Ετικέτες

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

6 κόλπα για να γλιτώστε χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Βασικός κανόνας πριν από τις αγορές στο super market είναι ένας: Γράψτε λίστα με τα προϊόντα που έχτε πραγματικά ανάγκη και προσπαθήστε να την τηρήσετε με όσο το δυνατόν μικρότερες αλλαγές. Ωστόσο υπάρχουν άλλες 6 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε πριν τα ψώνια σας.


1. Πάντα η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ πρέπει να γίνεται με γεμάτο στομάχι. Αν πεινάτε, τότε είναι σίγουρο ότι πολλές αγορές σας θα είναι παρορμητικές προσπαθώντας να καταπολεμήσετε το αίσθημα πείνας που αισθάνεστε. Αν δεν έχετε φάει ή δεν προλαβαίνετε να φάτε πριν από το super market σας προτείνουμε να καταναλώσετε ένα μικρό σνακ ή μια τυρόπιτα από το φούρνο της γειτονιά σας για να πάτε χορτάτοι.

2. Αφήστε αν μπορείτε τα παιδιά στο σπίτι. Τα παιδιά μπορεί να σας παρασύρουν σε αγορές που δεν τις έχετε ανάγκη. Στο ταμείο μπορεί να δείτε το καλάθι σας πιο γεμάτο γιατί τα παιδιά μπορεί να έχουν βάλει κάποια λιχουδιά που βρήκαν στη βόλτα τους στο σούπερ μάρκετ. Οι υπεύθυνοι στα καταστήματα για να σιγουρέψουν κάτι τέτοιο έχουν τοποθετήσει προϊόντα που αφορούν παιδιά στα κάτω ράφια γα να είναι εύκολα προσβάσιμα σε αυτά.

3. Προσθέστε σωστά τις τιμές των προϊόντων πριν από το ταμείο. Αν ένα προϊόν κοστίζει 9,90 ευρώ όταν κάνετε την πρόσθεση στο μυαλό σας με τα υπόλοιπα προϊόντα θα πρέπει να ξέρετε ότι αγοράζετε ένα προϊόν που κάνει 10 ευρώ και όχι 9. Ο εγκέφαλος μας «φωτογραφίζει» τον αριθμό 9 για αυτό πρέπει να μην ξεγελαστούμε γιατί όταν φτάσουμε στο ταμείο θα έχουμε απόκλιση στα λεφτά που περιμέναμε να πληρώσουμε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4. Να κοιτάτε τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων γιατί πολλές φορές μπορεί να αγοράζετε μεγάλες ποσότητες που λήγουν σύντομα. Επιλέξτε λοιπόν μικρότερες ποσότητες αν το προϊόν λήγει σύντομα ή αγοράστε κάποιο άλλο σε μεγαλύτερη ποσότητα αρκεί η ημερομηνία λήξεως να είναι ικανοποιητική για εσάς.

5. Αν ο χρόνος σας πιέζει αναβάλλετε την επίσκεψη σας στο σούπερ μάρκετ. Κάτι τέτοιο θα σας αγχώσει και θα κάνετε γρήγορες και χωρίς σκέψεις αγορές που θα μετανιώσετε αργότερα.

6. Επιλέξτε οικογενειακές συσκευασίες και συμπυκνωμένα προϊόντα που είναι πιο φθηνά αλλά και διαρκούν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε τις πολλές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τέλος προσέξτε όταν αγοράζετε προϊόντα με ανταλλακτικά (υγρά σαπούνια, ) Τα προϊόντα αυτά πωλούνται με ανταλλακτικά ή χωρίς. Διαλέξτε το ανταλλακτικό εφόσον έχετε αγοράσει παλαιότερα το προϊόν. Οι περισσότεροι αγοράζουν το προϊόν ξανά και χάνουν χρήματα που μηνιαίως δεν είναι και ευκαταφρόνητο ποσό.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου