Ετικέτες

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Έρευνα: Ο εθισμός στο πορνό και τα video games οδηγεί σε «κρίση ανδρισμού»

Σύμφωνα με τον Zimbardo, το κριτήριο για τον εθισμό δεν είναι μονάχα οι ώρες που αφιερώνει ένας νέος σε αυτές τις ενασχολήσεις αλλά και η αλλαγή στη νοοτροπία του.


Η εκτεταμένη χρήση video games και πορνογραφίας οδηγεί τους νεαρούς άνδρες σε «κρίση ανδρισμού», υποστηρίζει ένας κορυφαίος ψυχολόγος, ο οποίος μάλιστα εκπόνησε και μία λεπτομερή μελέτη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Phillip Zimbardo προειδοποιεί στο πιο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Man (Dis)Connected» ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και την πορνογραφία, σε βαθμό εθισμού, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες στη σεξουαλική ζωή ενός νεαρού άνδρα και στις ακαδημαϊκές του επιδόσεις.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα πορίσματα της έρευνας του διακεκριμένου ψυχολόγου που εστίασε στη ζωή 20.000 νεαρών και συγκεκριμένα στη σχέση τους με τα video games και το πορνογραφικό υλικό που διατίθεται πλέον δωρεάν στο Ίντερνετ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σύμφωνα με τον Zimbardo, το κριτήριο για τον εθισμό δεν είναι μονάχα οι ώρες που αφιερώνει ένας νέος στις παραπάνω ενασχολήσεις αλλά και η αλλαγή στη νοοτροπία του.

Ένα από τα αγόρια που του μίλησαν, περιέγραψε τις συνέπειες του εθισμού του ως εξής: «Όταν είμαι στην τάξη, εύχομαι να ήμουν σπίτι και να έπαιζα World of Warcraft. Όταν είμαι με μία κοπέλα, εύχομαι να έβλεπα πορνό γιατί εκεί δεν υπάρχει ο κίνδυνος απόρριψης».

Ο Zimbardo διερευνά επίσης το πρόσφατο φαινόμενο της στυτικής δυσλειτουργίας σε άτομα νεαρής ηλικίας, η οποία σχετίζεται με την υπερβολική έκθεση σε πορνογραφικό υλικό.


Πηγή: protothema.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου