Ετικέτες

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια [βίντεο]

Αναταραχή προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, η δημοσιοποιήση από τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιστολής για την εξωτερική πολιτική σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.




Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αποκλείει εφεξής την Χρυσή Αυγή από κάθε συζήτηση μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου.

«Η Χρυσή Αυγή, ακριβώς γιατί παραβίασε το απόρρητο των εγγράφων και της αλληλογραφίας του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, δεν πρόκειται να την ξανακαλέσω σε καμία συνεδρίαση του Συμβουλίου, θα την αποβάλλω» δήλωσε.

Απαντώντας ο Ηλίας Κασιδιάρης,αντέδρασε:
«Δεν έχει κανείς δικαίωμα, από την στιγμή που ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε στην Βουλή, κανείς να μας αποβάλλει από πουθενά. Για μας δεν υπάρχει μυστική διπλωματία και εξωτερική πολιτική, ειδικά για το όνομα των Μακεδονία. Εμείς δεν δεχόμαστε την χρήση της ονομασίας της Μακεδονίας, ούτε με οποιοδήποτε συνθετικό. Εμείς είμαστε εδώ για να προστατεύψουμε τα εθνικά μας δικαιώματα».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή Κοτζιά με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2015, αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
» Κατά τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) της 22ας Ιουλίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις χώρες της βαλκανικής με αφορμή συναντήσεις που είχα με αξιωματούχους των χωρών αυτών στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην περιοχή.

» Ως προς το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ανέφερα και κατά τη συνάντηση του ΕΣΕΠ, η ελληνική πλευρά εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

» Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε με εκπροσώπους των κομμάτων στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας επί συγκεκριμένων ονομάτων τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποδεκτά, καθώς και επί λοιπών ζητημάτων τα οποία κρίνονται, από πλευράς σας, σημαντικά.»
Με τιμή, Νίκος Κοτζιάς»

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





Πηγή: eglimatikotita.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου