Ετικέτες

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

8 συζητήσεις για το σεξ, που πρέπει να κάνει κάθε ζευγάρι

Υπάρχουν συγκεκριμένες συζητήσεις που θα πρέπει να κάνει το ζευγάρι, και οι οποίες δημιουργούν μεγάλη δύναμη και διάρκεια μέσα στη σχέση υποστηρίζει σε μελέτη του ο Joseph Grenny

Εδώ σας παρουσιάζουμε τις 8 συζητήσεις για το σεξ που πρέπει να κάνει κάθε ζευγάρι. Θεωρείται αυτονόητο, ότι θέλετε να απολαμβάνετε τη στιγμή που κάνετε έρωτα με τον σύντροφό σας. Αλλά ακόμη και το σεξ απαιτεί μία επικοινωνία.


Δείτε γιατί:

Τα ζευγάρια που συζητούν μεταξύ τους αποτελεσματικά τα δύσκολα και άβολα θέματα, ανεβάζουν κατά 10 φορές τις πιθανότητες να έχουν μία περισσότερο ευτυχισμένη και ανταποδοτική σχέση, από τα ζευγάρια που αγνοούν και προσπερνούν τα δύσκολα θέματα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που εκπόνησε ο Joseph Grenny, συγγραφέας του βιβλίου «Crucial Conversations».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες συζητήσεις που θα πρέπει να κάνει το ζευγάρι, και οι οποίες δημιουργούν μεγάλη δύναμη και διάρκεια μέσα στη σχέση», υποστηρίζει ο J.Grenny. «Oταν μιλάμε για σεξουαλική οικειότητα, μιλάμε για την λίστα που ακολουθεί παρακάτω».

Διαβάστε, λοιπόν, ποια είναι τα 8 θέματα που πρέπει να αγγίξετε, αλλά και πώς να τα προσεγγίσετε, ώστε να μπορέστε να προχωρήσετε στη συνέχεια στα πιο ενδιαφέροντα, που ακολουθούν…

1. Όρια
Αν δεν θέλετε να καταλήξετε στις …50 αποχρώσεις του «ώ, Θεέ μου τι κάνεις τώρα;», μη διστάσετε να συζητήσετε για τα όρια. «Ενώ είναι δυνατόν να ζήσετε μεταξύ σας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο στο κρεβάτι, χωρίς επικοινωνία είναι επίσης δυνατόν να ζήσετε μια μεγάλη αποτυχία» , λέει η σεξολόγος Carol Queen. Καθορίστε από πριν, ποιο είναι το είδος του παιχνιδιού που θα σας κάνει να νοιώσετε καλά και άνετα, αν π.χ. κάποιος θέλει να σας βάλει χειροπέδες. Επίσης, επιλέξτε μια ασφαλή λέξη, που να μην έχει σχέση με το σεξουαλικό παιχνίδι που παίζετε μεταξύ σας, ώστε εάν κάποιος από τους δύο – ή εσείς ή ο σύντροφός σας – θελήσει, να μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να σταματήσει αυτό που συμβαίνει, εάν δεν του αρέσει να το συνεχίσει. Για να ξεκινήσετε τη συζήτηση για τα όρια, κάντε μία ανταλλαγή ιδεών σχετικά μ” αυτό που θέλετε να ζήσετε και προσπαθήστε να καταλήξετε σ’αυτό που είναι σύμφωνοι και οι δύο: «Στη χειρότερη περίπτωση, η επιθυμία σας θα μείνει ανεκπλήρωτη, και θα παραμείνει φαντασίωση. Στην καλύτερη περίπτωση: θα υπάρχουν δύο νέες επιλογές στο σεξουαλικό μενού σας», λέει η Δρ Queen.

2. Ερωτικοί οδηγοί
Μπορείτε εύκολα να καταλήξετε σε πρότυπους οδηγούς για νέα κόλπα στο σέξ. «Αυτό αφορά περισσότερο στα ζευγάρια που ξεκινούν με ελλιπή – περιορισμένη πληροφόρηση ή άκαμπτες απόψεις σχετικά με το τι είναι «κανονικό σεξ», κάτι που μπορεί να τα οδηγήσει στην απόρριψη πολλών ερωτικών επιλογών», λέει η Δρ Queen. «Αν η ατζέντα των επιλογών σας στο σεξουαλικό παιγνίδι είναι υπερβολικά περιορισμένη, είμαστε υποχρεωμένοι να σας συστήσουμε κατ’αρχήν έναν σεξολόγο ή τουλάχιστον να διαβάσετε κάποια βιβλία, όπως το «Hot Sex! Περισσότερα από 200 πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε απόψε», βιβλία που έχουν γραφτεί για να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν πικάντικες ιδέες και πληροφορίες, για να μπείτε σ’ένα όμορφο σεξουαλικό παιχνίδι με τον/την σύντροφό σας», λέει η Δρ Queen.

3. Δυσλειτουργία
Η αποτυχία στην έναρξη της σεξουαλικής πράξης ή το πρόωρο τέλος της, είναι ευαίσθητα θέματα για να τα συζητήσει κανείς: «Οι περισσότεροι άντρες δεν θέλουν να μιλήσουν γι “αυτά τα θέματα, ενώ βρίσκονται στο κρεβάτι με τη σύντροφό τους», λέει ο Joel D. Block, PhD, συγγραφέας του βιβλίου «Κάντο με τον δικό μου τρόπο». Έτσι, αντί «να του ζητήσετε να σας ικανοποιήσει, προσπαθήστε να τον βοηθήσετε να αποβάλλει την ένταση από τη δυσκολία του» Εάν έχετε πρόβλημα ξηρότητας, π.χ., ο Δρ. Block προτείνει να πείτε: «θα μου άρεσε να πηγαίνεις πιο αργά» ή «Χρειάζομαι περισσότερα ερωτικά παιχνίδια για να πάρω προς». Αν η δυσλειτουργία επιμένει, συζητήστε το πρόβλημα έξω από την κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε να πείτε,«Όταν πιέζομαι συναισθηματικά αυτό λειτουργεί εναντίον μου, αλλά να ξέρεις ότι δεν έχω πρόβλημα. Θα το ξεπεράσουμε». Αν πιάσει αυτό, είναι μια χαρά. Αν όχι, τουλάχιστον θα έχετε θίξει το θέμα, ξέροντας ότι το κάνατε με έναν ευαίσθητο, υποστηρικτικό τρόπο.

4. Προφύλαξη
«Δεν έχει σημασία πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχε ο κάθένας από σας πριν συναντηθείτε» επισημαίνει η Δρ Queen. «HPV και οι άλλες ασθένειες, μεταδίδονται μέσω των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων, όπως μεταδίδεται το κοινό κρυολόγημα μέσω της μύτης και του λαιμού» Είναι, λοιπόν, καλύτερα να μιλήσουμε για αυτό το θέμα ξεκάθαρα πριν κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Δοκιμάστε το: «Αυτά είναι τα προσωπικά μου όρια για το ασφαλές σεξ», ή «αυτός είναι ο τρόπος αντισύλληψης που ακολουθώ». «Πρόκειται για το σώμα σας, και κάποιες συνθήκες είναι για πάντα –σ’αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι ανεπιθύμητες κυήσεις», προσθέτει ο Δρ Queen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5. Αποκλειστικότητα
Μην υποθέτετε.. Αν δεν έρθετε σε μία μεταξύ σας σαφή προφορική συμφωνία, μην σκέφτεστε από μόνοι σας «δεν θα μπορούσε να είναι με κάποια άλλη/ο», γιατί έτσι λέτε ψέματα στον εαυτό σας. «Πολλές γυναίκες προτιμούν να μην ζητήσουν αποκλειστικότητα, επειδή φοβούνται ο άλλος δεν θα συναινέσει ποτέ σ’αυτό», υποστηρίζει λέει ο Laurie Puhn, οικογενειακός θεραπευτής και συγγραφέας «Σ’αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε τι σκέπτεται ο άλλος και έτσι να πάρετε μία σωστή απόφαση για σας, για το εάν θέλετε ή δεν θέλετε να κάνετε σεξ.» Πώς θα μπείτε σε αυτό το θέμα ευγενικά και με κομψότητα; «Θα πρέπει και οι δύο αισθάνεστε άνετα, ίσως σε κάποιο σπίτι του ενός ή του άλλου, ή σε ένα υποφωτισμένο σαλόνι» λέει ο Puhn. «Απλώς μην συζητήστε γι’αυτό το θέμα, εάν δεν έχετε πιεί και οι δύο κάτι περισσότερο από ένα ποτό».

6. Συγχρονισμός
Είστε τώρα σε διάθεση για σεξ; Τι θα λέγατε για το «αμέσως»; Αν ένα άτομο ανυπομονεί να μπει σε διαδικασία και το άλλο δεν είναι ακόμη έτοιμο, «όχι μόνο θα αποτύχει το σεξ και δεν θα είναι ευχάριστο, αλλά το πιθανότερο είναι να μην προκύψει και συναισθηματική σύνδεση», λέει ο Grenny. Είναι καλύτερα να πείτε ότι δεν θέλετε σεξ, αλλά πώς να πείτε «όχι», χωρίς να ακουστεί σαν «ποτέ;» «Αγγίξτε τον σύντροφό σας με χαμόγελο και να προτείνετε «κάποια άλλη στιγμή», λέει ο Puhn. «Αυτό λέει σ “αγαπώ και θέλω να έρθουμε κοντά, αλλά όχι απόψε». Να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει κι άλλο ραντεβού.

7. Σχόλια
Μιλήστε και πείτε ανοιχτά τι σας ανάβει και τι όχι, όσο πιο φυσικά μπορείτε. «Οι σύντροφοί μας δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μας», εξηγεί η Δρ Queen, η οποία προτείνει να αρχίσετε με το «Υπάρχουν κάποιες σεξουαλικές σκέψεις που κάνω συχνά, αλλά ποτέ δεν έχω συζητήσει μέχρι σήμερα» και να συνεχίσετε με το κόλπο : «Θέλεις να σου μιλήσω γι’αυτές τις σκέψεις περισσότερο;» Κατά τη διάρκεια της πράξης «μπείτε στην θέση να δείχνετε με ήχους και λέξεις την ικανοποίηση που έχετε σε συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να ωθείτε και να ενθαρρύνεται τον σύντροφό σας προς κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά» λέει ο Δρ Block. «Οι άνδρες εκτιμούν αυτά τα μη λεκτικά μηνύματα.» Επίσης, ανταποκριθείτε άμεσα με σχόλια, μιλώντας για σας, αντί γι “αυτόν. Έτσι, αντί να πείτε «κάνε μου αυτό ή εκείνο» προσπαθήστε να πείτε : «Όταν μου το κάνεις αυτό, με ανάβεις πολύ».

8. Σχεδιασμός
Αυτό μπορεί να μην ακούγεται και πολύ ρομαντικό, αλλά τα ζευγάρια θα πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους για το πώς θα χωρέσουν το σεξ μέσα στα γεμάτα προγράμματά τους. «Οι Αμερικανοί έχουν σεξουαλική επαφή κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα», λέει ο Δρ Block. «Αλλά αυτό που μετράει είναι η ποιότητα, όχι η ποσότητα « έτσι ο Δρ Block προτείνει να αποφασίσετε πόσο είναι αμοιβαία αποδεκτή η συχνότητα, και επίσης, εάν είναι αποδεκτό κι απ’τους δύο το ήσυχο σεξ, ενώ σας επισκέπτονται συγγενείς και απρόσμενες αναποδιές. Αν κάποιος από σας αρέσκεται, επίσης στο σεξ το πρωί, ενώ ο άλλος το απολαμβάνει το βράδυ, «βρείτε συμβιβαστικές λύσεις που να καλύπτουν τα γούστα και των δύο», λέει η Δρ Queen.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου