Ετικέτες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Aegean και Ryanair παίρνουν τις πτήσεις της Malev


Εξαιρετικά αντανακλαστικά έδειξε η αγορά των αερομεταφορών, καθώς τα κενά από την αναστολή λειτουργίας της Ουγγρικής Malev καλύφθηκαν με συνοπτικές διαδιασίες από την Aegean Airlines και την Ryanair για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.




Οπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η Aegean, από την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 θα συνδέει το «Ελ. Βενιζέλος» με την Βουδαπέστη με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Οι πτήσεις θα γίνονται με AIRBUS 320 και θα αναχωρούν στις 09.15 από την Αθήνα και στις στις 11.05' (τοπική ώρα) από το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με την εταιρία, ο σχεδιασμός του ωραρίου έγινε ούτως ώστε να προσφέρει και ανταποκρίσεις από και προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Διανύουμε τον χειμώνα με την χαμηλότερη ζήτηση στην ιστορία της εταιρείας , με υψηλό κόστος καυσίμων και αεροδρομιακά τέλη που επιβάλει η πολιτική του δημοσίου για την Αθήνα, που παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλά. Έχουμε κάνει ήδη προσαρμογές στην συνολική μας δραστηριότητα, λόγω της χαμηλής ζήτησης, παράλληλα όμως είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά όταν είναι συμβατές με την στρατηγική της εταιρείας και της ανάγκες του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημ. Γερογιάννης.

Παράλληλα, η RYANAIR ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση στη Βουδαπέστη, συνδέοντας την Ουγγρική πρωτεύουσα με 31 προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και η Πάφος. Τον Μάρτιο, όταν και θα ξεκινήσει η σύνδεση, οι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Η Malev, έπειτα από 66 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, σταμάτησε τις δραστηριότητές της, μετά από την εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιστρέψει 130 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν χορηγηθεί ως κρατική ενίσχυση από την κυβέρνηση της χώρας, από το 2007 έως το 2010.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσφορές από τις αεροπορικές εταιρίες. Η Olympic Air προσφέρει 60.000 θέσεις εσωτερικού σε τιμές προσφοράς για ταξίδια έως τις 30 Απριλίου 2012, με ναύλους από 29 ευρώ προς Αθήνα και 44 ευρώ από Αθήνα και κρατήσεις από το site της εταιρίας που θα γίνουν έως 19 Φεβρουαρίου.


tovima.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου