Ετικέτες

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο τρόπος για να σε πάρει ο ύπνος μέσα σε 30 δευτερόλεπτα που ούτε καν τον φαντάζεσαι!


Με τόσο άγχος στις μέρες μας η αϋπνία είναι ένα συχνό φαινόμενο και μπορεί να μας οδηγήσει στην τρέλα. Η επιστήμη έχει βρει όμως ότι υπάρχουν κάποια απλά tips για να σε πάρει ο ύπνος σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.



Υπάρχουν πολλές φορές που νιώθουμε τόσο κουρασμένοι και θέλουμε τόσο πολύ να κοιμηθούμε, αλλά καταλήγουμε να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι με τις ώρες. Αυτό είναι κάτι όμως που επιδρά αρνητικά στην υγεία μας, καθώς ο οργανισμός δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί και να γίνουν όλες οι φυσικές δραστηριότητες που είναι απαραίτητες. Συνεχίστε παρακάτω…

Η έλλειψη ύπνου έχει φυσικά αρνητικά αποτελέσματα και στην καθημερινότητά μας, αφού ο εγκέφαλος δεν έχει ξεκουραστεί και έτσι γινόμαστε πολύ λιγότερο παραγωγικοί από όσο πραγματικά μπορούμε. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, πριν φτάσουμε στην κατανάλωση φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Πώς να διώξεις την αϋπνία

Διάβασε ένα βιβλίο
Το να διαβάσεις ένα βιβλίο στο κρεβάτι είναι ίσως η πιο παλιά και καλή μέθοδος. Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να σε κρατούν σε εγρήγορση. Σε αντίθεση με αυτά το διάβασμα είναι άκρως χαλαρωτικό και μπορεί πολύ εύκολα να σε οδηγήσει στην αγκαλιά του Μορφέα.
Μην ξεκινήσεις όμως ένα βιβλίο που να έχει πολλή δράση και αγωνία γιατί το πιο πιθανό είναι να σε βρει το ξημέρωμα διαβάζοντας μέχρι να μάθεις το τέλος. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου...
Το να ορίσεις μια συγκεκριμένη ώρα ίσως ακούγεται λίγο πιεστικό ή υπερβολικό. Έτσι όμως ο εγκέφαλος θα συνηθίσει σε αυτό και θα δώσει το σήμα σε όλο το σώμα πως είναι ώρα για χαλάρωση και ξεκούραση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μωρά όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε το πρόγραμμα του ύπνου τους. Αυτό επίσης έχει σημαντικά σωματικά, αλλά και ψυχολογικά οφέλη καθώς εκκρίνονται συγκεκριμένες ουσίες που βοηθούν όλο το σώμα και βελτιώνουν την υγεία μας.

Ακολούθησε υγιεινή διατροφή
Η υγιεινή διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη και ένα από αυτά είναι και ο ύπνος. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια περιέχουν πολλά μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το κάλλιο, που βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου και στον χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός για να αποκοιμηθεί. Επίσης η γαλοπούλα περιέχει μια ουσία που λέγεται τρυπτοφάνη και προκαλεί υπνηλία.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι δροσερό
Η έρευνα έχει δείξει ότι το πιο σημαντικό στην διαδικασία του ύπνου είναι η θερμοκρασία του σώματος. Το σώμα μας κατεβάζει θερμοκρασία όταν πρόκειται να κοιμηθούμε, γι΄αυτό καλό θα είναι να έχουμε το δωμάτιο όσο πιο δροσερό γίνεται, αλλά όχι και τελείως παγωμένο.
Το γεγονός ότι όταν βγαίνεις από ένα ζεστό μπάνιο χαλαρώνεις και θέλεις να κοιμηθείς οφείλεται στην απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Το ίδιο θέλουμε να πετύχουμε και με την κατάλληλη θερμοκρασία του δωματίου όταν πέφτουμε για ύπνο.

Κάνε yoga πριν κοιμηθείς
Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, τότε αυτό αν και λίγο περίεργο μπορεί να σε βοηθήσει. Η yoga χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα. Έτσι κάποιες αργές κινήσεις χαλάρωσης μπορούν να σε βοηθήσουν μια δύσκολη νύχτα να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στον ύπνο.

Συγκεντρώσου
Ο διαλογισμός έχει βασιστεί στη συγκέντρωση και λειτουργεί ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος για διάφορες παθήσεις, μία εκ των οποίων είναι η αϋπνία. Στην πραγματικότητα αυτό που σου μαθαίνει είναι να συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή σου ώστε να χαλαρώνεις και να αποκοιμιέσαι. Είναι κάτι πιο σύγχρονο από το να μετράς προβατάκια.

Πιες λίγο ζεστό γάλα
Αυτό που ακούς από την παιδική σου ηλικία τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Η κατανάλωση λίγου ζεστού γάλακτος πριν τον ύπνο σχετίζεται με την τρυπτοφάνη που προκαλεί την υπνηλία, αλλά σύμφωνα με τους ψυχολόγους σχετίζεται και με τη βρεφική ηλικία. Στο μυαλό μας έχει καταγραφεί ο βραδινός θηλασμός ή αργότερα το να πίνουμε απλά γάλα και έτσι έχει συνδυαστεί με τη χαλάρωση και μπορεί εύκολα να μας οδηγήσει στον ύπνο.

Κόψε την καφεΐνη
Η καφεΐνη που είναι εξαιρετικά εθιστική υπάρχει τόσο στον καφέ, όσο και στη σοκολάτα, αλλά και το τσάι. Μελέτες έχουν δείξει πως αν δεν γίνεται κατανάλωση καφεΐνης μετά τις 3 το μεσημέρι, τότε η ποιότητα του ύπνου είναι πολύ καλύτερη, αλλά και ο χρόνος μετάβασης πολύ μικρότερος.
Έτσι όσο δύσκολο και αν σου είναι προσπάθησε να αποφύγεις τον απογευματινό καφέ.

Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές
Όπως είπαμε και παραπάνω οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να μας κρατούν σε εγρήγορση. Μελέτες έχουν αποδείξει πως το μπλε φως που προέρχεται από τις οθόνες διαταράσσει την ικανότητα του εγκεφάλου να χαλαρώνει. Έτσι είναι καλύτερα να κλείνουμε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μια ώρα από την ώρα του ύπνου για να χαλαρώσουμε με τον φυσικό τρόπο και να κοιμηθούμε πιο εύκολα.

Διάλεξε σκουρόχρωμες κουρτίνες
Είναι πολύ σημαντικό την ώρα του ύπνου να είμαστε απόλυτα χαλαροί και το απόλυτο σκοτάδι είναι αυτό που μας διευκολύνει και δίνει το σωστό σήμα στον εγκέφαλο. Έτσι οι σκουρόχρωμες κουρτίνες που εμποδίζουν το φως να μπει μας οδηγούν σε έναν πιο εύκολο και καλό ύπνο, χωρίς διακοπές από τα φώτα του δρόμου ή το φως του ήλιου όταν ξημερώνει.


Πηγή: youweekly

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου