Ετικέτες

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Αν Χρησιμοποιείτε ΤΕΤΟΙΑ Σφουγγάρια στο Μπάνιο, πετάξτε τα Αμέσως. Δείτε τον Λόγο και θα Τρομάξετε!

Όταν μπαίνετε για μπάνιο, με τι καθαρίζεστε; Πιθανότατα με σφουγγάρι λούφα. Είναι ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος για το μπάνιο σας. Πόσο καθαρό όμως είναι το αντικείμενο αυτό που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό σας;
Μάλλον όχι τόσο όσο ελπίζατε.


Το σφουγγάρι αυτό αποτελεί κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και θρέφει ακόμα και παθογόνα όπως ο σταφυλόκοκκος, το stenotrophomonas maltophila και ο στρεπτόκοκκος ομάδας Β.
Δεν ακούγεται και πολύ καλό, έτσι;


Αυτά τα βακτήρια υπάρχουν ήδη στο σφουγγάρι σας; Κι αν όχι, πώς γίνεται να είναι τόσο αηδιαστικό;

Η ειρωνεία είναι ότι εμείς οι ίδιοι μεταφέρουμε τα βακτήρια εκεί. Υπάρχουν ήδη στο σώμα μας ή τα μεταφέρουμε από κάπου αλλού. Όταν κάνουμε μπάνιο, μεταφέρουμε ό,τι έχουμε στο σφουγγάρι και το σώμα μας καθαρίζει, αλλά αυτό όχι.

Παρ’όλο που δεν είναι τόσο πιθανό να κολλήσετε κάποια απειλητική ασθένεια, αν μοιράζεστε το σφουγγάρι ή το ακουμπά κάποιος άλλος, τότε μπορεί να κολλήσει. Πώς θα καταλάβετε αν το σφουγγάρι σας είναι μολυσμένο; Αρχικά θα αρχίσει να αναπτύσσει μούχλα. Αν δείτε κάτι τέτοιο, πλύντε το ή πετάξτε το!

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο να πλύνετε κάτι που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο, αλλά υπάρχει τρόπος.
Εσείς χρησιμοποιείτε τέτοια σφουγγάρια;Πηγή: iipa

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου