο κοντά στα 30 δεύτερα…







Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

6 λάθη που καταστρέφουν τα δόντια σας!! Προσοχή, τα ξέρατε;

Νομίζετε πως με το απλό βούρτσισμα των δοντιών σας κάνετε το καλύτερο δυνατό για την στοματική σας υγιεινή; Η εφημερίδα «Daily Mail» αποκαλύπτει τα 6 λάθη που βλάπτουν τα δόντια μας και δίνει λύσεις.




Βούρτσισμα-εξπρες
Το βούρτσισμα των δοντιών γίνεται εντελώς μηχανικά και απίστευτα… γρήγορα! Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν ποτέ δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας για πάνω από ένα λεπτό ενώ θα έπρεπε να το κάνουμε τουλάχιστον για 2 με 3 λεπτά για να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες.

Λύση: Ξεπεράστε τον σκόπελο είτε χρονομετρώντας το βούρτσισμα των δοντιών με κάποιο χρονόμετρο ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα με χρονόμετρο.

Βουρτσίζετε δυνατά και τα δόντια υποφέρουν
Μπορεί να νομίζετε πως το έντονο και δυνατό βούρτσισμα στα δόντια ωφελεί, όμως μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς έτσι καταστρέφεται η αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών μας. Επίσης, με το δυνατό βούρτσισμα, πληγώνουμε τα ιδιαίτερα ευαίσθητα ούλα μας.

Λύση: Βουρτσίστε τα δόντια σας με προσεκτικές, μαλακές και απαλές κινήσεις. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις πάνω στα δόντια και ευθείες κινήσεις στην μασητική επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, μην χρησιμοποιείτε ιδιαίτερη δύναμη.

Γερά δόντια αν… κοιταχτείτε στον καθρέφτη
Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας: αποφεύγουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Και όσο και αν μας απωθεί η εικόνα του στόματός μας γεμάτου οδοντόκρεμα, οι ειδικοί αναφέρουν, πως ο καθρέφτης αποκαλύπτει πολλά για την στοματική μας υγεία (σε ποιο σημείο ματώνουν τα ούλα, που πρέπει να επικεντρώσουμε το βούρτσισμα κ.α.).

Λύση: Κοιταχτείτε άφοβα και αποκτήστε χαμόγελο που θαμπώνει! Παρατηρήστε τα δόντια σας για τυχόν ραγίσματα, για την ύπαρξη ή όχι πλάκας ενώ δώστε έμφαση και στα ούλα. Και πέρα από εντατικό βούρτσισμα, αναφέρετε τα πάντα στον οδοντίατρό σας.



Οδοντικό νήμα; Τι είναι αυτό;
Το οδοντικό νήμα δεν αποτελεί ένα ακόμη βασανιστήριο στο οποίο σας ζητά κάθε φορά να υποβληθείτε ο οδοντίατρός σας. Στην ουσία αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό «εργαλείο» με την οδοντόβουρτσα για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής. Στα σημεία που δεν μπορούν να φθάσουν οι οδοντόβουρτσες, τα βακτήρια προσκολλώνται, φτιάχνουν αποικίες και παράγουν χημικές ουσίες που καταστρέφουν την αδαμαντίνη προκαλώντας τερηδόνα.

Λύση: Η μόνη περίπτωση πρόσβασης στα δύσκολα αυτά σημεία των δοντιών είναι το οδοντικό νήμα. Ζητήστε από τον οδοντογιατρό σας να σας δείξει πως θα το χρησιμοποιήσετε και εντάξτε το στην καθημερινότητά σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Έχετε λάθος οδοντόβουρτσα (εδώ και πολύ, πολύ καιρό…)
Κάποιοι πιστεύουν πως μια σκληρή οδοντόβουρτσα θα καθαρίσει καλύτερα τα δόντια σε αντίθεση με τις μαλακές. Πρόκειται για μία ακόμη λανθασμένη θεωρία που δεν ισχύει καθώς ο τρόπος βουρτσίσματος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Επιπλέον, είθισται τις οδοντόβουρτσές μας να μην τις αλλάζουμε συχνά με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως κρυψώνες για σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο.

Λύση: Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας ποια είναι η καταλληλότερη οδοντόβουρτσα για εσάς. Φροντίστε να την αλλάζετε κάθε τρεις μήνες ή και νωρίτερα αν δείτε πως έχει φθαρεί. Τέλος, μετά από κάθε βούρτσισμα, θα πρέπει να την ξεπλένετε με καυτό νερό και να την αφήνετε να στεγνώσει μόνη της.

Βουρτσίστε, ξεπλύνετε, τελειώσατε!
Αρκετοί κάνουν το λάθος να μην ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα των δοντιών, φτύνοντας απλά την οδοντόκρεμα. Και ενώ μπορεί η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα να απομακρύνουν τα βακτήρια, ωστόσο αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από το στόμα και με νερό.

Λύση: Μετά από κάθε βούρτσισμα, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με άφθονο νερό. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, στην συνέχεια, ξεπλύνετε και με στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ.


Οι In-fo-stires εξασφάλισαν για εσάς έναν πλήρη καθαρισμό δοντιών με Υπερήχους. Δείτε τη προσφορά.




Πηγή: clickatlife.gr

Διαβάστε περισσότερα...

H Όλγα Κεφαλογιάννη με μπικίνι στην Πάτμο! (pics)

Η υπουργός Τουρισμού στην παραλία...




Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στην Πάτμο μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ενίσχυσης του ποιοτικού τουρισμού στο νησί.

Στο περιθώριο της επίσκεψής τους -να μην ξεχνάμε ότι την περασμένη Πέμπτη οι θερμοκρασίες ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα- και αφού τελείωσαν με το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεών τους και τις άλλες υποχρεώσεις τους, η κυρία Κεφαλογιάννη και ο κ. Βαρβιτσιώτης πήγαν για μπάνιο.

Η υπουργός Τουρισμού, επέλεξε να φορέσει ένα φλοράλ μπικίνι σε πράσινες αποχρώσεις το οποίο κολάκευε ιδιαίτερα την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Όσο παρέμεινε στην παραλία η Όλγα Κεφαλογιάννη άλλαξε δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου. Αρχικά επέλεξε ένα σχέδιο με έντονο πορτοκαλί σκελετό ενώ το δεύτερο ήταν στις αποχρώσεις του γκρί.

Ο φωτογραφικός φακός του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΟΚ» απαθανάτισε την Όλγα Κεφαλογιάννη, στην θάλασσα, με το μαγιό της και τα εν λόγω στιγμιότυπα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.








Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι ήταν το Facebook όταν ξεκίνησε να λειτουργεί (pics) Είχε τον Αλ Πατσίνο logo.


ο Facebook μπορεί να είναι σήμερα μια απέραντη θάλασσα πληροφοριών, με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και φωτογραφίες από χιλιάδες brands, φίλους, και ομάδες.

Ωστόσο, όταν η δημοφιλής αυτός ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτή τη πλατφόρμα που όλο γνωρίζουμε.

Αυτά είναι:

1. Λογαριασμούς χρηστών (Απαιτούσε το αληθινό όνομα του χρήστη αποκλειστικά για όποιον διέθετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Harvard.

2. Προσκλήσεις (Μπορούσε να τις στείλει κανείς σε κάθε μια διεύθυνση e-mail, του Harvard).

3. Προφίλ (με μια και μοναδική φωτογραφία του χρήστη)

4. Πληροφορίες Χρήστη (Οποιος είχε λογαριασμό μπορούσε να τον εμπλουτίσει με προσωπικά του στοιχεία)

5. Αναζήτηση με βάση το όνομα, το πανεπιστημιακό έτος και τα μαθήματα

6. Περιορισμοί για το ποιος μπορεί να δει το προφίλ (να είναι ορατό μόνο σε φίλους)

7. Ένα γράφημα με τους φίλους του χρήστη

8. Φίλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων φιλίας

Σωστά καταλάβατε. Δεν υπήρχε δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Δεν υπήρχαν τα poke ή οι ειδοποιήσεις. Δεν υπάρχουν τοίχοι ή ενημερώσεις και επιτρεπόταν μόνο μία φωτογραφία.




Σύμφωνα με τον πρώτο τεχνικό διευθυντή του Facebook, Adam D'Angelo, υπήρχαν μόνο οκτώ χαρακτηριστικά, όταν η ιστοσελίδα ξεκίνησε. Ο D'Angelo έγραψε γι 'αυτά στην πλατφόρμα Quora, όπως το δημοσιεύει το Business Insider.







Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Παρθένος ετών 29 και εθισμένος στο πορνό!

Εθισμένος στο πορνό αλλά ακόμα παρθένος στα 29 του! Η περίπτωση Αυστραλού που από την εφηβεία του ήταν εθισμένος στο online πορνό και στα 25 του μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης από την πορνογραφία παρουσιάζεται σε ντοκιμαντέρ του ABC και έχει προκαλέσει αίσθηση.
Ο Λουκ Γκίμπονς φαινομενικά δεν διαφέρει από τους συνομήλικους του Αυστραλούς.


Εργάζεται στον τομέα του marketing στη Μελβούρνη, περνάει τον ελεύθερό του χρόνο με φίλους και του αρέσει να βγαίνει. Σε αντίθεση με τους περισσότερους 20άρηδες ωστόσο, δεν έχει κάνει ποτέ του σεξ, δεν είχε ποτέ του σχέση και έχει μπει σε κλινική αποτοξίνωσης για να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στην πορνογραφία.

Η πρώτη του επαφή με πορνογραφικό υλικό ήρθε στα 11 του χρόνια, ωστόσο η φυσιολογική περιέργεια μετατράπηκε σε εθισμό, όταν οι γονείς του έβαλαν ίντερνετ στο σπίτι. «Ηταν κάτι που δεν ήθελα να κάνω, αλλά άρχισε να απορροφά πάρα πολύ από τον χρόνο μου. Ελεγα ψέματα στους άλλους σχετικά με το τι έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου. Εμενα όλη νύχτα ξάγρυπνος και πήγαινα στη δουλειά με μια ώρα ύπνο» θυμάται ο Γκίμπονς, προσθέτοντας ότι σταδιακά άρχισε να χάνει και το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία σχέσης.

Γύρω στα 25 του άρχισε να νιώθει ντροπή γι' αυτό που του συνέβαινε. Οι φίλοι του του πρότειναν τότε να ζητήσει βοήθεια από ένα κέντρο της Αδελαΐδας που ειδικευόταν στο θέμα. Εκεί παρέμεινε έξι εβδομάδες, ωστόσο εξακολουθεί να δίνει αγώνα για να παραμείνει μακριά από τον εθισμό του ακόμα και σήμερα. Πλέον αισθάνεται, όπως λέει, πιο υγιής και πιο δεμένος με τους φίλους του, ενώ έχει αρχίσει να βγαίνει και ραντεβού.



Πηγή: Espressonews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κόμπρα με κομμένο κεφάλι έφαγε... μάγειρα!

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά έναν μάγειρα, ειδικό στα φίδια, που δέχθηκε το φονικό δάγκωμα από κόμπρα, ενώ της είχε κόψει 20 λεπτά νωρίτερα το κεφάλι!


Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μάγειρας που ετοίμαζε πιάτο με κρέας από κόμπρα (!) πέθανε μετά από θανάσιμο δάγκωμα από... κόμπρα.

Το θύμα, ο μάγειρας Peng Fan, ετοίμαζε ένα εξωτικό πιάτο με κρέας από ένα σπάνιο είδος κόμπρα.

Για την ετοιμασία του πιάτουτ, έκοψε το κεφάλι του φιδιού, και στην προσπάθειά του να το πετάξει, 20 ολόκληρα λεπτά αργότερα, δέχθηκε το φονικό δάγκωμα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άτυχος μάγειρας πέθανε πριν καν μπορέσει να βρεθεί στο νοσοκομείο για να λάβει σχετικό αντίδοτο για το δηλητήριο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αν και είναι ιδιαίτερα σπάνιο ως περιστατικό, ετοίμαζε μόνος του το συγκεκριμένο πιάτο, και απλά στάθηκε... άτυχος.


Πηγή: newsit

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Απίστευτες καταγγελίες για τον άντρα της Καγιά: «Με έβριζε, με χτύπαγε, με απειλούσε»

Απίστευτες καταγγελίες από την πρώην σύζυγος του Ηλία Κρασσά, Λίλα Μπάρλα η οποία κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα αφορμή στάθηκε ένας διαπληκτισμός της με τον Ηλία Κρασσά στις 28 Ιουλίου 2014, δέκα ημέρες δηλαδή μετά τον κρυφό γάμο με την Βίκυ Καγιά.


Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία καταγγέλλει ότι την επισκέφθηκε απροειδοποίητα στο σπίτι και εκείνη βγήκε στο μπαλκόνι για να δει ποιος της χτυπούσε το κουδούνι και εκείνος άρχιζε να φωνάζει «άνοιξε μωρή πατσαβούρα, γ@@@@, από μένα ζεις, είσαι ένα τίποτα», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Μπάρλα.

Και προσθέτει: «Η αντίδρασή μου ήταν να εξαπολύσω απειλές ότι θα καλέσω περιπολικό να τον απομακρύνει από την οικία μου, ενώ ο ίδιος, με πλήρη αναισθησία, απαντούσε πρόστυχα... όταν του είπα να σεβαστεί το γεγονός ότι είμαι μητέρα των παιδιών του μου απάντησε "στα αρ@@@@ μου αν είσαι μάνα των παιδιών μου, εγώ σαν υπάλληλο σε βλέπω μωρή, σε πληρώνω για να τα μεγαλώσεις, θα σε λιώσω εγώ, να μου το θυμηθείς και όποτε θέλω μπορώ να σου πάρω την επιμέλεια γιατί έχω χρήματα"».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στη Δικαιοσύνη αλλά και κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου τους είχε καταγγείλει βίαιη συμπεριφορά, καθώς και ξυλοδαρμό!



Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πιο αστεία απόδειξη που έχετε δει! (φωτο)

Η εφευρετικότητα του Έλληνα μερικές φορές ξεπερνάει κάθε φαντασία. Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι καφετέριας στο Αίγιο ξεπέρασαν κάθε όριο!

Δείτε τη φωτογραφία που σαρώνει στο ίντερνετ.


Οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ στο Αίγιο κατάφεραν να προσφέρουν απίστευτο γέλιο σε όσους περνούν από το κατάστημά τους για ένα... αναψυκτικό ή έναν καφέ.

Για να ακριβολογούμε, για όσους προτίμησαν να πιουν την... "καφεδούμπα" τους ή την "αναψυκτικάρα" τους στο εν λόγω καφέ.

Βέβαια, δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν και τους πελάτες τους με το ευρηματικό "ευχαριστούμε ζουζούνια".

Δείτε την απόδειξη που έχει σαρώσει στο ίντερνετ.



Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πως είναι σήμερα ο Βασιλάκης Καΐλας!

Ο Βασιλάκης Καΐλας ήταν το παιδί θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου.

Όμως η καριέρα του δεν συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο και επιτυχία και στους περισσότερους έχει μείνει στο μυαλό η εικόνα του από τις παλιές ελληνικές ταινίες.


Μάλιστα είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Σαρωνικού.





Πηγή: piraeuspress.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε ποια χώρα κέρδισε ...31 δισ. δολ. μέσα σε ένα τρίμηνο(!) από την κρίση σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία

...σύμφωνα με το Bloomberg

Κέρδη-μαμούθ, ύψους 31 δισ. δολ. αποκόμισε το κρατικό ταμείο της...


... Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, από το ράλι των ενεργειακών μετοχών και των αναδυόμενων αγορών το β' τρίμηνο εν μέσω της κρίσης στο Ιράκ και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κρατικό ταμείο συντάξεων της Νορβηγίας κατέγραψε κέρδη 3,3% το τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Το ταμείο, που διαχειρίζεται συνολικά 880 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε αποδόσεις 4% από τις μετοχές και 2% από τα ομόλογα. Το real estate απέδωσε 3%.

“Οι χρηματιστηριακές αγορές ενισχύθηκαν το δεύτερο τρίμηνο και οι αναδυόμενες είχαν καλύτερες επιδόσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο CEO του μάνατζμεντ επενδύσεων της Norges Bank, που διαχειρίζεται το ταμείο.

“Σημαντική ποσότητα ρευστού συνέρρευσε στην αγορά, η οποία ανέβασε τις τιμές των μετοχών”.

Εταιρείες παραγωγής ενέργειας, όπως η Royal Dutch Shell, σημείωσαν άλμα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI World ενισχύθηκε 4,2% αυτό το τρίμηνο, ενώ ο δείκτης των κυβερνητικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη επίσης σημείωσε άνοδο, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια.



Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία εφοριακών: «Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά - Τον είχαν ετοιμάσει ξένα δικηγορικά γραφεία»

«Είναι γνωστό στους κύκλους του υπουργείου πως τα κείμενα όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλών άλλων φορολογικών νομοσχεδίων έρχονται έτοιμα - και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που γίνεται εδώ είναι μια απλή μετάφραση, ενώ τέτοια είναι η βιασύνη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε δε γίνονται καν προσομοιώσεις των φόρων στην ελληνική πραγματικότητα».


Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ως προς τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων δεν έχει υπάρξει η αναγκαία εισήγηση που οι διαδικασίες του υπουργείου προβλέπουν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, και για το λόγο αυτό υπάρχει μία σειρά πολύ σοβαρών παραλείψεων.

Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πουθενά δεν υπήρξε εξειδίκευση των περιπτώσεων εξαιρέσεων από το νόμο, δεν τέθηκαν προδιαγραφές ως είθισται να γίνεται για αναξιοπαθούντες, έχοντες προβλήματα υγείας ή χαμηλά εισοδήματα, ενώ υπήρξε και το επίσης τραγικό να μην εξαιρούνται του νόμου ή να τυγχάνουν εκπτώσεων άνθρωποι ευρισκόμενοι σε αδυναμία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Αποκλείεται υπηρεσιακοί παράγοντες με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας να προσέθεσαν την τελευταία παράγραφο στο νόμο, η οποία ξεκαθάριζε ότι για να υπάρξει απαλλαγή και έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ ο φορολογούμενος, η σύζυγος και τα τέκνα του θα πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία», επισημαίνει ο κ. Αλεξιάδης.

Μάλιστα, εδώ και αρκετό καιρό υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου διαμαρτύρονται, καθώς τους έρχονται κείμενα και προτάσεις νόμων είτε στα αγγλικά, είτε σε πολύ κακής ποιότητας μεταφράσεις. Νόμοι όμως που δε δείχνουν γνώση των αντικειμένων, με αποτέλεσμα οι γκάφες να είναι διαρκείς, ενώ το ανάθεμα κατόπιν λόγω πολιτικού αδιεξόδου πέφτει σε αυτούς.




Πηγή: schizas.com

Διαβάστε περισσότερα...