Ετικέτες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στην κρεμάλα της UEFA η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας της με την UEFA να την κατηγορεί για μόνιμη αξιοπιστία και για ψευδή στοιχεία. H εφημερίδα Goal παρουσιάζει τα λάθη που έφεραν τον σύλλογο σε αυτό το σημείο και το τι πρέπει να γίνει μήπως και καταφέρει η Ένωση και σώσει ότι σώζεται.


ΤΑ «ΜΑΥΡΑ» ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ

1. Μόνιμα αναξιόπιστη

Πιο πολύ και από το ύψος των χρεών της, το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ότι στα μάτια της UEFA (προκύπτει από την εισήγηση του Λεμπά) παρουσιάζεται ως μόνιμα αναξιόπιστη και ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει δεσμευτεί για πράγματα που δεν έχει τελικά εφαρμόσει. Το «κατηγορώ» δεν αφορά μόνο στην τελευταία χρήση της.

2. Στον κόσμο της

Η ΑΕΚ ξύπνησε αργά, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να τρέχει και να μη φτάνει. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι μέχρι σήμερα σαν να αγνοούσε το νέο κανονισμό, το financial control panel και το γεγονός ότι η UEFA πλέον δεν αστειεύεται κυρίως με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ακόμα και σήμερα μέτοχοι, Αδαμίδης και πρώην διοικούντες δεν πρέπει να έχουν καταλάβει το μέγεθος του κινδύνου.

3. Οι... 13 μεταγραφές

Στην ουσία η ΑΕΚ κατηγορείται για κοροϊδία και εξαπάτηση της UEFA, που συνοψίζεται στο εξής σκεπτικό. «Παρουσιάσατε το καλοκαίρι μία σχετικά καλή κατάσταση με χρέη στα 3 εκατ. ευρώ, κληθήκατε να τη διορθώσετε, στη συνέχεια κάνατε 13 μεταγραφές χωρίς να ασχολείστε με τα χρέη σας και μετά μας παρουσιάσατε 21 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις»...

4. Δεδομένη τιμωρία

Το κατηγορητήριο από τον Λεμπά στην ουσία δεν αφήνει περιθώρια στην ΑΕΚ. Της ανακοινώνει τα τετελεσμένα αδικήματα και μαζί και την ποινή του 3ετούς αποκλεισμού που πρέπει να επιβληθεί, χωρίς να περιμένει να ακούσει κάτι από την ΑΕΚ. Βεβαίως η εισήγηση του επιθεωρητή δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα είναι και αυτή η ποινή. Ο Ελβετός δικηγόρος πάντως θεωρείται από τους πιο αυστηρούς επιθεωρητές της UEFA.

5. Πρόκριμα υποβιβασμού

To κατηγορητήριο του Λεμπά δημιουργεί και σοβαρές υπόνοιες για την αδειοδότηση που πήρε το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ από την επιτροπή της ΕΠΟ. Πέραν αυτού με μία καταδικαστική απόφαση από την UEFA και πιστοποίηση τέτοιων οφειλών, θα είναι μάλλον απίθανο για την ΑΕΚ να ελπίζει σε νέα αδειοδότηση από την ΕΠΟ για να παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League! Mε άλλα λόγια η ΑΕΚ παίζει στη Νιόν και την Ευρώπη και την αποφυγή του υποβιβασμού στη Football League!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ

1. Σοκ και συστράτευση

Δεν υπάρχει δικηγόρος, δεν υπάρχει... Δημητρέλος, δεν υπάρχει ένας παράγοντας αυτήν τη στιγμή στην ΑΕΚ που μπορεί μόνος του να σηκώσει το βάρος, την ώρα που η κολοκυθιά των μετόχων συνεχίζεται λίγο πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή. Η ΑΕΚ πρέπει να υποστεί άμεσα το... δόγμα του σοκ με συστράτευση όλων των δυνάμεων που μπορεί να διαθέτει.

2. Ισχυρή εκπροσώπηση

Το ζήτημα είναι περισσότερο οικονομικό, ποδοσφαιρικό, διοικητικό και λιγότερο νομικό. Για την ΑΕΚ δεν μετράει τόσο η νομική εκπροσώπηση όσο η παρουσία ενός ανθρώπου που θα πείσει για την ολική αλλαγή στρατηγικής της ομάδας. Πέραν του Ανδρέα Δημητρέλου, το ιδανικό θα ήταν να εμφανιζόταν είτε ο Νοτιάς είτε ο Παππάς στη Νιόν για να πείσουν ότι... αποτάσσουν το αμαρτωλό παρελθόν και ότι προδόθηκαν από τους διαχειριστές τους...

3. Ειλικρίνεια και μεταμέλεια

Αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί και πάλι με αόριστες εξαγγελίες και δεσμεύσεις, στην καλύτερη τα τρία χρόνια να γίνουν πέντε. Εχει κάποια λογικά επιχειρήματα για να πατήσει, αλλά από εκεί και πέρα, αφού παραδεχθεί με διάθεση μεταμέλειας το «κατηγορώ», ίσως να είναι φρόνιμο να ζητήσει λίγο χρόνο για πλήρη συμμόρφωση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

4. Πειστικό πλάνο

Η ΑΕΚ πρέπει στις επόμενες μέρες να συντάξει πειστικό πλάνο νέας στρατηγικής της ομάδας τύπου... μνημονίου, με αποκήρυξη των μεταγραφών, προώθηση παικτών από τις ακαδημίες, ακόμα μεγαλύτερης ελάφρυνσης του μπάτζετ και διαχείρισης των εσόδων της για αποπληρωμή των χρεών της.

5. Κάτι να δείξει

Εννοείται ότι έστω και την ύστατη ώρα η ΑΕΚ θα πρέπει να αποδείξει χειροπιαστά ότι έχει ήδη συγκεντρώσει χρήματα και ότι έχει ήδη αρχίσει την αποπληρωμή των χρεών της με ένα ποσό που υπολογίζεται στα 8 εκατ. ευρώ. Τα αδικήματά της και πάλι θα υφίστανται, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσει χρόνο μέχρι την απόλυτη συμμόρφωση.

6. Πού θα πατήσει

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η ΑΕΚ θα μπορεί να επικαλεστεί τις μη μεταγραφές τον Ιανουάριο, την αποχώρηση τριών παικτών, τη μείωση του μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι, το εγχείρημα των «Supporters» για συμμετοχή του κόσμου μαζί με την προσπάθεια για το «Θεμέλιο 21», την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για το γήπεδο, την αλλαγή διοίκησης και στρατηγικής και με... μέτρο τις εξελίξεις στην υπόθεση Ψωμιάδη γιατί για την UEFA αυτά τα virtual χρήματα έχουν χαρακτηριστεί ως η κορυφή της «κιτρινόμαυρης» αναξιοπιστίας.


www.gazzetta.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου