Ετικέτες

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Αόρατη» η BMW του... Βενιζέλου

Δεν έχει τέλος η... αμαρτωλή ιστορία με τις BMW που αγοράστηκαν την εποχή του Μνημονίου, με τη μία εκ των οποίων προκαλούσε επί καθημερινής βάσης ως τις πρόσφατες εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος!Υστερα από τη μετεκλογική απόφαση να μπει πωλητήριο στα δύο πανάκριβα αυτοκίνητα, οι αρμόδιοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν άρχισαν να αναζητούν τα αναγκαία παραστατικά για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.


Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τίποτε, με αποτέλεσμα να επικρατεί «μαύρο σκοτάδι» για το πώς αγοράστηκαν, ποιος έδωσε την εντολή, ποιος τις παρέλαβε, από ποιον και πόσο ακριβώς κόστισαν!

Πρωτίστως εκείνος που φέρεται να έπεσε από τα σύννεφα ήταν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Εδώ και δύο εβδομάδες προσπαθεί να μάθει ποιος και πώς τις αγόρασε, ώστε να τις κοστολογήσει. Ομως διαπίστωσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε εντολή για την αγορά τους ούτε τιμολόγια ούτε καμία απόδειξη για την παραλαβή τους.

Οι ελεγκτές έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία με τα κρατικά αυτοκίνητα και πάλι δεν έχουν βρει -μέχρι τώρα- κανένα σχετικό έγγραφο. Υπό αυτή την έννοια, οι δύο BMW είναι για το κράτος... αόρατες και εφόσον δεν βρεθεί τελικά κάποια άλλη εξήγηση, θα μεγαλώσουν τα ερωτήματα για το πώς αποκτήθηκαν.

Ηδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στα παρασκήνια έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα για την προμήθειά τους μπορεί να προήλθαν από τα μυστικά κονδύλια που υπάρχουν σε ορισμένους κυβερνητικούς κωδικούς, τα οποία όμως προορίζονται για άλλους, εθνικούς σκοπούς και σίγουρα όχι για να πληρώνονται υπουργικές BMW...Η υπόθεση με τα εν λόγω αυτοκίνητα ξεκίνησε την εποχή του Μνημονίου, όταν ο -υπόδικος σήμερα για τη «λίστα Λαγκάρντ» και πανίσχυρος τότε υπουργός Οικονομικών- Γιώργος Παπακωνσταντίνου έπαιρνε τα άγρια μνημονιακά μέτρα και βρισκόταν στο στόχαστρο των αντιδράσεων.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με όλα τα αξεσουάρ

Τότε έγινε γνωστό ότι παραγγέλθηκε για να κυκλοφορεί υπό αυξημένη προστασία ένα υπερπολυτελές θωρακισμένο, αλεξίσφαιρο και με όλα τα αξεσουάρ (μέχρι και δορυφορικό τηλέφωνο είχε) αυτοκίνητο, αξίας 750.000 ευρώ!

Το ίδιο ίσχυσε και για τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσή, που έστελνε τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές και συνταξιούχους, χρεώνοντας κι αυτός το Ελληνικό Δημόσιο με ένα δεύτερο αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ. Το σύνολο δηλαδή της δαπάνης για τις δύο BMW ήταν 1.500.000 ευρώ σε καιρό Μνημονίου και άγριας λιτότητας για τους πολίτες.

Ομως οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας δεν πρόλαβαν να τις χαρούν. Στον ανασχηματισμό ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακινήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και, μολονότι ζήτησε να πάρει την πολυτελή «μπέμπα», βρήκε μπροστά του τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο νέος πια υπουργός Οικονομικών την κράτησε για λογαριασμό του και συνέχισε -παρά τις αντιδράσεις- να τη χρησιμοποιεί ακόμη και την περίοδο που, μετά τις εκλογές του 2012, δεν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός αλλά μόνον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...

Η δεύτερη αλεξίσφαιρη BMW παραχωρήθηκε το 2012 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου και έκτοτε χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις του κ. Σαμαρά. Το κόστος σέρβις της πρωθυπουργικής BMW 760Li HS των 4.400 κυβικών εκατοστών είναι πραγματικά ασύλληπτο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήλθε σε 25.018,21 ευρώ (!), εκ των οποίων 17.650,51 ευρώ κόστισε η προμήθεια των ανταλλακτικών και 7.367,70 ευρώ η εργασία. Ιλιγγιώδη είναι και τα ποσά για την αντικατάσταση των αλεξίσφαιρων ελαστικών, αφού μια τετράδα από αυτά στοίχισε 9.672,42 ευρώ. Τα ίδια βέβαια στοίχιζαν και τα σέρβις της... αντιπροεδρικής BMW.


Πηγή: newscity1.net

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου