Ετικέτες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί οι άνθρωποι δεν είμαστε πιστοί στις σχέσεις μας;

Δίνεται απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει το μυαλό σου και που σε κάνει να μην στεριώνεις σε σχέση.




Τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε πει όλα. Από το "επειδή μπορώ" μέχρι το "δεν φταις εσύ, αλλά εγώ". Η Esther Perel, σύμβουλος ζευγαριών και συγγραφέας του βιβλίου "Mating in Captivity θεωρεί πως όσο κλισέ και να ακούγεται η τελευταία φράση, υπάρχει μία μεγάλη δόση αλήθεια. "Οι παράνομες σχέσεις είναι μία έκφραση της βαθύτερης αναζήτησης για κάτι διαφορετικό, παρά ένα σύμπτωμα κάποιου προβλήματος".
Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν η επιθυμία πηγαίνει προς κάπου αλλού και με ποιο τρόπο οι παράνομες σχέσεις είναι ένα είδος συμφιλίωσης μεταξύ της ανασφάλειας και τις δίψας για περιπέτεια; Η Perel δηλώνει με σιγουριά, παρόλο που κάποιος μπορεί να διαλύσει το δεσμό του για κάτι καινούργιο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει και να το κάνει. Και αυτό κορίτσι μπορείς να το καταλάβεις είτε ανήκεις σε αυτές που το κάνουν ή σε αυτές που τις το κάνουν.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Οι άπιστοι σε όλο τον κόσμο αυτό που μου λένε είναι το εξής: Νιώθω ζωντανός". Όταν γνωρίζουμε κάποιον καινούργιο άνθρωπο, η προσοχή και η συγκέντρωση που δίνεις και παίρνεις μεγαλώνει. Σύμφωνα με την Perel, οι περισσότερες παράνομες σχέσεις είναι κατά κάποιο τρόπο ιστορίες αγάπης και είναι πολύ εύκολο να σκεφτείς "δεν παίρνω αυτή την προσοχή και στο σπίτι μου". Ωστόσο, αυτός που απιστεί ούτε εκείνος δίνει την ίδια προσοχή στην νόμιμη σύντροφό του και στην ερωμένη του.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι βγαλμένο από το βυθό της λίμνης της σοφίας: όταν αποφασίζουμε να αφήσουμε το δεσμό μας για κάποιον άλλον, στην ουσία δεν θέλουμε να αφήσουμε το άλλο μας μισό, αλλά αυτό το άτομο που εμείς οι ίδιοι έχουμε γίνει.

Ορθά τα λέει η Perel. Εύγε!

Πηγή: ladylike.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου