Ετικέτες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΣΟΚ και ΘΛΙΨΗ για τον Γιώργο Μαρίνο...

Έζησε μια ζωή που θα ζήλευαν πολλοί. Γεμάτη λάμψη, επιτυχίες, δόξα, χρήματα και μεγάλους έρωτες... Σήμερα όλα είναι διαφορετικά, καθώς ο 76χρονος πια Γιώργος Μαρίνος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Ένα γολγοθά που προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο. Η ζωή του κρέμεται σε μια συσκευή οξυγόνου.


Σε μια μάσκα που θα φορά για το υπόλοιπο της ζωής του. Και μέσα σ’ όλα αυτά, τα οικονομικά προβλήματα τον ανάγκασαν να βάλει πωλητήριο στο ησυχαστήριό του στον Νέο Βουτζά. Μια αγοραπωλησία που γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον ίδιο, καθώς, όπως αποκαλύπτει καθημερινή εφημερίδα , κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή του, άρπαξαν την πολυτελή βίλα του έναντι πινακίου φακής!
Η πληροφορία πως μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε, τα προβλήματα στην υγεία του μεγαλύτερου Έλληνα showman έχουν επιδεινωθεί, ήταν αρκετή για να τον αναζητήσουμε. Να δούμε πώς είναι, πού βρίσκεται.

Αν ισχύουν τα όσα μάθαμε. Δυσκολευτήκαμε πολύ να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο, αλλά σύντομα, μιλώντας με τον πιο δικό του άνθρωπο, καταλάβαμε το γιατί...

Ο Βασίλης Θωμάκος είναι 30 χρόνια επιστήθιος φίλος του Γιώργου Μαρίνου. Ο φύλακας άγγελός του. Από τους ελάχιστους, ίσως και ο μοναδικός που βρίσκεται δίπλα του σε όλες του τις στιγμές, καλές και κακές. Είναι εκείνος που τον προσέχει τους τελευταίους εννέα μήνες σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Βούλα και όχι σε ένα πολυτελές σπίτι όπως κάποιοι είχαν πει. Η Μαριάννα Λάτση είναι εκείνη που καλύπτει, με πάγιες εντολές που έχει δώσει, το ενοίκιο, τα έξοδα του σπιτιού και της περίθαλψής του. Που έχει φροντίσει να πηγαίνει μία γυναίκα καθημερινά στο σπίτι του, για να καθαρίσει και να μαγειρέψει. Ο ίδιος ο κ. Βασίλης εξομολογείται στο «Spirto»: «Είμαι δίπλα του 30 χρόνια. Δεν μπορώ να τον εγκαταλείψω, παρότι στερούμαι την οικογένειά μου, τον γιο μου. Δεν τον εκμεταλλεύτηκα ποτέ, ούτε όταν είχε λεφτά».

Παράλληλα με τα προβλήματα υγείας, του χτύπησαν την πόρτα και οι οικονομικές δυσκολίες. Τα έξοδα της νοσηλείας του στις πρώτες θέσεις ιδιωτικών νοσοκομείων ήταν μεγάλα. Βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια εκτός δουλειάς, με μόνο έσοδο μια μικρή σύνταξη. Η βοήθεια της Μαριάννας Λάτση είναι για αυτόν πολύ σημαντική. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουμε, δεν περιορίστηκε σε αυτό. Εξασφάλισε και ο ίδιος κάποια χρήματα για την επιβίωσή του, πουλώντας με πόνο ψυχής τη βίλα του στον Νέο Βουτζά. Τον επίγειο παράδεισό του, όπως τον χαρακτήριζε, στον οποίο πέρασε 30 υπέροχα, έντονα, αλλά και δύσκολα χρόνια. Φαίνεται, όμως, πως η αγοραπωλησία, που έγινε πριν από περίπου τέσσερις μήνες, δεν του απέδωσε τα αναμενόμενα.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Θωμάκος: «Μόνο κάτι λίγα χρήματα πήρε από την πώληση του σπιτιού στον Νέο Βουτζά. Ψίχουλα συγκριτικά με την αξία του σπιτιού. Τα υπόλοιπα είναι σε μακροχρόνιες επιταγές. Το σπίτι ήταν σε αγγελία τέσσερα χρόνια, αλλά τελικά πριν από λίγους μήνες, ένα μεσιτικό γραφείο που το είχε αναλάβει, το πούλησε σε κάποιον που δεν γνωρίζω. Φαίνεται πως το σπίτι το πήραν κοψοχρονιά. Τα λεφτά των επιταγών δεν βλέπω να τα παίρνει ποτέ. Και συνέχεια με ρωτάει. Από την αρχή ανησυχούσε για τις επιταγές. Δεν ανακατεύτηκα εγώ. Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε να υπογράψει. Λίγο μετά έπαθε τρεις απανωτές λοιμώξεις. Τις τελευταίες 10 μέρες και για όλη του τη ζωή από δω και πέρα θα ζει με οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο. Κάθε μέρα πίνει μια σακούλα φάρμακα».
Ελάχιστοι ενδιαφέρονται πια για αυτόν. Εξαίρεση αποτελούν η Άννα Φόνσου αλλά και ο Σταμάτης Φασουλής, παρότι με τον τελευταίο οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί, όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο Γιώργος Μαρίνος έφυγε σχεδόν σαν τον κλέφτη από τον πολυτελή οίκο ευγηρίας στον Γέρακα, όπου τον είχε βάλει προς αποκατάσταση της υγείας του.

Στις αρχές του 2014 ο δημοφιλής showman είχε υποβληθεί σε μια σοβαρή εγχείρηση καρδιάς. Η μετεγχειρητική του πορεία απαιτούσε φροντίδα και το γεγονός ότι έχει απομείνει μόνος, χωρίς κάποιον δικό του άνθρωπο να μπορεί να τον φροντίσει, έκανε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Τότε προέκυψε η γνωριμία του με την Άννα Φόνσου. Όπως είπε η ίδια: «Δεν είχε τύχει να γνωριστούμε. Μάλιστα στην αρχή μιλούσαμε στον πληθυντικό. Εγώ τον πλησίασα, γιατί ήθελα να του συμπαρασταθώ. Οποιοσδήποτε ηθοποιός χρειαστεί τη βοήθειά μας θα του την προσφέρουμε. Έτσι έκανα κι εγώ με τον Γιώργο. Ήμουν πράγματι κοντά του και μου είπε “δεν θέλω να πάω σπίτι μου, γιατί δεν έχω ανθρώπους να με περιποιούνται”. Κάθισε περίπου δυο μήνες στο “Σπίτι του Ηθοποιού”, καθώς ο Σταμάτης Φασουλής μού είπε ότι θα τον πάρει και θα τον περιποιείται εκείνος».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Γιώργος Μαρίνος έμεινε στον οίκο ευγηρίας περίπου οκτώ μήνες. Ώσπου ένα πρωί, αποφάσισε ότι θέλει να φύγει. Ωστόσο, αυτή η κάπως… άτακτη φυγή του φάνηκε να ενόχλησε τον επιστήθιο φίλο του, Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος βρισκόταν πάντα δίπλα του σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Έδωσα πολλά για εκείνον, για οκτώ ολόκληρους μήνες του αφοσιώθηκα στην αληθινά δύσκολη δοκιμασία του, μα πια δεν τον βλέπω. Νοίκιασε ένα σπίτι, έφυγε απ’ τον οίκο αποκατάστασης όπου είχε καταλήξει μετά το “Σπίτι του ηθοποιού”, πήρε τις αποφάσεις του κι εγώ πήρα τις αποστάσεις μου. Ελπίζω να είναι καλά», είχε πει και τα λόγια του φανέρωναν μια δόση πικρίας. Ήταν τότε που η Μαριάννα Λάτση ανέλαβε να τον τακτοποιήσει. Άλλωστε τους συνδέει μια φιλία, μια σχέση αγάπης. Όση τη γνωρίζουν, λένε πως δεν θα τον άφηνε ποτέ. Και με τις πράξεις τις το απέδειξε.

Η καθημερινότητά του πια έχει αλλάξει δραματικά. Η εικόνα του σε τίποτα δεν θυμίζει τον μεγάλο σταρ, που το μπρίο, το ταλέντο, η εξυπνάδα και η έντονη προσωπικότητά του καθήλωναν το κοινό που τον ακολουθούσε παθιασμένα. Σήμερα, απομονωμένος στο μικρό διαμέρισμα της Βούλας, καταβεβλημένος από τις αρρώστιες και με τον χρόνο να έχει περάσει αδυσώπητα από πάνω του, παλεύει να ζήσει όπως ο ίδιος θέλει τη δύσκολη ζωή του. Με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει να βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους. Δεν θέλει να τον λυπούνται.

Τα καρδιολογικά και τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τον έχουν θέσει σε πλήρη εξάρτηση από τις συσκευές οξυγόνου. Κάποιες φορές, κουρασμένος από την εξάρτηση αυτή, επιχειρεί να αφαιρέσει τη μάσκα, αλλά γρήγορα τη ζητά και πάλι καθώς οι πνεύμονές του δεν αντέχουν για πολύ χωρίς υποστήριξη. Σε αυτά τα μοναχικά του βράδια κάνει τον απολογισμό του. Και τότε βλέπει ότι στην πολυτάραχη ζωή του ήταν πολλοί εκείνοι τον εκμεταλλεύτηκαν. Αυτό του έχει στοιχίσει πολύ. Άλλωστε, στην τελευταία του συνέντευξη είχε πει: «Δεν είμαι καλά. Δεν θέλω να βλέπω κανέναν, δεν επιθυμώ επισκέψεις», ενώ σχετικά με τη βιογραφία του αποκάλυψε: «Σταμάτησα να γράφω. Δεν συνεχίζω. Δεν αντέχω να θυμάμαι. Δεν μπορώ να γράψω. Ίσως η κούραση, ίσως η ψυχολογία»…


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου