Ετικέτες

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Δείτε τι έκανε μια θεούλα φώκια στη Σάμο!!!Πώς αντέδρασε τουρίστας Γάλλος!!

Ένας Γάλλος τουρίστας που βρέθηκε στη Σάμο ενοχλήθηκε από το θέαμα μια φώκιας που λιαζόταν σε ξαπλώστρα στην παραλία της Γάγκου και την απείλησε με εξόντωση




Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σύμφωνα με το www.zoosos.gr στην παραλία της Γάγκου στο Βαθύ της Σάμου, όταν η πιο γνωστή φώκια του νησιού, η Αργυρώ, λιαζόταν στην παραλία πάνω σε μια ξαπλώστρα.
Να υπενθυμίσουμε πως η φώκια αποτελεί προστατευόμενο είδος, καθώς από τις 450 φώκιες Monachus - monachus οι 250 μόνο ζουν στα θαλάσσια ύδατα της χώρας μας στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στο Κρητικό πέλαγος.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικό δήλωσε στην ιστοσελίδα www.zoosos.gr, πως άκουσε με τα ίδια της τα αυτιά έναν Γάλλο τουρίστα να παραπονιέται για το θέαμα και να λέει πως η παρουσία της φώκιας στην παραλία αποτελεί πρόβλημα και πως το καλύτερο θα ήταν να την πυροβολούσε κάποιος.
Οι υπόλοιποι λουόμενοι της παραλίας αντέδρασαν άμεσα στις απειλές του Γάλλου τουρίστα, εξηγώντας του πως πρόκειται για ένα απειλούμενο είδος και ζητώντας του να σεβαστεί το μέρος που έχει επισκεφθεί.
"Η συμπεριφορά του ευρωπαίου τουρίστα με εξέπληξε και από τα λόγια του συγκεκριμένου ανθρώπου αποδεικνύεται η έλλειψη παιδείας και γνώσεων για την αξία των άγριων ζώων. Πρώτη φορά άκουσα να απειλούν την Αργυρώ κατά κύριο λόγο όλοι την λατρεύουν", επισήμανε η μάρτυρας.

Η Monachus - monachus στα ελληνικά ύδατα

Η συμπεριφορά της συγκεκριμένης μεσογειακής φώκιας και η εξοικείωση της με το είδος μόνο συνηθισμένη δεν είναι, γι' αυτό και αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση.
Αν τυχαία εντοπίσετε φώκια θα ήταν φρόνιμο να μην την πλησιάσετε και για να μην την τρομάξετε. Θυμηθείτε ότι πρόκειται για άγριο ζώο με απρόβλεπτη συμπεριφορά ειδικά αν νιώθει ότι απειλείται. Τα άγρια ζώα δεν πρέπει να εξοικειώνονται με το είδος μας καθώς οι άνθρωποι αποτελούν γι’ αυτά την μεγαλύτερη απειλή!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Πηγή: news247.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου