Ετικέτες

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΣΔΟΕ: ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ!

Καλά κρατεί ο «χορός» της φοροδιαφυγής, όπως προκύπτει από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο διάστημα 3 έως και 9 Αυγούστου από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Με παραβατική συμπεριφορά... συνελήφθη μία στις πέντε επιχειρήσεις, σε περισσότερους από 6.000 επιτόπιους ελέγχους.


Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για ελέγχους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ενισχύεται και προσαρμόζεται καθημερινά για να παραχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα, ειδικά την περίοδο αυτή. Στο διάστημα αυτό 1.813 ελεγκτές έλεγξαν 5.968 επιχειρήσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 20,01%.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διεξήχθησαν 4.079 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των Δ.Ο.Υ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε 4.029 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια και διαπιστώθηκαν σε 605 επιχειρήσεις συνολικά 3.119 παραβάσεις. Στους ελέγχους αυτούς, που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, συμμετείχαν συνολικά 1.077 υπάλληλοι.

ΣΔΟΕ: Μία στις πέντε επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στους κλάδους εστίασης, διασκέδασης και τουρισμού, καθώς και εμπορίας. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους αφορούν κυρίως, σε ποσοστό 91%, τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων.

Κατά τους ελέγχους αυτούς, σε δύο επιχειρήσεις εστίασης, μία στην Αττική και μία στον Νομό Ηλείας, κατασχέθηκαν αδήλωτες Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε ποσοστό άνω του 80% σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στον τουρισμό. Πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Κρήτη (όλοι οι νομοί), η Νάξος, η Ικαρία, η Κεφαλλονιά, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Μαγνησία, τα νησιά των Σποράδων, η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κατωτέρω περιπτώσεις:

• Δημοτική Επιχείρηση σε τοπική εκδήλωση εξέδιδε απλά εισιτήρια αντί των νομίμων φορολογικών στοιχείων. Ο έλεγχος καταλόγισε 1.600 παραβάσεις.
• Σε Πρατήριο Υγρών Καυσίμων που δεν είχε εγκατασταθεί σύστημα εισροών - εκροών, το συνεργείο ελέγχου προχώρησε και σε κατάσχεση των δεδομένων προκειμένου να προχωρήσει σε επιπλέον ελεγκτικές επαληθεύσεις.
• Κατάσχεση Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής που δεν έχει δηλωθεί από την ελεγχθείσα εταιρεία. Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των αδήλωτων ταμειακών μηχανών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε παραγωγική λειτουργία εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους ελεγκτές όσο και από τους πολίτες.

Στο πλαίσιο των διενεργηθέντων ελέγχων της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Σε έλεγχο σε συναυλιακό χώρο στη νήσο Κω, διαπιστώθηκε κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων των υφιστάμενων στο χώρο πέντε (5) Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών, ότι αυτές δεν είχαν δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέβησαν στην κατάσχεση των εν λόγω ΦΤΜ.
2. Σε έλεγχο που διενήργησε, σε πολυιατρείο στη νήσο Κω, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 304 φορολογικών στοιχείων ΑΠΥ.
3. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση πώλησης τουριστικών ειδών στη Ρόδο, διαπιστώθηκε η λειτουργία Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής χωρίς αυτή να έχει δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ. Το συνεργείο ελέγχου προέβη σε κατάσχεση της εν λόγω ΦΤΜ.
4. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κυλικείο στην Λαμία, διαπιστώθηκε η χρήση Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής, χωρίς αυτή να είχε δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ. Το συνεργείο ελέγχου προέβη σε κατάσχεση της εν λόγω ΦTM.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου