Ετικέτες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εμφανίστηκε ατμόπλοιο που είχε εξαφανιστεί 90 χρόνια στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Η Κουβανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σκάφος που κατευθυνόταν ακυβέρνητο προς το νησί και θεωρεί ότι πρόκειται για το SS Cotopaxi, το πλοίο που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1925 στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων.


Οι Κουβανικές αρχές εντόπισαν το πλοίο για πρώτη φορά στις 16 του Μάη, κοντά σε μια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, δυτικά της Αβάνας. Αφού οι προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα αποδείχθηκαν άκαρπες, έστειλαν τρία περιπολικά σκάφη να προσεγγίσουν το πλοίο, όπου και διαπίστωσαν ότι αυτό έπλεε ακυβέρνητο.

Έκπληκτοι οι άντρες της ακτοφυλακής αντίκρισαν ένα έρημο πλοίο-αντίκα, ηλικίας 100 χρόνων, που ήταν εμφανώς εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και σχεδόν άμεσα αναγνώρισαν το ατμόπλοιο Cotopaxi, που είχε εξαφανιστεί το 1925.

Μετά από έρευνα στο άδειο πλοίο, κατάφεραν να ανακαλύψουν το κόκκινο βιβλίο του καπετάνιου, το ημερολόγιο καταστρώματος όπου περιγράφεται το χρονικό του ταξιδιού, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του πλοίου, αλλά χωρίς να μπορέσουν να βρουν κάποιο στοιχείο αναφορικά με την τύχη που το έφερε σε αυτή την κατάσταση.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σύμφωνα με έναν Κουβανό εμπειρογνώμονα, τον Rodolfo Salvador Cruz, το ημερολόγιο του πλοίου είναι αυθεντικό και περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή πάνω στο πλοίο, όπως αναφέρει το crashonline. Οι καταχωρήσεις όμως διακόπτονται απότομα την πρώτη του Δεκέμβρη του έτους 1925, που είναι η ημερομηνία της εξαφάνισης του πλοίου.

Το Νοέμβριο του 1925, το ατμόπλοιο SS Cotopaxi απέπλευσε από το λιμάνι του Charleston, της Νότιας Καρολίνα, με προορισμό την Αβάνα της Κούβας.

Το πλοίο είχε καπετάνιο κάποιο W. J. Meyer και μετέφερε φορτίο 2.340 τόνων άνθρακα. Η εξαφάνιση του πλοίου ανακοινώθηκε δύο μέρες μετά το απόπλου και τα τελευταία 90 χρόνια η τύχη του παρέμενε ένα μεγάλο άλυτο μυστήριο.


Πηγή: troktika.eu

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου