Ετικέτες

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Νέα δεδομένα φαίνεται πως προκύπτουν στην υπόθεση της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (06/12/2014) στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Ζακύνθου, στην Κυψέλη.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, το άψυχο σώμα του συγγραφέα φέρει τραύματα στο πρόσωπο, ωστόσο τα χτυπήματα που δέχθηκε από το δράστη δεν ήταν θανάσιμα.

Mε βάση τα νέα αυτά δεδομένα, οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο σενάρια. Είτε ο δράστης τον έπνιξε πιθανόν με μαξιλάρι αφού πρώτα τον χτύπησε στο πρόσωπο, είτε ο θάνατος του Κουμανταρέα να προήλθε από παθολογικά αίτια, εξαιτίας του μεγάλου σοκ που υπέστη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μένης Κουμανταρέας εντοπίστηκε νεκρός από τον ανιψιό του. Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβησαν στο σπίτι του συγγραφέα, όπου πραγματοποιούν έρευνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ο γνωστός συγγραφέας έπεσε θύμα δολοφονίας από άτομο που ίσως γνώριζε, καθώς φαίνεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στο δράστη. Το σπίτι του ήταν ανάστατο, με τους αστυνομικούς να εξετάξουν το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ποιος ήταν ο Μένης Κουμανταρέας

Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν βιωματικός συγγραφέας, ενώ η γραφή του κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.
Είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Αθηνών Κάρολος Μπερζάν, ενώ φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν και εργαζόταν κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες, από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα.

Τασούλας: Η ελληνική λογοτεχνία έχασε έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας με αφορμή το θάνατό του έκανε λόγο για έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους που έχασε η ελληνική λογοτεχνία.

«Ο τραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέα στέρησε την ελληνική λογοτεχνία από έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους της και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη. Για περισσότερο από μισόν αιώνα, από «Τα μηχανάκια» του 1962 έως το «Ο θησαυρός του χρόνου», που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα, ο Κουμανταρέας παρακολούθησε με απαράμιλλη ευαισθησία και ενάργεια, καθώς και με γοητευτικά προσωπική γραφή τον εσωτερικό παλμό και τις προσδοκίες τού σύγχρονου ανθρώπου, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.


Πηγή: newsbomb.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου