Ετικέτες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και λήστευαν σπίτια

Περισσότερες από 15 ληστείες και κλοπές απο το 2014 είχε πραγματοποιήσει σε Αττική και περιφέρεια ένας άνδρας ηλικίας είκοσι ετών που συνελήφθη κατόπιν εντάλματος στο Ζεφύρι. Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί του.


Συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2014, από κοινού με τους συνεργούς του,ο 20χρονος, διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από οικίες καθώς επίσης και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων τους οποίους προσέγγιζαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δράστες επέλεγαν οικίες στην Αττική και στην περιφέρεια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους κατά τις ώρες απουσίας των ενοίκων, παραβιάζοντας είτε τα παράθυρα είτε τις εισόδους και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, στις εισόδους των πολυκατοικιών και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, κατόρθωναν και εισέρχονταν στις οικίες τους με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα οι δράστες δεν δίσταζαν να χτυπούν τα θύματά τους, όταν η απάτη τους γινόταν αντιληπτή από τα θύματά τους.

Πηγή: dete

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου