Ετικέτες

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

BOMBA στην Ελληνική αγορά: Δείτε πιο "ναρκωτικό" πωλείται σε μίνι μάρκετ - Σε ποιες συσκευασίες κρύβεται;

Κρύβεται μέσα σε συσκευασίες προϊόντων... αρωματοθεραπείας, πωλείται ακόμη και από μίνι μάρκετ στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να επιφέρει άμεσα οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνευστική ανακοπή


Ακρως επικίνδυνο συνθετικό ναρκωτικό, η χρήση του οποίου προκαλεί -σύμφωνα με τους ειδικούς- ακόμη και θάνατο, έχει ήδη κατακλύσει την αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ το πουλάνε ακόμη και μίνι μάρκετ της Θεσσαλονίκης!

Πρόκειται για κανναβοειδή ουσία που ονομάζεται «BOOM» και πωλείται λαθραία στη χώρα μας μέσα σε συσκευασίες προϊόντων αρωματοθεραπείας («aromatherapy»), που κοστίζουν 20 ευρώ το γραμμάριο. Η συνθετική κάνναβη έχει αποδειχτεί ότι είναι δυνατόν να επιφέρει άμεσα οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνευστική ανακοπή, ενώ δημιουργεί και προβλήματα όπως άνοια καθώς και διαταραχές της συμπεριφοράς.

Κύκλωμα

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η συσκευασία μέσα στην οποία προωθείται στο αγοραστικό κοινό η άκρως επικίνδυνη ουσία. Καταδεικνύει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση που συσκευάζει και προωθεί τη «μαριχουάνα» στην αγορά, χωρίς ωστόσο να φαίνεται αν εισάγεται νόμιμα ή παράνομα.

Μάλιστα σε μίνι μάρκετ της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, οι πελάτες μπορούν να προμηθεύονται το BOOM.

O τρόπος συναλλαγής πολύ απλός: όταν ένας υποψήφιος αγοραστής πλησιάζει τον καταστηματάρχη-έμπορο και του ζητήσει ένα «aromatherapy», εκείνος βγάζει και δίνει (άλλες φορές από κάποια τσέπη και άλλες κάτω από την ταμειακή του) το φακελάκι με το συνθετικό ναρκωτικό.

Παρ' όλα αυτά το χημικό ναρκωτικό φέρεται ότι δεν είναι παράνομο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Αυτό τουλάχιστον αναγράφεται στη συσκευασία, ενώ προτείνεται η χρήση ενός γραμμαρίου για κάθε 100 τετραγωνικά μέτρα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία άλλη οδηγία ή υπόδειξη για το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προϊόν.

Είναι γνωστό τοις πάσι πάντως ότι οι περισσότεροι από εκείνους που δαπανούν 20 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν το aromatotherapy δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα αρώματα που «κυριαρχούν» στον χώρο τους!

Η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών προορίζει το πανάκριβο αρωματικό χώρου για εντελώς διαφορετική χρήση. Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει τον καθέναν, αφού υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο που καταγράφουν νέους και νέες να καπνίζουν τη συγκεκριμένη ουσία.

«Ας μη γελιόμαστε. Η συγκεκριμένη ουσία δεν αποτελεί αρωματικό. Είναι ένα είδος συνθετικής κάνναβης, το οποίο το καπνίζουμε. Και να σας πω κάτι; Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νεολαία, μια και μπορούμε να το προμηθευόμαστε με νόμιμο τρόπο» λέει στην «Espresso» ο Γ.Ν., 23 ετών, ο οποίος σπουδάζει στο ΑΠΘ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο κίνδυνος που ελλοχεύει από το λαθρεμπόριο της χημικής μαριχουάνας (BOOM) στη χώρα μας είναι τεράστιος, καθώς δεν πωλείται σε πιάτσες ναρκωτικών ή μέσω drug dealers, αλλά σε μίνι μάρκετ.

«Σε ένα μέρος όπου καθημερινά περνούν και έχουν πρόσβαση παιδιά», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Εγκεφαλική βλάβη και έμφραγμα

Την επικινδυνότητα της ουσίας έδειξε η εργαστηριακή ανάλυση στην οποία προχωρήσαμε. Η ουσία βασίζεται και περιγράφεται ως χημική ένωση MDMB (N) BZ-F, γνωστή και ως (S)-MDMB-CHMINACA. Πρόκειται για «δηλητήριο», το οποίο προκαλεί από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη έως ανακοπή καρδιάς! Φυσικά, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, σαν ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι ανάμεσα στις Αρχές και τους κατασκευαστές συνθετικών ναρκωτικών, κανείς δεν ξέρει επακριβώς την πλήρη σύνθεση, καθόσον αλλάζει.

Εχει γίνει μάστιγα σε Ρωσία και Αμερική

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο ενημέρωσης RT, τους τελευταίους μήνες το ίδιο ναρκωτικό με διαφορετική ονομασία έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο πάνω από 700 Ρώσους, ενώ έχει προκαλέσει τουλάχιστον 24 θανάτους, αναγκάζοντας τις Αρχές να κυνηγήσουν το εμπόριο μιας ουσίας που έχει αντικαταστήσει πλέον σε επικινδυνότητα ακόμη και την ηρωίνη. Περισσότεροι από 100 θάνατοι έχουν καταγραφεί και στις πολιτείες Ντάλας και Οστιν της Αμερικής από χρήση ουσιών που παραπέμπουν σε μαριχουάνα.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Αμερικής (DEA) προσπαθεί να ορίσει ποιο είναι το ναρκωτικό αυτό βάσει των συστατικών του, προκειμένου να κυνηγήσει όσους το πουλάνε. Το εμπόριο της συνθετικής μαριχουάνας ωστόσο δεν σταματά, καθώς οι έμποροι αλλάζουν κάποια από τα χημικά που χρησιμοποιούν και προκύπτει μια παρεμφερής, αλλά κατά τα άλλα νέα ουσία.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Αλατα» που σε κάνουν ζόμπι και κανίβαλο

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές ασφαλείας λόγω της εισβολής στη χώρα μας των «αλάτων μπάνιου», του συνθετικού ναρκωτικού που απειλεί να μετατρέψει σε αιμοβόρα ζόμπι τους χρήστες του.

Το αποκαλούν έτσι γιατί στην εμφάνιση μοιάζει με τα πραγματικά άλατα για χαλαρωτικά μπάνια. Το ναρκωτικό όμως είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Οσοι το πάρουν μετατρέπονται σε βίαια όντα, που εμφανίζουν ακόμη και τάσεις κανιβαλισμού. Περιφέρονται στους δρόμους χωρίς συναίσθηση του πού βρίσκονται ή τι κάνουν. Περπατούν στα τυφλά, δίχως να καταλαβαίνουν αν βρίσκονται στη μέση πολυσύχναστου δρόμου ή στην άκρη ενός γκρεμού.

Επιθέσεις

Το μόνο πράγμα που σκέφτονται είναι να εντοπίσουν κάποιον περαστικό για να του επιτεθούν και να τον δαγκώσουν. Στο εξωτερικό έχει καταγραφεί περιστατικό στο οποίο ο χρήστης έφαγε τα δύο τρίτα του προσώπου του θύματός του. Παράλληλα έχουν την ψευδαίσθηση ότι το σώμα τους έχει πάρει φωτιά, γι' αυτό τις περισσότερες φορές βγάζουν τα ρούχα τους και κυκλοφορούν γυμνοί.

Το ναρκωτικό είναι ευρέως διαδεδομένο στις ΗΠΑ, όπου εξαπλώθηκε πριν από τρία χρόνια, αμέσως μόλις το παρήγαγαν οι έμποροι. Δεν άργησε να περάσει στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, με τα πιο πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων να καταγράφονται στη Γερμανία. Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές είναι το γεγονός της εύκολης μεταφοράς των «αλάτων», ακόμη κι από βαποράκια-τουρίστες που ενδεχομένως θα θελήσουν να το μεταφέρουν στη χώρα μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ

Πηγή: espressonews.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου