Ετικέτες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Πώς θα καταλάβετε ότι το σκυλάκι σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού;

Φεύγετε από το σπίτι και όταν γυρνάτε σας περιμένουν διάφορες «εκπλήξεις»; Μασημένα αντικείμενα, λερωμένα πατώματα, ξυσμένες πόρτες και παράπονα από γείτονες ότι κάθε φορά που λείπετε ουρλιάζει το σκυλάκι σας και γαβγίζει;
Τότε ο σκύλος σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού...



Εντολές
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε με το σκυλί σας να αποκρίνεται στις εντολές σας. Αυτό θα τον βοηθήσει να ηρεμήσει νομίζοντας ότι βρίσκεται μέσα σε μία ομάδα.

Νέο κρεβατάκι
Πάρτε ένα κρεβάτι σκυλιών. Δεν πρέπει να είναι φανταχτερό - μία διπλωμένη κουβέρτα - και δώστε του όλα τα χάδια και την προσοχή εκεί. Όλες οι απολαύσεις να δίνονται εκεί. Τα γεύματα να δίνονται εκεί. Βρείτε τη καλύτερη θέση μέσα στο σπίτι.

Παιχνιδάκια
Όταν λείπετε από το σπίτι τοποθετήστε μέσα στο κρεβάτι παιχνίδια που ξέρετε ότι του αρέσουν ή κόκαλα που θα το κρατήσουν απασχολημένο.

Φύγετε χωρίς συναισθηματισμούς
Όταν φεύγετε αποφύγετε του πολλούς συναισθηματισμούς και τους μεγάλους σε διάρκεια αποχαιρετισμούς. Το σκυλί καταλαβαίνει και τα κάνετε χειρότερα. Προτιμήστε τους κοφτούς αποχαιρετισμούς και προσπαθήστε να είναι ο ίδιος κάθε φορά ώστε να ξέρει ότι φεύγετε.

Όχι τιμωρίες
Όταν επιστρέψετε και καταλάβετε ότι έχει κάνει κάποια αταξία παραλείψτε τη φωνές αυτό θα του κάνει πιο έντονο το άγχος και δεν θα βγάλετε τίποτα. Η πρόληψη είναι το κλειδί, δεν είναι η τιμωρία.

Ρουτίνα
Κρατήστε μία ρουτίνα στη συμπεριφορά σας ώστε το σκυλί σας να μπαίνει στο κλίμα...Μία μέρα της εβδομάδας που μπορείτε, αφιερώστε το 100% σε αυτό. Από την επόμενη ημέρα θα δείτε κιόλας την διαφορά.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia

Πηγή: mothersblog

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου