Ετικέτες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τρεις τροφές που είναι επικίνδυνες αν δεν μαγειρευτούν σωστά

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που αν και τις καταναλώνουμε συχνά, λίγοι γνωρίζουν ότι με λίγη απροσεξία μπορεί να αποδειχτούν άκρως επικίνδυνες για την υγείας μας.

Δείτε τρεις τροφές που πρέπει πάντα να τις καταναλώνετε με προσοχή:


Κοτόπουλο

Είναι προφανές ότι το κοτόπουλο πρέπει να καταναλώνεται μόνο αν είναι καλά μαγειρεμένο. Μην τρώτε ποτέ κοτόπουλο, το οποίο καταλαβαίνετε από την πρώτη δαγκωνιά ότι δεν ψηθεί καλά μέχρι το κόκαλο.

Μερικές φορές, λόγω του τρόπου που μεταχείρισης και επεξεργασίας του μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, το ωμό κοτόπουλο περιέχει σαλμονέλα, ένα βακτήριο που είναι η πιο κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης. Μέσα σε 4 έως 7 ημέρες μετά την κατανάλωσή του, μολύνει τον εντερικό σωλήνα, προκαλώντας πυρετό, διάρροια, κοιλιακές κράμπες, και έμετο.

Αυτό, όμως, είναι το "καλό" σενάριο! Πέρυσι, στις ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο, κοτόπουλα από εκτροφείο προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση από το βακτήριο Heidelberg της σαλμονέλας, το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Από τους 621 ανθρώπους που μολύνθηκαν, το 38% κατέληξε για μέρες στο νοσοκομείο.

Μην πλένετε ποτέ το ωμό κοτόπουλο και πάντα να το ψήνετε σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 75 βαθμούς Κελσίου

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τόνος

Όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψάρι, τόσο περισσότερο ψευδάργυρο περιέχει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο υδράργυρος "βιοσυσσωρεύεται" στα μεγαλύτερα ψάρια, καθώς εκείνα τρώνε τα μικρότερα ψάρια, που έχουν φάει μικρότερα ψάρια, και ούτω καθεξής. Είναι πολύ θρεπτικό ψάρι και απαραίτητο στην διατροφή σας, αλλά ενέχει έναν κίνδυνο.

Η υπερβολική κατανάλωση τόνου μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από ψευδάργυρο, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αυτό. Όταν κάποιος ασθενήσει από αυτό, έχει συνήθως υψηλή πίεση του αίματος, ενδομητρίωση, πονοκεφάλους, πόνο στους μυς, απώλεια συντονισμού, αδυναμία, μυϊκή ατροφία και μειωμένη νοητική λειτουργία.


Ραβέντι

Αν σας αρέσει αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό, τότε φροντίστε να μην καταναλώνετε τα φύλα του, καθώς μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Τα φύλλα περιέχουν υψηλά επίπεδα του οξαλικού οξέος, το οποίο μπορεί επίσης να βρεθεί στα λευκαντικά, τα παρασιτοκτόνα και τα χημικά προϊόντα αφαίρεσης βαφής. Η κατανάλωσή του προκαλεί μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και το λαιμό, το οποίο οδηγεί σε ναυτία και έμετο, κοιλιακό πόνο, σοκ, κώμα, πέτρες στα νεφρά, επιληπτικές κρίσεις και μερικές φορές ακόμα και σε θάνατο.

Είναι εύκολο να πετάξετε τα φύλλα και, συνεπώς, να φάτε το ραβέντι με ασφάλεια. Αλλά αν το ραβέντι σας έχει υποστεί παγετό ή αν το έχετε καταψύξει εσείς, είναι καλύτερο να το πετάξετε ολόκληρο, καθώς το υπερβολικό κρύο προκαλεί χημικές αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το φυτό, απελευθερώνοντας τις επικίνδυνες τοξίνες και στον βρώσιμο καρπό.


Πηγή: tokafeneiomas.eu

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου