Ετικέτες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πιο κοντά στη ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές ρεύματος


Όλο και πιο κοντά στην επιστροφή της ΔΕΗ - έστω και με ακριβότερα τιμολόγια σε σχέση με αυτά που πλήρωναν έως τώρα - βρίσκονται περίπου 200.000 καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς, όπως μάλλον αναμενόταν, η Energa και η Hellas Power, ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρισμού που πλέον ελέγχονται από το ....



ρωσοαραβικό fund Worldwide Energy, δεν κατέβαλαν, αντίθετα με τη χτεσινή τους δέσμευση, τα 27 εκατ. ευρώ που χρωσούν στον Διαχειριστή (ΔΕΣΜΗΕ) του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού, τα οποία έχουν ήδη εισπράξει, μέσω του τέλους ΑΠΕ, από τους πελάτες τους.

Οι δύο εταιρείες έχουν δημιουργήσει και φέσι που πλησιάζει τα 70 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΗ και, πλέον, όλο και πιο πιθανή φαίνεται η εξέλιξη της λήψης μέτρων σε βάρος τους, μεταξύ των οποίων η αφαίρεση των αδειών και ο αποκλεισμός της δυνατότητας να παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στους πελάτες τους.

Σε μία τέτοια περίπτωση, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τους καταναλωτές που επέλεξαν τις συγκεκριμένες εταιρείες καθώς αυτομάτως αυτοί θα ηλεκτροδοτηθούν από τη ΔΕΗ, η οποία λειτουργεί ως τελευταίο καταφύγιο στον τομέα της ηλεκτροδότησης.

Οι εξελίξεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ που ανάρτησε από το πρωί το protothema.gr (διαβάστε εδώ σχετικά) ενώ για το θέμα πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με νέο προγραμματισμό για συνάντηση, σήμερα στις 16:00, στο ΥΠΕΚΑ με συμμετοχή της ΡΑΕ, του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ.

Σε σχετική της, τώρα, ανακοίνωση η Worldwide Energy υποστρηίζει ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία και η παροχή υπηρεσιών τόσο της Energa όσο και της Hellas Power οι οποίες, όπως υποστηρίζεται σχετικά, "καταβάλλουν κανονικά, κάθε μήνα, τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΔΕΣΜΗΕ, για τις οποίες δεν υπάρχει αμφισβήτηση ή δεν εκκρεμεί εκδίκαση καταγγελίας, και μάλιστα εντός 28 ημέρων από την ημερομηνία έκδοσης του σχετικού τιμολογίου, όπως έχει ζητηθεί από το ΔΕΣΜΗΕ, αλλά δεν αναφέρεται επίσημα σε κανένα ρυθμιστικό κείμενο".

Στην ανακοίνωση πάντως αναφέρεται ότι "η άρση των στρεβλώσεων,που τόσα χρόνια υφίστανται, είναι πλέον επιβεβλημένη. Οι ιδιωτικές εταιρείες δε μπορούν πλέον να χρηματοδοτούν τη λειτουργία του ΔΕΣΜΗΕ καθώς και τους παραγωγούς και εισαγωγείς".


protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου