Ετικέτες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Με 24ωρη απεργία απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.




«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με αφορμή την προκήρυξη της αυριανής 24ωρης γενικής απεργίας.

«Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% απ' αυτά που έχουν ήδη κοπεί».

«Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αύριο στην απεργία.

Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 18.00, το ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα στις 18.00 συγκέντρωση στα Προπύλαια "ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του.


protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου